Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Al-fatihah di 14 February


Assalamualaikum wbt.
Sedekahkan al-fatihah buat insan yang ku kenali

Arwah Pak Leman (Sulaiman)
Merupakan jiranku yang mempunyai sejarah dalam membentuk aku menjadi insan yang lebih berdikari dan mengajar aku erti tidak menyerah kalah.

Cukup la kenangan ku di kejar sekeliling kampung dengan parang sambil menjerit "meh wak sunat kamu' dikala umurku baru mencecah 4tahun. Rasanya banyak budak kampung mempunyai pengalaman ini jika wak nampak bermain pada waktu tengahari buta.

Tidak lupa ilmu mengurut yang diajar olehnya walaupun tidak semua ilmu diturunkan dan tidak semua aku amalkan. teringat kenangan wak mengurut aku sehingga aku menjerit kesakitan

" Apa jerit2 nie, Sakit ek?? wak xrase pe2 pun"

Arwah kembali ke Rahmatullah pada 14 february 2003

Dan tidak lupa juga

Arwah Cikgu Rosli (Olie- Pangilan di asrama)
Beliau merupakan warden asrama yang baik dan jarang sekali memarahi kami, tegur dengan cara yang baik dan tidak menghukumi kami dengan kejam jika melakukan kesalahan.

Walaupun banyak kes berlaku.. Sampai pernah di kunci dari luar rumahnye oleh Batch aku dan Bacth junior aku. Belum kes rumahnya dibaling dengan sampah n kuah kari.. mmg masuk kes la

Arwah kembali ke Rahmatullah pada 14 february 2009 semasa berehat dibilik guru selepas membuat persediakan menyambut 100 Tahun sekolah aku.

Al-fatihah buat mereka.. Dan hari ini aku berkabung dengan pakaian hitam (boleh ke cam nie- baju nie je aku jumpe kat dalam almari.. yg len xsempat basuh sebab nk rush ke Ipoh untuk 100 Tahun SMK Anderson)

P/s- Dikala 14 february disambut dengan dosa dan maksiat (walaupun umat islam tidak digalakkan menyambutnya) Jangan lupa hukuman dan pangilan dariNya tidak mengenal masa dan ketika...

renung2kan dan selamat beramal

19 Jejak Perantau Maya:

AiE bAhRi said...

al-fatihah untuk mereka.

Framestone said...

terima kasih

♥.misz luna.™ said...

al-fatihah..
tuhan lebih myayangi mereka...

Framestone said...

doakan mereka berada diantara orang yang beriman

en_me said...

alfatihahhh.. aminn

Framestone said...

thnak bro

-aTie- said...

takziah n al-fatihah...
ajal akn menjemput xkira tmpt n usia....

Framestone said...

jgn xsempat bertaubat udah la ek

sharamli said...

4 ta0n dah nk sunat....
dahsyat t0l...
hu3

Framestone said...

he..23x die bace tang tue je ek... tp time tue takut gile la... ye la 4tahun mane tau sunat teu ape

Cik Peanut said...

al fatihah untuk arwah...
semoga roh arwah di tempatkan di antara orang yang beriman dan bertakwa...amin...

err,,kalu peanut kena kejar ngan parang, peanut pun lari gak..hehehhe...

hohoho..dasyat gak batch bro...lempar kuah kari kat umah cikgu..nakal tul..hehhehe...tapi, memang best jadi nakal tima skol..sebab t ade kenangan ngan skol..takkan nak skema je...warden peanut lu pun ade cakap...dia lebih ingat budak2 nakal yang suka wat prob dari dak yang baik..hehhehe..n peanut tergolong antara golongan "nakal",,hehhehehe

Framestone said...

budak perempuan pun die kejar jugak sambil jerit "sunat die" bile fikirkan balik pompuan nk takut pe..kan dah kne sunat

mmg budak yg nakal je cikgu kenal..selamat bro turun sekolah dulu ramai budak n cikgu2 yg masih mengenali... mungkin bro nie budak nakal kot

Cik Peanut said...

hehehhe...ha'ah lah..budak perempuan dah sunat awal2 agi...

hohohoh...jadi budak nakal lah best...cikgu kenal..lalallala...

Framestone said...

tue la..tp ramai pulak budak pompuan yang larik same huhuh pe yg kamu nakal mase sekolah ek

Cik Peanut said...

hohoho...
banyak2 yang peanut nakal..peanut penah wat entry pasal kenakalan peanut lu...

ni link enty tu,,,
http://sesuatudisana.blogspot.com/2008/11/adakah-aku-nakal.html

Framestone said...

ok ade mse bro tgk ek...

nUrHiDaYaH said...

Al-fatihah..

Framestone said...

thank

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

takziah..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top