Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

100 Tahun SMK Anderson, Ipoh

Assalamualaikum wbt

Tahniah buat Sekolah menengah Kebangsaan Anderson kerna berdiri megah selama 100 Tahun

Tepat pukul 12 malam pada 8 February 2008 bermula percikan bunga api dan detuman bunyi jam sebanyak 12 detik menandakan pukul 12 di menara utama menandakan genap sudah 100 tahun sekolah ini.

Walau bagaimanapun, sambutan sebenar akan di adakan pada minggu ini di Padang Ipoh.

Dalam jadual turut menyatakan Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, akan turut berangkat mencemar duli menghadiri sambutan ini. dengar cerita disambut sekali dengan Jubli Perak pemerintahannya. Cerita selebihnya kawe xtau sangat

Sambutan minggu ini akan diserikan oleh kehadiran artis-artis.
Click picture for enlarge

Aku nak cerita banyak pun aku xtau sangat apa yang ada kat sane. Harap minggu nie aku dapat turun dan berjumpa dengan semua rakan2 senior and junior.

ada sapa2 blogger kat sinie student atau bekas student kat sekolah nie x??


p/s- Sambungan dari entry aku sebelum ini mengenai SMK Anderson dan aku

34 Jejak Perantau Maya:

Naz said...

sekolah dah usia 100 tahun. sure hang ni dah berumur 106 tahun. itu pun kalo ko stat sekolah darjah 1 time sekolah tu dibuka.

nasib aku bukan junior ko, pasal aku sekolah kat sekolah lain. apa da aku merepek pagi2 ni???

Framestone said...

he..23x len sekolah ek..xpe xde masalah pun... sekolah tue byk sejarah zaman penjajahan dulu

Naz said...

ooo... aku rasa pihak British mungkin pernah guna sek tu sebagai pejabat pentadbiran. aku agak jer..

aku baca posting ko yg lepas. dasat gak ko bersilat yer. siap wakil negeri dan jd jurulatih. aku pun ader blajar sikit2 dulu. skrg semua langkah dah luper pasal x der member sparing.

Framestone said...

jepun pun pernah pakai gak bagunan tue... ala sialt besa2 je..la nie pun langkah dah sumbang he..23x

Naz said...

langkah sumbang tp pukulan masih berbisa...

p.i.n.a.t said...

eh..aritu kt mhi ade tgk sal skolah anderson neh..
pengetua die kot..hehe

Framestone said...

Naz--> pukul nyamuk pun dah xkena skrg nie

pinat--> oh ade tgk ek..xsempat nk usha tv la pinat

Eazy Izzuddin said...

wah!...
cam nak sambut merdeka jek de bunge api...
xD

Naz said...

pukul nyamuk x kener? hehee. spry jer... compom kener..

Framestone said...

eazy--> lebih seengah juta diperuntukan untuk bnde nie..tp total sume xtau la

Naz--> mmg spray pun

Eazy Izzuddin said...

wow...
byk budget dowang nih...
huhu

Framestone said...

sponsor byk nk wat cam mne kan

Naz said...

sapa somebody atau org yg telah berjaya yg ex student SMKA? Maybe diaorg yg sponsor.

izan said...

framestone,

Waaa meriahnya, Sultan pun turun mecemar duli, seronoknya dapat tengok orang besar2...mesti seronok kalau dpt tengok live. kalau turun jgn lupa perkara2 menarik untuk cuci mata kami ye.

* rugi kalau terlepas peluang tngk peristiwa bersejarah dan menarik

PJ selamba said...

err
anderson dah 100 ke?
tahniah!

♥.misz luna.™ said...

acs plak dh 100 lebey dh...

skola huda thn 2073 br la 100thn..
hee...


kite hampir bjiran...
tp skola huda jiran yg baek ngn pdg polo n jirat cina tu...

SyazReA said...

wah 100 tahun, mesti antik skolah ni..tggi ngan sentimental value dia n byk jasanya kn..

Hepi burfday to SMK Anderson yg ke-100.
~rindu nk blk ke zaman sekolah la..hihi

Framestone said...

Naz--> ramai jugak orng besar yg dok sekolah sinie... menteri2 pun ade...CEO2 tp kne cari la.. pe2 pun kne turun baru nmpk muke sorg2

kak izan--> insya'lah... tue pun kalau kamera berbateri or dibwak..asik terlupe je nie

PJ--> yup dah 100 tahun dah pun..pe2 pun thank ek

huda--> nie mesti sekolah teknik brash ek...teka je la.. tahun bile ek kat sane

syazrea--> moh la dtg sekolah kite... xde la antik pun..tp mmg ade ciri2 zaman dulu la.. selesa n tenang berlajar kat sinie

huda said...

p/s : dlm klas lab networking ni..


>>
yup2..skola teknik brash...thn 2004/2005...

terer bro teka eh..
heee...

Framestone said...

dah 7 tahun dok kat anderson tue...kekdg turun gak teknik brash n izzuddin sure la tau tempat tue

sharamli said...

1oo ta0n?
best je nmpk..
hu3

Framestone said...

best ke..moh la join same he...23x

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...meriah2....

Framestone said...

he..23x meriah ek huhu moh la

♥ Karen ♥ said...

wow saya pun harap boleh balik untuk celebration...tapi sekarang masih ada kat melaka T,T

dBa said...

pa?!! ekeleh!!
baru 100 thun ke??
skolah dba dah 110 tahun dah..
hehehehee..

lagi lama la..
huhuuu..

kalau pandai teka la..
the bestes school in KL tau!
hahaa..

Framestone said...

karen--> xpe la.. batch kite xramai yg dtg huhuuh xbest tul huhuhu..batch saya masa 98-2002 pun xde

dba--> victoria ke

etomyam said...

daulat tuanku....tu jer

Framestone said...

ops tue je ke

haniekunie said...

ha.. walaupun aku sekolah anderson sebulan setengah je.. aku tak kire.. aku nak bangge gak.. sbb dalam uncles and cousins byk je yg sekolah situ.. termasukla member2 aneh yang aku kenal macam kau ni ha 'batu'.. huhu

Framestone said...

sampai hati ko cakap aku nie mbe aneh ek..tang men yg aneh tue ek... tang kehenseman aku ek he...23x

Anonymous said...

sekolah aku ni wei..giler r bangga siot

Framestone said...

sekolah aku jugak tue...ish sape la budak nie ek...ade g ke x

Anonymous said...

yes.. aku pn ex-student skolah ni.. tp x la bangge sgt..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top