Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Nak ikut x..???

Pagi2 lagi dah ade yang melawak dengan aku.....

Semua ini benar2 berlaku di YM aku pagi nie. Si adik mmg merupakan pangkat adik dan die nie blogger yang suke melepak kat blog nie. Sape die...?? Tak payah la tahu ek
Adik: broooooo..!!! ekeke.... bz x neh?
Aku : nk g toilet kjb... nk ikut ke??
Adik: xmo..!! kena bayo 2kupang :)
Aku: hampeh
So aku nk bukak topik hari ini.
Biasanya korang suka "melawat" toilet berbayar ke atau toilet yang free?

Cam aku aku lebih suka toilet yang free cam kat Gaint ke (x sume gaint ade toilet yg free he..23x dan sume gaint ade toilet ke..??) yang penting bersih la ek dan tiada pencemaran udara di dalamnya.

Tapi aku kekedg suka toilet yang mempunyai bahan bacaan dan iklan2 di dalamnya. Tak de la bosan sgt time psssst2 dan wek2 dalam tue.

Contoh bahan bacaan di dalam toilet:
Kerajaan Malaysia tuutt.. tuuutt.. tuuttt...
Undi la tuuttt untuk keadilan
Undur la tuuuttt.. kami mahu pembaharuan

Tolong jangan conteng disini
korang xreti baca ke...
"Tolong jangan conteng disini"
Mana ada aku conteng
Banyak la ko xconteng
Wei yang korang g conteng kat sini kenapa
Woi bodoh xreti ke baca
"Tolong jangan conteng disini"
............... (panjang lagi story nye)

Yang tue ok lagi. Kat bawah nie pulak contoh2 iklan yang dipaparkan (memang cara pengiklanan yang berkesan, kalau ajak orang join MLM pun dorang sure bacanye)
Boshia mencari ba****
Sila hubungi 013-******

Mencari sugar daddy
Hubungi
013-******

Gadis untuk di tempah
013-******

Nak melan*** time bosan (untuk yang lepak lelama dalam toilet)
013-******

Udah la tue kan... Aku bukan nk promote iklan orang

Tips dari yang selalu aku gunakan..xtau la korang gunakan ke x..?? Aku selalu lepak di Low Yatt. if aku mencari toilet, aku xkan gunakan toilet Low Yatt (50sen kalau nk masuk) atau Sg Wang (30sen kalau nk masuk- if xsalah aku la kan). Aku sellau jejalan ke Times Square (free je.. lagi selesa)

Renung2kan dan selamat mengunakan tandas

***Updates - member aku cakap toilet kat Low Yatt dah nai jd RM1 (toilet pun busuk semacam nk naik tgi2)

35 Jejak Perantau Maya:

uNa !! said...

haha mcm knl je 'adk' 2 ;p

xkira la kat jmbn 2 penuh ngn segala iklan ke jnji tnds tu BERSIH , ngan ade CERMIN skali ha pntg 2 cerminn xde tisu pon xpe jnji ade cermin .

tak kire la bebayo ke ape aslkn 2 ciri 2 ade mmg blh msk . ngoeh3

tp kalo dah ade dlm soping complex mmg akn jenguk tnds ea sbb mangii , ade cemin , ade ekon , ade tisu , ade tmpt kering tgn ade memacam lagikk. ekekke

try g queensbay , tnds dye lawo gle wrna pink . cemin besar gabak . HAHA

dBa said...

ahak!!!
pe la papa ni!!
jap!
adik tu una ker??
aiseh!
dak kecik nii..
kacau papa aku pagi2!!
hik2...

kalu dba la kan,
dba ni jarang2 gi toilet.
sebab seblum kuar,
kita lepaskn semua..
kasi kosong,
bau selesa jejlnnn....

pasl harga naik tu kan.
dba rasa,cari mkn jer tu..
50 bagi kat bos.
50 bagi kat poket yg kosong.

[eh!pepandai jer ank abah ni!!hik3.
buat kesimpulan]

haniekunie said...

we syuk.. ak suke toilet kat Pavilion, bkt bintang.. Maybe the best la.. setakat yang pnah ak masuk.. by the way.. Giant k, bkn Gaint.. hehe..

su said...

sungguh2 mahal kan nk masuk toilet tuh! sampai 1 hengget! huhu...

أزيزول حاكيم said...

nasib bek lah dekat alor star nieh mantain lagi 20~30sen~~
hahaha...

eh3.... 20~30kupang....
lalala

uNa !! said...

dbaaa mrhh una?
wahahhahaha
jgn mrh2 lenkali online subuh2 tgu bro fram . eekekekke

yOnnA said...

haha susah sgt2 nk jumpa toilet free la skang ni.so semuanya berbayar kat mall (most of them la) hahha.
tp melampau la kalau sampai 50 sen ngan singgit tu :p

yonna suka sgt2 toilet kat the gardens! bersih gile!!siap tangkap gambar lg :p

Ir. hydir said...

cis... dlm jamban mmg ada mcm2..
org yg tulis tu byk sgt masa dlm jamban agaknya...

:P

Eazy Izzuddin said...

wah..
cter psl toilet erk...
hihi...
toilet skang mmg kena bayor...
mahal plaks 2..
lagi selesa yg free..
hihi
xD

Framestone said...

una--> ops kenal ek... queenbay kat mne ek..bro belah2 utara nie fail sikit huhuuh.. cermin besar gedapak pe best..nk picit jerawat sure sume org nmpk

anak abah--> nie lg sorg anak abah yang bgun lmbt..cube bgun terus on9 he..23x udah2 jgn gaduh2

haniekunie--> aku pun suke toilet tue.. aku g mane2 pun sure usha toilet jugak... ko bile nk ade blog ek

Along Arman said...

toilet kat mydin mall free jerp..
kat pasar payang kene bayar 20 sen..
tapi kotoq arr..

Framestone said...

su--> tue la..jgnsampai satu masa toilet nk masuk pun kne 2ingt... alasan sebab harga barang naik he...23x

zul--> alor star murah lg..ko try la duk KL... sume kne byr he...23x

uns--> ala ucuk2 dah jgn ngis.. nnt bro babap dba...suruh die bgun pg2 online

Framestone said...

yonna--> bro xpernah g gardens lg..xde mase..okx tndas sane... mane2 mall yg free toiletnye..tue je yg bro g

hydir--> tue la dalam jamban byk bnde ade kan... rasanya ramai org cari ilham dalam toilet

eazy--> saje je terbukak topik pasal toilet he...23x kekdg yg free mmg selesa..tp tgk tempat jugak kan..

along--> jgn la gune tandas yg kotor even kne byr sekali pun..wat rugi je kan.. kat ganu leh x lepas kat tepi2 jalan x..??

en_me said...

memang gittewww kaannns..

Framestone said...

he..23x mmg giteewww pun

dBa said...

una -> eceh!!!mara laaa....kacau papa kite pagi2!!! bagitau mama...
papa sepatutnya layan mama ngn ank die masa pagi2..bukan on9..
isk2...

Ha,tgk! kan dah kena babap dgn abah?
Nak ckp ngn mama!!!

abah -> ha,tgk!kan dah kena babap dgn abah?!!Aduh!!!sakit ler!!!!
Jap,mana mama ni x tolong ek!
isk!

dBa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
-aTie- said...

psal toilet pown nk gado ek pg2....ish ish ish lenkali wat toilet manyak2 kat umah....xyah gado2...

huishhh toilet kat times square best..kat giant pun best...jusco n pavilion pun best....
sbb free & bersih....

uNa !! said...

haha
mn de gado pon kak .
una rilex je neh

*smbey nengok cte al kuliyah
ngahaha

broo queensbay (qb) tu ha la dkt pulau
kalo dtg sni ,
kalo sesat nk g qb 2
jupe mat indon pon dorg tau kat ane
kehkeh

rantong said...

Sekadar mengingatkan. Amalkan doa ini.

Dari Surah Al-Baqarah ayat 286, bermaksud;

"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau babani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah Pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir".

mc'eja said...

kite suke g toilet kt umh kite..ahaha..nway, toilet kt mesia mmg dh terkenal dgn kekotorannye..nk wt cmne. pastu bab conteng2 tuh...mcm la die xpenah conteng kan...

Framestone said...

dba--> mama tdo lg..biar la abah yg babap kamu huhu.. bgun pun lmbt..mam bgun lambt xpe he...23x

atie--> wat pe nk wat toilet berbyk kat rumah..nnt xde pulak org nk collect 20sen he...23x

una--> nnt la bro turun Queenbay..rase cam pernahlalu je kot..lepak2 kjb je..tp xtau name tempat

rantong--> terima kasih untuk peringatna

eja--> kite mmg xpernah conteng toilet..just conteng papan putih je he...23x

echah_syed said...

pinjam 20 sen..bole?? :p

Framestone said...

ops meh la amik.. nk masuk toilet ek

~ BiBie ~ said...

Toilet paling best toilet kat rumah,nk tido pun boleh,byr je 20sen dkt tong tepi tu,hujung bulan kutip balik..hahax!Buat beli tisu basah!

Framestone said...

he..23x cam besa wat je.. kalau kite xsanggu pa pulak nk wat cam tue.. mahu beratus ringt dpat dikumpul

ciK aMoi said...

kat sini nak masuk tandas awam baru 30sen,
kenapa sampai RM1 lak??

p.i.n.a.t said...

kt lowyatt singgit??
pasni kna ikot cara enche frame la..
nk g toilet kna g kt ts..
free..ekekek

Framestone said...

amoi--> enth la.. oh kat sane dah naik 30sen ek... erm rasanya 20sen pun dh kire ok la kan... bukan nk wat pe pun..just pst2 je

pinat--> he..23x tau pun..mmg selalu wat cam tue..xpun g Ts dulu bg buang sume bnde..n time nk balik dtg lg ke ts he...23x

ciK aMoi said...

kalau 20 sen mmg tak leh masuk la..
layak dok tepi toilet je

Framestone said...

oh ye ke... gamknye kne g tempat len la nie

Tie said...

Ada 10 sen je...tak cukup duit nak masuk toilet..he he..

Framestone said...

he..23x tue la klu xde duit cam mne ek nk psstt2 n wek2 ek he...23x sadisnye

samdaddycool said...

Toilet berbayar memang amat perlu untuk kerja-kerja penyelenggaraan (DAN JUGA BIL AIR - 20sen tak cukup sebenarnya).
Tapi janganlah pula tandas tu teruk sanagat sampaikan nak masuk bau macam kilang baja urea.

.. Apa-apa pun kalau org tgh mmg dah habis duit (kena rompak ke, tercicir beg duit, atau abis duit; budak2 sekolah rendah mmg dtg naik basikal, dsb)... macamana nak kencing?

Framestone said...

peh bro punye pemikiran terbaik la..betul gak tue..aku kalau kuar sure check ade bwk duit syling ke x..kot2 kne rompak ke ape ke..adelg duit tuk g toilet

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top