Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Hijrah Ku

Rasanya tidak terlambat buat ku mengucapkan salam maal hijrah buat semua rakan2 blog.

Terima kasih kepada yang sudi mendengar postmortems azam 2008. Alhamdulillah banyak yang berjalan lancar. Dalam minggu nie saya sendiri tengah menghadiri persidangan dalam merangka azam tahun nie. Insya'lah jika tiada aral melintang, minggu depan akan diadakan perbentangan azam 2009. Harap bersabar.

Pasti anda tertanya2 kenapa saya meletakan tajuk entry sebagai "Hijrah Ku"Ini tidak lain dan tidak bukan untuk menyatakan perubahan ketara yang bakal aku alamai dalam kehidupan ini. Di harap anda sudi membaca dan memberi pandangan.

Last week aku pertama kali berada di kampung dalam tempoh masa yang agak panjang. Ini bukan kerana aku cuti panjang atau sebab hanye meluangkan masa sahaja. Ianya atas satu sebab dan tanggungjawab. Masalah dalam family aku dah semakin meruncing. Aku dah mula risau.
**************************
Masalah aku terpaksa rahsiakan. Aku mampu selesaikannya -Amin-
***************************
Mulai minggu depan segalanya mula berubah. Ini hijrah ku dan ianya ikhtizam ku. Aku pilih cara dan haluan yang aku rasa adil bagi diriku, keluargaku dan orang yg tersayang.

- Aku terpaksa korbankan praktikal aku (masih xdapat tempat)
- Aku dh duduk di kg (xjd warga KL or bandar2)
- Study aku hold dulu (xmampu nk byr)
- Tengah merancang hala tuju jangka sederhana

Semoga apa yang aku rancangkan dirahmati dan mendapat keberkatan dariNya -Amin-

Erm.. Alahai

24 Jejak Perantau Maya:

puteri said...

ahha!! mnarik.
xsabo pmbntgn azam 2009.

tjuk hijrahku.. hmmm.. rsnya agk mnarik, kbtln pula brsmpena thun baru hijrah,,
lg pula.. mmg kita prlu brhjrah kn?

dr buruk kpd baik, dr baik kpd lebih baik.

Framestone said...

he...23x tgu je la pembentangan nanti.. tapi hijrah nie mmg betul2 ketara dalam hidup saya.. itu keputusan saya.. bukan sesuatu yang mudah untuk saya membuat keputusan

xkisah la kan..jnji mendapat keberkatan dariNya..itu yang kita impikan

AiE bAhRi said...

Semoga apa yg dirancangkan berjalan dengan lancar dan mendapat keberkatan dari-Nya.Ameenn...

-atie- said...

sume untuk dirimu dan keluargamu..soalku tolak ketepi dulu...selesaikan tanggungjawabmu pada yg yg lebih utama...hubungan kita pasti bersatu atas restu mereka... =)

uNa !! said...

amin :)

Framestone said...

aie--> insya'lah thank ek aie.. hijrah merupakan satu pengorbanan yang memerlukan niat dan kekuatan. tgu je khabar gembira dari ku

atie--> soal ape nie... soalan cepu emas ke..kamu tue ha..8hb nie jgn lupe

una--> amin jugak -Amin-

uNa !! said...

yep bro tao :D
pasti ada pkr y tsirat disebalik pgrbnn bro ni
smoga tbh dan bjy mrealisasikan sgala impian dn azm taon br :)

Framestone said...

yang tersurat de fikir x..?? he...23x hope una masih setia bersama blog bro ek

uNa !! said...

haha insyaAllah bro slagi bekalan internet tak putus .
kehkeh

puteri said...

hijrah, tak kisah apa pun mtlamat kita, asalkan kita brubah dr buruk kpd baik, insya-Allah akn dprmudahkn.. mudh2an..

tingat forum hr tu "ragam hijrah: buat dahulu insaf kemudian"
hehe.. nape la xdtg...

:D

puteri said...

semoga semua yang berlaku ini akan ada penyelesaiannya. semoga Allah memepermudahkan urusan saudara, insya-Allah/ ameen

Framestone said...

una--> bekalan internet..?? kalau putus sambung la balik..xkire la dah setahun ke 10tahun ke... bro xkan tukar url dh..

puteri--> insya'lah

puteri said...

wahh.. kemain lg takkan tuka url..

Framestone said...

udah2 la.. bro dh bahagia dgn blog nie dah.. dh bertahun bro berblog.. dari sinie pun dh ramai yg bro kenal.. dh ade yg bro jumpe..de yg bertukar2 cerita dan pengetahuan..

sebab tue bro jrg wat entry merapu or tag.. kalau boleh all just about sharing or getting information

uNa !! said...

wah bro bgs la jgn tuka!
biar la gni blog bro bes ape
haha
mula2 ngat bro mcm jns y siyes je
pastu da knl sket2
xde la mcm besa je
sempoi
hihi
:)

Framestone said...

best ke.. blog besa2 je nie... ops serius ke.. tgk pada keadaan jugak.. kekdg xleh serius sgt.. kne bersantai.. baru kurg tekanan dan org selesa dgn kite..

family bro ade kat rumah bro nie..dorg singgah berehat kejb

♥.misz luna.™ said...

slm thn br pakcik n slm maal hijrah

Framestone said...

slm thn baru huda..lame xnmpk dtg ke blog nie ek

Amer Aan aka Green Arrow said...

ingatkan pembentangan...
bajet 2009 td...
ekekek

Framestone said...

pembentangan bajet 2009 kan dah di buat.. aku just nk bentang azam je.. he...23x mgkin lepas nie aku akan wat bajet bulanan aku kot

uNa !! said...

yepp brooo tp kalo tgk blog una tu manjang je xsiyes nyee . hee ;pp

wah2 meriah la ea uma bro skng tp npe una tgk ym bro asek kuar msk je
kekekkekeke xDDDDD

Framestone said...

xsiyes ek.. wat slow2 la.. mungkin una leh buat blog ala diary 100% pun dh kire ok.. mne la tau kot2 makin ramai yg minat bace...cube lyn www.yginsaf.com

agak meriah juagk.. adik2 nk pakai komp tue yg dok masuk kuar je kat YM...

uNa !! said...

ala diary? haha sp tah mnt bc blog una honggeh2 je 2 ;p
pasal link 2 una da pg da err npe ngn blog 2 bro? ape y lumayan eh?

hehe owh gtu ptt la smlm ty kuar msk je . haha
:DDD

Framestone said...

ye la..nk gak org tahu ape perkembangan una.. cam blog yg bro ckp tue..die buat ala diary..tp ramai yg baca.. simple...one entry just one picture..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top