Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Tidur Memeta Je Ko Ek


Salam buat semua

Sekadar enty untuk menghilangakn bosan di pagi Rabu (Ops Terengganu cuti ek- Happy Holiday la ek)

Sepanjang minggu nie tidur ku terlebih lena dek kala hujan turun mencurah2 membasahi bumi Allah swt. Peh sejuk kemain (xnikmat pulak if xtarik selimut or xpeluk bantal)

Ops peluk2 bantal pun peluk la. Jangan korang wat peta takut tersesat time tidur.

Dah lame sebenarnye aku nk wat entry nie. Tetapi tiada waktu yang sesuai. So hari nie aku nk bukak ceriat untuk pengetahuan korang la kan. Mungkin pe yang aku cakap nie fakta or mungkin outa

Aku selalu perli orang yang baru bangun tido.. Selalunya kalau aku outstation beramai atau g camping. Biasanya aku akan ckp "eh pe tue" (sambil aku menunjuk jari ku ke bibir ku) Peh siap lap lg dorg tue. Bila tahu dorang terkena sure dorg akan kejar aku
Aku sendiri tido rajin wat peta. Tapi bukan kat bantal ek (bantal dalam gmbr tue aku grap dari internet dan bukan bantal aku ek) selalu aku sental kat baju je. Tau2 je baju yang berbau.. (Hope Syazrea tolong basuhkan ek <-- Bibik aku)
Korang tahu x, Manusia selalu tersesat di dalam mimpi. Besa la, selalu kne kejar hantu. Tapi zaman sekarng ade ke hantu?? Along banyak la (mimpi kne kejar along) So untuk mengelakkan sesat atau kembali ke pangkal jalan. Elok celik2 mate je dah nmpk peta. Besa la peta yang dibuat sendiri atas bantal.

Manusia awal2 dulu mendapat ilham mencipta peta atau merangka peta perang dari ilham yang mereka perolehi semasa bangun subuh (citt cam la dorg semayang) celik mate je dah nampk peta kat bantal.

Orang yang rajin memeta nie sepatutnya mmg excellent dalam geography. Tapi kekadang ade juga yang selalu fail sebab tiap2 hari dok tukar2 peta (dok wat peta bertindih atas bantal busuk dorang la)

Penguna GPS kekadang boleh sesat sekiranya GPS dorang pun bawak tido (kan dah melekat air liur basi tue) Rosak system dalam tue
Merapu je kerje aku ek

Just nk share la kan.. Adik aku Ajwin suke wat peta (aku teka je) tapi die ngaku pulak he..23x die cakap wangi je..mane de busuk. Maaf aku xcium bantal ucuk die. Xsanggup aku.

71 Jejak Perantau Maya:

ain said...

anak saya pun rajin buat peta, tp peta kat baby bear dia le. semacam dah bau..haiiyaaa!

Framestone said...

pe lagi kak..cepat2 la basuh ek.. nnt jd bear busuk die pulak.. ada tokoh2 jd ahli pemeta dunia ek

CikYana(",) said...

oopss..
adik bngsu cik yana slalu wat peta dunia atas bntaL..
cik yana xpnh koT..hahahaha..
yezzaa..arini cik yana cuti

Naz said...

gambo tu, bantal ko ker fs?

Framestone said...

cik yana--> ops ye ke xpernah... ngaku je la kan..xpayh nk malu2 huhu...

Naz--> ops semestinye bukan..aku dah nyatakan yg bntal tue bukan aku punye dlm entry nie he..23x xtau la peta negara mane tue

Naz said...

saja jer tanya. mana tau ko luper yg bantal itu milikmu. hahahaa... bestkan cuti???

PJ selamba said...

erk..!!
apa entri ko kali ni
adeh adeh
hilang selera aku nak makan ni
grrrr

CikYana(",) said...

ntah la eK
xperasan pulaK..
cz sarung bntaL cik yana kaler gelap
so xperasan la de peta dunia ke x.
hikHikhik..
bro mst selalu wat peta dunia nie..

Framestone said...

Naz--> oh tidak.. aku bantal untuk dipeluk je.. selalu air liur basi ku lap dengan baju je

PJ--> he..23x ops ilang selera ek.. g usha bantal busuk muu.kot ade jugak peta nie

Cikyana--> kalau sarung bantal hitam..kalau wat peta pun mmg confirm sesat la..dah xjumpe pangkal jalan

CikYana(",) said...

tau xpe..
mmg xkn nmpk pe2 peta pun..
dat's y sume sarung bantal cik yana
kaler gelap..hahahaha..
bRo penah wat peTa duNia ke?

Framestone said...

jgn kate peta dunia... peta dalam kelas geography..dalam dewan peperiksaan pun ade he..23x

suke warne gelap ek.. ke nk cover kencing memalam nie he..23x

Cik Peanut said...

cam malu lak nak cakap...
nak kate anak wat peta, peanut lum kahwin,
nak kate adik..err, tak ppenah lak peanut g try bau ngan tengok..

tapi, peanut nak cakap yang peanut sebenarnya suka wat peta malaysia kat bantal...lalala..aduiya, buyuknya perangai..shh..jangan g tau owang lain..jatuhlah saham peanut t..
hehehhehe...

best sebenarnya wat peta ni..peanut kekadang je wat kat bantal..lebih banyak kat patung patrick peanut..hehehe..patrick cam bantal busuk peanut dah...bau ye, ish...hehehhe..tapi tulah yang wat tido peanut lena..lalallala

Framestone said...

wow mane tahu yg tue peta malaysia ek?? knep wat peta kat patrick..takut die sesat ek..die kan pelupe..nama pun tulis kat tgn

Eazy Izzuddin said...

huhu...
org di sini pon tido slalu wat peta gak...
haha...

xD

Framestone said...

gelak ek??
camla ko xwat peta jugak he..23x jom cantum peta nk x??kot2 jumpe harta karun ke

Ajwin Ajeera said...

hahahhahahahhahahhahahha
happy tau sbb bro promote tp an
takyah la sbb suka buat peta!!
haha
adoii..
msti takde org ngorat dh lpas ni.
haha

CikYana(",) said...

excuse me!!!
kencing malam??
no way..it's not me okeH..
kalo cik yana ni bdk kck..mgkn la..
nk majuk la ngn bRo..
uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Framestone said...

ajwin--> ops xde org ngorat ek.. mmg nk wat cam tue..biar kamu melekat dgn kawan baik kamu tue... kate xberbau he..23x

cikyana--> xde la kiet ckp mase kecik dulu... entah2 sebab kcik sellau kencing malam teu pasl pakai yg gelap2 je kat bantal

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hahaha..cover line..tah2 mmg bantal awk..

CikYana(",) said...

xde makna nye la..
time kck pkai pampers..
hahahaha..
so kencing dlm pampers jela.
adoi..malu nyerrrrrrrrrr

Framestone said...

N--> nk cover pe he..23x dh mmg kite amik dari internet gambr tue he..23x xkan nk tunjuk copy right kot

cikyana--> oh pakai pampers ek ke lampin bayi huhuhu..mne la tahu berlaku kebocoran ke

CikYana(",) said...

no komeN la..
tu time kck2 la..
mne la nk ingat sume tue
skrg da besar..
sume da bole wat sndiri okeH..
hahaha..
btw,xkuar lunch ke?

Framestone said...

kejab lg kuar... buah hati ku dtg ke sinie..mybe sampai jumaat kot..lepas tue balik KL terus sampai ahad..

ye ke xingat dh..ke dh lupekan sebab tue nightmare kamu

sharamli said...

sah terer ge0grafi...hu3

Framestone said...

siapa la yg terer tue kan huhuhu....

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
kawan baik???
sapala tu ek?
hehe

Cik Peanut said...

hohoho
biase lah patrick kesayang hamba...
lalalalala

Framestone said...

ajwin--> oh bukan kwan baik ek huhuhu oh xngaku ek..ops ke kawan ehem huhuu

cik peanut--> sian patrick tue ek...

Ajwin Ajeera said...

kawan ehem????
hahaha
sape tu bro?
lg la awin tak knal.
hehe

Framestone said...

wat2 xkenal la pulak huhuu... pe2 pun bro doakan yg terbaik buat awin ek.. xpun nnt de mase usha la peta kot2 peta tue leh membawa awin berjumpe dgn insan istimewa

Ajwin Ajeera said...

hehe
time kasehhh..
:)
haha
usha peta sape?
peta bro ke?
hehe

Framestone said...

peta yg awin wat la..peta bro nk wat ape..xpasal awin sesat pulak xjumpe pangkal jalan..

Ajwin Ajeera said...

eh..
sorry skit eh.
awin tido tak buat peta ehh.
hehe

Framestone said...

oh mane awin tau xde peta...ops ke awin wat GPS...time nk pakai je on

Ajwin Ajeera said...

eeii
tolong sikit..
bntal awin bersih tau.
elleh..

PoOhEm0 said...

btol2...
tapi bukan slalu k..
ahakz..
just time bila mulut diserang ulser..
nge3~~

jgn gtau owg laen k..
huk huk huk...

erm...
sapa yg xngaku dier penah buat peta tue..
YIPU la kot owg tue..
hahahahaha

mademoiselle azieshakespeare said...

patot la sy tak pandai geografi
tdo tutup mulut, ahahah ;p

eya said...

ntah2 bro punye pete tu kut..x ngaku eh..meh bisik2 meh..

Princess Liyana said...

hi hi..biasala tu..ekeke..tkkn tido tkde peta ;P

Framestone said...

ajwin--> bersih ek.. tp time awin baling bantal kat muek bro..tertibe de terbau sesuatu he..23x

pooheme--> selalu ke kne ulser nie.. huhu ops kite wat peta bile ek?? kekdg je bile terlalu penat sgt or tido dlam keadaan yang boleh membuat ianya mengalir he..23x

mademoiselle azieshakespeare--> nie geography dpt brpe ek?? ye ke tutup mulut huhu.. takut cicak masuk ek

eya--> osp oh nk ngumpat kat blog bro ek..ala eya mne de la.. bantal tue bro amik kat internet la

liyana--> ade jugak yg tido xde peta..tido2 ayam he..23x

Ajwin Ajeera said...

hahaha
isk.
bro ni tak reti cover line la.
tgk,org seme dh tahu dh.
hehehe

Framestone said...

ops nnt bro wat underline ek...double line nk x?? udah2 g basuh bantal tue he..23x

Ajwin Ajeera said...

tanak.
nk triple line.
hehe
dh basuh dh..
msuk dlm wahing machine sma2 dgn baju bro.
haha

Framestone said...

knpe masuk sekali dgn baju bro..rajin adik bro yg sorang nie ek...

Ajwin Ajeera said...

sbb nk bg bekas2 peta tu melekat sikit kat baju bro.
wakakkakaka

Framestone said...

tue bukan peta la.. tue bro berlajar wat corak kat baju he..23x

Ajwin Ajeera said...

hahaha
takde mkneyer!!
jgn nk cover line lg eh.
seme org dh tau dh warna sbnar bro.
haha

Framestone said...

wrne pe nie
i like black
because my father car is black

Cik Peanut said...

aduiya..
nak kesian kat patrick pun tak lah
sape suh dia kiut sangat
heheheh

Framestone said...

sebab die kuit la kamu bg peta kat die ek he..23x mesti wangi je die kan

Cik Peanut said...

heheheh
wangi sangat..
sampaikan member2 kalu dok atas katil peanut.
peanut tak kasi pegang patrick..hehehe
t kantoi...lalallala

Framestone said...

mesti sembur minyak wangi berbanyk nie ek he...23x

Cik Peanut said...

mane de..
t hilang bau keasliannya
hehehhe

Framestone said...

keaslian ape ek?? keaslian bau peta tue ek...

AMALINI MUSTAPHA said...

erkkk..
kepunyaan sapekah bantal itu??
mesti terer geog neh, sambil tido pon leh lukis peta hahaha

Framestone said...

ops kamu xpernah wat peta ke?? ke xde bantal.. entah2 nie bantal kamu he..23x

elle said...

gmbr tu sgt menggelikn la plak... huhu...

ishh... elle jarang sgt2 la tdo smpai wat peta... [jrg, bkn xprnh... haha]

bro pn msti ada gk kn?? hehehe...

PoOhEm0 said...

kadang2 ia bleh berfungsi sebagai pemberi isyarat bahwa tuan punya badan xmahu diganggu ketika ia sedang nyenyak tidur...


hihihihi


ada kala nyer buat peta nie bagus jugak kan...

elle said...

uh huu... cik PoOhEm0, ape yg beshnye wat peta tu? huhu...

Cik Angah said...

elle:- bestnyer bt peta 2 sbb bile bgn je tgk ade peta,kt taw ar kt tdo dgn lena mlm td..ahaks!~ sudah..ade kaitan ke tdo lena dgn peta?hehe

ekino said...

haha..
ekino pun de bantal busux juga..

tp panggilan dia jer yg busux..bau dia tak busux..
ahaha...

tp ekino tak wat peta ye kat bantal ekino..tak taw la kalo bro de..

cme lg tinggal tak ngaku jerk..

hihi :D

Eazy Izzuddin said...

hehe...
klu camtum peta leh jumpe harta karun ea?
pe lagi...
jom memetakan ...
hihi...
xD
mane lah bro dpt picca2 nih...
hiks..
pndailah bro mencari..
;)
xD

Eazy Izzuddin said...

hahha elle ; menggelikankah?..nth2 kamo pon de wat peta nih...
haaaaa....x ngaku pulok...=P
xD

cik angah de jgk ke wat peta nih??, cpt2 mengaku..ehehe..xD, ekino pon de nih..
haha...

aku pon............de kot..
=P
xD

ekino said...

eazy :- ekino ada..tak leh tido woo kalo tak de bantal tuh..hihi

eazy pom mst ada gak kan..

eleh2!..tak ngaku lak dia..

kihkihkih..

Cik Angah said...

eazy:- okeyh2...angah mengaku...ade kot..hahaha..x penah check la plak...(cover2)

hahaha..bikin gelak aje meh..eceh..

haha(gelak lagi)...sudah2lah...hehe..pandai ye eazy nak bahan org..hehe...

ekino said...

cik angah :- yeah!..mengaku pom cik angah kita nih..

eleh!malu2 plak dia..kihkihkih :D

Eazy Izzuddin said...

ekino : yeke?, mmg x leh tdo ea?...ehehe...
hmmm...
ngaku je lah...
ade rase nye 'rasenye' =P..hehehehe...

cik angah : eh..eazy biase nk bhn2 org nih...
ekeke...
br happening nk chat2 nih....
geetu~ =P
xD

ekino said...

eazy :-hahah..ada lah tuh..mst byk peta kan..kihkihkih :D...

Cik Angah said...

ekino:- mengaku sambil malu2 ..hahaha..zaman kanak2 lah klu nk wat peta memeta ni..dah besar2 ni xde kot..haha..suke lah 2 ekino ni..cubit br taw..hehe..

Cik Angah said...

eazy:- suke ek happening2..hehe..xpe..ade ms angah bahan eazy lak..ngeh3..

Eazy Izzuddin said...

hahah...
x de maknenye ekino...
da beso camne mane de meleleh..
kdg2 de la..
=P

hahaha
nk bhn eazy?
mane leh lwn tauke...
ekekeke...
=P
xD

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top