Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Setan Datang Kepada Ku

Assalamualaikum Wbt & Salam sejahtera

Selamat kembali bertugas dan berkuliah kepada yang bercuti semalam iaitu hari Isnin kerna sambutan Maulidur Rasul. Bagi yang setiasa bercuti harap enjoy la cuti ek. Result Exam dah nak kuar dah nie

Aku seperti biasa awal2 pagi sudah kembali ke Perak. Coz hari ini berkerja.

Sebelum balik sempat juga aku sms family bertanya kat Perak hujan x? sebab kalau hujang aku malas nak balik. Tak suka drive dalam hujan. Family aku cakap X, So aku dengan malasnya mendrivekan diri balik ke Perak.

Sekali masuk highway sampai ke Sg buluh. Peh hujan lebat. Aku ingatkan area sini sahaja coz ada beberapa kawasan tidak basah. Sekali sampai Tg malim hujan la. Peh bahaya sih, Pe2 pun alhamdulillah sampai juga aku ke rumah

Sampai aku ke rumah, Mak aku memberitahu ade awek bagi surat (awek?? Peh sape la kan) Bapak aku ke surau time tue coz ade sambutan Maulidur Rasul.

Belek punye belek dah tahu dah siapa pengirimnya. Siap buh no tepon lagi. Takut tukang postmen xjumpa rumah aku so leh kol pengirimnya.

Aku pun kol la no tue. Kali pertam tidak diangkat. So aku tgu la dalam 15minit (mana la tahu kot2 mandi ke kan) So masa kali ke-2 kol die angkat.
Aku :- Hello
Dia :- Hello, siapa nie? (suara mamai)
Aku :- Xkan la tak kenal insan yang hensem lagi macho ini
Dia :- Siapa nie, jangan la memain
Aku :- Nie Cik Peanut ke?
Dia :- Ye, Nie siapa ek?
Aku :- Nie En Kacang la
Dia :- La, kacang mana pulak nie
Aku :- Kacang yang sedap dimakan
Dia :- Jangan la main2
Aku :- Nie bro la, kenal x??
Dia :- Bro Framestone ek?
Aku :- Yup bro nie, baru je sampai Perak, hadiah tue dah sampai dah. Thank ek
Dia :- Welcome
Aku :- Nie dah pukul berapa dah nie. G mangun mandi
Topik perbualan seterusnya tidak boleh didedahkan. Takut memalukan Cik Peanut yang sudi memberi hadiah kepada ku (ayat bodek nak hadiah lagi). Pe2 pun tetap ada kaitan dengan Entry sebelum ini. he..23x jangan marah Noh

Gambar aku Curik Bulat dari Blog Along Arman
Sebab apa aku cakap "Setan Datang Kepada Ku"

Ini kerna aku mendapat patung ala2 cam patung yang Along terima, Cuma berwarnekan merah and mmg nampak sebijik setan.. Mungkin sesuai untuk aku yang kurang meminati Red Devil.

Sorry xde kemera.. Tue pasal cilok gambar dari Along

28 Jejak Perantau Maya:

Along Arman said...

hoho..
cilok gambar along yer :P

Eazy Izzuddin said...

uish
siap call lg cik peanut tuh...
ehehe...

me pn dpt jg hadiah dr cik peanut tuh....
buut kaler kuning lorh....
=P

eRRuL AspHyxiAteD said...

hahaha.. best la ko bro//

mademoiselle azieshakespeare said...

title menakutkan, ahahah ;p
ingatkan ape la

Marzalina said...

peanut butter ker? hehehe..baik baik ye dengan setan tu..jgn awak jd setan dah..hahaha

ain said...

wahh...dpt hadiah upernyaa!!suka le tu.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...besh dpt present..

Framestone said...

Along--> alamak along marah..larik..!!

Eazy--> ko dpaat kuning, aku merah along biru. Call la cakap terima kasih he..23x aku kan seorang yang baik

Errul--> besa2 je.. rakan2 jugak yang berikan.. mana la tahu lepas nie kamu pulak

azie--> takut ke he..23x saje je wat tajuk cam tue he..23x

Marzlina--> Cik Peanut la.. rakan blogger jugak..kalau kite jd setan..knpe... takut nk dtg blog kite lepas nie ek

Kak Ain--> hadaiah dari rakan blog la kak.. agak suke jugak la

N--> best sgt. lepas nei turn N pulak bg hadiah kat kite

Cik Peanut said...

hahaha..bro jahat2...bro memalukan peanut,,hik2x...apa kate bro wat entry pujian melampau terhadap peanut? peanut suka..heheheheh...

patutlah,curi pix along ek? peanut ase peanut kasi lain2 warne, tak de satu pun same..lalalala...yelah, bro kan jahat,ops, nakal..peanut kasi evillah..hehehehhe

apapun, jangan dedahkan rahsia sulit keraajaan itu..alallala

Eazy Izzuddin said...

haha
cik peanut..
dedah la rahsia tuh..
=P

ok le 2
sume dpt gift dr cik peanut..
=P

Framestone said...

peanut--> ok rahsia tue biar bro je yang tahu.. selamat x ken masuk bilik kaunselor kan he...23x nk puji lebih2..kne bg hadiah besar2 la ek

eazy--> sape lg ek yg dapat huhu...eh nk tahu rahsia peanut... g tnye die he..23x

Eazy Izzuddin said...

hehe...
ade cik peanut post entry sape yg dpt g la lihat

da taw pre rahsianye...
ehehe
=P

Framestone said...

mmg ade... oh dah tahu ek..shhh huhuhu...senyap2 ye

Cik Peanut said...

hahaha..mane bleh dapat hadiah besar2 kalu puji lebih2..itu rahsuah..hehehehe...puji kena ikhlas..lallalaa...

Framestone said...

susah la nk puji ikhlas2 nie..takut ade orang teu kembang semacam je kat hidung die

Eazy Izzuddin said...

sshhh....
=)

yOnnA said...

so ur next turn la kot kasi hadiah,bro :p hehe

Framestone said...

Eazy--> shhh he...23x

Yonna--> Ala kne kasi ke he..23x tgu la ek

Cik Peanut said...

hahaha..ne de kembang...
bangga diri je
hehehehhe

Framestone said...

bila bangga diri kan lubang hidung mu menjadi kembang he..23x.

PoOhEm0 said...

wah...
bro dpat adiah dari cik peanut...
hohoho..
pas nie leh ar bgi kat pooh lak nooo....

Framestone said...

ish kamu nie..tgu la rezeki kamu ek he..23x bro nk hadiah dari kamu juga

Cik Peanut said...

mane de..
hahahaha..
ni kumen2 tidak memuji ni..hehehhe

Cik Peanut said...

ops, bro usha lah cik pinatnye hadiah...
kat blog ye..heheheh

Framestone said...

ye je he...23x tgk pinat punye ek.. waduh lagi comey dari bro ek... nk majuk la he..23x tp xpe..merah tue menawan

Cik Peanut said...

lagi satu,
usha lah blog cik nana sekali..
hehehhehe
alah, bro majuk lak..
takkan peanut nak kasi cam peanut kasi kat pinat tu,
tak sesuai...
hehehe

Framestone said...

oh yg setan sesuai untuk bro ek he...23x bro majuk nie..meh la pujukkan he...23x

Cik Peanut said...

bro majuk ek?
sila tengok azizwan punya hadiah pulak..hehehehe

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top