Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Mati Katak

Salam

Topik perbualan kita untuk hari nie mengenai kemalangan atau dengan kata lain accident dalam bahasa orang putehnye

Sepanjang perjalanan hijrah saya ke tempat hijrah saya di tahun baru nie, selalu sahaja bertembung dengan kejadian2 sebegini. Ada kalanya kemalangan yang melibatkan kenderaan. Alhamdulillah tiada kehilanagn jiwa yang berlaku

Kata orang malam tidak berbau, melainkan kalau kemalangan dengan lori pengangkut najis (ala cite madu tiga tue). Tetapi pagi nie aku bertembung dengan beberapa kemalangan yang melibatkan kehilangan jiwa dan mereka yang tersayang

Kata orang "mati katak" tetapi bagi aku baik tukar kepada mati beruk ke monyet ke or anjing. Coz bnde tue je aku nmpk yang mati kat jalanan.. Berkecai lagi tue.. Kalau manusia cam mne la ek

Tertibe teringat peristiwa malam tahun baru. Kemalangan yang melibatkan 3orang pada kul 3 pagi. Dengar cerita mereka baru je keluar dari pusat hiburan.. Dalam perjalanan kereta tidak dapat di kawal dan melanggar ape pun aku xtau.. yang pasti penumpang dihadapan terpelanting keluar dalam jarak beberapa meter dan kepalanya pecah berkecai dan bertaburan di kawasan kejadian (pompuan pulak tue)

Apa yang dapat saya agak. wanita tersebut tidak memakai tali pingang.

p/s- pakai la tali pingang walaupun anda duduk dibelakang. Sekurangnya nyawa anda boleh dieselamatkan.. Jangan pakai semata2 takut disaman je

23 Jejak Perantau Maya:

Tie said...

Hmm...eloklah disarankan pakai talipinggang tu..bukan apa, kalau tak mati pun dapat kurangkan benjol atau gigi yang patah... Kalau mati pun senang nak kutip.. taklah berkecah sana sini...gitulah kesimpulannya....

Framestone said...

betul teu kak tie.. orang kate kalau nk mati pun jangan la nk menyusahkan orang lain kan...

FiCK said...

ingatkan nak kesian...

tapi bila baca part "Dengar cerita mereka baru je keluar dari pusat hiburan.."

terus cancel kesian...

ajal maut di tangan tuhan... tapi kalau nak mati pun... janganlah mata lepas wat kemungkaran...

ape ke helnya pompuan keluar rumah lewat malam...

nauzubillah

Framestone said...

enth la..aku mals nk fikir len..dh arwah pun... dorg sume melayu tue huhu

bella said...

seb bek skarang nie pon tgh merajin2kn diri pkai tali pinggang walaupon xsuke giler2..takot kne saman..haha

Framestone said...

oh die pun same ek.. nie dok depan ke dok belakang nie huhuhu

nuyui said...

kita doakan je la moga2 Allah mengampunkan dosa2 diorg...

eh..bagus a framestone ni..promote pakai tali pinggang blkg... :)

genkO said...

tp kn...
klu kt oversea...
walaupun nk g kuar kjp2 jew..
org2 sna pkai jew six belt tu..
pd diorg tu da prkra wjib n x perlu di ura2 kn lg..

nmpk sgt mlysia ni minda kels bwhn kn..

mlu kn...

so..pkai lah tli pggang..
walaupun bru wt dosa..
hehe
mne tau sok2 insf kew..

haha..
kpd syuk..
ni black nderson..
kim slm kt ikin k..
:-)

iEn said...

Salam.. saja mai melawat.. yah yah.. jgn lupe pakai tali pinggang di sit belakang yerr uhu!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduh mak...klo N tgk pale bkeccai tu..cnfirm fobia x hengat...

Biskutz said...

pasal berita sy ade gak bace kat satu blog ni.. kebetulan kawan kpd tuang blog tersebut.. memang mengerikan.. sbab der pic kejadian tu gak.. minta kita dijauhkan dari situasi tersebut.. nauzubillah minzalik..

mrberett said...

Btol2..jangan pakai tali pinggang sebab takut kene saman je..setiap undang-undang yang dibuat tu mesti ada sebabnya...jangan sampai kehilangan nyawa

mc'eja said...

kite tau pasal xcident tuh..dorg naik satria neo kan..dorg mabuk kot ms tu.xcident kt smart tunnel..gilek arh..mmg mati katak+beruk+tah pepe tah lg...

Framestone said...

nuyui--> kite pun same.. xbaik fikir len pasal org len kan.. mmg promote pun huhuhu

genko--> cam tue la.. xkisah la malaysia dok kelas mane pun..pe2 pun jg keselamatan.. kat oversea dorg fikir keselamatan...insya'lah aku sampaikan salam ko tue...ekin dah masuk UTHM... mne jumpe blog aku nie

ein--> lawat la ein.. dh setahun kot kite kenal kan..ein punjgn lupe pakai tali pingang ek

N--> pernah tgk kepale berkecai ke... kite pun fobia jugak..tp tahan je la kan

Framestone said...

biskutz--> oh ye ke..ade link ke blog tue x..?? nk gak tahu cerita sebenarnye

mrberett-->ko pun pakai ke tali pingang even dok belakang..???

eja--> oh tau ek.. mmg sadis jugak la.. mmg malam tahun baru tahun nie byk kes yang berlaku ek

en_me said...

hingatkan wanita tersebut tidak memakai suar dalam.. wakaka..

Framestone said...

dah arwah pun die bro... huhuhu

-atie- said...

untuk kamu jugak,..bek2 bawak keta..jgn leka okey..hikhikhik peringatan untuk yg tersayang walau ku tahu dirimu sentisa serius bile drive =p jgn marah ek

Framestone said...

mmg serius pun time drive..time kerje.. time masak.. time makan..

zura lias said...

slalu x sukerk pakai tali pinggang..walaupun sy adalah seorang driver.. ;)

Framestone said...

he...23x xpe asalkan nyawa awak xmelayang.. pe2 pun beringat la ek..jgn bwk laju2 ek n berhati2 dijalan raya

yOnnA said...

pakai seatbelt belakang tu,rasa mcm terkurung je.tak leh gerak mane2 :p

Framestone said...

tau xpe... kalau tido baring leh ke xpayah pakai seat belt

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top