Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Bulan Pertama Hijrah ku

Sebulan selepas hijrah ku

Ini entry selepas sebulan aku memulakan hijrahku. Memang terasa banyak perubahan yang berlaku dalam kehidupanku.

Dalam sebulan ini aku tidak bergelar warga kota. Jauh dari kesibukan kota yang bisa membuat kehidupan ku tidak bernyawa dan mengejar sesuatu yang tak pasti

Dalam sebulan ini aku membentuk kerjayaku. Walaupun ianya jauh dari apa yang aku harapkan. Kata orang xbaik memilih di zaman kemelesetan ekonomi.

Dalam sebulan ini, aku tidak memanjakan tubuhku. Setiap hari aku keluar mencari rezeki di bidang yang jauh dari apa yang aku pelajari. (Aku bukan budak IT- Dr Sali pun ingat aku nie budak IT)

Dalam sebulan ini, aku tinggal dan menjaga family aku di mana semua adik beradik ku sambung study.

Dalam sebulan ini, aku berulang alik di hari minggu ke kuliah untuk menghabiskan zaman pengajianku. Insya'lah di masa hadapan aku ingin sambung Master di bidang aku sebelum aku pergi ke Dubai.

Dalam sebulan ini, aku cuba memahami selok belok perniagaan keluarga. Insya'lah aku akan meneruskan apa yang telah dimulakan ayahku. Dalam masa yang sama aku akan memperbagaikan pengeluaran atas bimbingan dari Dr Xavier (Die menyukai aku kerna entrepenuer mind yang aku miliki)

Banyak yang ingin aku kongsikan. Cuma masa tidak mengizinkan. Agak bz sikit hari ini menyediakan document meeting pada petang ini dan esok pagi.

Erm Alahai

9 Jejak Perantau Maya:

sharamli said...

all da best......
=)

Framestone said...

thank ek

ijechan said...

alhamdulillah. tumpang bangga. ehe

SyazReA said...

selamat memulakan hijrah... wish u all d best k..

oo, teringin ke Dubai ker...hehe same la kiter... =) c u there..ahakz

Framestone said...

ijechan--> thank ek... tang mne yg bangga tue ek

syazrea--> dh lame dah berhijrah pun... pe2 pun thank..nk ke dubai ek..ok leh la berjirankat sane nnt

~ BiBie ~ said...

Alhamdullilah Fs...
Semoga semuanya berjalan lancar dan diberkati selalu..Amin...
Tapi,Fs ngan Atie bile nk hijrahnye?hihihihi....out of entry! =D

Framestone said...

ops huhuhu tgu la hijrah yg akan dtg ek huhuhuhu

[[sya]][[ec0t]] said...

bley tanye uf father ader biznes pe??
huhu..i dilema..syg nak abaikan biznez yg my dad dah mulekan..

Framestone said...

pertanian je (nak majukan kearah pertanian moden)... dilema cam mne ek..if rase ada potensi untuk stabil teruskan je..xde masalah

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top