Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Bro Framestone Ingin Berpolitik Semula

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Maaf entry kali ini berbau politik. If kurang berminat, xpayah la baca. Ini sekadar renungan dan jangan menganggap blog ini berunsur politik.

Pe2 pun aku sendiri tidak menyukai sesiapa bersembang mengenai politik di blog ku. kali ini cuma sekadar berkongsi cerita.
Baru2 ini aku dapat task untuk membuat latihan similusi pilihanraya. Yang terlibat hanya 30 orang. Aku di pilih menjadi calon untuk bertanding bagi DUN dan Parlimen tuuutttt.

Hanya dua calon diutarakan untuk bertanding, Kami menyediakan manifesto pilihanraya dan mula berkempen dgn bantuan beberapa orang kuat. Segalanya untuk memancing undi. Calon yang dipilih adalah aku selaku salah seorang yang lama bergerak aktif dan seorang yang baru berjinak2 di dalam politik.

Keputusan undi pilihanraya agak mengecewakan aku. Terdapat perbezaan
- 2 undi bagi Dun
- 1 undi bagi Parlimen
Dari sini aku dapat melihat situasi politik sekarang.
Kebanyakan orang lebih memberi perhatian kepada muka baru yang mungkin akan membawa perubahan kepada politik negara.

Mereka yang terserlah krebiliti belum tentu dapat meraih undi dari pengikut mereka dari pilihanraya dulu.

Ops tue sahaja.. Yang lain adalah rahsia (cik peanut jangan marah ek
P/s- Aku tidak tahu akan berpolitik semula atau tidak. Masih menunggu masa yang sesuai untuk memberi kata putus kepada mereka.

Doakan aku jauh dari kancah politik yang boleh menjatuhkan aku.- Amin-

19 Jejak Perantau Maya:

elle said...

politik kah? hushh... mmg xminat la politik nih... tp kna tau gk kn? huhu...

sila la msk politik klu rs diri sudah bersedia dgn kehidupan seorg ahli politik yg byk cabarannye tu... (^_^)

klu elle jgn hrp la nk brpolitik nih. hihi...

ekino said...

politik???..
no komen..
ekino confirm tak minat..
hoho
:p

Framestone said...

elle--> sebenarnye dah mengundur diri cuma di tarik semula.. entah la elle.. wat mase skrg biar bro rehat dulu..

ekino--> without politic xde la ape2 kerje kat malaysia nie.. pendidikan tiada, masa depan sesuatu negara pun xde.. people cannot run from politic

Eazy Izzuddin said...

politik2...
aish...
agak kureng...
ehehe...
=P
xD

Framestone said...

agak kureng ek... xpe la..sebab teu bro xsembg politik dagn kamu.. only talk with org politik je.. bro bukan politik kedai kopi ek

izan said...

framestone,

1 kali ... 2 kali... dah berapa kali agaknya kita x ngundi yer....

hari ni diberitahu yang isteri calon menangis sebab suaminya tak menang calon.... kesian.

SiS-lin said...

bukan x berminat,cuma sis ikuti dr belakang je,sokong pd yg betul,bangkang pd yg salah....

ijechan said...

tak minat politit. titik. ehe~

*dah lama x main catur. hmm~

suezensuzanna said...

politik...haiya.....no komen

epol said...

bagus untuk berpolitik..tapi biarlah kata2 tu selari dengan tindakan yg diambil

**menyampah tgk politik malaysia skang..masing2 nak tuding2 jari..rakyat tak terbela..ape nak jadi..huhu

bella said...

ckap psal politik....
mmg xmnt langsung la...
huhu

Naz said...

dasat la lu.. ko ni seyes ker nak bertanding?? ada kuar paper ker?

Framestone said...

kak izan--> he..23x nk nama tercalon pun susah kak.. bukan sesuatu yang senang sekiranya parti besar.

Sis-Lin--> ok kak lin he..23x

ijechan--> jom la men catur sesame nk x?? dah lame xmen jugak nie

suezen--> he..23x no komen untuk komen u jugak

epol--> politik malaysia sekrg tidak stabil.. ade yg meemntingkan kepentingan peribadi sampai mempergunakan rakyat.. menimbulkan huru hara. perebutan jawatan

bella--> xpe la kalau tidak minat..erm nie sekadar topik sampingan... tgu free nnt ade la entry yg menarik ek

Naz--> xde la keluar paper..sekdar latihan simulasi je.. aku masih belum sedia untuk kembali.. tgh membentuk kerjaya nie..mne leh bertnding jika dok makan gaji kan

Naz said...

ooo.. latihan jer. ingatkan betul2. kalo betul akan aku panggil 1 kg dan kampung sebelah. ramai2 naik bas ke tempat ko. pas tu buat2 mcm org tempatan dan pangkah kat nama ko. spr bukan tau pun.. huhuhu... kalo konteversi, sila padam komen aku ni yer bro... hehehe...

Framestone said...

he..23x xperlu la.. if aku rase aku mampu, xperlu import area len.. pasti area aku sudi mengundi ku he..23x

Naz said...

wah... yakin sungguh. inilah contoh pemimpin yg kita nak...

Framestone said...

Tapi aku belum sedia untuk berpolitik semula.. tgu politik stabil dulu..

Tie said...

Sebenarnya berpolitik itu baik...jika berniat untuk membela masyarakat. Tapi dugaannya banyak..hati sendiri kena selalu diingatkan, agar tidak hanyut dan terpesong seperti yang sedia ada...

Framestone said...

thank kak tie

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top