Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

DragonBall Evolution


Super Saiya!!!

Just kidding, Just nak bawa kelainan pada entry ini, rasanya dah 2 entry more kepada kerohanian iaitu ini dan itu.

Tidak lupa juga untuk entry mengenai aku yang xhensem dan agak interframe (ops jangan baca jika anda seorg yg kaki jeles) dan juga entry "korang" yang terlampau.

Pe2 pun thank untuk rakan2 yang sudi add aku dalam MukaBuku. dalam tempoh 24jam aku sudah memiliki 20 orang rakan. Cuma dari kalangan kaki blog hanya beberapa orang sahaja.

So kali ini aku ingin membawa Evolution kepada entry ini. Bukan aku nk ubahsuai or tukar konsep aku yang suke berblog ini. Cuma membawa kepada anda DragonBall Evolution.

Dah lama aku ingin berkongsi dengan korang pasal filem ini. Rasanya dari tahun lepas. Cuma tidak kesampaian. Kalau x salah aku dalam beberapa minggu lagi filem ini akan disiarkan.

Insya'lah sekiranya mempunyai masa dan dimurahkan rezeki aku akan menontonnya di pawagam berdekatan (rasanya kat Sunway Pyramid kot - senang nak cari parking) So pesanan wat rakan bloggerku eazy --> leh je if ko nak ajak aku tengok, tapi tiket bayar sendiri n pop corn dan seangkatan dengannya he..23x

Nie salah satu babak yang aku sempat review. Agak kelakar jugak, ianya merupakan babak pertama kali Goku berjumpa dengan Master Roshi (Ala datuk Kame yang pakai cengkerang penyu kat belakang tue)

Anyway aku nak sahre some information dengan u'll mengenai filem ini
Akira Toriyama
As pelukis Manga Dragon Ball sendiri terkejut semasa pertama kali melihat preview filem ini untuk pertama kalinya. Beliau bukan terkejut kerna Computer Graphic yang mengeboom dalam filem ini. Cuma Beliau tidak menyangka ianya lari dari jalan cerita asal Dragon Ball. But that are evolution right.

For those who really kipas susah mati Dragon Ball better watch this movie. But for those mmg fanatik dengan Dragon Ball jangan pulak korang boikot cerita ini coz lari dari jalan cerita sebenar. Kadangkala kita kne terima sesuatu kelainan
Rasanya Mungkin akan ada filem susulan cerita DragonBall nie

Untuk pengetahuan korang mengenai aku
Kalau xsalah aku, aku ada mengumpul komik DragonBall dari isu 1st sampai akhir. Cuma DragonBall GT je aku xkumpul. Tapi entah mane komik tue. Coz dulu ade orang curi komik2 aku. Sakit hati betul (coz mak aku leh pulak susun kat rak kat luar rumah) Totol coz kehilangan komik dalam RM 100++, bukan sikit.. byk tue
Ada x sesiapa kat sinie layan Dragonball AF (salah satu komik yang bukan Akira Toriyama lukis tetapi peminat die.

Cerita DragonBall ini sebenarnya mengingatkan aku pada lawak bodoh rakan2 ku dulu
Rkn :- Ko nak tahu x!!
Aku :- Tahu ape??
Rkn :- Sebenarnye.. err shhh ko jangan bagtau sape (dalam nada berbisik)
Aku :- Sebenarnye ape??
Rkn :- Sebenarnye, DragonBall ada 7 bijik semuanya
Aku :- tuuuttttt (bahasa telah di sensorkan)
Kame Hame Haaaaaaa!!!!!!

50 Jejak Perantau Maya:

fzalah said...

cte dragon ball ni mcm transformer...kengn zaman kanak2.

Iszaham said...

Latest movie, trailer, picture and info for upcoming movie.
Check my page!
Don't forget to follow.

Best Regards,
Iszaham

Eazy Izzuddin said...

haha..
mmg dragon ball ade 7 biji sume..
=P
lom tgk lg cter nih..
hihi...
cam nk tgk je...
hihi
xD

MH said...

hoho..ya dragonball mmg ada 7 biji semuanya... erm da kua ke ek wayang citer ni? nak kene usha ni...

Amer Aan said...

aku pn ada gak...
lyn dragonball...
mse tv2 siarkan....
hehe...
da lme da...
tp tringin nk tgk dragonball... evolusion...
hehe

ain said...

ni klu anak akak tau ni...mau dia paksa gi tengok!!

Cik Peanut said...

dragon ball fanatik upanya..hehehe
peanut tak suka sangat citer ni
kecik2 dulu je layan..hehehhe

tapi, yang lawak yang bro ngan kengkawan wat tu, peanut pun wat same..
hehehe

epol said...

aku pminat setia dragon ball gak..hehe
tapi tak yakin dragon ball evolution leh meletup..cerita da lari dari asal..nyampah je tgk..

pernah wat entri pasal dragon ball evolution..

http://cunningblood.blogspot.com/2008/12/dragon-ball-z-moviesedih.html

**sure ramai peminat dragon ball menyumpah tgk citer nie..huhu

Framestone said...

fzalah--> besanya dragonball based dari komik.. transformer mmg dari kartun.. mase kanak2 dlu mmg lyn transformer..

Iszaham--> thank coz follow kite

Eazy--> jom la tgk..ko perasan x aku buh nama mu dlm entry nie?? mesti xperasan kan... jom collect dragonball

MH--> yup dh nk kuar wayang he...23x if dekat leh je usha same2

Amer--> lyn tv2 je ke...komik x ke??

ain--> he..23x jgn riso kak..bwk je anak2 tue tgk..sian dorg nnt...alang2 bwk la kite sekali...leh belanje kite tgk

cik peanut--> oh kamu pun suke wat lawak cam tue ek... bukan la fanatik sgt...cuma suke dgn komik je.. kartun die kureng sikit

epol--> yup mmg dh kuar dari jalan cerita...tp xpe la..sekurang2nya ade kelainan sikit..nnt bosan pulak dh tahu jalan cerita

Cik Peanut said...

ha'ah..
tapi skunk kali wat lawak camgitu..
tak best dah..
semua owang dah tahu dah
ehehehe

Framestone said...

peanut--> he..23x mmg dah xlaku sekarang nie huhuh.. kne cari lawak len la..Raja Lawak pun agak kurang menarik huhu

Ajwin Ajeera said...

cite ni cam best

Framestone said...

mmg best pun... pernah tahu x pasl cerita nie

Ajwin Ajeera said...

tak.
haha

Framestone said...

la ye ke... sian huhu nie lahir tahun bile nie.. xkan xpernah tgk cerita dragonball or bace komik die... sian adik aku sorg nie

fzalah said...

diorg cm xde cite lain..alik2 wt cte komik xpn cte katun dulu..lps ni xtaw cte ape lak..sppongebob kot..haha..

Framestone said...

bukan xde cerita len..cuma sekrg tgh musim die.. kan dulu musim cerita hantu je n cerite cinta je... skrg cerita kartun pulak..

Eazy Izzuddin said...

hahaha...
la x pasan pulok...
jom2 tgk...
esok k??
kat Sunway ka...
ehehe
bls cepat taw

Eazy Izzuddin said...

dun worry lah..
tiket wyg n popcorn bro blanje erk??
hehe...
gurau2 aja..
eazy byr sendiri lorh..
=P

Framestone said...

he..23x mne kuar lg la.. nk tgk cam mne..ish ko nie he..23x bukan xleh nk belanje..tgh short he..23x

Eazy Izzuddin said...

ahaha..
lupe laks..
=P
bile kluarnye??...

x pe...
kite blanje sendirian berhad punye..
hehe..
br adil.
=P

Framestone said...

minggu depan kalau xsalah kot.. ke lg 2minggu he..23x bz dgn kerje la..

~the-little-elle~ said...

slm perknln... sy elle...

sj dtg ziarah setelah cik eazy mempromote blog anda pd sy. hihi... (^_^)

ada movie dragon ball ek? xprnh tau. nmpk sgt dh lama xnengok tv. huhu..

again, salam ziarah... (^_^)

Eazy Izzuddin said...

oo bz...
xD

ikut bro lah bile bro free gtu...
hhihi
=P

Framestone said...

elle--> salam kenal juga..1st time dtg sinie ek..eh awat eazy kenalkan ek.. eh dh lame dh ade ura2 nk wat filem nie..ish xpe la..ade mse nnt tgk la

eazy--> xpasti ble free.. lg 2 minggu kot

~the-little-elle~ said...

yuo2... 1st time dtg menjenguk... dia knlkn sbb dia kata nk gi jpe awk tgk wyg skl... hikhik... InsyaAllah nt tgk kot klu ada ms... (^_^)

Framestone said...

oh ye ke... oh klu time tue kamu free leh je join same..xsalah pun..lg ramai blogger lg best he..23x if rajin dtg2 la selalu..sejk 2 menjak nie bro terajin wat entry byk2..if nk layan entry lame pun xpe

Eazy Izzuddin said...

oraits...
x kisah pon bile2 aje...
ajk elle skali..
haha
xD

Framestone said...

dah ajak pun die he..23x kalau ade yg len pun xpe... so bukan takat jumpe tgk wyg bahkan leh gak wat gathering huhuhu

~the-little-elle~ said...

hahaha... maceh sbb ajak...

InsyaAllah klu ada free time.. (^_^)

~the-little-elle~ said...

my sis ckp dia knl awk...

president MPM ek? apetah. gtu la katanye... hikhik

what a small world... huhu

Framestone said...

ops oh kenal ek..kim salam kat die..dah lame xcontact or sms dgn die.. kite dah tukar no...oh nie adik die la ek

PoOhEm0 said...

watak2 lam komik nie sume cute2..

tambah bila goku berubah ke menjadi super saiya, gohan masa kecik2 n goten yg sebijik cm bapak dier...

hihihi

Framestone said...

pe2 pun dalm filem nie dorg xjd super saiya.. oh layn ek he...23x moh tgk same2 filem nie..cdg nk tgk sesame len2 blogger

bella said...

waktu kecik2 dulu slalu tgk dragon ball gn adk2 pas 2 ayh sye jd leader..
best la zmn knak2 dulu tgk..
da bsr nie da xlyan sgt da dragon ball..
cbb da pnjng sgt..
mlas nk follow

p.i.n.a.t said...

dulu lawak tu salu je wat ngn kwn2..hehe..

tingin nk g tgk cite ni..
tp pinat bkn lyn sgt cite dragonball ni snanye...
x kesah pon die berubah ke x dr jln cite sbnr...hehe

Framestone said...

bella--> oh nie cerite lame ek... ala lyn je yg movie punye..pendek je..sehari dah habis he..23x lagipun berbeza dgn cerita sebenar

pinat--> ye je.. sebab pe xlyn dragon ball ek.. oh mesti sebenarnye dragon ball ade 7 bijik kesemuanya ek he...23x

p.i.n.a.t said...

yela..sbb dragonball ade 7 bjik tu yg x lyn tu..try ade seploh bjik ke..kot2 la nk lyn plak cite neh..ngeee:p

~SweetyMya~ said...

ble kua eh? bkn dlm nex wek 12/13 cmtu ke? hmm saye sgtlah minat thp setia kt dragonbol neh, but same as u... gt aje x bli n x bc... uh da bc dr mule smpi abes dragonbol neh oke...mg besh gler. bc dragonbol aje ley wt gelak guling2 n ley gak wt seday til begenang sb over feelin... memule mg cm xde ati nk tgk muvi neh sb:-
1. story mg lari abes...
2. goku jambu sesgt... ade ke ptt?

tp at last tlh mcbr dr sndr utk mbuat evolution thdp dr sndr utk menuntun dragonbol evolution.

marilah!!!

Ajwin Ajeera said...

hahaha
saya sgt ketinggalan zaman~~

nadeeya said...

wow.tgk citew dragon ball? haha.lg bes yg katun punye kott.tp daa kuwa kt wyg kew cite nih?

Framestone said...

pinat--> kalau dragonball ade sebijik je..mesti orang lagi heran kan he...23x

sweetmya--> terlupe tarikh die sebenarnye..ye la..dorg nk show yg gaku still mude remaje.. baru nk kenal dunia kan..ade mse jom usha sesame ek..tgh plan nk ajak yg len nie

ajwin--> sian dah ketinggalan ek..moh usha cite nie sesame nk x??

Eazy Izzuddin said...

bole je wat gathering blogger2 nih...
lagi best...
hihi
thanks 2 me memperkenal kan little elle..
ehehe...
wat da small world...
xD
=P

Framestone said...

he..23x pe2 pun thank la ek... dah kenal lame dah akak die..sejak tahun 2006 kot.. tp jrg berjumpe n bersembang..

SyazReA said...

igtkn dlu movie ni kartun coz base title movie ni kn,klu kartun mmg x minat nk tgk kt panggung..
skali br tau org btul yg berlakon upenyer..terasa gak nk g nengok..huhu

Cik Peanut said...

betul2..peanut tak layan lah raja lawak skunk..tak leh wat peanut ketawa dah..tak macam raja lawak nabil...

Framestone said...

Syazrea--> dulu dorg xshow pelakon dorng. lagipun produksi merahsiakan mengenai filem nie.. just dengar ura2 je..alhamdulillah kuar jugak

Cik Peanut--> tau xpe.. undi la bro untuk Raja Lawak akan datang.. bro suke melawak tetapi xreti menyanyi la pulak

Cik Peanut said...

alah..kalu bro masuk, peanut akan undinye..undi keluar..hehehhe..

ops, lupa nak promote..undilah peanut untuk af8 ni
hehehehe

Framestone said...

ops dah jadi tempat peraih undi ek blog aku nie

Cik Peanut said...

hahahha,,,tapi peanut dah mengeluarkan diri peanut dah..tak yah undi lah..perabih kedid aje,,
ops, i'm sorry...!!!
hehehehe

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top