Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Earth, Sunway & Me (Bro Framestone)

Assalamualikum wbt, Salam Sejahtera & Salam MasaBumi buat anda semua..!!

Harap2 korang dalam keadaan sihat dan ceria di hujung minggu (aku je yang xrelax hujung minggu nie, pagi nie de kelas pulak. Esok lepas subuh nk runner ke Perak terus masuk kerje)

Thank kepada u'll coz sudi meninggalkan komen di entry terbaru aku sebelum entry ini. Tanpa anda, maka sunyi blog ini.

Pe2 pun aku mintak maaf coz lambat reply message anda di shout box aku.. Terlalu ramai yg komen kat sana sampai xterjawab aku. Aku harapkan anda boleh tinggalkan pesanan di entry. If nak aku reply cepat la ek. (sekarang agak bz dengan kerja)

Maaf juga coz xberkesempatan melawat blog korang. Aku jarang ada di depan komp. Lagi2 nk dekat dengan Program International Conference bulan 4 nie, lagi banyak masa aku perlu luangkan untuk kerje (maybe terpaksa tido di office)

Berbalik kepada tajuk asal entry ini
Why Earth, Sunway & Me
Just nak tahu, malam td u'll ada terlibat x dengan program yang dok diperkatakan. Ala yang Earth Hour tue.. Jangan cakap xtau pulak (korang nie alien ke sampai xtau ape2 yangberlaku kat sekeliling korang) Ops tapi bukan alien hijo ek (sorry ek amer)

Kenapa Sunway..?? Malam tadi aku berada di Sunway, layan TalenTime (ada masa aku akan update mengenai cerita nie pada korang). Alang2 dah ada kat sunway, lepak dulu sampai pukul 8.30. Nak tengok berkesan x kempen ini pada masyarakat sini.

Dan kenapa aku..?? mesti la ada aku. Xkan nak cerita pasal orang lain kot. Xde la, juat nak menyatakan aku terlibat sama dengan program ini. Sampaikan flash kat kamera pun aku tutup coz nak menunjukkan yang aku prihatin dengan masalah ini (xde kne mengena pun)
He..23x dan segala2nya terjawab malam tadi. Kalau setakat KLCC je dok tutup semua lampu, baik xpayah la. Masih ada pihak yang tidak mahu terlibat sama dengan program ini.

Yang aku nampak
Hanya beberapa kedai sahaja yang sudi terlibat dengan program ini. Selebihnya..?? Korang fikir la sendiri. Tutup beberapa almpu pun boleh, xsalah pun. Sian kat insan2 yang kehulu kehilir memakai baju 60 Earth Hour.

Yang aku xtahan, ada jugak yang meng"HuHa" dengan persembahan yang bingit berserta jeritan. Sedangkan pada masa itu, terdengar2 jelas suara azan berkumandang di langit Sunway. Ops xpasal2 je kne panah petir jika dok kat sana he...23x (Masjid pun kalau xsalah aku terlibat sama dengan program ini)
Pe2 pun hang fikir la sendiri ek. Dosa lain2, Neraka pun lain2, tapi bala tuhan xkira sesiapa. Semua juga yang akan terasa.

Info Tambahan
Kenapa tahun ini tarikh 28/3 dipilih untuk Earth Hour??
Sebab pada tarikh tersebut, Bumi berada paling hampir dengan Matahari dalam tempoh setahun.

63 Jejak Perantau Maya:

dakchomey said...

smalam ttp lampu x?

Framestone said...

nk tutup lampu pe..dah ade kat luar pun..tutup lampu flash kamera je la

aH Lian~@cik ian cumel said...

haish,
sunway tu join tak bergelap?
ke frames sorg jer yg bergelap?

Framestone said...

xramai yg bergelap pun... start je tutup lampu..ramai yg dok luar larik masuk dalam.. cam hape je...xde sokongan betul la

elle said...

elle tutup tau lmpu kt bilik... smbl2 tgk movie... xsedar pn ms dh melebihi 9.30... hahaha...

Naz said...

aku tutup lampu, tp bukak kipas dan laptop...

Biskutz said...

heee.. penat je taipp ilang plak.. adeh.. ni taip yg baru la... spatutnye TNB tutup je bekalan lektrik yg utama.. baru satu malaysia bergelap sume.. huhuhu.. (^__^)

Eazy Izzuddin said...

hiks..
layans....
tutop lampu...
hihi...

tol kata bro, smlm org huhahuha,
masjid sebelah dok berkumandang azan...
huhu...
rase cam x respect pulak..
huhu...
ade gak yg x smbt nih..
lampu nyala je kat umah...
xD

bella said...

kiteorng kt ump tutup lmpu..
just 2 cafe je yg tutup lmpu..
huhu...
best gak tutup lampu..
trus boleh tido..
hohohoho

nurul syazana said...

ala....tak sempat tggu mase earth hour tu..
haish nyesal plak
neway sowi sgt2 sebab kne balik awal..haha
tgk talentime pon x abis..
hadoyai..bazir saja
nnt syaz byr blk duet tkt
btw nice meeting u!! =)

p.i.n.a.t said...

smlm ttp lampu tau..
trus tido..lalalala~
sedar2 pkul 6.30 pg da..hee:p

Framestone said...

elle--> nie support ikhlas ke or mmg nk support lelebih nie..siap tutup lebih 1jam

Naz--> he..23x ok la tue..dorg mmg nk kite tutup lampu je kan..jnji lampu isyarat dorg xtutup xpe la kan

Biskutz--> sian die ek...pe2 pun dah taip copy la dulu..krg penat lg nk taip balik... kalau TNB wat cam tue.. mahu berlaku rusuahn kat malaysia nie (sebab ape.fikir2kan sendiri)

Eazy--> bukn dorg xsambut..dorg tue xtau kot pasl bnde nie.. tue la..dah cuak dah time tue..takut kne panah petir ke ape kan

bella--> nie terus tido ke time tue.... nmpk sgt leps tutup lampu terus larik naik atas katil kan huhu..takut gelap ek

syazana--> xpe syaz, len kali pun boleh kan..ada pe2 leh je ajak jumpe lg..bukan jauh pun kan huhu

pinat--> nie lagi sorg..nmpk sgt lepas tutup lampu terus naik atas katil ek..

ekino said...

betul tuh..
rumah ekino bergelap satu jam..
tp ekino perhatikan ada gak yg tak join sekaki..
tak taw la pe yg dorang pkir..
isk3..!!geram lak rse nye..

Naz said...

kalo lampu isyarat depa tutup maknanya ada org curik kabel tnb.. hahaha...

Framestone said...

ekino--> mungkin dorg de penyakit tkut gelap ke sape tahu kanhe...23x ke dorg kurang kesedaran kot..samapi xsedar ade program nie

Naz--> he..23x ye ke..aku ingtkan ade org curik lampu isyarat n bwk balik umah

eRRuL AspHyxiAteD said...

haha,, ni mesti gi dgn izzudin kat sunway kan? pic same ler..

Framestone said...

yup dgn eazy he..23x sorry xwat announcement ajak yg len join..coz plan last berape jam b4 jumpe

SyazReA said...

ramai lg masyarakat m'sia yg kurang alert ngan benda2 camni.. erm..syg btul.. mungkin masih di peringkat permulaan kot.. mintak2 next2 year ada improvement kesedaran..huhu

Framestone said...

insya'lah hope tahun depan lg ramai yg join kan huhu... tp teu la kenyataan.. org malaysia mmg ramai yg tidak berminat nk amik tahu hal2 sekeliling mereka..

Naz said...

tu buat hiasan kat dpn ruang tamu, cantik juga..

Cik Peanut said...

heheheh
peanut tutup laptop je...
itu dikira kah?
heheheh

p.i.n.a.t said...

hehe..da tatau nk watpe g ankel..
ngntok plak..tdo je la gelap2 tu..:p

Framestone said...

Naz--> aku sanggup amik, tp letak dlm bilik tido he..23x ade hijau kuning n merah gitew

cik peanut--> x di kira he..23x klu tutup laptop..tp suiz kat plug masih on xde mkne jugak he..23x

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

kite pun layan earth hour nie..tpi xmeriah pun...kat sana cam meriah jer..heeeee

Framestone said...

lyn kat mne ek.. mmg xmeriah pun huhuuh...org dok wat huha je time azan berkumandang

Amer Aan said...

wah..
diorang psg muzik kuat sgt...

Framestone said...

tau pun.. mmg bingit sgt... selamat xkne panah kilat time tue

Amer Aan said...

kat umah pn jran cina dpan ni wat bsg pd ari yg sama

Cik Peanut said...

alah..
terlepas lah
tapi peanut tutup lampu tandas..
oklah tu
hehehe

Eazy Izzuddin said...

2 la...
kang tetibe kene panah...
huhu
xD
kite x kene kot..
hiks..
hihi
xD

Naz said...

besar tu beb... bilik ko besar gila la kalo camtu...

elle said...

tutup pn pkl 8.45... sbb terlupa... hiks...

then dh gelap tu tgk lak movie sorg2... tu yg trlupa nk bk blk lmpu... 10lbh gk la br bk... hihihi...

Framestone said...

Amer--> he..23x besa la kan tue..time tue ade azan x???

Cik Peanut--> lampu tandas pun xdikira... tahun depan la ek peanut join ek

Eazy--> mne tahu xkne.. dah ade kat tempat tue... kate org sebab nila setitik.. habis baju sume jd biru he..23x (bala tuhan xmen la sikit2 kan)

Naz--> xde besar mne.. coz aku pasang kat siling bilik je.. xpayahnk pakai lampu bilik he...23x

Elle--> tgk movie sorg2...tgk movie ape tue..xnk ajak bro tgk sekali he...23x

Naz said...

wuihh... cantek gak tu... bila lampu hijau, ko brjaga. lampu kuning, ko tngh layan mata stim. lampu merah, ko da tido... zzzz... hahaha

Framestone said...

lampu merah mne leh tido la.. seksa mate nk menahannya he..23x lampu merah elok klu nk suruh aku bgun he...23x

elle said...

tgk wild child... ahaks...

cmne nk ajk tgk skl... ms tu pn bro tgh besh jejalan dgn rakan2 blogger... kn? kn? kn? hihihi

Framestone said...

cite pe tue ek..?? he..23x bute cite tul la bro nie... oh leh je ajak sume blogger tgk sekali.. muat ke bilik kamu nk sumbat sume sekali nie

elle said...

wild child is a story about a rebellious teenage girl who was sent to English boarding school by her father. fuuhh...ayat xtahan... haha dia nk kuar dr skool tu so dia pn wat la hal mcm2 yg menysahkn pihak skool. hihihi..

uiihhh.... mn muat nk sumbat sume blogger msk bilik elle... kocik jo bilik... pastu ladies only! haha...

Framestone said...

oh lupe, ladies je yg leh masuk... habis yg boyes2 nie nk buh mane ek?? klu letak kat bwah sure xleh tgk same he...23x

elle said...

dok luar laaa...nasb la boye2 mcm bro nih... xpyh tgk skl pn xpe... hehehe

Framestone said...

oh boye2 ek... bro nie boye ke he...23x sampai hati elle ckp bro cam tue

elle said...

alololo... terasa lak dia... hehe...
tepuk dada tnya la dr sndr... hiks...

Framestone said...

bro boy la.. bukan boye he..23x xnk tepuk dada..sakit nnt..dh la dok batuk memanjang je nie

elle said...

bkn boy la... dh man dh pn... perasan nk jd bdk kecik ye... hihi...

Amer Aan said...

i was there...
hehe..
aku x pg la ..
aku bce kat blog eazy
hehe

Cik Peanut said...

alah
lampu jugak kan?
tak kire2x..
join gak
heheheh

Eazy Izzuddin said...

yup2...
betul2..
bala tuhn mmg bkn skit..
huhu..
xD

Framestone said...

elle--> ala dah man ek..xpe2..lum lg jd father or grand fatehr lg..so still mude rumaje pe he..23x

amer--> xpe la..len kali ko join le same.. bg je no fon kat eazy or kat bro..nnt pe2 leh contect..normally sume plan last minute punye

cik peanut--> ok la join la..krg menangis pulak.. g boom TNB pulak lepas tue

Eazy--> he..23x takut sih

elle said...

nk kate mude tu leh tahan la lg... remaja?? xsesuwaaiii..... :p

Framestone said...

habis teu remaja had umur berapa ek ish kamu nie...

-aTie- said...

sejak bile bijak fizik nie ek...hikhikhik

Framestone said...

sejak fail fizik stpm

elle said...

remaja smpai umor 20thn ja... 21thn ke atas dh jd adult ye.... hihi

Cik Peanut said...

mane bleh boom tnb
muka baik cam peanut ne sampai ati nak wta jahat cam gitu
heheheh

Cik Peanut said...

mane bleh boom tnb
muka baik cam peanut ne sampai ati nak wta jahat cam gitu
heheheh

Framestone said...

elle--> kalau cam tue nk jd belia la...tp pemuda umno had umur dorg sampai 45thun..so cam mne tue...so bro nei mude rumaje lg la kan

cik peanut--> ye je..habis tue laki2 yg xhensem yg peanut boom teu cam mne pulak huhuuh

elle said...

cess... sukati bro la... nk gk perasan mude remaja... pdhal dh blh jd bapak org dh tu... hihi

Framestone said...

ade ke yg sudi jd ank bro he...23x ye je dah leh jd bapak orang ek.. elle pun pe kurangnye..dh leh jd mak org pun

elle said...

elle xleh lg sbb xde calon suami... bro lain la dh ada yg pnye... tggl nk kawin je lg... haha

Framestone said...

meh bro carikan untuk elle ek... ye je tgl nk khwin je.. duit pun xde lagi.. nk bg anak org makan pe he..23x

elle said...

xpela... drp bro cari, baik elle srh mak elle je yg cari... [dh ckp kt mak pn srh mak je cari... haha]

Framestone said...

mak cakap pe ek he..23x

elle said...

mak ckp "InsyaAllah... susah skit sbb kita ni pmpn tp InsyaAllah..."

hahaha...

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top