Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Oh..!! Bukan Aku Sorang Je Yang Accident

Dikala keheningan pagi yang sejuk mencengkam sum2 tulang. Di kala insan2 lain baru keluar mencari nafkah di ibu kota. Aku pula??

Cam besa la update blog.

Just short entry before aku bergerak balik dari KL ke Perak (kul 8 dah kne masuk kerje). So aku nk update la cerita yang aku wat malam td.

Rupanya bukan aku sorangje yang accident semalam. Ada jugak orang lain ek.. Sape mereka ek
Cik Yana--> kete jela teruk..cikyana ok je..

Ne pulak kes minggu lepas
Azi--> abes kemek bonet depan and kene tukar radiator sekali

Nie boleh di kira x??
Naz--> " masa drive dr rmh parent, ada sekor anjing tetiba jer mlintas. x dan tekan brek. memula aku ingat x kena pasal x rasa pun mcm melanggar sesuatu. so, aku slowkan kete dan dengar bunyi anjing awu..awu.awu.. compom kena dan anjing tu mesti cedera. pasal dah malam sngt aku teruskan drive smpai rumah. harap2 anjing x tak parah. kalau parah, aku harap, cepat2 la tuhan ambik nyawa dia..."

Ok semua, aku mahu siap2 balik nie..doakan aku selamat balik and sampai tempat kerje ek

p/s-Sorry entry ini tanpa gambar

32 Jejak Perantau Maya:

en_me said...

kete majuk kerr bro..

PJ selamba said...

pandu dengan cermat
ingat orang tersayang...

Framestone said...

bro_me--> kete xmajuk pun bro..accident la semalam

Pj--> aku sentiasa mengingati org tersyg tue pasl accident he...23x

Eazy Izzuddin said...

bkn sorang erk yg accident tuh...
huhu...
so len kali berhati2 lorh...
xD

CikYana(",) said...

lor siap de nme cik yana tue..
alhmdulillah cik yana xde pe2..

SiS-lin said...

Dh gi repair ke tu,agk2 kena lbh dr ganti rugi x?hati2 memandu,jgn pandang bakang..keh3

Framestone said...

eazy--> tue la.. skrg musim ramai blogger yg accident kot.. besa la kan..accident tue lumrah penguna jalan raya.. asalkan nyawa xmelayang xpe..

yana--> ops terpromote kamu pulak... just nk bagitau yg awak terlibat dalam accident cuma xmengalami kecedaraan je..xpe kan

kak lin--> nie sume sebab cerita jangan pandang belakang la... belum lg..ade kerje kat office nie..balik krg kot

CikYana(",) said...

ohh xpe2..
huhuhu

Framestone said...

ok je yana...

Eazy Izzuddin said...

huhu.....
hope ako x accident la sudah ble drve...
xD

Framestone said...

harap begitu la ek.. berhati2 la ek.. lepas nie nk wat entry xde kne mengena dgn kete la pulak

Naz said...

hohohoo... kisah benar ku ada terpampang di sini. Glamernyer...

Framestone said...

Glamer ke?? ops ade dapat link back x dari entry nie..kot2 ade yg klik g blong mung

ijechan said...

huhu.. senasib~

Framestone said...

senasib?? awak pun kne jugak ke

Naz said...

setakat ni, belum lg. tunggu lama sket baru ader kot.. kalo ader aku ghoyak mung. tq di atas iklan layanan masyarakat tu. :)

GeNeRaSi MaLaYSia said...

cmne dh anta ke workshop lom ek bro..keta bro kene kis dgn keta pe ek..hohoho

Cik Peanut said...

hahahaha
tak sangka...
hehehhe..
mungkin semalam hari accident sedunia kot...
hehehhe..tu baru yang bro kenal..
yang tak kenal masti ade agi kan?tu yang oang cakap, perlakuan kiter mungkin ade gak owang lain yang kita kenal wat gak..err, cam tal faham je ayat peanut ni..okies2x..contohnya, kita tersepak batu lalu terjatuh hari ini, mungkin kat jepun sane ade gak yang tersepak batu lalu tergolek hari ini gak..ade faham? err..peanut tak reti nak explain dah...
lalalla
so, leh tubuhkan kelab accident..heheh

Framestone said...

Naz--> he..23x iklan besa2 je... bukan nk burukan sesiapa pun kan... kite kat sinie dah macam keluarga..xelok cite pasl diri sendiri je..elok sebarkan hal sahabat blogger kite...baru ade united

GM--> belum lg.. kerje byk la pulak hari nie..dh la tgh gantuk nie.. penat drive pg td xhilang

Cik peanut--> tgu penat amik lesen n accident baru kite tubuhkan kelab ek.. besa la tue.kalau bro khwin ari nie.. kat tempat len pun ade jugak yg khwin hari nie..

Naz said...

Yer. Betul tu FS. Kita hendaklah saling mengambil berat sesama kita, mcm sebuah keluarga. Hohoho... happy big family :)

intan.dayana said...

sila beli kereta baru..
hehe~

Framestone said...

Naz--> aku cdg nk wat gathering la..tp susah sikit..coz aku tiap2 mgu de hal..kerje lagi study lg.. hope ade la org yg leh wat..aku mencapap je la

intan--> jgn la ckp cam tue..kecik hati kete kite

Naz said...

samo la den. tp aku x der kelas. kalo wat gath agak2 ramai ker yg nak join. apa kata survey??

Framestone said...

xpasti jugak... port xde la nk wat.. kot2 ade org nk sediakan tempat ke.. kat rumah pun boleh.. xpayah la nk reramai..cukup la dalam 15-20++ orang je.. asal ade tempat duduk n leh lalu je

Cik Peanut said...

tak nak3x..jangan tubuhkan kelab tu..
tak nak lah eksiden, peanut nak jadi pemandu yang berhemah..hehehhe

tak moh laju2...
lalalla

Naz said...

hmm.. ko ada port baik ker??
Cik Peanut naper x nak? hehee...

Cik Peanut said...

naz,
peanut tak nak sebab trauma..

hehehhee

Naz said...

ooo... meh saya kasik ubat trauma.

Framestone said...

cik peanut--> ala baru rancnag nk wat kelab tue... xnk accident ek..so jd la pemandu berhemah...

Naz--> xde port la... tue je ish huhuhu

Korang--> la pakat berbual kat sinie pulak

Cik Peanut said...

peanut akan sedaya upaya jdi pemandu berhemah yang bawak keta laju
hehehhe

naz, pe ubat nye?
bro fs-ops. ingat sini chat room..
hehhehe

Framestone said...

sembg je la..xsalah pun huhu he...23x laju2 dlam 80-100km tue ok lg huhuhu berhati2 dijalan raya ek

Naz said...

ubatnya ialah jangan takut. buat rileks ajer Cik Peanut...

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top