Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Ops Suami ku Muda??


Salam buat semua

Ops topik kali ini agak menarik juga untuk diperbincangkan. Ke korang no komen pasal topik nie.

Xpe la, asalkan korang sudi mengomen cukup la ek. Xde paksaan pun.

Rasanya beberapa minggu dan bulan sebelum ini. Kita di gemparkan dengan isu wanita berkahwin dengan pasangan yang lebih muda.

Bagi artis mungkin xbanyak komen (sebab dah biasa dengar pasal mereka kat mane2) tetapi mengumpat2 teu tetap ada. Ye la dah xde laki or duda tua ke nk amik. Nie amik laki2 yang fresh lg.

Tetapi keyataan, ada ramai antara golongan2 insan biasa yang mempunyai pasangan lelaki yang lebih muda dari mereka. Tak pelik pun, Dorang masih lagi bahagia sampai sekarang (kebanyakan yang aku kenali la.. Yang xkenal tue no komen)

So pe pendapat korang sekiranya pasangan anda lebih muda dari anda (untuk perempuan je la) dan pendapat anda mempunyai psangan lebih tua dari anda (untuk lelaki je la) Bagi yang mencintai kaum sejenis jangan gatal2 pulak nk menjawab.

Seperti biasa, mesti ade story yang aku nak share kat sinie (jangan korang fikir len)

Lnd : Kamu bile nk balik KL nie.
Aku : Lepas kerje terus runner la. Kenapa kak
Lnd : Xde pe2.. baru cadang nak ajak kamu datang lepak sinie (Hotel kat bangi)
Aku : Leh ke g sane. Nak makan ape? Nak dok mane?
Lnd : Leh je la.. Makanan mmg dah disediakan untuk kite. Bilik hotel pun kite dah tempah untuk satu tahun. Untuk urusetia dapat 2 bilik. Laki n Perempuan.

Aku : Ye ke?? Kalau cam tue saya lepak tidur bilik akak la
Lnd : Jangan.!! Karang menangis air mate darah awek kamu
Aku : Eh bukan akak ke yang akan menangis air mate darah
Lnd : Xdenye, suke de la..dapat suami muda, takut kamu je yang xsanggup
Aku : Xsanggup pe kak??
Lnd : Dapat isteri tua

Aku : Saya xkisah pun dapat isteri tua janji pandai jaga saya n layan saya
Lnd : Tapi laki muda susah nak dipercayai, Kite jaga leklok leh pulak die cari lain.
Aku : Besa la tue kak. Lagi satu kalau tangkap basah pun xkahwin pun xpe.. Just bayar denda RM3000 je dan dtg mahkamah je
Lnd : Tue la sekarang nie, sebab tue masalah cam nie xpernah selesai... kalau dulu senang, kantoi je kahwin
Gitu la kisahnya

55 Jejak Perantau Maya:

SyazReA said...

ntah la bro.. terpulang pd taste individu tu gak...

tp syaz, prefer lelaki yg matured dr syaz..huhu

peace.. =)

CikYana(",) said...

cik yana suka lelaki sebaya@berusia skit dr cik yana..
cz dorang lbh matang:)

Cik Peanut said...

best2...dapat pkwe muda..chumey lagi cute,.,
err, sape2 ade adik lebih kurang umo 5 tahun ke, peanut kim salam ek..chop awal2...

tapi...tu luaran je..dalaman, peanut lagi suka lelaki lagi tua daripada peanut, n peanut tak penah lak ngada2 nak kapel ngan dak2 muda ni..hehehhe..kengkawan peanut pun lagi tua dari peanut...
actually, lelaki lagi tua, lagi matang, lagi cam siyus kapel(err, bukan lelaki yang tua sangat, ok?)

apa2pun kalu dah di takdirkan lelaki tu lagi muda daripada peanut...peanut terima seadanya..
err, kepada lelaki bawah 19 tahun, sila isi borang..ok..hahahaha

Framestone said...

syazrea--> if mude tp fikiran dan tindakan matured cam mne ek... he..23x ade sesetengah lelaki die lebih matang dari umur..dan ade juagk yg berumur tp xmatang2

cik yana--> sesetengah lelaki die lebih matang dari umur..dan ade juagk yg berumur tp xmatang2 so cam mne ek... if yg nk kamu lebih muda cam mne

cik peanut--> wow suke pakwe mude ek..ade bce paper x budak 13tahun dh jd ayah...sedangakn isteri die baru umur 15tahun..muke jambu tue..borang amik kat mne ek

Ain Aishah said...

umur tu hanya angka sahaja en.FS, bg ain la kan..xkisah kalo pakwe or suami sy tu nanti lebih muda dr saya sbb yg penting dia boleh kemudikan kapal yang bakal belayar tu..sama2 jaga hubungan baru la tak timbul masalah perbezaan umur mahupun pangkat yang penting si wanita atau lebih tpt lg si isteri tahu menjaga dan menguruskan hal rumah tangga...begitu juga dengan kaum adam.
Ada kala lelaki muda ni kuat merajuk ia pun sama jugak dengan perangai wanita.. merajuk...so? apa nak hairan kan..sbb manusia ni byk ragam dan citarasa apa yang penting cara perlaksanaan dan perolehan kuasa tu yang akan dipersoalkan bukan percanggahan umur yang sering kali di keluhkan...
Apa2 pun bg ain..terpulang pd individu tersebut..tepuk dada tanya hati..

Framestone said...

yup betul tue...xramai lelaki yang mampu memain peranan yang pnting dalam rumah tangga..byk yg suke lepas tgn.. erm kemudi kapal..len macam je bunyinye...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

so far..x bminat gn laki muda...so far laa kan...

Framestone said...

mmg la..dah jadi tunang orang he..23x selamat kite tua dari kamu kan.. salam N..suah nk nmpk dtg blog kite

Shaira said...

Kalau ada jodoh, dah jodoh kan, hehe. Unik kan kalau isteri dpt suami muda dan sebaliknya :)

Framestone said...

mmg unik pun... tp susah la. sekarang ramai yg kahwin dengan rakan kolej..tempat kerje..or x-sekolah n x-U.. teu kebykan dapat sebaya or beza umur sikit je

Tie said...

Dulu ada lelaki lebih muda ingin dekat dgn kak tie, tapi terpaksa reject dia kerana teringatkan adik.

Hu hu....tetiba rindukan kemesraan dia...tu laa....napa ungkit pasal younger men ni ??


Kak tie selesa dgn yang lebih tua (dewasa ) , senang nak menghormatinya. Pasal nenek tu, kita doakan agar dia bahagia je...

bella said...

huhu...xnk kawen gn laki mude...
pling mude pon same umor..
da la laki lambt matured..
sye ni plak prangai cm budak2..
xmahu2...
kawen kang tonggang langgang la rumah nti..
haha

Framestone said...

kak tie--> wow dulu laku ek kak.. kekdg mmg ade lelaki yg menyukai perempuan yg lebih tua..saya dulu pun cam tue jugak..xtau knpe..sebab ape sy wat entry nie..sume dari perbualan yg saya letak kat entry nie...

bella--> tp ade jugak yg perangai cam kanak2 mencari yg berperangai sama.. jnji masing2 tahu apa yg perlu dibuat.. tp klu tgg langang teu mmg xdpt nk tolong la ek

izan said...

framestone,

untuk nenek ini, k zan ada satu jiwa sensitif ... mungkin dia x de anak yang boleh mengurusi dia. atau mungkin dia ada anak tapi tidak sanggup hendak mengurusinya. jadi lelaki itu sahaja yang mengasihani dia dan sanggup tapi kerana keterbatasan hubungan antara muhrim dan bukan muhrim buat dia ambil keptsn untuk bernikah. jadi nawaitu dia kita perhatikan... tempat untuk org sebgini x blh dilihat dengan mata kasar.

untuk era sekarang..... perempuan suka lelaki muda...lelaki suka perempuan muda.. tak da masalah kalau masing2 rasa boleh terima satu sama lain. bak kata berani buat berani tanggung... ...


p/s: ada pernah berlaku kepada ku kah... mgkin abad ke 20 yg lampau... he23X... kwn2 no poblem punyo...

p.i.n.a.t said...

laki muda??
x besh..x besh..hohoho~~

xde la..x kesah la tua ke muda ke,
kalo muda lagi matang dr yg tua baek amik yg muda..heee~

PJ selamba said...

erm
cita rasa masing²....
jodoh takleh nak kata apa² la...

puteri said...

ada komen ke psl plakon spa-q yg gumpar dlm paper sjk dua 3 hr ni?

is3 tua suami muda?
er..terpulang pd individu..
umur bkn pghalang kasih syg.. (cewaahh)

tp klau sy lah kn..
klau ble nk yg lbh tua dr sy..
plg kurg sbaya..
jgn la muda.
mcm mn nk pgel 'abg'.

ha.ha.ha

Cik Peanut said...

dah bace sal yang 13 tahun tu jadi ayah dah,,dia pun muda agi dari awek ye kan?
dia sangat2 cute..hehehhe
tapi, yelah..dalam budaya kiter mane bleh..bukan beza umo tak leh, tapi ne leh dapat baby tak kahwin...
llalala

PoOhEm0 said...

bro..
pooh nak bgi pendapat la kan...
slalu dari sek lagi..
ustazah pooh slalu pesan kat anak2 dara dier supaya cari laki yang lebih tua dari perempuan..
oke2, tau la jodoh, ajal sume di tangan Allah s.w.t...

coz owg laki nie memang lambat nak matang...

kalu nak cri laki muda tapi dh matang susah lorh zaman skung nie..

yela..
laki tua nie dier dah byk sgt makan garam smpai da yg darah tinggi..tapi depa tau nk layan owg pompuan cmna...
hihihi
tambah2 bila mereka berdua-duaan..
kalu laki muda kelam kabut...
hihihihi
pooh bukan nak blur2..
tapi tue ustazah pooh yang cakap..

p/s: laki muda n laki tua sume sama sja..yang penting mereka xlepas tangan dari TANGGUNGJAWAB mereka yang dah diamanahkan......

Naz said...

romantik suasana dlm gambo tu. kalo letak love kaler2 musti lg mengancham..

mc'eja said...

i my bf is a year younger than me...
i mmg suke anak ikan.ahaha

tp 1 la..bf lebih muda ni dorg kurang matang.but it depends on that particular people jugak. apa yg kite prefer...

Redbloodsnow said...
This comment has been removed by the author.
Redbloodsnow said...

neh nk ngomen, rs nyer lah...mayb t zie kawen ngan lelaki mude dr zie kowt coz skrg neh yg dok usha asyik umur muda 2,3,4 taun jek dr zie..haishhh.

:P tapi kan, bg zie la...z hanye akan layan younger boy yg nampak mature jek..hehehe

Framestone said...

kak izan--> betul pe yg akak cakap... bukan senang nk cari lelaki yang sanggup menjaga isterinya yg tua dan kurang sihat..selalunya blah cari perempuan lain..tp bile laki sakit..perempuan gak dok sebelah..ye ke he...23x ops pernah berlaku ke kak.. nie pe kes guna trademark kite nie

pinat--> oh cam tue ek... bro muda lgi matang gitew..mahu masuk x?? he..23x dah nk masuk zaman rumah say go.. kubur say came here dah nie

PJ--> yup cita rasa masing2...

puteri--> xsmpt nk bace paper la.. xsalah pangil abg..abg tnda hormat dan bukan abg pada umur sahaja..betul x

cik peanut--> tue la dorg wat baby tnpa kahwin.. subur sgt kot laki tue..teu terus dapat baby

poohemo--> yup ustazah mmg de cakap cam tue.. sume bersebab... takut jatuh dosa pada si isteri kerna kurng rasa hormat pada suami.. tue je la

Naz--> ops tue gmbr aku amik dari google.. xnk la edit gmbr org he..23x

eja--> ye ke.. xleh la kamu nk bela kite..kite tua dari kamu he..23x mmg ikut sesetgh org pun... masing2 ade pdngan masing2

Redbloodsnow--> oh cam kite la.. kite pun muda lagi (cit ngaku mude la pulak) tp ade yg cakap nak cam bapak org..entah la..

Nazra~ said...

pakwe naz muda setahun ja drpd naz. tp matangya seolah-olah bertahun2 beza drpd naz. mgkin sbb naz masih keanak2an. tp at least dia matang & dpt bimbing naz ^_^

Framestone said...

ramai jugak yg apkwe muda setahun ek..xpe la.. kwn kite pun ramai yg kahwin dgn yg mude.. jgn tnye knpe huhu...dh jodoh dorg..kite doakan kamu pun sama ek

epol said...

x best la kalo terlalu berumor..kalo beza setahun ke 3 tahun ok lagi..ngeh eheh

SiS-lin said...

bak kate org cinta itu buta,x kn mula2 kenal nk tnye umur,skrg ni ramai yg awet muda kan,cam sis dgn hubby,beza umur 10thn..tp kami bhgia,sbb hubby umur 43thn cukup matang dlm segalanye,sis bru 33thn tp masih darah muda..muahahaha

Framestone said...

epol--> ops tenagh mencari yg berumur ke..?? tgh ramai perempuan yg nk mencari yg muda2

kak sis--> awat ngatekan darah muda nie... bahaya la akak nie.. ok la beza 10thn..mbe satu U saya beza 15tahun dengan suami die..

zAhiDah diHaz 17 said...

i xtau la nak kata cam ne
terpulang kat individu tu la
cozen couple dgn laki muda dr dia
ok je i tengok
p kalu i sendiri nak yg lbh tua dr i la

Framestone said...

couple2 mmg ade yg xkisah tua ke muda.. asalakn pe yg di impikan tercapai.. if kamu dapat yg tua tetapi berperanagi keanak2kan or muke nmpk muda cam mne ek

p.i.n.a.t said...

ankel,x mo ar amik ankel msuk list..x besh..huhuhu:p

Cik Peanut said...

muka lelaki tu tak leh blah chumey sesangat..

kalu ye jadi adik peanut,
hari2 mahu kena buli...
heheheh
n peanut tak kasik dia kuar umah...
t ramai gurl nak rogol ye..
lalalala

Framestone said...

pinat--> oh xleh masuk list ek... mne tahu xbesh he..23x gurau je...

cik peanut--> ops ramai gurl nk rogol die ek?? bukan zaman sekrg nie lg bahaya kalau lelaki comey sgt..lelaki pun nk... xcaya?? cube la perhati dunia nie

zAhiDah diHaz 17 said...

x kisah la kalu tua p perangai cam budak2. coz i sendiri cam tu gak. member slalu komen la pasal perangai i. p yg xtahan nya tu kalu kuat memerintah. nak kena ikut cakap dia je. pastu nak merajuk x tentu pasal. memang tension. hehehehe...

Framestone said...

if pasangan jenis mmg berkempimpinan cam mane pulak.. selalunya yag ade leadership skill jrg merajuk..cuma kekdg memerlukan tempat untuk die bermnje.. sebab tue leader2 yg kuat mempunyai seseorang yg terbaik disisi mereka

zAhiDah diHaz 17 said...

disebalik kejayaan lelaki da perempuan yang menjadi pendorong, n sebaliknya la. memang i xnafikan lelaki pun nak bermanja jugak. p kalu dah suma benda nak dimerajuk memang kalah la dengan budak2 dah tu. hehehehe...

Framestone said...

besa la..lelaki ade ego sendiri..tetapi kekadang ego nie memakan diri.. xkan dah besar panjang nk memanej lelebih dgn mak kot..so dgn awek sendiri la merajuknye

Cik Peanut said...

ha'ah
kena protect ye bukan saje dari gurl, kat lelaki pun same,
maklum lah boy jambu ni ramai owang suka
hehehhe..
buktinya, bukak je myspace lelaki jambu
lalalla

Framestone said...

he..23x ops pernah ada affair dgn laki jambu ke??? gurau je... tp mmg laki la dorg nie...

puteri said...

btl jgk tu..


tp sy nk yg lbh tua jgk :D

Framestone said...

dh jumpe ke???

puteri said...

ala.. blm. tu la psl..
cr kn... . =)

Cik Peanut said...

eish..
peanut tak suka lelaki jambu
tak de affair langsung dengan diowang
alalalala

Framestone said...

puteri--> bro xwat bisnes cari jodoh kat sinie he...23x

cik peanut--> awat xsuke ek..bro xjambu ke he..23x (perasan la konon) xde affair ke xnk berebut dgn org len nie..dorg kan laku

Cik Peanut said...

tak...peanut tak suka bukan sebab persaingan ramai(ewah2x)..peanut tak suka sebab nampak lembik..kan t ade penjahat nak wat pe2, dia yang jatuh pengsan dulu
hehhehe

Framestone said...

oh ye ke..tp ade jugak jenis2 cam nie yg peh kuat gile tue he..23x bro pun kuat ape huhuhu

Cik Peanut said...

mase diowang kuat tu, baru diowang perasan diowang lelaki..hehehhehe

Framestone said...

ye ke dorg perasan.. kekdg lepas tnjuk kuat..suara tetap jugak jd lembut n tulang pun ala2 apatah gitu

Cik Peanut said...

betul2,,menyampah tul tengok diowang,
lebih2 lagi time diowang dok menggatal,,,lebih2 gatal diowang tu
tak geli ke?
hehheheh

Framestone said...

xgeli jugak..dh die xgoda bro huhuhu

Cik Peanut said...

hahaha..
wpun ye tak goda,
negok pun de geli..

peanut heran lah..
lelaki yang dok menggatal ngan gay tu,
tak geli ke?
aduiya..

Framestone said...

entah la...nk geli pe ek?? kekdg lelaki mmg suke di belai..dan bukan suke membelai..tue je concept yg perempuan selalu abaikan.. hope peanut xabaikan ek

Cik Peanut said...

masalahnya yang dibelai and membelai tu, lelaki same lelaki or pompuan ngan pompuan.hehhehe..tu yang peanut geli..

ops, yang tu tak penah peanut abaikan..para2(bajet ramai) ex peanut selalu ingatkan ....hehehhe..dia muka je matured+enncem, tapi manja tahap giler..hehhehehe

Framestone said...

lelaki mmg pemanaj..cuma jrg tunjukkan je..xcaya tnye pasangan bro..die je yg tahu bro manje cam mne he..23x kekdg tue mnje xbertempat

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top