Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Moh Sembahyang Jumaat..!!

Assalamualikum wbt
Di harap anda berada dalam keadaan sihat walafiat di hari Jumaat ini. Sekdar entry ringkas untuk mereka yang bersembahyang jumaat.

Bagi mereka yang sekadar sembahyang zohor hari ini..Anda perlu juga amik tau serba sedikit pahal hal2 kami yang pergi sembahyang Jumaat nie.

Bagi mereka yang xsmyg (kecuali non-muslim) tue korang fikir2 la sendiri ek. Dosa korang jugak yang simpan. If aku xtegur. dapat pulak overriding dari korang pulak (dah macam MLM la pulak).
Waktu rehat hari Jumaat
12.15pm to 2.45pm ( 2 1/2 hours)
wow lame tue kan.. (tue kat tempat kerje aku la kan, tempat korang aku xtau kul berape). Ape ek yang korang buat dalam tempoh waktu yang lama tue ek??
Bagi aku, aku sellau kuar dari pejabat dalam 1.10pm untuk g masjid. (Kuar awal pun nk wat ape kan. Leh gak lepak2 dulu layan2 blog) Selepas solat baru aku g lunch kat medan selera yang berdekatan sesambil menunggu aliran traffic kembali lancar (Peh sesak siot). Dah la parking kat tengah2 panas.

Pe2 pun aku on time masuk office walaupun kekdg nk dekat kul 3pm.
Sekadar tambahan,
Aku kat masjid selalu dok kat belakang je.. Nanti lepas solat senang nk cabut n selipar aku xhilang (kasut awal2 dah tgl dalam kereta)
Ops korang rase la kan.. Pe yang korang leh gambarkan dari gambar yang aku tempek dalam blog nie

Fikir2kan dan selamat menjalankan ibadah

31 Jejak Perantau Maya:

CikYana(",) said...

sembahyang lah anda
sebelum anda disembahyang kan

selamat menunaikan solat JumaaT

dBa said...

papa...keh3..
tu mesti papa kan?!!
kan?!!
lalalla

Framestone said...

cikyana--> ade org wat iklan ek kat sinie huhuu

Dba--> suke2 ati je tuduh ek he...23x

Naz said...

n3 yang sangat bagus.. ko jumaat kat mesjid mana?

Framestone said...

entry besa2 je la... aku jumaat kat masjid sinie je...

ain said...

dah balik solat jummat la ni.

Framestone said...

dah balik pun... siap leh g meeting...meeting pun dah habis huhu

Eazy Izzuddin said...

jom solat jumaat...
hehe..
amboih dok blakang erk...
btul tuh senang nk cabut
heheh...
xD..
2 pic yg snap kat masjid ka?
xD

Mr BuLans Asphyxiated said...

aku punya break time untuk solat jumaat kul 1245pm ~ 215pm..
pendek gile.. tapi nasib dia bagi time.. kalau tak, lagi naya..

Mr BuLans Asphyxiated said...

aku punya break time untuk solat jumaat kul 1245pm ~ 215pm..
pendek gile.. tapi nasib dia bagi time.. kalau tak, lagi naya..

Framestone said...

eazy--> jom la he..23x tue aku snap dari internet la.. xde kamera nk tgkap la huhu... best pe dok belakang..senang nk cabut..kt sinie sesak gile

bulan--> pendeknye..sempat ke nk lunch n wat pe2 huhuuh

Eazy Izzuddin said...

ohoho..
snap dr tenet upenyer..
xD
2 la
thu x fe..
tp masjid sini ok lg...
xD

Framestone said...

kat sinie sesak sikit..dtg lambat gamak dok semyg atas jalanraya kat celah2 kete he..23x ok la nk balik nie..aku terus ke KL

Eazy Izzuddin said...

uish..
semayang ats jalan tuh...
huhu..
ok le 2...
senang....
xD

Cik Peanut said...

macam bro je dalam pic tu..
heheehe
tak delah..lalalla

ops, ada gak kes yang tempat diowang keje tak bagi kuar time semayang jumaat..cam mane tu..realiti ni..kes kwan...

hari jumaat kat uum..cam hari bz gaklah..tengahari tu konfirm2 penuh kafe ngan dak lelaki..yang herannya dah non-muslim pun sibuk2 time tu..lalalla

♥.misz luna.™ said...

org dlm gmbr tu tdo..



pnt kot..

k.e.r.i. said...

gila lama time rehat.
aku sejam setengah je.
kol 1 sampai 2.30.
time tu la nak berak, time tu la nak makan.
time tu jugak la nak semayang.

Ajwin Ajeera said...

tido?
aishh.
dgr khutbah tu la bang!!
haha

azizwan(dot)com said...

apa aku nak komen ek? huhu.. takpe, aku taip ni je la ye bro.. boleh kan?

fikir2kanlah dan selamat beramal..

salam :)

Framestone said...

eazy--> nk wat cam mne.. kawasan tue mmg byk org huhu terutama time hari berkerja

cik peanut--> ish bukan bro la.. mmg ade kes cm tue..terutama kompani cina.. besa la tue kan.. kate negara multiracial

luna--> bukan tido..kusyuk menghayati khutbah jumaat

keri--> kerje kerajaan cam nie la rehatnye huhu aku kekdg cam mati kutu pulak rehat lame2..kekdgg klu de byk kerje n nk cepat..mmg aku xmenikmati rehat la..

ajwin--> tue la mmg tgh dengar khutbah.. kusyuk tue..bukan terlelap tau

aziwan--> xpe je.. boleh je.. eh pertama kali jugak ko dtg blog aku ek.. thank huhu aku pun sebab ade org romote tue yg tersyok sikit lepak blog mung

♥.misz luna.™ said...

haha...
khusyuk ke?
rupe mcm tsengguk2 pn ade je..
heee

Framestone said...

mne de tersenguk2 la..cube tgk betul2??? kan statik je tue

♥.misz luna.™ said...

hoho...
kt gmba mmg la static...


klu real2 mst dh tsengguk2 da tu..
hee

Framestone said...

he..23x baru je nk melawak dgn kamu kalau real pun mne de tsengguk2... die statik jugak..kate org "ilmu mengeraskan diri"

♥.misz luna.™ said...

hoho...


mn eh die blaja ilmu tu..
nk blaja gak..
klu dlm kuliah tertido xde la lect tau..
haha...


dh tgelak guling2 da ni tau..

Framestone said...

sian nie kat mne nie elh guling2 nie huhuhu... bro pernah jumpe insan cam nie mase kat asrama memuda dulu.. time sujud solat tahjud terus xbgun2..rupenye dh keras tdio

♥.misz luna.™ said...

haha...
kt atas toto ni..
dlm selimut..
leh la guling2..
haha..

mmg ngntuk btul mamat tu..
ttdo ms sujud...hahaha

Framestone said...

cit dalmselimut mmg la best golek2..bro kat atas kerusi..karang terguling jatuh pulak... belum kes tertido dalm toilet lg

♥.misz luna.™ said...

haha...
tu la...
dlm simut mmg la best guling2..


duk diam2 kt kusi tu tau bro..
guling2 nnt...
tgolek lak dr kusi tu..
huhu...



euww...
tetdo dlm toilet mucuk btul..

dBa said...

papa x nk ngaku!!

Framestone said...

huda--> best ek..nk join guling same2 leh x??? ala xbestnye kat kerusi xleh guling2..mmg ade kes org tdo dalm toilet kat hostel bro

dba--> nak ngaku pe ek

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top