Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Apa Yang Korang Nak Dari Dia


Based on story from previous entry, kes pengkid memusnahkan rumah tangga orang & Perempuan Dah X laku ke??

Rasanya kali ini biar la aku bermadah di pagi hari. Sekadar mengisi kekosongan hari. (aku dah lame xberwadah2 mahupun berpuisi)
Dia,
Dia menarik,
Dia tertarik
Dia gerek
Dia tergedik2
Dia berbadan lentik
Dia ada seperti yang ko ada (len la kalau die dah buang)
Tetapi azalinya dia tue lelaki
Ko pun lelaki jugak

Dia kacak
Dia rambut tercacak
Dia mengayat rancak
Dia bermain rentak
Dia bikin rumah tangga retak
Dia xkan wat korang beranak
Dia ada ciri kejantanan (walaupun dia bukan la jantan)
Tetapi azalinya die tue perempuan
Ko pun perempuan jugak
Apa yang korang nak dari dia?? Xcukup kah dengan apa yang dijadikan Allah swt sejak azali.. wanita untuk lelaki dan lelaki untuk wanita (sedangkan wanita dijadikan untuk berdiri di sisi lelaki iaitu pemilik tulang rusuk yg menjadi asal usul kejadian wanita)
Dia mukrim ku (xde la kne tgkap basah kalau kat hotel ke uamh tumpangan)
Dia memahami ku
Dia pandai melayan ku
Dia peneman ku
Dia menjauhkan aku dari trauma ku
Dia pemuas ku
Dia kekasih ku
Dia rela sehidup semati dengan ku

Ops !! Korang dah jauh tersesat
Jangan jadikan ia sebagai alasan

Sedar la
Wahai insan,
Wahai sahabat,
Wahai teman,
Wahai saudara seagama,
Wahai hamba2 Allah SWT

Nurkilan dari -Tun Syukri Mohammad Nor-

39 Jejak Perantau Maya:

Naz said...

Tun Syukri, mereka2 ni belum kena bala dari Tuhan lagi. Bila dah kena baru nak menangis air mata darah.

Framestone said...

tgu je la... dorg xdpt bala lg..klu leh biar la baal dorg teu xkne kat kite kan

Naz said...

harap2 begitulah...

Framestone said...

kite skdr leh mendoakan je la kan

Naz said...

kalo tu yg termampu, doakan sajer depa2 ni. sesambil tu tengok2 kan gak adik beradik atau sedara2 kita. mana tau ada yg terikut budaya songsang ni. sekeh2 skit kepala depa tu. :)

Framestone said...

buat mase skrg akuxnmpk lg.. ye la..dorg dah xtunjuk..if ternmpk tue siap la korang huhuhu...tp mmg ade pun.. masing2 ada sebab masing2.

PJ selamba said...

hehe
gelak aku baca madah ko tu...
hmmm...
tapi lawak la gambar atas tu...
mcm bush lak lebih²

-aTie- said...

ntah la...pe yg dorg nk ek?....mungkin dorg nie xreti hargai kot keindahan ciptaan Allah yg len

Framestone said...

PJ--> gelak ke he..23x aku saje je merapu dipagi hari.. ade jugak yg memabaca..lawak2 pun sume bnde betul kan..aku saje je bg bush lebih2..dh sume die nk lebih kan

atie--> pe yg dorg nk?? tue kne tnye dorg la ek

Eazy Izzuddin said...

huhu...
x thu la dunie2 skang..
nk kiamat kot....
huk3...

gmbr di atas 2 lagi la x thn..
haha
xD
=P

Framestone said...

la ko nie..asal masuk blognie je..xtahan ek.. moh bro buh muke mung nk x??he..23x entah lagi ramai pembaca yg xtahan huhuhu

Eazy Izzuddin said...

hahha...
x mo2...
=P

klu leh market kat blog bro leh jugak...
hehe
=P

x de lah acah2 je..
xD

Framestone said...

nk market pe ek..?? bisnes ke or service?? len macam je bunyi kalau sebut service

Eazy Izzuddin said...

hahah...
x de pape...
gurau2 d pagi hari..
heheh..
xD

bella said...

ape yg dorang nk???
xckup kasih syg kot..
2 yg carik sejantina..
saling paham memahami...

gamba xbleh bla btol XDD

:: p R i n c E s S _ N :: said...

shayerrr normal...sy hanyerr mahuka DIA shayerr...hahahahhaha....

Framestone said...

Eazy--> hari nie wat pe..xde kelas ke??

bella--> ish nk buh gmbr bella leh x?? kot2 leh blah ke..asik gmbr yg bro letak xleh blah je nie.. yup mmg saling memahami

N--> siapakah DIA itu he..23x wat2 xtau la pulak

GeNeRaSi MaLaYSia said...

mmh dh sifat manusia xpnh nk ckp dgn pe yg diberi..
di tambah lg dgn hasutan syaitan..
lg r dorg senang2 je tiru perangai puak nabi luth dl..
nauzubillah..

Framestone said...

tue la... rasaknya akan ada puak2 yang sama seperti mereka dulu...dh ternmpk sgt tanda2 nk kiamat nie..ops lepas nie aku nk bukak topik yg xde kne mengena dgn bnde nie

Eazy Izzuddin said...

klass petang kang...
huhu
xD

Ajwin Ajeera said...

hornynya muka laki tersebut.
euwwww.
geli2..

lydiarayyan said...

memang tidak elok langsung~~!

Framestone said...

eazy--> oh patut la online je

ajwin--> horny ek..jgn kamu yg horny sudah... geli ek.. muke bro mesti kamu xgeli kan.. tp jgn pulak dok usah2 muke bro pulak

lydiarayyan--> he..23x mmg xelok pun

epalgreen said...

eira ade sorg kwn yg suda terjebak dgn bnde ni..
tahlaa..
tak tau nak komen ape..
dunia dah nak kiamat

Framestone said...

laki ke perempuan ek.. bro pun same jugak..de yg mbe dh bertukar jd terus..ade yg mmg dah jadi gay..wow takutnye dgn dunia skrg nie

Cik Peanut said...

aduiya, kembalilah ke pangkal jalan manusia bernama gay dan pengkid serta sekutu dengannya,,,

benci tul tengok gol cam gini, kalu setakat lelaki lembut tapi tak gay, n perempuan kasar bukan pengkid, peanut tak kisah...tapi yang gol2 gay ngan pengkid, aduiya, benci nengok..

apalah yang diowang nak sesama diowang, ops, peanut penah di ngorat pengkid..hehehhe..tak suka..usha lebih2 cam dia lelaki lak..lalalalal..

apapun, sebagai gurl, fitrah peanut sebagaimana yang telah di tentukan adalah kepada lelaki...kepada yang suka sesama jenis tu, kowang tak geli ke? wek..

Framestone said...

wow peanut...laku ek rupenye..sampai perempuan pun nk goda.. same la dgn bro..fitrah more ke perempuan..tp perempuan je xnk dgn bro he..23x

SyazReA said...

'Bukankah kita ini dicipta Tuhan,
Sepasang tapi berlainan,
Lemah sana, sini kekuatan'

oopss terfeeling plak lagu erti pertemuan (Ning n Jayjay) ahakz...

Framestone said...

wow nyanyi tue... nyanyi untuk bro ke?? ops sorry bro xpernah dgr lagu tue..pe2pun kite mmg dijadikan berpasngan

Cik Peanut said...

tak der lah..laku pe nye? kalu kat kaum sejenis..hehhehehe...

alah, bro..kunun2 merendah diri lak..heheheh

Framestone said...

bro mmg seorg yg rendah pun huhuhu.. nk meninggikan diri takut digelak nnt... ok la tue..sekurng2nye ade jugak yg pandang kat peanut

Cik Peanut said...

bro rendah ke?
peanut yang rendang ni pun mengaku tinggi..lalalal

Framestone said...

antara lelaki bro mmg seorg yg rendah huhuhu ala malunye nk ngaku

Cik Peanut said...

hahhaha
ye ke..
mesti peanut lagi tinggi ni-->perasan
lalalla

Framestone said...

cis.. nk bro pakai tumit tgi ke auuuwww

Cik Peanut said...

ahahha
bro nak ke?/
hahahahha

Framestone said...

xnak la huhu... kne gelak je nmpk.. muke berjambang.. dada sasa.. bdn keras..tp pakai kasut tumit tgi..patah krg...(pakai terompah pun fail lg nie

Cik Peanut said...

ops, peanut pun tak reti pakai kasut tumit tinggi..hehehhehe...wat simpan sebagai koleksi je..lalalala

Framestone said...

oh ade beli la ek kasut tumit tgi huhu..terompah pulak cam mne ek..leh pakai ke

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top