Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Adakah Anda Pengikut Hantu Ku

Assalamualikum wbt dan salam sejahtera

Sebelum aku bergerak dengan bloggers len layan wayang DragonBall. Aku rasa tergerak hati membuat entry di hari minggu setelah menyiapkan assigemnt dalam tempoh beberapa jam (aku suke wat kerje last minute tapi mantap)

Entry ini khas buat follower (bukan setan kuning kat sebelah nie) blog BeliBuy yang semakin bertambah dari hari ke hari, belum termasuk yang follow secara senyap2 (thank coz sudi menyokong aku)

Aku perasan ramai jugak follower di blog ini sedikit pun tidak mengikuti entry yang aku buat. Kekadang terfikir kepana mereka menjadi follower ku. Yang xtahan if dorang follow aku semata2 nak aku memollow dorang. (korang mesti pernah terkena kan..??)

Adakah mereka nie follower hantu blog ini. Risau jugak aku, cam iklan digi pulak " I'm Follow You". Cet, xkan la menjadi pengikut hantu yang sedikit pun tidak mengambil tahu update aku aku di sini. Kecewa aku he..23x

Komen di entry aku selalu dapat dalam 30-50 termasuk feedback dari aku he..23x hampir begitu jugak dengan mereka yang mempunyai follower lebih dari 100-200.

Tetapi ada jugak follower yang suke meletak gambar mereka yang cun2 n lawa untuk menarik org datang ke blog mereka. Ops tetapi ada jugak yang meletakkan gambar orang lain he..23xTak kisah la kan. Asalkan bukan pakai gambar orang lain.

Yang aku heran ade jugak lelaki yang buh gambar perempuan. Nak cari publisiti ke?? Pe2 je la kan.. Asalkan korang bahagia

Thank aku ucapkan kepada follower setia di blog ini
Eazy
Cik Peanut
Kak Izan
Kak Tie
Huda
Mr Naz
Cik Yana
Syazrea
Bro_me
Along Arman
BiBie
Maaf jika nama anda tertinggal

P/s- Ok aku nk keluar layan DragonBall dengan blogger yang lain.

38 Jejak Perantau Maya:

ekino said...

yela kan..ekino pun ada rse cm tu..nak suh ekino follow blog dorang dan dorang akan memfolow blog ekino..tp ekino wat je la kan..coz nnt org ckp ekino sombong plak..
yg psti link blog yg de kat blog ekino,ekino follow 100%..
:)

ciK aMoi said...

tak ingat lak ada follow ke tak:)

Ajwin Ajeera said...

tak baik ckp org tu setan.
dia tak bersalah.
huhu

Amer Aan said...

disini ada...
pesta...
hantu....

kihkih...

fzalah said...

ehh sy pengikut hantu
hantu ke? huh

ijechan said...

pengikut hantu? huks..

Tie said...

Ha ha.......

Nak tahu kenapa tetiba kak tie buang gadget follower kat blog Memori tu ??

Kak tie nak sesiapa yang jadi follower tu biarlah yang betul2 ikhlas dan minat dengan apa yang kak tie tulis. Bukan setakat tepek gambar je kat situ.

Ada lebih 5 orang yang follow lepas tu batalkan balik. Langsung tak komen atau sekadar ucap hai....bila kak tie dah balas follow , dia delete balik...semata2 nak tambah followersnya tu....

Kak tie pulak langsung lupa...dah lebih seratus orang kak tie follow tapi bukan semua kak tie ikuti kerana mereka sendiri tak datang menjengah. Malu lak bila kita sorang yang terhegeh2 kat blog mereka.

Tapi kak tie tak sampai hati nak batalkan follow tu....melainkan blognya dah tersedia ramai pengikut....Hmm....tak sangka pulak , berblogging ni pun ada politiknya, he he ...........

mademoiselle azieshakespeare said...

hantu kuning itu sangat menakutkan
ahahah :p

ie3za said...

bro saye x follow awk ler sy follow antu kuning. lagi comey ape hak3..

bro saye letak pic mata saye jer.. ape macam ok x wakakaka

SyazReA said...

oo..bro pengguna talian antu kuning buncit ni ke..hehe..

enjoy d movie...bro, jgn lupa komen sal cite tu eh nnt..huhu

Naz said...

hantu kuning... takutnyer... hehehe...

*tq bro :)

dBa said...

nama dba x de?!!!
ermmm

Cik Peanut said...

yeah..name peanut ade..
hehehhe
peanut tak folllow secara rasmi tapi hari2 dua tiga belas kali datang..hehehhehe..
peanut nak jadi follower ke seratus...kui3x..
betul2, peanut setuju dengan followwwwerrr hantu yang bro maksudkan..ade yang follow semata2 nak peanut follow balik..peanut tak suka,,,sory kepada yang terasa,,peanut sebenarnya tak suka follow blog peribadi..tapi disebabkan follower tu dah follow peanut..peanut dengan 'rela hati' memfollow balik...

Farih Fahri said...

saya pengikut kejap ade kejap takde..
huhuhu... (^__^)

x-po™ said...

haha terasa beb bila ko ckp ltk pic pmpn..haha tu la salah satu cara tarik trafik maa

Framestone said...

ekino--> ekino pun kne ek..sabar ek?? oh mesti blog bro ekino wat link kan..coz selalu nmpk ekino dtg lepak sinie

amoi--> ye ke he..23x masuk ke www.blogger.com n login akaun..kat bwh de tunjuk blog mne yg ada follow

ajwin--> tue gelaran die la syg oiii..

amer--> he..23x pesta ek he..23x meh hntu kite wat pesta kat sinie..eh antoo fighter xkaco punye

fzalah--> rasanya kat blog bro kamu bukan pebgikut hantu..coz nmpk gak kamu dtg sinie n bg komen..

ijechan--> yup hantu..ade nmpk x pengikut hntu ittew??

kak tie--> kak tie kat mne pun ade politik..cuma caranya bersih atau tidak (ops sorry xleh smbg politik di blog saya, tgu saya bersedia untuk berpolitik semula ek) kak tie pun follower blog kite..suke smbg dgn kak tie

Framestone said...

mademoiselle--> takut kat hantu kuning ek he..23x tang mne yg takutnye ek.. ke ade pengalaman pahit dgn bnde tue

ie3za--> die mmg comey pun.. ops hntu kuning tue follow org pakai digi..tp kamu pulak follow die..ops siapakah kamu sebenarye he..23x bos antu kuning ek..ok je mate tue..mate mu menawan gitew

syazrea--> ops tidak..tidak sesekali ku mengunakan talian antu kuning nie....ok thank.. he.23x nk kne komen ke

Naz--> same2 he..23x just perhargaab untuk teman2 setia ku..eh takut dgn antu kuning ke..xpyh takut la.. dorg nk kjr pun terkedek2

dba--> dba jrg dtg blog nie..nie untuk mereka yg dtg n ade si setiap entry pa

cik peanut--> ops xpyh follow secara rasmi tp sehari berbelas2 kali dtg ek..pe la yg istimewa blog bro ek..bro follow blog yg cerite die menarik je setiap entry

farih--> tue namenye pengikut bizkut he..23x hai biskut dah tukar name xbgtau pun

x-po--> xpyh la terase..tue semua marketing strategy.. cdg nk buh gmbr buah hati ku xjadi..sape lg klu bukan heliza he..23x

mc'eja said...

sy bkn follower hantu yer...sy follow blog awk wpon bkn sume entry.ehehehe....

eyaphoto said...

antare kite sp yg follow sp ek?
ekekekke

Framestone said...

mc'eja--> tau huhu he..23x xckp pun kamu yg comey nie follower hantu.. mksud follower hantu nie.just jd follower..tp masuk blog nie pun xpernah

eya--> siapakah antara kita, yang rela menjadi follower he..23x entah la

elle said...

follow? xfollow pn blog bro lg... nt2 la... hahaha...

yg xde kaitan dgn n3 nada:
Mn ada la... cuba bace entry btl2... haha...

xde la jpe mbe laki cik framestone oii... xde nk jpe sape2 kt OU melainkn anda br3 smlm... hikhik...

pape pn thanks for yesterday... smpai anto blk lak tu... (^_^)

bella said...

wah...
die da g tgk cite dragonball..
ini tidak adil!!!
kite xfollow..
tp megikuti gak entry2 bro..
huhu

Framestone said...

elle--> oh xfollow ek..xpe la..asalkan sudi singgah selalu..ye je.. he..23x mmg la xjumpe kat Ou..tp mintak die jemput kan he..23x xde masalah pun nk hntr kamu..bukan jauh sgt pun... apat gak cuci mate kat UIA

bella--> bro tahu bella selau mengikuti cuma jrg tglkan jejak je.. dh diajak xnk ikut..so tgl la kamu.. walaupun 4org blogger je dtg.jd la kan

Eazy Izzuddin said...

i'll follow u 4 ever...
hehehe...
wah namaku di atas skali....
hihi
thanks...
xD
=P

LanaBusyBee said...

i follow blog u bukan sekadar nk tayang muka i la, nk tgk apa yg u tulis la dik oi hehehehe

Framestone said...

Eazy--> jgn la follow aku ke toilet... dah name mu lagi byk di komen entry2 bro

Abby--> tgk ke?? cam jrg dtg blog kite je..pe2 pun thank ek coz sudi menjadi follower teratak buruk nie

Cik Peanut said...

hahahha..
peanut datang berbelas kali sebab saje nak show off kat blog bro
lalalalal

Framestone said...

tue la..bro sedar..tp tertibe hilang gitew...ops mybe bz study kot..bro fhm

elle said...

dh follow dh skrg... sbb elle snts bc n3 bro framestone kn... so follow je la... and thanks sbb follow elle gk... dpt la menambah jumlah follower yg xseberapa tu klu nk dibandingkn dgn follower bro... (^_^)

tgk gmbr digi kuning tu teringat lak ms elle gi camp 2thn yg lalu... elle kna berlakon jd digi kuning tu ms cultural night... huhuhu.... sogan t0l!

Cik Angah said...

salam bro..adeh..nak tau x..terkesan gak baca entry bro ni..tuk pengetahuan bro,walau angah punyai beratus follower,tp mereka kebanyakannya meng add angah tuk menambah bilangan rakan aje..terbukti bile entry yg d post x mndapat sambutan..hahaha..tp kdg2 angah terfikir gak..mesti ade yg x kena..hmm..apepun,angah minta maaf krn jarang meninjau2 entry2 terbaru mahupun yg lma d blog bro..termasuk d blog rakan2 yg lain..kebizian mengstudykan diri menjadi punca utama..huhu..namun ianya bukan satu alasan ye x?

ekino said...

pengikut hantu?..

yg pasti ekino bukan hantu ye..

hoho.. :D

yeah!!ekino ngaku yg ekino amat lah mengikuti blog bro..

:D sbb tu lah link bro ada di blog ekino..
huhu :p

ada gak sesetengah blogger yg letak link rakan mereka tp tidak mengikuti nye langsung..

pe kejadah nye sume itu??..haha..

terpulang lah kpd mereka..
lu pikir lah sendiri bak kata nabil..

:p

Eazy Izzuddin said...

hiks...
bro nih...
mane lah nk smpi follow ke toilet...
ohoho....

maceh2 bro..
eazy akan terus mengomen d en3 bro...
lg2 bro wat contest nih...
mesti nk menang...
insyallah...
=)
xD

ekino said...

eazy:- haha..betul2..mne de org sanggup follow smpai toilet..hihi kalo de pom ada sbb tertentu kot..urmmm..opss!!..

(rasuah)eazy..kalo menang shre adiah ngan ekino taw..hihi eazy kan pemurah lg baik hati..hihi :)

Eazy Izzuddin said...

ekino : hahaha....
ha?
sebab tertentu...
apekah itu..=P

hehehe
insyallah, if menang la, klu hadiah 2 ckp untuk sowang, sowang la jwbnye...ekekke..
=P
gurau2 aja deh...
xD

ekino said...

eazy :-hahah...mungkin ingin mengintai org membuang..hahah ..opsss!!terlebih sudeh bak kate stacy.. :D hihi

Cik Angah said...

ekino & eazy:- klu u all menang,jgn lupe angah meh...hehe..nk jugak tumpang luck..hehe

psst...ape kaitan toilet dlm entry ni..nk tau gak..tolong jawab eazy/ekino..

Eazy Izzuddin said...

aish....cik angah, klau kamo menang jgn lupe berkongsi di sini juge...=P

ops...
intai/
terlebih sudeh...
hahah
xD

Cik Angah said...

eazy:- boleh2..hahaha(perasan jap) ape yg telebey ni eazy?hehe..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top