Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Penuhkan Ruang Hadapan

Salam semua,
Jika dilihat dari komen, kebanyakan anda lebih suka mengomen entry yang berbentuk bertanyakan pandangan.

Topik hari ini berkaitan Kedudukan korang time kuliah atau time sekolah dulu. Base on Sharamli Blog.

Sepanjang korang berkuliah biasanya korang memilih tempat duduk di mana ek. Len orang len caranya.

Ada orang yang suke memilih tempat yang strategik seperti:-
Belakang
Depan
Xkira mana2 janji leh bersandar kat dinding
Ditengah2 kaum pompuan
Berdekatan dengan orang yang disukai
Depan meja lecture
Dekat dengan pintu keluar
Tempat yang lecture xleh nampak kelibat diri
X kisah lah korang dok mana pun. Cuma aku teringin nk mendengar pendapat korang. Kot2 menarik untuk dikongsikan bersama. Ye la setiap orang mana leh dok kat tempat yang sama. So mesti ada pandangan yang berbeza bila memilih tempat.

Cam aku, terus terang la kan. xbaik sorok2 he..23x Kebanyakan tempat duduk aku dipengaruhi oleh faktor persekitaran, kengkawan, lecture dan subjek

Bagi Subjek yang panjang masanya:
Aku lebih suka dok dekat dengan pintu keluar. So boleh la kuar g toilet ke beli makanan ke bile aku rase bosan. Xde la menganggu sesi pembelajaran yang berlaku.
Lecture pun faham beno dengan perangai aku nie. dan selalunya aku merupakan orang yang pertama keluar bila kelas habis.
Bagi Subjek kegemaran aku
Semestinya kau dok xde la depan sgt. Takut orang cakap aku nie beria je. Aku dok kat line 2@3 dari depan. Dan aku xkisah pun if lecture tanye aku ke x. tapi selalunya lecture xde pun tanya aku. Dan selalunya subjek nie la yang habis paling awal he..23x
Bagi Subjek yang susah
Bila kena subje2k cam nie aku selalunya memilih dok diantara mereka yang pandai2. So xde la aku terase yang aku nie tergolong dalam golongan bodoh sombong. Tetapi kebanyakan diantara dorang nie mmg suka dok belakang sekali dan selalu bagi komen bile lecture mengajor (Bukan nk kata dorang nie kurang ajar, cuma nak betulkan kesilapan sahaja)
Kebiasaannya Aku
- Suka dok tempat yang leh bersandar dengan dinding
- Tempat yang leh usha awek2 yang comey. (Kalau lecture yang comey, aku dok pandang die je la) Ops aku kan lelaki, straight pe. he...23x
- Tempat yang aircond cukup sekadar suam2 kuku sahaja (xnak mengigil, nnt ilmu xleh nk masuk)
- Tempat yang kurang menarik perhatian lecture
- Tempat yang selesa bersila time duduk atas kerusi
Aku rasa cukup la sampai sinie ek. If ade pe2 aku update lg nnt. Aku nak sambung kemaskini website department aku

49 Jejak Perantau Maya:

en_me said...

wah, me dah lamer tak masuk kuliah one uoolsss.. ehehe

~ BiBie ~ said...

Kalau Bb,Bb suka dok depan skali,kalau lecture subject tu suara die kecik je..Pertama sbb tk dengar dia ckp ape walaupun dia pkai mike,kedua sebab dia comel..hihi...Sedap je tengok dia bckp....
Kalau yg lecture grg nk mampus,ade,dua org,Bb tk suka nk masuk kuliah dia...Bb duduk blakang,join skaki ngan bebudak lelaki,sbb lecture tu pompuan,die tahu nk mrh perempuan je.yg lelaki tk pula..huhu...Lgpun klu kelas tu,yg lelaki tu yg carikn Bb tmpt duduk....Dh jadik tradisi.. :p
Lgpun duduk blakang blh curik2 mkn,curik2 tido klu boring...

Framestone said...

zaman2 kuliah dulu xingt dah ke bro_me he..23x

Framestone said...

Bb nie same je cam kite huhuu... he..23x nakal2 gak Bb nie ek... peh ramai mbe laki la nie ek

en_me said...

hi tan sri syukri tewww..
hingat hingat luper one uoolss.. kat univ oversea, me selalu dok bakang, geng geng melayu gittewww.. standarlarr tewww kannns.. ehehe

Framestone said...

ops mmg tradisi melayu suke dok belakang ke bro... coz sampai skrg pun kite perasan dorg mmg suka dok belakang..kaum len pulak berebut2 dok depan..belum kes yg masuk lmbt lg tue huhuhu

aH Lian~ said...

zmn kuliah,
kalo tak dok baris ke-2,
cik ian akn dok baris ke-6.
tgk mood n subjek ape.
dok depan sgt nanti org ckp
'cam poyo jer'
hahahahha

Framestone said...

oh ye ke.. xbestnye... bg uncle la kan.. sape yang dok depan nie mmg berani.. so pe2 nnt lecture yg akan tnye dorg..(kira cam penyelamat la)

bella said...

huhu..
biasenyer dok dpn or baris ke 2..
nie seme disebabkn kerabunan..
n slalunye lecturer bg perhatian kt bdak2 yg dok blakang..
yg dok dpn slalu slamat..
hehe

sharamli said...

yg kit0rang lalui skrg ni..ad s0rang lectrer ni..ajar lju sgt n agk garang..m0 nangeh kal0 dy tengking2..
kit0rang 6 0rang dak p0mpuan ikut turn sp yg kna d0k tepi..1 line ad 3 kusi..s0 kal0 sum0 pkt nk d0k tgh sp yg nk dud0k tepi kn..kal0 nk adil..ikut turn la jwbnya..

FiCK said...

kalau zaman dulu²... aku suka duduk tengah... x blkg sangat n x depan sgt... biasanya belah depan ni mmg bebudak pompuan yang duduk...

Along Arman said...

along masa study dulu berebut ngan dak-dak kelas nak duk depan... budak lelaki plak ske duk blakang.. tapi lect kiteorg dah set pompuan sebelah lelaki sebelah.. so budak laki takde peluang duk blakang.. wakakaka...
tapi kalo time lect yang garang & boring mmg duk kat blakang arr.. tapi takde la duk blakang skali.. duk line ketiga @ keempat.. besh plak terkenangkan zaman study dulu..

Naz said...

dulu2 aku suka duk belakang pasal :
1.kurang dilihat oleh lecture pasal jauh,so boleh wat mender2 yg hilangkn boring..
2.boleh ushar apa2 yg patut.
3.boleh berpura2 tekun padahal menunduk tengok buku dlm keadaan mata tertutup (tido la tu)

la ni aku dah insaf.kalo ada kelas atau seminar aku duk depan. sekurang2nya baris 3 dr dpn. ilmu lebih cepat masuk kalo kita duk dpn.

Framestone said...

bella--> ops sape yg rabun tue ek... yup betul yg dok depan selalunya selamat..lg satu lecture sure kenal..leh mintak markah kasihan

sharamli--> ala siannye die.. garang ek.. awat xgrang balik dgn lecture tue... baru die respek dgn student die.. lg satu xleh sgt berkeras dgn student..kite nk berlajar kne ikhlas..kalau x ilmu xmasuk

deskcom--> tue la selalu duk depan mesti pompuan..tp time exam laki xde pulak nk study teruk..result ok je kan

Framestone said...

along--> entry nie mmg nk ingtkn zaman dulu2 pun huhuhu..tp betul la.. pompuan sure nk berebut dok depan..belum lg kes tempt tue dh die cop dulu..org len xleh duk

naz--> pengalamn mu tue lebih kurang cam aku yg dulu je.. tp aku xde la wat selalu..tgk keadaan..pe2 pun thank dtg blog nie

OJENG said...

aku pilih seat belakang.dekat nagm pintu.senang nak masuk n kuar.hehe.standard lah.hheh.

Framestone said...

he..23x standard ek... tp kalaupintu kuar ade kat depan cam mne pulak

vishalini said...

hay good to see like this..i liked it/Hello i found your Blog quite intresting.Well i am Vishalini from india i'm also quite new to this blogging world.So now i am searching for my new friends.i found you in my one of my friend's blog friend's list.I hope you can be my one my friend forever.So i have added you in my blog roll.Hope you will also add me in your friends list.Anyways my dear friend happy Blogging....And stay in touch.Bye.

Framestone said...

ok i don't have any problem.. but all my entry i write in Malaysian language.

nUrHiDaYaH said...

if me,i akan ddk tgh2..
hehe..
kalo dpn sngt,cmn skema lak..
kalo blkg sngt,cm otai lak..
ehehe

Framestone said...

yg tgh2 nie golongan ape ek.. 1/2 skema + 1/2 otai ke he..23x

h0ney said...

kalu h0ney mmg akan pilih duduk depan... sbb kalu duduk depan kita akan berikan tumpuan sepenuhnya pada kuliah. Tak adalah nak borak2 kan... sbb duduk depan lecture. hehehe

Framestone said...

mne la tau dok berborak dgn lecture or cuci mate tgk lecture yg hensem bgt he...23x.. gurau je honey

nuyui said...

huhuhuhu.....ni mmg menyelam sambil minum air ni... (part yg nk usha aweks tu).. kalau masuk kelas miss nuyui.. sonfirm kena tarik telinga.. ekekekek... :P

*ateeka amer* said...

sem lepas dok dpn.
sem skang dok blkg skali.
na wat jahat senang.
na escape senang.
na tdo senang.
na usha org pun senang :D

Cik Peanut said...

hai..assalamualaikum tuan rumah...
peanut datang nak ucap tq bebanyak...
sebab layan prob peanut n tulun peanut...
peanut dengan gembiranya mengumumkan yyang peanut dah leh view peanut nye blog,
tq ye kawan2 semua..sayang kowang semua...
terimas sekali lagi, len kali leh tulun lagi...
lalalallalala...\(*0*)/

ooye, framestone, t peanut kumen2 entry ni ek..lepas ciap asignment ni, peanut bace lah ek..er, nak tulun wat asignment peanut? boleh2x..lalalalal...^_^

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N akn duduk 5baris dpn....salah satu....& msti tgh2..dats me..

mc'eja said...

kite suke duduk tgh2..klu dpn n belakang slu kene attack ngn lecturer.hehe..tp kt clg kite dlu budak2 malay slu kene soal.so m one of them la...hiks

Framestone said...

nuyui--> mmg menyelam teguk air pun.. ops kelas miss nuyui sure tgk nuyui je la.. confirm sume budak laki dok hadapannye..betul ke

ateeka amer--> usha sape tue ek..sem depan pulak dok mane ek..xkan dok kat luar pulak he...23x

peanut--> same2... ops nk tolong wat asigment ek..leh je..tp peanut kne tolong bro la ek.. wat kerje kat ofis nie..pandai2 men coding x he..23x

N--> wow pandai pilih tempat ek

eja--> oh ye ke.. kite xde pun kne soal dgn leture (mungkin lecture dh bosan dgr saya bercakap kot.. nk denagr pendapat org len)

Cik Peanut said...

hohoho...
tak pelah..tima kasih je...
peanut wat asignment peanut je lah...
hehhehehe

SyazReA said...

syaz x ske sgt dok depan.. tp if da termasuk lmbat tu, port depan jer yg tggl..hurm terpaksa la dok jgak kan..problemnye klu tetiba mengantuk, adeh...kna besar2kan gak bijik mata ni..hahah

tp depends pd lect gak ar, klu dia encem tu hurm smangat sket dok depan..kah3x =P noty plak..

Framestone said...

peanut--> ala xnk la pulak.. ala tukar kerje je..bro pasal asigment cepat je siap

syazrea--> ops lecture hensem ek..nie cuci mate ke ape nie.. ala kalau ngntuk wat je cam gaya berfikir tp mate tertutup he..23x

Cik Peanut said...

ni lak pendapat peanut pasal kedudukan time kuliah ni..hehhehe..

1)Seperti yang cik framestone cakap kalu subjek yang tak wape nak best tu, mesti lah peanut pilih untuk amik seat yang paling selesa untuk berborak,membuat kerje sendiri dan sewaktu dengannya...

2)Tapi, untuk subjek major peanut, iaitu akaun...peanut akan dok barisan hadapan, tak hadapan sangat, dalam lina dua atau tiga..sebab peanut kena tumpukan perhatian kat ye...t peanut tak leh jawab lah pekse..

3)peanut juga akan amik seat yang paling sesuai untu mengusha lecturer tu jika lecturer tu menarik hati..hehehhehe...

4)erm, ape lagi ek? oo ye, ade gak subjek tu, peanut kena dok ikut group..so, terpakse lah walaupun tak wape nak best dok kat seat tepi..tak nampak sangat...

5) dan selalunya, peanut akan amik row tengah..sebab nampak pe kat slide,,,maklumlah peanut ni rabun dan juga ade silau...kalau dok tengah2, cam best je..hehhehe

okey, sekian terima kasih..

Framestone said...

peh die punye komen huhu.. sampai 5isi.. cam wat asigment la pulak

Cik Peanut said...

huhuhu...biase...peanut memang suka wat asignment yang merepek2 ni...tu yang banyak isi...hhehehehhe....jangan marah tau...peanut memang suka sesangat mencapub ni..hehhehehe

Framestone said...

xpe..xde masalah pun..bro tgh nk fikirkan entry lepas nie..masih lg topik perbincangan

MaDihays{Ida} said...

salam ziarah,
teringin gak nak menyelit nie,
setiap kali kuliah, nak atau tak nak saya pasti duduk di barisan paling hadapan..

bukan sebab poyo, tp sbb kalau duduk tengah2 nanti saya akan duduk dikelilingi lelaki2 hangit..
saya bunga nan sekuntum dlm kelas kuliah saya..

Framestone said...

menyelit je la..xsalah pun..shadunye cerita... xsudi ke dikelilingi lelaki.. tertibe teringt mase sekolah dulu de satu kelas..30laki 1 pompuan je..

MaDihays{Ida} said...

saya satu kuliah 50 lelaki 1 perempuan..
mmg sangat syahdu..

Framestone said...

yg nie lagi syahdu... lg syahdu dok depan sorg n xde org nk dok kat sebelah kan

MaDihays{Ida} said...

hehe, lama2 jadi biasa, classmates juga sgt caring,
yg bagusnya lebih cocentrate pada lecturer, tapi klau ngantuk mmg xde org bleh tolong..

Framestone said...

caring sebab akak sorg je pompuan dalm kelas tue he...23x caring ade makne kot he...23x gurau je kak

iza~de~bintang said...

Yeay terkonang somaso doluuu

Kalau lecturer best, saya duk depan sekali. Kalau lecturer garang duk tengah. Kalau lecturer tak best pun duk tengah bagahian tepi. Hehehee...

reeF said...

selalu lambat je sampai kuliah.
so duduk je mane-mane tempat yang kosong.
depan susah seket la
dah namenye pun masuk lambat.
hehe

lect best ke tak best ke same je.
tiap2 kelas kena buat assgmnt jugak
haha

Framestone said...

iza--> oh cam tue ek.. pandai die pilih tempat ek..selamat xkne duk luar kan

reef--> nie cam luahan hati je nie.. sabar ek..awat masuk lmbt ke kelas nie.. babp krg

p.i.n.a.t said...

masa lecture suke dok tengah2...
x dpn sgt..x blkg sgt..

xpon dok tepi2..yg tmpt blh wat gaya bebas kalo bosan..heheh..

tp kalo lecture yg bosan ya hamattt,
port mesti kt blkg..

Framestone said...

oh kat belakang leh wat gaya bebas ke..?? gaya bebas teu cam mne ek..tdo terlentang ek

ciK aMoi said...

kat skolah dok dkt gan air codn atau kipas
tak suke dok depan sekali coz tak dpt main handset..hahaha

Framestone said...

ish budak nie...sape ajar dtg sekolah men hp... men dgn sape la tu eek

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top