Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Korang Perasan X Seluar Dalam Korang Tue....??

Salam semua
Maaf entry kali ini agak berbau kurang meyenangkan. Sudah lama aku ingin wat, tetapi utamakan entry yang penting dulu. Cuma baru2 nie aku tergerak hati selepas mengomen entry di blog Nasi Lemak Coco Crunch.

Kita mulakan dengan gambar di atas yang pakcik google bg kat aku. Sebab nampak menarik tue pasal aku tampal kat blog nie..Kalau korang perasan perubahan iklam dunia mmg betul2 mempengaruhi cara kita berpakaian dalam. He..23x betul ke?? (wat gaya Ally Iskandar)

yang ke-2 pulak aku nk cerita mengenai apa yang aku komen kat blog Nasi Lemak Coco Crunch.
Aku seorang yang tidak suka memakai seluar dalam terutama:-
- Time tido (aku melayu tulen, tido pakai ken pelekat je.
- Time dok rumah je (pakai kain pelekat gak coz aku melayu tulen.
- Time g semayang kat masjid ( untuk pengaliran udara yang lancar, aku kan pakai kain pelekat)
- Time lepak kedai mamak (saje nk tunjuk kat mamak ingat dorg je pakai ken, kite pun pakai ken jugak he..23x)
tapi tue bukan sebab utama aku menulis entry ini. Aku cuma nk tanya korang mengenai seluar dalam korang. Tue pun if korang perasan la.
Seluar dalam Lelaki
If korang perasan, cantik je pembalut die. Siap susun kemas2 lg kat pasar raya. Harga pun menarik jugak. Siap ada bahagian untuk die lagi. Even kalau jual kat pasar malam.

Lelaki mmg jarang sangat kuar beli. Xkan la dorang pakai sampai dah koyak rabak baru tukar kot. (Rasanya ye la kot ikut pengalaman aku)

Seluar dalam Perempuan
If korang perasan, dorang punya cantik je siap bercorak2 dan berwarna warni lg tue. Walau bagaimanapun kat pasar raya dorang men longgok2 je.. siap leh pilih lagi mane yang kite nak (5 helai sepuloh ringgit). Entah berapa ramai la yang pegang bnde tue...Tapi masih jugak ade yang beli.

Dan lagi satu seluar dalam perempuan mmg laku. Sentiasa ada yang beli. Awatnye?? nak tambah koleksi ke or asik hilang je (ade yang curi ke) xkan la korang jenis pakai buang kot.
Pe2 pun korang fikir la sendiri. Tue ape yang aku nampak tiap kali kuar dengan oarng rumah

73 Jejak Perantau Maya:

Along Arman said...

hahahha.. dasyat entry kali..

Cik Peanut said...

hohoho...betul2x...dayst2...tapi kan memang betul pun...
suar dalam pompuan memang corak2. warna-warni...peanut pun memang suka kumpul..

err, komen peanut tak lucah kan?

Framestone said...

along--> entry besa2 je..along xbg pendapat pun huhu

cik peanut--> mne de dasyat mne pun... suke kumpul ek..entah2 pakai sekali terus masuk kotak nie ek...ade gak yg wat cam tue kan

~ BiBie ~ said...

Hahaha..okeh,sudah puas ketawa...
Yg komen fs tu yg buat Bb tergelak..Baru tahu klu org pkai kain pelikat ni tk pkai spender..Oopps,lepas ni klu tgk org pkai kain pelikat,nk gi tanye die pkai spender ke tak..muahahahaha
Org perempuan klu kuar shopping tk sah klu tk rembat selai dua...Suka je nk buat koleksi sebab mcm2 colour tu satu,kedua lak fesyen meriah bagai jadi lepas ni jgn komplen klu koleksi suar dalam org rumah lebih sebakul... =D
Eh,komen ni utk 18sx yer...
Psst fs,org rmh tu Atie ke?kekekekeke

Framestone said...

yup atie huhuhu... nie gelak guling ke nie..ops jgn tanye nnt dorg angkat ken sampai lutut terus larik nnt.. besa la untuk keselesaan bernafas kat dlm tue he..23x

ciK aMoi said...

seluar dalam laki mahal glew
satu kotak ada yang ceceh sampai 20rgt! laki mana nak beli??
tu pasal beli boxer kat pasar malam je.sehelai 5 6 rgt..hahaha

Framestone said...

tue la mmg mahal pun huhu... selalu g usha ek.. he...23x

GeNeRaSi MaLaYSia said...

hoho...artikel yg bgs..hmpir2 ngat kn berbau2 kit artikel ni..hehe..

♥.misz luna.™ said...

wahaha..

lucah sket la entry ni..
tp bgus la sbb pkck berani post..
n sume yg komen slambe cekodok je..


siyes spende laki sgt mahal..
buh dlm kotak sbb rupe bntk spenda laki aneh..


perempuan mmg ske kumpul spende yg wane wani ni..
nmpk comel..



p/s: sori sgt ssh nk on9..byk keje..tlalu byk..

en_me said...

ammvoiii, fatutlarrr bau suar dalam one uoolssss..

Framestone said...

generasi malaysia--> mmg de berbau sikit la... cuma nk org berfikir je

luna--> pakcik mmg berani... slambe je la komen..nk malu pe kan.. ops bentuk aneh ke..xtau pun huhu yup pompuan mmg suke kumpul

bro_me--> ops suar dalam sape yg berbau tue ek he...23x

sharamli said...

oooo...bru prasan...laki pny xl0ngg0k2 erk...erm..........

Lina Chan said...

FS~ hehe..
menarik la entry ni..
ari tu dah baca epol punya blog..
dah gelak terguling2..
skrg baca ur blog, gelak lagi..

:)

tapi napa entry ni x ngulas lanjut pasal napa makin lama spender a.k.a suar dalam makin lama makin kecik?

sy menanti2 statement dr u bout that..

Framestone said...

sharamli--> he..23x baru perasan ek.. tue la pasl.. rasanya pompuan punye dorg longok2 sebab senang untuk dipilih he...23x

lina chin--> yg epol punye mmg lawak.. gelak je koje die ek.. pasal spender makin mengecik tue nnt la ek.. ape kate kamu je jelaskan ek

SyazReA said...

Oopps..segan plak nk komen..ahakz..
oo br tau ada bab2 pengaliran udara ni sume eh..huhu

Ooo lelaki ni jarang beli ker? apa pandangan lelaki if pompuan, bg boxer or spender as burfday present dorg???? hihihi ;P

Framestone said...

peh die bukak topik baru pulak.. dh ade 2topik nk kne bukak dari entry nie... xpyhnk segan2.. entah lg..bg je la...yg penting ikut saiz

Tie said...

Sebenarnya jeles kat spender lelaki tu... sebab kainnya lebih selesa dan tahan lama.

Orang pompuan punya nipis sangat. Sebab tu kena selalu beli yang baru...hi hi...

Framestone said...

tue la pasl huhu... mmg dorg tau pompuan suke membeli..tue pasl dorg bg yg nipis..lgpun pompuankalau pakai ken cm laki punye..gamaknye leh nmpk bile pakai ken..betul x kak

Naz said...

tak semua lelaki yg pakai kain pelikat x pakai sependa. Kalau x pakai pun depa pandang dr sudut kesihatan. FS, naper sependa org pompuan dr tahun ke tahun semakin kecik ha?? aku agak tahun2 akan dtg sehalus tali gitar kot ataupun hilang terus. muahahaa....

Eazy Izzuddin said...

haha....
sentap tul entry nih...
=P
tp bg ako sentiase jge wooo....
huhu
xD

izan said...

framestone,

k zan agakkan orang lelaki jarang basuh jadi jarang luntur kemudian jarang lah masuk pasaraya... yeke...hehe...ayoyo yenna...

♥ Cik HeLena ♥ said...

spender pn ikut peredaran zaman eaaa???adooyai....thnx 4 dat info..lalala~~~

Framestone said...

Naz--> Aku pun pandang dari sudut kesihatan jugak... ye la kot..entah2 tempek dgn daun je nnt..fesyen xkne dgn gaya

eazy--> tang mane yg sentap tue ek...

kak izan--> betul ke kak.. saya selalu je basuh lepas cukup sebakul he..23x (sekali dgn baju2 len)

helena--> yup sume bnde dah ikut peredaran zaman... antara sedar n x je

mrozaidi said...

Huuh..Banyak gile lama blog ko ni..Pening aku nak cari mana satu yang aktif..

Naz said...

kalo tempek ngan dedaunan nan menghijau nanti jadi mcm org zaman batu plak. Aku agak tempek ngan lcd screen moden sikit. muahahahaa...

Framestone said...

mrozaidi--> nie blog aku yg aktif..blog yg len dah tamat dah..aku xpakai

Naz--> he...23x aku rase dorg cover pakai pastik lutcahaya kot nnt.. entah la makin lame cam xde function dh bnde tue kan

Naz said...

kat barat maybe dah x der function. kat mesia ni masih lg memerlukannya. ibarat aur dengan tebing..

Framestone said...

kat malaysia ek??? entah la patut DBKL dok sapu n bersihkan dataran merdeka yang penuh dgn bnde nie ek

mc'eja said...

ahahahahahahaha
ahahahahahahaha
ahahahahahahaha
ahahahahahahaha

sepentot awk mest yg 2006 punyer kan?? kan?? kan??

Framestone said...

ish budak nie..tue untuk pompuan laa

epol said...

hahaha..(baru nak gelak)..

perbezaan seluar dalam lelaki dan perempuan yang ketara:

~lelaki lebih suka beli yang branded dan perempuan selalu beli yang berlonggok (3helai sepuluh)..kui3

satu lagi evolusi suar dalam nie saiznye makin mengecik..(bro,cuba la beli 'suar dalam terkepit @ thong'..ada beran?hahahahaha lol~ :D

Framestone said...

suar dalam pe tue ek?? tue la..laki sume branded kan..pompuan punye dok longgok2 je

sweethOneY said...

kui3
n3 suar dalam

ish3.. klo men longgok2 pun, org pegang pun pe slhnya.. bukannya org pakai :P

Framestone said...

tue la selamat suar tue xleh try..kalau x sure org dok try2 je lepas teu campak balik kat tempak longgok tue if xminat..

Nazra~ said...

rasa best sbnrnya beli byk sluar dlm. dh la chantek2. kang tak beli, balik rumah mnyesal, haha ^_^

Naz said...

kalau cantik pun agak2 saper nak tengok? sendiri tengok ler... :)

Framestone said...

nazra--> rase best ke... huhu xpe kalau wat simpanan..tp klu dok hilang je...entah sape la yg wat koleksi ek

Naz--> ops cukup la sekadar kepuasan sendiri.. minah2 arab yg dtg melaysia pakai jubah hitam tue..cube tgk pe yg die pakai kat dalm.. pe2 pun sumenye kepuasan masing2

Naz said...

ntah, tak tau pulak apa yang depa pakai kat dalam?

Framestone said...

g je kat times square... nnt ko akan nmpk dorg2... pakai jubah hitam tp nipis..leh nmpk pe yg dorg pakai kat dalma..suar jean la..baju ketat2

Naz said...

yer ker? buat malu org Islam jer

Framestone said...

xsume yang pakai jubah tue ie islam betul pun betul x

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ske wat collection....cm baju gaks....

Framestone said...

he..23x tp pompuan wat collection bnde nie xde pulak tayang2kat orang kan he...23x

elle said...

uhuuu... contest pnye pasal... xpela... :p

ni n3 lama ek... elle xmuncul lg kt blog bro time nih... kisah seluar dlm?? tp gmbr tu lawak la... ngeh3...

mmn ada seluar dlm pmpn 5helai rm10 daaa.... elle xjpe pn lg... keh3... plg byk pn 3-4helai rm10.

lakinyer mahal wooo... membazir saja... haha...

ekino said...

hahaha.. :D

sluar dlam girl mmg santik2..
warna-warni..
kdang tu ada yg bereben..
ekino pom mmg rjin membeli sluar dlm..
wat koleksi?..tak jugak..
mgkin disbbkan harga nya murah dan ramai yang memegang nye semasa memilih mmbuat kan sluar dlm tu tak than lama..hahha :D

terutama girl yg sudah berumah tangga..
mgkin ske bli byk2 untuk santapan si suami..
ngeee :D

comment ekino nih tak memudaratkan kan?..

PoOhEm0 said...

kami owg pompuan suka beli byk2 coz sng nk dpadan kan ngan bra n jgk baju...

hihihi

baru la matching...

Cik Angah said...

poohEmo:- hehe..men matching2 ek..teringat plak

roomate angah..klu dia kan..(gosip sekejap)hari2

mesti nak kena sama warna sluar dalam + bra + baju yg

dia pakai hari2..hehe..kelakar kan?ape tah..pelik

lak ade gak manusia mcm 2..

Cik Angah said...

elle:- hehe..betul 2..mana ade suar dlm pompuan 5 helai rm 10..kalau ade pun 2 pakai sehari esok dah xleh pakai..eh elle?suar dlm laki mahal ek elle? x tau plak..hmmm....

Cik Angah said...

ekino:- hehe..kelakar lh baca komen kamu...mungkin masa zaman kanak2 angah masih leh dpt terima suar dlm yg bereben + warnawarni..hehe.but now dah besar..dok kolej lak 2..malu ar pakai yg bereben2..klu kengkawan tgk kat penyidai masa kita sidai konfirm kena gelak..hahaha ;p

m.k.z.e said...

suo dlm wanita boleh beli maner2 jer termasuk high class punye tempat (mcm butik kat klcc ker) ataupun low punye class (pasar malam), lelong2, amoi cina yang tengah lelong 2, tapi mmg betul suo dlm wanita lebih murah dari spender lelaki...

Cik Angah said...

mkze:- yeke?tp klu nk yg berkualiti (jenama) ade yg mahal ape meh...aha..angah x rasa suar dalam laki mahal dari pompuan..suar dlm laki ade gak yg jual kat pasar malam,lelong2,longgok2...x caya datang cni,--->india street,kuching,sarawak.

m.k.z.e said...

PIKIR LAH SENDIRI

m.k.z.e said...

CIK ANGAH :- SORI LAH, SY X PERNAH PERGI KUCHING PUN

Eazy Izzuddin said...

x de maknenye tang mane sentap..
=P
hehee
ni lah picca dikatakan hangat mase kite jumper aritu

hehehe
pndai tul bro carri gmbr nih..
=PxD

byk jugak yg mengomen kat entry bro...
siap de bersembang lagi kat setiap entry bro..
sume nye nk menang nih...
haha
xD
=)

Eazy Izzuddin said...

cik angah tulun belikan lah seluar2 di sna, ehehe, sini pon ade kdg2 kot, x prasan la, slalu pi boutique je, hehe =P..geetu~

ekino said...

cik angah :- haha...ekino pun da tak beli dah sluar dlm bereben tuh..
ahhaha...anak sdara de lah beli kot..hahha :D

ekino skang da advance..pakai sluar dlm corak len lak..hahha :D


mengikut kesesuaian umor..
cm cik angah lah..hihi

ekino said...

eazy :- haha..mantop kan pic di atas..

haha :D ..

sume nak mengomen..btul2 nak menang nih..

haha :D

Cik Angah said...

mkze:- marah ke?hehe...EMO nampak..hak3

Cik Angah said...

ekino:- hehe..ingatkan da besar2 pun bli g suar bereben3 2..hehe..tp x salah pun..haha..asal boleh pakai..hehe

eazy:- boleh2 nanti angah belikan tuk eazy k..hehe

m.k.z.e said...

ekino:- mmg la x main b'reben2 kn, main corak2 kn, sesuai peredaran cuaca dan masa

cik angah:- x marah pun, t'tekan caps lock ms 22, sori

m.k.z.e said...

nie dah mengomen nie...

hahah :D

ekino said...

cik angah :- haha..betul tuh..asl kan leh pakai..yang pasti muat..kahkahkah :D

m.k.z.e :- btul tuh..ekino mengikut peredaran cuaca dan masa..hihi yg bereben da menjadi plihan da skang nih.. :p

Eazy Izzuddin said...

ekino : yeah..memang mantop...
=P
cik angah : ye ke? leh belikan ea?
hehehe
gurau2 aje deh..
=P
xD

ekino said...

eazy :- haha.. :)

Cik Angah said...

m.k.z.e:- aduh..ikut peredaran masa dan cuaca?kalau musim sejuk n panas berbeza ke suar dalam ek?haha..

ekino:- betul2..asal ade 2 lobang n dpt pakai dgn selesa 2 da ckp baik..

eazy:- angah pun gurau2 aje deh..hahaha

ekino said...

cik angah :- haha :) betul tuh!..hihi jangan pakai yg satu lubang pnye da lah..len lak jd nye nnt..isk3!..hoho

Cik Angah said...

EKINO:- ADE KE EK SUAR SATU LOBANG EKINO KU SYG?HEHE..haha..suar satu lobang 2 kain pelikat/batik..haha..dah kategori lain dah 2..

m.k.z.e said...

betul2, kata upin & ipin

hahahah

call me ekino said...

cik angah :-hahah :D ..ekino pom tak taw pe yg ekino mengarut..hihi :D

tp kalo ada cm ne?..isk3!..

Cik Angah said...

mkze:- ape yg betul ni ha?hehe

ekino:- klu ade alamat lah..dunia nak kiamat..hehe

Eazy Izzuddin said...

hahha...
geetu~...
sume nk bergurau,,,
=P
xD
( pe ak ckp ni )
ohoho
xD

Cik Angah said...

eazy!~ ape yg u ckp ni..

haha..ber `u ` plak dah..hehe

;p

contest n ade g x ni?huk3..x sbr nk tau pemenang nih..hehe

Anonymous said...

Fiq: huhuhu tol tol suar dalam pompuan banya pilihan dan kainya soft tak mcm spender lelaki kain dia keras la thats why aku suke pakai spender pompuan walaupun aku lelaki. I'm not gay tapi suar dlm dorg mmg selesa dan ada design...hehehe

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top