Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Aku dan KWSP

Petang semalam aku selamat mengisi borang KWSP.

KWSP aku yang lame aku dah lupa ade ke x? Rasa cam xde je. Sebab masa aku kerje 4tahun lepas majikan xde pulak mintak aku isi borang KWSP walaupun dalam slip gaji ada menyatakan yang gaji aku dipotong untuk KWSP.

Nak tanya balik pun company dah close. Pe2 pun wat je la yang baru kan.

Budak office aku ade yang xnak tolak KWSP (status dorang sambilan je) Bagi aku xsalah potong pun. Lagipun aku tahu duit tue pergi ke mana.

Aku punya cuma dipotong 8%. Jadi la kan. Walaupun jumlahnya kecik je. If xtolak gamaknye sekali makan sure habis gitu je duit tue. Pe2 pun fikir jangka panjang jugak kan.

Cam korang pulak, apa perancangan yang korang dah laksanakan untuk masa depan korang. Xkan wat saving or beli insurance je kot. Betul x??

Pe2 pun aku rasa Bro_me sure dah prepare banyak untuk keluarga dan masa depan pendidikan anak2 die kan.. sampai salam aku di seberang laut ek bro

8 Jejak Perantau Maya:

~ BiBie ~ said...

Tetibe lak en_me ado kat cnie..hihi..Mane lak die nih menghilang... =)
Bb pun status sambilan je FS,tapi tetap buat potongan KWSP,walaupun x byk tapi ade jugak nk kite tunggu nanti kan...atleast kite pun ade simpan juga-majikan yg tolong simpankan- :p
Camane nk simpan duit sendirik,blaja tk hbs lagi,nk kene byr rumah lg,kete lagi...nk buat business,kang x pasal2 tanggung hutang keliling pinggang.. :p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x de pon ak kwsp ni...

Framestone said...

Bb--> same la kite kan Bb bljr je xhabis..kete n umah xde lg he...23x en_me g oversea..xtau bile balik

N--> n xde ke.. lum koje lagi kan huhuuh

puteri said...

menabung amalan mulia
sikit2 lama2 jd.......
b.a.n.ya.k

Eazy Izzuddin said...

ak pon ade gak KWSP nih,
time mase pas SPM keje kat TEsCo...
ade la mtx isi borang KWSP,

but nnti nk kije still bole pki kew KWSP lame tuh?...
xD

Framestone said...

puteri--> simpan lame2 nk habiskan kejab je he...23x

eazy--> boleh je..jnji ko ingt no akaun KWSP ko.. kalau x jenuh ko bertetak dgn org kwsp tue..ingt nk cari maklumat ko yg lame tue sonang he...23x

etomyam said...

halamak KWSP....tinggal berapa sen jer lagi...he he he, dah hout semua....tapi beringat, bila boleh keluar KWSP jer, ramai sedara mara tanya khabar....he he he

Framestone said...

ops kalau nk kuarkan kwsp kne sonyap2 la gitu ek... kuar kan untuk study ke

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top