Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Bro Framestone Mencari Rezeki

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Diharap anda semua berada di dalam keadaan sihat sejahtera di pagi Jumaat nie.

Pagi2 dah hujan renyai, terasa malas pula mahu membuat kerje. Last2 update entry kat blog nie. khas untuk mereka yang tengah rajin membelek blog.

Sekadar entry bosan di pagi jumaat. Jika korang perasan, boleh dikatakn bulan nie aku paling rajin membuat entry. hampir 2entry dalam satu hari, berbanding aku dulu yang mengamalkan satu hari satu entry.

Tetapi masih ramai jugak yang sudi hadir dan memberi feedback kepada entry2 ku. Terharunya he..23x

Erm entry nie sepatutnya dah lama aku ingin masukkan. Tetapi kekurangan masa dan menunggu giliran untuk dikeluarkan (bunyi cam banyak je entry yang telah aku sediakan).
He..23x
Nie gambar aku semasa mencari rezeki di ladang getah. Gambar ini di amik awal bulan 1 kot. Maaf la, gmbar nie aku kurang hensem sikit (memang tak hensem pun).

All Blue ek,
Sorry aku bukan penyokong Chelsea

Nie la salah satu punca rezeki family aku, selain ladang kelapa sawit n kebun2 seangkatan dengan nya.

Aku bukan selalu dapat turun, harapkan time cuti and aku xde kelas hari itu. Seksa jugak kerje sambil berlajar nie. Insya'lah tahun nie aku habis berlajar. Pe2 pun buat Eazy, Bro jarang terasa penat. Bila xde kerje baru terase penat
P/s- Sekarang musim hujan. Rezeki family agak terganggu sikit. Doakan kami murah rezeki

27 Jejak Perantau Maya:

Eazy Izzuddin said...

Insyallah murah RezKi..
doa2 aja deh...
lagi2 ari JumaaT

Uish de kebun..
nk merase berkebun nih..
hihikss..
=P

Framestone said...

he..23x meh la kalu nk rase..mahu suem peluh ko keluar nnt

Eazy Izzuddin said...

ehehe...
joms2...
penah merase..
tp tgh pns..
teman atuK menyawah padi..
ohoho..

de PAcAt!...
hiks..
=P

kebun ok x?
hehe
xD

Framestone said...

ok je..setakat pacat, babik tue mmg ade huhu...kalau ada rezeki terjumpe la dorg huhuuh

Eazy Izzuddin said...

ohoho..
babik utan ka?

jinak atau liar..
kdg2 takot jg..
huhu

elle said...

uihh... ade kebun... :)

smoga murah rezeki sll yerk... (^_^)

gmbo tu mmg kureng ensem skit la... hehehe.... maap ye... gurauan semata2... :p

Framestone said...

eazy--> yup babik hutan..xtau jinak ke x?? xpernah pangil pun..sergah dorg de la.. lintang pukang larik

elle--> oh mmg kureng hensem pun.. nk wat cam mne mmg xhensem pun bro kan...

elle said...

uihh... xckp pn xensem... ckp gmbr tu je yg kurg ensem... hahaha...

ala... lgpn klu xensem or xcntk pn xpe... yg penting hati baik la... kn? kn? hehe...

Framestone said...

tp hati bro xbaik..de penyakit he..23x oh hensem la bro n ie ek.. ok wahai cik faradhiya he..23x

elle said...

ensem? errmmm... no comment! hehe...

uihh... sudah2 la dgn faradhiya tu... huhu...

Framestone said...

he..23x komen jugak huhuhu

elle said...

yela yela... blh la.. ensem la gk... huahuahua... :p

iza~de~bintang said...

oo kat ladang getah, teringat zaman kecik2 dulu main laga buah getah heheee, siap ada petua cari buah getah yg konon lebih tahan dan kuat dari buah getah yg kawan2 punya hehe

-aTie- said...

biar susah dahulu senang kemudian...
rezeki tu sentiasa ade..selalu berdoa n berusaha in'allah xkan putus...
lg satu kne rajin bersedekah..lebih byk rezeki Allah di kongsi..lebih byk rezeki yg Allah bagi..

gmbr ke org ke dah memg xensem nak wat cm ne...ngeh ngeh ngeh

Eazy Izzuddin said...

ohoho...
uish...
sergah br lari..
kire takut ngn manusia jg...
ehehe....

betul3 kata kak atie..
=P
xD

bella said...

huhu..rjin msok kebun kelape sawit kt kg..
bkn wt keje..g men api..kutip2 daun kelape sawit pas bakar..pas 2 men masak2..haha

Naz said...

penat nampak bro.. siap minum ice lemon tea lg.. x ramai anak2 muda nak ke ladang atau kebun. takut hilang klass. semoga keluar hang dan hang akan dimurahkan rezeki.. amin..

*maen air soft kat ladang getah pun best... :)

ijechan said...

wahh!! ada ladang macam2.. getah, kelapa sawit. uishhh.. (nada materialistik ye) =D

bek2 ye ng pisau menoreh tu. ada mak kawan terhiris tangan. aaaa... terbelah tgn sb pisau tu jatuh! isk. gerun tgk!

Eazy Izzuddin said...

hiks..
eazy de post entry mase perjumpaan kite..
lihat erk bro..
=P
xD

eRRuL AspHyxiAteD said...

janji rezeki yg halal..
berbudilah dgn tanah.. hasil lumayan..hehe

ain said...

Insyaallah...rezeki tetap akan ada wlupun tdk byk seperti selalu. Awak pandai ke rubbertapping.?? Abah akak just ada kelapa sawit je. Pun x buat lg sbb dh tua.

~cWa~ said...

hi cik framestone,

tingat dulu2...
sy pn penah tlg mk ayh tnm tmbakau...n penah rs jgakla penat lelah mbanting tulang...hdup nk kata ssah, x ssh sgt...sederhana...tp bgus jgak, dpt rs betapa sshnye parents kt nk cr rezeki nk bg mkn kat ank2...huhu...

nuyui said...

InsyaAllah murah rezeki nye.. :)

uiks.. ni asyik main blog ni.. report kt bos... ekekekekek.. :P

[S]itie [B]Um [B]Um said...

iklan ice tea lipton!!! lulus!!

Framestone said...

elle--> he..23x akhirnye elle luahkan yg bro nie hensem he..23x

iza--> he..23x dulu selalu gak men laga biji getah..tp xpernh mmg pu..sakit tangan de la.. nk wat cam mne.dah dua2 keras

atie--> ala xhensem ek huhu xpe la

eazy--> kamu pun sokong kak atie ek..

bella--> ish men2 dalm kebun kelape sawit ek..xde jumpe bnde pelik2 ke dalam tue..mne tau jumpe tikus ke

Naz--> botol je ice lemon tea..tp dalam air masak je... aku nie pun tolong family je..sape lg yg nk..adik2 sum dok jauh2.. jom men airsoft reramai.. men paint ball pun ok pe

ijechan--> ish tue org pajak je..family bro just uruskan... alhamdulillah sampai skrg xde bnde yg xbaik terjadi.

Eazy--> bro baru lyn..sorry bz sgt sampai xsedar de update kat blog kamu.. blog nie pun baru terlayan

errul--> tue la..zaman2 gawat nie..xelok cari rezeki yg haram..

kak ain--> xde la pandai sgt..cuma perlu tahu pasal bnde nie... lagipun nie salah satu punca rezeki sy sekeluarga

xwa--> thank coz sudi kongsi story di blog bro.. tp xramai org sekarg yg sudi tolong family mencari rezeki..dok rumah lyn tv n sms je

nuyui--> bos xmarah pun..cuma time kerje wat kerje je... selalu update dah siap2 taip kat umah..dtg ofis just upload je

sitie BB--> he..23x iklan la sgt..botol je ice lemon tea..dalam air masak je

elle said...

tu ngaku ensem setelah dipksa... bley x?? hahaha

Framestone said...

ops tidak boleh..oh dipaksa la nie ek.. waduh sian bro

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top