Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Aku Metroseksual..??

Adakah Aku Lelaki Metroseksual.??
Persoalan ini selalu bermain difikiranku hampir setiap pagi (hari berkerja la) time aku bersiap hendak pergi ke pejabat

Wow tak sangka aku tertibe boleh berfikiran begini. Selalu fikir pasal study, kerjaya, family atau hubungan.

Sekadar bertanya pada rakan2 blogger. Apa pandangan korang mengenai lelaki metroseksual? Adakah mereka tergolong dalam golongan Gay? Ataupun lelaki berjiwa agak keperempuanan sikit?

Kebanyakan lelaki metroseksual lebih berketrampilan menarik, mempunyai daya penarik dan melakukan sesuatu perbuatan dengan agak tersusun atau teratur. Setiap tindak tanduk lebih berkeyakinan dan pandai memainkan peranan dalam apa jua situasi.

Aku ada search beberapa maklumat dari internet untuk dijadikan sebagai rujukan aku dan aku ingin kongsikan bersama rakan2 sekalian

Ciri-ciri lelaki metroseksual:
+ Selalu ingin tampil rapi, bersih, dan wangi
Ops yang nie kekadang je.. Kat rumah aku selekeh je.. Mak aku cakap xde orang yang nak kahwin dengan aku if selekeh cam nie. Tetapi aku sentiasa menjaga rapi rambut ku, wangian selalu pakai sebab aku tahu bau badan aku xde la wangi sangat pun
+ Rajin ke salon, spa bahkan boleh sampai 2 kali seminggu
Ops yang nie pun tidak. Aku sebulan sekali nak g kedai gunting rambut pun susah. Selalu if muek dah berjambang sangat baru g
Mampu berbelanja selama berjam-jam tanpa merasa lelah
Aku sekadar mampu bersembang berjam2 tanpa merasa lelah. Tetapi bile berbelanje aku mmg semput gile terutama kalu aku yang kuar duit.
Suka berfashion dan selalu mengikuti trend terbaru
Ops aku nie orang cakap xreti nak berfesyen. Pe2pun orang yang tersayang aku jugak yang pilih baju n suar. Kalau x sure aku xde sehensem begini g kerje
Berfikiran lebih liberal dan santai
Yang nie agak betul jugak la
Tidak seperti pada lelaki umumnya yang lebih ego dan membezakan status
Aku xsuka membezakan status. Tapi kalau status single, aku kaco je la kan he..23x (aku lelaki tulen pe) Ego tengok pada tempatnya. lagi satu aku nie pandai merendahkan diri aku yang sememangnya rendah je.. uwakkkkk
Fikir2kan dan selamat mengomen
erm alahai..!!

30 Jejak Perantau Maya:

*ateeka amer* said...

laki metrosexual?
hm.
jaga appearance.
salunya hensem.
boleh jadi,gay juga,walau bukan semua.
kdg2 rimas bila tgk.

Framestone said...

rimas bila tgk..?? rimas cam mne tue ek.. lelaki xhensem xde ke yg metroseksual nie

AIn Aishah said...

lelaki metrosexual boleh dikategori kn lah sbg lelaki yg pembersih dan kemas orgnya. bkn istilah gay atau kepermpuan sebenarnya tp ia lebh cenderung kpd kepuasan diri sendiri mcm wanita jugak..dia akan puas abila dia buat begitu biarpun bg org lain nampak dirinya mcm 'lembut'...

nak tanya bleh? kenapa FS fikir mcm tu sekali?? apa-pun manusia sama jer..yg membezakan kita dihadapanNYA adalam amalan..hehe

Framestone said...

xde la tertibe terfikir time nk pakai baju... lgpun xpernah nk fahami istilah metroseksual tue

SyazReA said...

teringat ada masuk 1 klas aritu, ada t'bukak story metroseksual ni.. apa ciri2nya?? ada yg menjawab, lelaki metroseksual ni adalah lelaki metropolitan yang kuat seks... adeh, nk tergelak plak rasa.. hehehe

Framestone said...

ops mmg die translate satu2 bnde tue ek.. sape la yg menjawab cam tue ek

en_me said...

hmmm, 1st time dengar ooops bacerr one uooolsss..

Framestone said...

bace ape ek he...23x

bella said...

ex kite laki metrosexsual..
pembersih.kemas.smart.appearance die mmg slalu terjage..
suke la tgk laki yg metrosexual..
kdang2 nmpak cm lembut..
haha..

en_me said...

metrosexual ittewww larrr..

sharamli said...

hensem ke lki metr0seksual ni?

kui3

nuyui said...

erm...awk ni mcm x sesuai je masuk golongan metroseksual tu... tp i like them so much.. coz klu nk tanye psl beauty n health..they know more than women do... :P

fadzligenko said...

kehkeh...metroseksual?
rasenyew -man behavavior not the rigth thing to adope this..

smua dari dasr hati n xperiance org tu...

cnthnyew klu org laki but ada adk beradik gurl..mest r die jd lembut... perlakuan yg dpengaruhi...

hehe..bila bca post tu..tringt kt bdk2 gurl kt poli dlu...yg g smua mcm tu lbih kurg..

girl pun trgolg dlm metroseksual kew bro?

Naz said...

hot gak topik ni... aderkah aku homo?? ishh... pertanyaan yg akan aku katakan TIDAKK!!!

uNa !! said...

wewitt bro
salu nyee kan laki metroseksul neh
aiyoh susah nau nak eja ;p

kdg2 pmpuan leh maluuu balik kat laki jns ini .
haha

seme dyeee jg dr ujung rmbot smpai kaki .
tp kalo pondan 2 kategori ape lak?
metroseksual yek?
eheh ;pp

Framestone said...

bella--> ops ex ek.. pe kes nie huhuh xok ke laki metroseksual he...23x awat jd ex nie

bro_me--> ops ade gaye ke bro

sharamli--> mne la kite tau.. xhensem ke laki metroseksual

nuyui--> ops xleh masuk ek... ok tp kalu mintak pandangan sure leh bgnye

Framestone said...

fazligenko--> mestroseksual merupakan golongan yang mempunyai class tersendiri..kebykan mereka jenis berkerjaya dan mempunyai kehidupan yang lebih teratur.. sentiasa aktif dan mampu mempengaruhi dalam setiap topik yg diperbualkan

naz--> ops xdenye aku nk bukak topik cam tue... tp kalau nk bukak..aku xde buh nama aku..selalu topik yg dibuka mmg ade

una--> metroseksual bukan cam pondan la..mmg leh malupun dgn dorg..mungkin segan kot

chemot said...

ok jek lelaki metrosexual, bagusla dorang jg penampilan, mat smart.

hensem tak hensem belakang kira.ramai member sy rasa2 lelaki metrosexual. gi spa ngalahkan kitorang yg pompuan. tapi bukan pondan ye, kalo gay tu, wallahualam, tapimintak2 idak le

Framestone said...

wow thank untuk pandangan anda... dorg mempunyai class mereka sendiri

taukey said...

tak yah la ko angan angan jadi lelaki metroseksual la framestone. muahahahahaha.

Framestone said...

ala nk berangagn jugak he...23x bukan aku teringin pun..cume bertanya pad diri sendiri je

ayie_helena said...

haha ok wut lelaki metrosexual nie..sentiasa berketrampilan menarik...sbb tu rmi peminat..hikhik...

kaloo dye nie gay ke ape..atas dyeowg laa kan...tak semuanya laki metrosexual camtu ok...

pape2punn xkesahlaa nak jadi lelaki metrosexual ke lelaki selekeh ke...dan apa yg penting...kowang bahagia sudaaaa....
hikhik

Framestone said...

oh die punye ayat tue..pe2 pun kite bukan gay dan lagi satu kite bukan lelaki yang metroseksual..tetapi xtau la pandangn org len kan

Ir. hydir said...

heh... aku lelaki biasa...
normal dan normal dalam semua segi..

cuma otak aku laju sikit.. heheh :P

yOnnA said...

diorg bukan gay la.
just diorang terlalu menjaga penampilan diorg tu :p
ngalahkan pompuan je la :D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

metrosexual...bgaya ngalahkn P...maintenance diorg lg tggi woo...

Eazy Izzuddin said...

oops...
maybe anda golongan metro or maybe not...
hihi
xD
entahla...
(>_<)

Framestone said...

ir. hydir--> ops otak laju cam mne tue bro... aku pun rase normal gak...tp xtaula org len ckp pe pulak kan

yonna--> bro xckp gay pun..tp mungkin ade yg gay.. penampilan perlu dijaga sih... tp bro nie pengotor huhuuh

N--> he...23x cakp cam pernah dok bersama je dgn dorg... ke ade mbe cam tue

eazy--> statement pe yg ko bg nie huhu... pe2 pun maybe kan he...23x xde sape yg tahu

ayie_helena said...

ehh ok wut taw...encem sangat cmtu...itew suke tgk!!

Framestone said...

helena--> sape yg hensem tue ek... suke tgk ek he..23x tp kite besa2 je..xde la hensem mne pun

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top