Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Gajah Gajah (Ala Shin Chan)

Thank untuk komen2 anda di entry sebelum ini mengenai pesanan saya buat blogger wanita.

Bukan niat untuk memburukan dan berlaku deskriminasi gender. Cukup sekadar nasihat supaya anda tidak hanyut dengan apa yang anda rasa betul.

Lagi satu, saya sendiri ada menyatakan bahawa kaum wanita mudah merendahkan martabatnya berbanding kaum lelaki walaupun kaum lelaki yang menjadi puncanya.

Saya bukan mengatakan lelaki tidak bersalah dan perempuan sentiasa saya salahkan dari segi pandangan. Saya cuma menasihati supaya anda tidak memalukan diri sendiri di blog anda.

Dan saya juga perasan ada beberapa blogger yang memberi komen yang terlalu terpapar keemosiannya. dan lagi sekali saya terangkan saya tidak mendikriminasikan kaum anda. Cuma pesanan ini khas untuk anda.

Fikir2kan dan selamat beramal

Seperi biasa xelok rasanya jika terlalu serius di blog ini yang sentiasa berkongsi cerita2 yang menghiburkan.

Pagi ini kerje aku di ganggu oleh jeritan riang kanak2 taska yangberdekatan dengan office ku.
Gajah.. Gajah.. Gajah (wat bunyi ala2 Shin Chan)
Maka aku berlari ke tingakp untuk melihat apa yang berlaku. Rupanya mereka sekadar menejrit je. Aku ingatkan mereka membuat gaya seperti Shin Chan menunjukan "Gajahnye".

Tertibe aku teringat kat anak buah aku yang comey. Di mana mereka dari kecil diajar bercakap dalam bahasa English.
Ibu : Nie pasal pe degil nie, nak ibu potong Bird tue
Lqmn: Bukan Bird, Elephant (sambil die ketawa)
Siapa la yang mengajar die ek. Tidak len dan tidak bukan Uncle die yang hensem nie la
Lqmn: Tok, Tok.. Elephant
Tok : sape yang ajar cucu aku nie
Sekadar untuk hiburan. Tidak boleh terlalu serius sgt.

26 Jejak Perantau Maya:

-aTie- said...

error mistake last kali tok bukan ibu...
uhux rosak anak buah aku tu...

Framestone said...

ops silap huhuhu... nk edit balik... anak buah kamu ek he..23x sape suruh dpt uncle cam nie

sharamli said...

sgt c0mey dy0rg...

yup...entry semalam dik0men dgn thp
keem0sian yg tinggi..s0ry 4 dat...

nway..tq...

AiE bAhRi said...

huhuhu...

kelakar seh..
harap2 anak sedara aku tak pandai jawab macam tu.sbbnya msti aku yg disalahkannya nnti.huhu

Framestone said...

sharamli--> xpe.. tanpa emosi mungkin tiada sesiapa yang akan memberi pandangan tulus dari hari dan perasaan..baru la komen itu berjiwa

aie--> ops nmpk sgt kamu nie suke mengajar budak2 ek.. xpe.. kekdg mmg seronok mengajar kanak2..jngn tersilap ajar sudah..mereka dalam fasa pembelajaran skrg nie

Cik Peanut said...

hohohoho...
ala2x...sinchan...
jum wat tarian jagung ramai...
lalallala...
sila wat aksi tarian sinchan..
ops, untuk tuntunan sendiri sahaja..
lalallala

Framestone said...

tarian jagung tue cam mne ek...bro sellau wat tarian gajah shin chan tue.. tp pakai seluar la..kalau x malu sih

GeNeRaSi MaLaYSia said...

emo lbh2 pn xbaik juga kan..

Cik Peanut said...

hohohoho
peanut panggil tarian jagung...
sebab cam jjagung je..
sambil sebut..
"gong...gong..gong..."..
hehehhe
cam nak wat demo lak..
ha'ah lah kan..tak leh tiru si sinchan sangat...dia tu tak tau malu...
lalalalla

Framestone said...

oh tarian shin chan yang lembut tue ek.. he..23x ok bro tau...tp bro suek tarian gajah..xtau knpe.. cuem tarian alien punggung je bro xwat

Cik Peanut said...

ha'ah...
peanut suka sinchan dulu..
tapi memangdangkan peanut dah suka ipin dan upin...
kureng lah sikit kat sinchan..
heheheh
lagipun sinchan gatal..lalalla

Framestone said...

shin chan gatai..tp tue la keyataannye.. kehidupan kanak2 merupakan sesuatu yg amat menyeronokkan..

Cik Peanut said...

best2...rase nak jadi kanak2 balik je,,
main2 je...
dulu, pergi kedai,,sesuka hati je amik barang yang nak letak dalam troli..sebab peanut ingat tu kedai percuma, tak yah bayar...tapi peanut tak lak perasan yang abah peanut yang bayar kat kaunter..peanut amik je..
jadi kanak2 memang sonok,,,
tak de prob pun..
lalallala

Framestone said...

oh nakal tul..tau nk free je die ek... bro dulu mase kecik baik je..wat hal sendiri2 je

Cik Peanut said...

hehehe
semstinya...
cian abah peanut yang kene bayar..
hehehhe..tak pe2x...sape nak habiskan duit abah kalu bukan peanut...
alalalala

Framestone said...

ish peanut nie..selamat bukan anak bro kan

Farah Aminuddin said...

sooo funny. nama dh budak2. ape yg dia dengar, dia perati yg tula dia prektis.hehehe

Amer Aan aka Green Arrow said...

agagagaga...sngh lawok r

[S]itie [B]Um [B]Um said...

hm... btol gak ckp kamu psl blogger wanita tu. saye termasuk ke? haha.. everyone ade opinion masing2. =)

Lina Chan said...

bro~

napa elephant?
bukan bird ke??
sy innocent, tak paham la..

:) haha~

nuyui said...

lek a framestone.. biase la tu.. lain org... lain pendapat... :P
ape gajah gajah ni... x faham la..

Framestone said...

farah--> tue la budak nie suke mengikut pe yg die tgk..so jgn la bg die tgh cite shin chan...tgk mari bertaranum tv9 tiap petg lg elok

amer--> ko mesti pernah wat kan huhuhu.. xpun terbygkan pe yg shin chan wat

sitie bum2--> mungkin betul n mungkin tidak.. perasan gak kamu sellau wat entry pasal pasangan kamu..tp xde la keterlaluan.. besa2 je he..23x

lina chan--> innocent konon..nie layn shin chan nie...kalau x, xleh masuk club nie he..23x kne tgk cite die baru leh faham

nuyui--> xpe..kite terima je.. ape gajah2..nie pun mesti xlyn shin chan ek...xleh masuk kelab nie klu xlyn shin chan

Cik Peanut said...

hohoho
sib baik tak dapat bakap cam framestone,
kalu tak, tak leh lah peanut nak habiskan wet bapak..
lalalalla

SyazReA said...

hehe..tumpang gelak sket...

x dpt bygkn klu bro wat tarian shincan tu..ahakz..

warung GAJAHPUTEH said...

patutla terpanggil2 nak masuk sini...
rupanya ada GAJAH...hehe...

bro..
pegi ke anderson aritu???

Framestone said...

cik peanut--> kire bersukur la nie xdpt bapak cam bro ek..

syazrea--> jgn la bygkan..malu la bro.. moh nari same2 ek

gajahputeh--> oh baru 1st datg sinie kan... yup pergi..insya'lah mgu depan aku upload kat sinie

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top