Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Cis..!! Accident pulak aku

Malang tul aku hari nie. Sepanjang aku ade lesen, belum pernah lagi aku terlibat dalam bnde2 cam nie.

Malas nk bukak mukadimah pepanjang. Terus terang aku cakap, aku terlibat dalam accident. Peh habis kereta aku. (kereta family, yang dipinjamkan kepada aku untuk memudahkan aku g kerje dan g KL {if ade kelas})

Korang jangan la risau ape2 (walaupun aku tahu korang xpernah riso pasal aku).. Aku selamat dan xde mengalami ape kecederaan. Kalau cedera pun kereta aku je la.

Selamat xteruk sangat. Just rosak lampu depan. dan radiator tertekan kedalam. Kate pomen kne ketuk sikit dan tukar lampu. Elok la
Ceritanya begini
Time aku nk g kedai buku dengan orang rumah. Aku masuk satu simpang. sekali ade kerete kat depan. So aku stop la. Ye la kete depan nak masuk parking kan. Entah ape kes entah die terundur kebelakang. Time tue aku xde wat pe2 pun. Ye la jarak pun jauh aku xriso la pe2.. Sekali die leh relax je langgar kete aku. Time tue aku xsepat nk tukar gear reverse sebab aku tgh usha cermin berlakang. (kot2 ade kereta kat belakang)

Dah la malas nk sembang panjang. Aku mintak RM200.. Die bagi Rm250..settle2 situ je. Esok if ade mase aku g hantar ke workshop Tanjung Malim. Dekat sikit dengan tempat kerje aku.
Aku rasa mesti korang nk tanya kat mana aku accident kan. Aku accident kat SS5 Kelana Jaya (Jangan tanya kat mane tue.. G search kat Google Map. Jangan g kat Google Adsense pulak ek

Tak pe la.. just untuk dijadikan pengalaman je... X accident tue mknenye bukan bawak kete la kan.. Even kite berhati2 lum tentu xkan terlibat.. Kata orang malang xberbau.
p/s- Aku baru je lepas cuci kete nie semalam. Berkilat tue... Tue pun sebab ade orang simbah minyak kat cermin depan (aku rasa pompuan kot- sebab cam die pakai baby oil je he..23x)

40 Jejak Perantau Maya:

su said...

alahaiii...baru je cite pasal kete kelmarinkan....sib baek xde ape2...risau jugak...yg penting semuanya slamatkan...opss! lampu kete tu je xslamat..huhu...

Framestone said...

tue la..kete je yg xselamat termasuk duit jugak he...23x sedih je tengok kete nie... dah la baru semalam cuci bg cantik

SyazReA said...

yg penting nyawa selamat..n xder owg yg tecedera..syukur...

wah mintak rm200 dpt rm250.. bagus btul..good deal bro..
tp da mmg slh dia pon kn...

wah takutnye if terlibat ngan accident2 ni..tp tu sume adat la kn.. mane der owg yg x pnah kna accident.. kite x lggar owg, owg yg lggar kte kn...
hurm benda da nk jadi...redha je la rite ;)

Framestone said...

dah redha pun..bile dah settle bru bro bgtau family... krg xpasal2 xdpt pakai kete dah he..23x selamat bro xde pe2..nnt xde org nk menyemak kat blog kamu kan

Cik Peanut said...

kesiannnnnnnnnnnnn,,,,,,,,,,kat bro punyer keta...
incik keta..incik keta...
kamu sakit tak?
alalala, ciannye..t suh kamu punya tuan bawak kamu pergi hospital ek..

bro2x..peanut lum dapat lesen dah eksiden...
t dapat lesen cam ne lah agaknya...lalalal

Ajwin Ajeera said...

kamu okey ke??
adoi..
bhaya sungguh..

Eazy Izzuddin said...

huhu..
semlm br citer psl lesen...
skang da accident..
xD
=P

sowy brO ptg td x dpt kesana...
cOz ke sg.besi...
then br blik..
penat wwooo..
xD
len kali erk

Princess Azi said...

saye pn br je eksiden mgu lepas
wuu wuu
abes kemek bonet depan and kene tukar radiator sekali ;(

Framestone said...

peanut--> dh dpt lesen nnt xde la accident... oh xriso kat bro ek..sape la bro nie kan...

ajwin--> kite ok je.. sihat je.. xde bahaya mne pun..cume die ngundur xsedar kete kite kat belakang je

eazy--> tue la xleh nk bukak cite pasal kete..if ko sedar.. dah 3 entry direct ade kne mengena dengan kete he..23x xpe la..ade mse leh jumpe kan..lg 2mgu bro ade kat sinie

azi--> wow cam mne leh jd cam tue ek... kamu xsempat break ek.. bro selamat xteruk sgt

Eazy Izzuddin said...

yup...
sedor2....
mmg ade tande nih..
xD...

okayh....
2mgg lg erk...
k2...xD

Cik Peanut said...

hohohoh...

alah, bro wisau jugak tadi bace post...
tapi biler2 pk2 balik, bro cakap bro tak luka..tapi tengok ar kete tu..koyak rabak ..heheh..

kecian kamu kan, incik keta...

Ajwin Ajeera said...

hmm.
kesian kamu dan kereta..
:(
saman dia tak?hehe

btw,iklan sedih yg mna satu ni?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduhh...buta daa mate kete tu satu...

CikYana(",) said...

lor cmne leh eksiden nie??
cik yana pun eksiden gk siang td..
kete jela teruk..cikyana ok je..

etomyam said...

tu sign nak beli kete baru tuh....he he

Framestone said...

eazy--> mmg ade tnde nie..xpe la..bnde nk jadi kan he..23x yup 2mgu lg... tp sabtu la kot..ahad teman de kelas

cik peanut--> oh riso jugak die ek..ingtkan xriso.. xpe.. nnt bro make up balik kete nie..dah sedekat dah berbakti dengan family bro..even 2nd hand

ajwin--> kan petronas selalu kuarkan iklan sedih time raya n merdeka..ingt x?? xpyh saman..settlekan kat situ je... i don't like polis..bnde simple nk di meleretkan

N--> sian die dah buta kan..tp masih leh menyala lg huhuhu

Yana--> la kamu pun accident jugak ke.. ish2 teruk sgt ke accidentnye..

etomyam--> jgn la cakp cam tue... masih lg leh digunakan.. wat pe nk tukar baru..performance pun ok lg

intan.dayana said...

sian kamu...accident...
len kali hati2 ye..

Framestone said...

kite mmg berhati2 pun..kete depan yg xberhati2..mgundur xtgk belakang huhu...sian kite...

Ajwin Ajeera said...

yup..
tp iklan sedih yg mna satu beb?
tau xpe.
settle sndri lg senang.

Eazy Izzuddin said...

owh...
insyallah...
sab2 tu dlm 7hb ka?

Cik Peanut said...

bro tak leh buang incik keta tu
kecian ye..
hehhehee

p.i.n.a.t said...

aish..
tetibe trase mcm driver yg langgar keta ankel tu mcm pinat..
huhu..
x gheti nk tgk blkg kalo ngundur keta..:p

PoOhEm0 said...

oloh2...
bro2..
sek baek xdak papa..
sapa kta xdak sapa yg risau kat bro...
hihihi
pooh risau sgt2..

hihihihihi
so, skung pe crita keta tue???

Naz said...

yang penting semua selamat. biar keter kemek pasal boleh repair. baguih org yg langgo tu. minta 2rat dia kasik lebih pula. muka hang muka rezeki... aku baru xcident tadi. masa drive dr rmh parent, ada sekor anjing tetiba jer mlintas. x dan tekan brek. memula aku ingat x kena pasal x rasa pun mcm melanggar sesuatu. so, aku slowkan kete dan dengar bunyi anjing awu..awu.awu.. compom kena dan anjing tu mesti cedera. pasal dah malam sngt aku teruskan drive smpai rumah. harap2 anjing x tak parah. kalau parah, aku harap, cepat2 la tuhan ambik nyawa dia...

PJ selamba said...

sikit je tu
jgn nangis k
olololo
ekekeke

Framestone said...

ajwin--> iklan sedih yang mne2 la..iklan ombak jahat ke...

eazy--> yup dalam 7hb la kot..if xde pe2 leh la jumpe kejab kan

cik peanut--> bro xcakap nk buang pun..ish die nie..sayang lg tue

pinat--> maaf la pinat... yg langgar tue lelaki.. senang je nk tgk belkng..kan ade cermin pndnag belaknag..usha sambil mengundur slow2

poohmeo--> kete ok je.. hari nie kot hantar workshop if xbyk kerje kat office la... oh riso kat bro ek..nie yg wat bro syg kat pooh nie

Naz--> la ko pun accident jugak ke??? nmpk kne wat entry baru la nie..muke murah rezeki la kot.. tp xtau la repair kne byr brpe ek

PJ--> pe barang menagis2 nie

Along Arman said...

aiseyh.. sib baik kamu takde pe²..
cukup ker rm250 tu ek?

Framestone said...

entha la along..hope cukup la..if xcukup terpkse la tmbh sikit or claim kat budak tue.. belum sempat nk merempit

Ajwin Ajeera said...

ombak jahat?????
bole la..

Framestone said...

he..23x tau pun iklan ombak jahat tue kan..tp sume tue realiti kehidupan

SiS-lin said...

Sis rase msti dia tu bru dpt lesen P tu kan,x kn gostan sampai over lak kan,kitan dh rase jauh,tp kena jgk,mknenye mmg dia tu bru dpt lesen la..muhahaha

Framestone said...

xpasti jugak..tgh budak tue pun cam blur2 je... mungkin penat sgt kot.. abaikan je la kak..asalkan xde yg cedera teruk

cikyuyu said...

bro,
accdnt lak ker?
ishh.. bwu jer nk jadi abg JPJ,
adehh!! die lak accdnt, nasib baek xjd ape2.. adeH!!

Framestone said...

tue mknenye xleh la bro jd pegawai JPJ..walaupun bnde tue bukan salah bro

cikyuyu said...

bro,
ishh2! yerlaa...tak yah la jadi abg JPJ.. ssh kan?? sb ramai takut nk test ngn bro, hehhe :D gura2 jer..

Framestone said...

ramai takut nk test dgn bro ek.. he..23x nk takut ape.. bro kan baik dan bersopan santun...

nUrHiDaYaH said...

nasib baik kete jer kene..

Framestone said...

tue la..selamat xde bnde xbaik berlakukan

Shaira said...

Mujurlah takde mengalami apa2 kecederaan. Takpe nanti ganti lampu baru cantiklah, hehe.

Framestone said...

he..23x nnt kot gnti..xg lagi ke workshop..bz la..kalau x dah hantr dah

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top