Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Curang?? Tidak Semestinya Orang Luar

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Maaf entry kali ini agak kontroversi.. Harap tiada la perkara ini terjadi pada anda.

Jika sebelum ini, bro ada menceritakan mengenai isu curang. Jika tidak salah di entry Kenapa Perlu Curang

Cuma kali ini, mungkin agak mendalam dan mungkin hampir dengan diri anda. Ianya mungkin lebih dari apa yang diperkatakan oleh Rakan Blogger kite -Atie-

Sebelum ini kita cuma mendengar pasangan curang dengan rakan sendiri atau rakan sekerja. tetapi kali ini bro nk share mengenai pasangan curang dengan insan yang mungkin rapat dengan diri kita.

Kadangkala pergaulan yang tiada batasan mungkin boleh menyebabkan berlakunya kejadian pasangan curang dengan insan terdekat dengan kita. Dan kebanyakannya tanpa kita sedari.
Kes yang pernah Bro dengar kebanyakan berkisar curang dengan
- Kakak ipar
- Abang ipar
- Adik ipar
- Mak mertua
- Ayah mertua
- Belum kes dengan datuk
- Dan mungkin dengan adik beradik sendiri
Tetapi ramai yang tidak menyedarinya mungkin kerana kes seprti ini agak terpencir dan kurang mendapat perhatian sesetengah pihak.

Nak cakap lebih pun, bro rasa xlayak je untuk memperkatakannya. Cuma yang dapat, bro ingatkan. Perhatikan la kemesraan teman anda dengan ahli keluarga anda.

Untuk maklumat lanjut anda boleh menonton sesi perbincangan bersama Uztazah Siti Nurbahyah dalam rancangan Semanis Kurma, Jumaat ini pukul 9.30mlm

30 Jejak Perantau Maya:

~~Noli said...

owhh ok..baiklahhh..

Framestone said...

sama2.. just untuk renungan bersama

:: p R i n c E s S _ N :: said...

jgn curang ok...igt hukum karma....

Framestone said...

xcurang dah he...23x

-aTie- said...

ngeh ngeh ngeh

Framestone said...

tersengih2 knpe pulak nie ek

sharamli said...

kna awasi ipar duai la kal0 cmni..hu3

Eazy Izzuddin said...

huhu
hope tiade sesiap curang....
:D
hiks
xD

Eazy Izzuddin said...

* sesiape..
xD

WeBViDeOKLiP said...

bengang gile dgn org kejam
huhhu

AkuAyie said...

mintak dijauhkan.. wooo~

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

huh...

curang! curang! curang!

benci! benci! benci!

Framestone said...

sharamli--> awasi je.. jgn terlebih awas pulak.. xpasl2 je org rase len pulak nnt

eazy--> harap gitew la ek

webvideaklip--> kejam sgt ke mereka

akuayie--> yup mintak dijauhkan ek

ie3za--> kekedang kecurangan mungkin juga berpunca dari diri sendiri..

::alwaniamalini:: said...

wahhh takut dengan cerita curang2 neh...kita percayakan orang yg kita sayang.tp kalu kepercayaan kita tu dipermain2kan memang sedihla.esp kalu curang dengan ahlil keluarga sndiri..waaaaa sedihhhh..takutttt...yaa,mintak dijauhkan la...

Purple said...

Berat dan sensitif..xde pengalaman..so tak berani nak komen bro.

ain said...

jauhkan lah curang ni dari hidup kami suami isteri.

en_me said...

salam jumaat abang syukri teww..

puteri said...

kwn pnh cite.
ada 2psgn suami istri. diorg ber-4 mmg kwn baik.
psgn a, dan psgn b.

dah lama tu suami a mati. dy sgt sdh (mstilh)
lps tu, suami b kwen dgn si a tu.

baik kn.

tp..dy craikn istri dia yg b tu..

tak-patut2.,,

eja said...

some people are just too selfish..

Framestone said...

amalini--> tue la.. klu curang dgn ahli keluarga sendiri.. dgn sapa pulak kite perlu percaya ek... tekanan sure ade kan.. kalau rase terpikat dgn bakal abg ipar baik luahkan dari dah khwin dok terbyg2kan die je

purple--> xperlu komen.. mmg isu berat n sensitif sesangat..tp topik yg menarik untuk kite ketahui..jgn lupe tgk malam nie

kak ain--> amin..harap2 gitew la ek

bro_me--> salam hari jumaat buat bro me

puteri--> ops kes cam tue mmg ade.. lg teruk if dorg leh wat cross skandal.. tue mmg ade..bro dah jumpe dah..cuma dorg belum khwin je lg

eja--> sometime mmg perlu ada selfish dalam diri supaya kepuasan diri tercapai. jgn terlalu naif dlm bercinta..xsemestinya bercinta dgn die, secara wajibnya kne khwin dgn die..

kayteeze said...

Haaa.........

Tu laa.... kena hati2 terutama dengan ipar2 dan biras tu. Janganlah terlalu mesra. Setan tu sentiasa menunggu peluang. Kerana itu kak tie sentiasa berhati2 dengan abang2 ipar tu. Memang mereka mesra sangat, sampai kita naik malu. Mesti elakkan berdua2an. Takut ooii !!

Framestone said...

kak pun takut.. nie kan pulak kite yg mmg terlalu mesra dgn semua orang.. takut org len pulak terfeeling kat kite he...23x pe2 pun kne berhati2kan

::alwaniamalini:: said...

erkk dah makin seram pulak dengan entry bro kali ni...serius,mintak2la dijauhkan...

Framestone said...

seram ek.. bro bukan wat entry pasl hantu la..ish kamu nie..sebab soal hati n perasaan tak leh dibuat men.. kalau nk huraikan mau org gerun nk dtg blog bro nnt

PoOhEm0 said...

hohoho....

ceq xtau la nk komen pa kat entry nie...

ceq sbnar nyer xphm sgt topik nie...

hihihihihi

Framestone said...

xpe la xfhm..coz rasanya umur xsesuai kot.. yg komen panjang pun kebykannya dah khwin n dah nk khwin he..23x

PoOhEm0 said...

hihihi...

Framestone said...

sengeh je die ek

::alwaniamalini:: said...

seramla bro..skarang mmg dah banyak sangat kes2 macam ni..kalau dulu berlaku curang di antara rakan sekerja ke, client ke..tapi sekarang dah menular kepada ahli keluarga pulak..memang sramlah.kalau ahli kluarga sndiri pun dah xbleh dipercayai, sape lg yg kita nak percaya?

Framestone said...

akan dtg mybe akan ada kes curang dgn adik beradik sendiri (nak tahu kenapa?? nnt bro bukak entry terbaru ek, peh sekali byk pulak idea nk berblog nie ek)

kekadang kite mmg susah nk percaya sesiapa kecuali pada skandal kita yang mungkin betul2 memahami keadaan sebenar yg kite tgh hadapi. 9kalau boleh biar la skandal yg tau kamu mmg xsingle)

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top