Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

My Project Paper for International Conference


Salam buat semua,

Rasanya sudah lame aku x menempek muke aku kat blog nie. Mungkin ada yang tertnye2 aku nie hensem ke x?? macho ke x?? (perasan betul la).

Yang xtahan ade jugak yang tnye aku nie laki ke perempuan..Peh mengugat kejantanan tul la

Topik kali ini aku nk ceritakan mengenai thesis aka "project paper" aku untuk memastikan aku berjaya mengengam iajzah aku sebelum aku gerak ke master pulak (doa2kan la ek)

Ops mesti ade yang tertnye2 aku nie student lagi ke?? tapi kebanyakan entry menceritakan pasla kerje

Sonang cerita la kan, aku mmg seorang perkerja yang berdedikasi di salah sebuah IPTA seperti yang terpampang logonye kat sebelah blog aku. (ade nampak x?? kalau x, mesti korang dah xlame dah atau aku dah remove logo tue)

Dalam masa yang sama aku masih lagi berlajar di semester akhir (harap2nye la kan). Dalam jurusan pengurusan perniagaan major in Human Resourse (walaupun aku kerje more ke IT-- xkisah la..asalkan dapat rezeki yang halal)

Last week aku jumpe supervisor aku aka lecture aku
So dipendekan cerita project paper yang aku ingin wat mendapat kelulusan die. Tapi dengan syarat aku kne wat yang terbaik dan Insya'lah project paper ini akan di presentkan di International COnference bulan November tahun ini (Alhamdulillah)

Dan hasil dari project ini akan di nilai oleh cendiakawan2 seluruh dunia. dan mungkin dapat membantu permasalahan yang bakal berlaku di masa hadapan

Topik berkaitan dengan pekerja dan company dan ianya 100% dalam mengkaji cara terbaik untuk memastikan semua pihak bersedia dalam menghadapi meltdown (economy crisis) yang sentiasa berlaku dalam setiap dekad.

Di harap ianya dapat mengubah hala tuju dan menambah pilihan yang boleh dibuat sekiranya meltdown berlaku di masa hadapan.

Insya'lah thesis ini akan dijadikan journal dan tercetak nama aku di atasnya. Ianya'lah akan dimasukan ke dalam e-journal University aku untuk rujukan di masa hadapan dan untuk pengkaji2 dari university len di seluruh dunia

-amin-
Begitu la kisahnye

Ops mengenai gambar di atas pula. Gambar tue di ambil semasa aku memberi speech pada tahun 2008 di PWTC time conference.

46 Jejak Perantau Maya:

eya said...

sp kate x ensem..ensem woo...

semoga berjaye ke peringkat master lak..amin.

Framestone said...

hensem ke?? mne de la huhu..tue zaman memuda..skrg nie peh besa sungguh dgn gmbr nie

Chopper Wallpaper said...

BAGUS!

Monster La La Land said...

wah hemsem
hahah
salute lar
kasi speech teww
;D

Framestone said...

chopper--> besa2 je nie

monster La La Land--> hensme ke..mne de la huhu tue kisah lame..skrg dah jrg bg speech dah..entah ade yg nk dengar ke x

ain said...

salam framestone..awak mmg hensem..hihi. semoga thesis awak bejaya.

LanaBusyBee said...

ha, i dah tau sbb apa org tanya u ni jantan ke pempuan, sbb u suka pot pet pot pet lam blog u ni, so org pun confused ahahahaha

sharamli said...

ooo..ni ke..ensem la jgk..muehehehe

CikYana(",) said...

hensem nye..
lg segak bergaya..
hiKhiKhiK..

Ajwin Ajeera said...

a'ah,
baru nk tanya td.
awk ni laki ke pmpuan.
wakakakakakaka

apa2 pun,
bro mmg ensemla!

Cik Peanut said...

soklan pertama
1)bro lelaki ke pompuan..heheheh..tak penah tanya ni..lalalal

hehheh...hohoh..peanut dah tahu bro study sambil kerje tapi lupa nak tanya u ne...upsi upanya...

bro amik business upanya...t dah ciap journal bro tu, leh ar peanut usha..wpun peanut bukan dak business tapi sikit2 ade kaitan gak sal krisis ekonomi tu..

bro dah tahun akhir ek? aduh, bestnye..peanut lambat agi nak abis, kita exchange tahun nak? lalalla..ade ke??heheheh

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hurmm....macho laa jgak pic tu....

PJ selamba said...

fuh caya la bro!
good luck anyway...

Naz said...

sempoi la lu bro :)

Framestone said...

ain--> w'salam ain... ops mne de kite nei hensem la... insya'lah harap2nya berjaya

Kak Abby Yng busuk--> cis sungguh memerli komen mu akak... mohkit epot pet sesame kan he..23x

sharamli---> ops mane de hensem la...besa2 je huhu (tgk dah kembang lubng hidung ku ini)

cikyana--> hensem ek..dulu nmpk la segak..sekarng nie nampak selekeh je

ajwin--> ops baru nk tnye ek he..23x mne de hensem la..tue gmbr jauh je..cube tgk dekat2..jerawat menjajahi muke ade la

cik peanut--> harap siap la... journal tue nnt sume bidang akan terlibat.. erm bro sepatutnye tahun last tahun lepas..tp postpone ke thun nie

N--> macho la jugak?? tau la N dah pernah jumpe kite kan huhuhu

PJ--> caya ape nie ek...

Naz--> sempoi ek... besa2 je tue...

-aTie- said...

awek pnah puji ensem x??kalo x, xde maknenye...

project paper wat sendiri ek....

Framestone said...

die hari2 jumpe mahu dah jemu tgk muke nie..tue pasl xpernah puji hensem... yup wat sondiri

SyazReA said...

good luck bro..
wish u all d best ya...!!!
Go, Go, Go...!
hehe

Framestone said...

tyank ek... bro tgh usaha nie..ops nk tolong x

SyazReA said...

tlg per?? tlg tgk eh,, x pon..tlg bg sokongan yer..
klu tu, no hal la bro..haha

Cik Peanut said...

ooo...macam tu...tak pelah..tahu akhir gak..biler lah peanut nak sampai tahun akhir ni..

Framestone said...

syazrea--> tlg watkan he..23x tlg bg sokongan pun boleh je... asalkan bukan tlg kaco

peanut--> he..23x dah lame dah lecture2 dok tnye bile bro nk habis nie huhu..tue yg bro push nk habiskan cepat nie

Cik Peanut said...

hahahaha..lecturer pun kenal?
gempak ar..

Framestone said...

bro kat U mmg agak terkenal sikit tue yg CEO dean lecture kenal huhuhu

Cik Peanut said...

aduiya..giler arhh..
femsenya...
menjadi satu kebanggaan wat peanut kalu lecturer kenal peanut..
kalu vc kenal peanut, giler best ar,,boleh bangga diri,,hehehhe

Framestone said...

oh ye ke... pe2 pun mulut kne manis.. identity perlu ditunjukkan..bebarni berkata2.. bro dgn VC dok lepak makan kat kedai mamak lg tue...tp tue dulu la..skrg susah nk jumpe die

Cik Peanut said...

aduh..susah..peanut ni ngan owang yang tak kenal or kurang rapat, malu sikit..
mesti owang cakap peanut ni sombunk giler..sedangkan peanut nilah yang peramah giler..hehehhe

Framestone said...

ye ke..dgn bro rapat x?? kalau rapat sure zmalunye.. bro pun peramah n gila2 sikit huh..cuma xgile je

Cik Peanut said...

hohoho
bro lain peramah..
peanut pendiam-->hik2x...

Framestone said...

susah kalau terlalu diam sgt.. takut susah nk dpt kerje je.. sekarng sume org tgk..dh xpandang sgt sijil2 huhuh

Cik Peanut said...

tak der lah peanut pendiam sangat bro..
tapi tulah, peanut kedang bising sangat..heheh..wat azam tahun baru.nak jadi penyenyap..lalalla

Framestone said...

ops nie sebab azam la ek...ish2 huhuuh.. bro kalau wat azam jd penyenyap..gamaknye sunyi sepi dunia bro

elle said...

sudah siap ke thesisnye? mcm belum je nih... hihi.. pape pn gudluck ok...

thesis ni mmg ssh nk wat... elle wat next year kot... tp sblm2 ni dh buat pre-thesis dh. gle pnt. 1sem kna siapkn. pening2 kpl, tdo xcukup, tetiba rajin ke library yg sblm ni mmg mls... haha...

bro framestone ensem kaa?? buley la... kihkih...

ekino said...

wah!!..

hebat nye bro!..
semoga bro berjaya ye..

dan semoga dapat smbung amek master pulaks..
:D

all da best bro!..

leh jd kan idola nih..
hihi :p

Cik Angah said...

pssst..bro..cik angah nk kongsi skit..angah pun tgh siapakn thesis gak ni..ni dia kajian yg angah buat:-

"seni cahaya menerusi pancaran laser"

wah...mau pecah pale bt ini projek.berbillion(tipu) duit habis bli laser sahaja...huhu..

Eazy Izzuddin said...

fuh...
ade gayer jd pemimpin negare...
ehehe
geetu~
insyallah kang betul2 terjadi ke?
dun forget me...
=P
xD
ok le 2
susah x project paper??
huhu

Eazy Izzuddin said...

cik angah uish project berbillion kah?..gempak3..hehe..xD, ok le 2..xD

ekino said...

cik angah :- haha..siap bg taw tipu tuh..
tak pe..tak jatuh dosa.. :D

ahhaha.. :)

Cik Angah said...

eazy:- hehe..haah eazy..project yg angah bt skrg berbillion ni (tipu)...hehe..xdelah..kos cuma Rm800-1200..hehe..=)

ekino:- tak jatuh dosa kan?hehe..tipu makruh xpe...eh tipu makruh?ade ke ek? hahaha

ekino said...

cik angah :- ahahah makruh?..hihi ntah lah..tak pelah aslkan tak jatuh dosa tuh..coz da gtaw awl2 yg cik angah tipu..

so org tak terpedaya lah..hahah :D

Eazy Izzuddin said...

cik angah : hahaha, uish mahal jugak project 2, de la jgk cecah seribu nih...
hiks...
ekino2 pe da...
=P
xD

ekino said...

eazy :- npe eh?..tak paham lah..ekino de slh ckp ke?

Cik Angah said...

ekino:-angah gurau2 aje..student mcm angah mana mampu..haha

Cik Angah said...

eazy:- aha..mmg cecah seribu pun..huhu..berkorban ape saja..untuk FYP....klu x x grad angah..hehe

ekino said...

cik angah :- eceh!!..mane lah taw kan...rezki masing2 :)

Eazy Izzuddin said...

ha?..ekino x pape lah...
=P
xD
ohoho
geetu erk
x fe..
nk grad punye psl...
xD

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top