Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Ops Pregnant Ke..???

Ops korang ingat, perut buncit je pregnant ke?? Aku pun perut buncit jugak he..23x bukan je perut berisi, sume pun dah berisi. Dah berbulan x excercise. Dok koje makan n tido je.

Topic pagi ini di ilhamkan oleh seorang blogger yang tengah sakit sekarang ini. harap die cepat sembuh ek. If nak tahu layan entry dia kat sinie.

Dah lame bro kenal budak cute nie. dulu selalu sembang dengan dia kat blog. Tau2 je die masuk Uni Bro.. Sejak teu jarang bertegur. Tau2 je last saturday terserempak dengan dia masa kuar reramai dengan blogger yang lain kat Sunway Pyramid.

Die jatuh sakit sebab makan disana. Xtau dia makan kat mana. Tapi aku makan kat food court Jusco.

Tau2 je die muntah2 dan badan xsihat. Ramai gak yang tanya die dah berapa bulan (ingat die mengandung ke) he..23x

Selamat aku xtermuntah makan kat sana. Kalau x sure budak2 len tanya ko dah berapa bulan nie.. Perut pun makin naik pe (eazy pun perasan) Wei aku kan laki xleh ke aku muntah2 he..23x Yang korang riso knpe? nak bertanggungjwab ke (selalu bro cakap kat perempuan je)

Pe2 pun bro nk kongsi kisah yang ada kaitan dengan muntah n pregnant nie

Selalunya bro suke wat lawak pasal bende nie..walaupun keadaan lebih kurang sama
Situasi 1
Mane gurl yang bagitahu bro die muntah
Dia : Aku muntah la malam td, badan lemah je nie
Aku : La dah berapa bulan nie, sempat lagi nk gugurkan nie he..23x
Situasi 2
Mane gurl yang bagitahu bro die muntah
Dia : Aku muntah la malam td, badan lemah je nie
Aku : Ish yang ko bgtau aku nie kenapa, nak aku jadi pak sanggup ek.
Situasi 3
Mane gurl yang bagitahu bro die muntah
Dia : Aku muntah la malam td, badan lemah je nie
Aku : Ko jangan riso, aku rela jadi bapak budak yang ko kandungkan
Dia : Bodoh la ko
Situasi 4
Mane gurl yang bagitahu bro die muntah
Dia : Aku muntah la malam td, badan lemah je nie
Aku : Ops aku xsalah (sambil mengangkat tangan n wat gaya xnk bertanggungjwab) he..23x
Teruk tul aku nie, saja je melawak..kekdang xleh stress sgt.. bile wat cam nie..mesti terukir senyuman di muke dorg.. hope dorg cepat sihat ek..

To Aja... Cepat2 la sihat ek.. Pe2 pun bro xnak bertggjwab ek.. kata orang pandai makan pandai simpan la kan.. tp buat aja pandai makan, lepas nie boikot kedai tue

65 Jejak Perantau Maya:

sharamli said...

kal0 dy muntah n pregnen bt0l2..?

Framestone said...

ops siapa dia tue he..23x xkan gf bro kot.. maksud bro dgn "dia" teu sapa2 yg sembang dengan bro cam tue he..23x ko muntah2 ke tue

elle said...

cess... org sakit dia leh wat lawak lak... hihi...

tp betul la... at least leh wat kwn bro tu leh la ceria skit dlm kesakitan tu... hihi... smlm ada kwn elle sorg pn ada muntah n skt prt... tp dia xpregnant okeyh! huhu... dia ada salah mkn la kot... ntah la...

Framestone said...

he..23x bro kan kejam..suke mengusik org..elle pun dah kne usik dgn bro kan.. kekdg bile tersenyum leh wat seseorg tue cepat sembuh.. ops xpregnant ek baru je xnk bertggjwb

CikYana(",) said...

dia food poisoning la tue
huhuhuhu..

selamat ari jumaat bro..
jgn lpe singgah blog cik yana amik award yer :)

elle said...

ye la... bro mmg sk mengusik pn.. huhu...

xpregnant la. kwn2 elle sorg pn xkawin lg. hihi...

Framestone said...

cikyana--> mmg food poisoning pun huhuu..insyalah bro dtg huhu if xbz sgt la

elle--> tau pun..nk bro usik elle lg ke?? oh xpregnant lg ek..meh bro pregnantkan he..23x (jaht tul bro nie)

tp ramai yg khwin dulu nikah xtau bile kan

elle said...

uiihhh... jahatnye fikiran!!! hukhuk...

Eazy Izzuddin said...

uish2...
mgusik2 je bro nih..
org sakit bkn bende tuh....
ohoho
=P
xD

hope AJA sembuh cepat ea....
yup2..
boikot kedai tuh...
xD

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

nape eaa??asal muntah je org cakap pregnant..asal pregnant je mesti muntah...hurmmm...macam2lahhh..

ain said...

akak setuju ngan cik ayiehel. pantang nmpak org pompuan muntah...mesti tanya bape bulan. aduss!!

Framestone said...

Elle--> terjahat fikiran je.. hati bro baik2 sedang je he...23x

Eazy--> dah besa mengusik org.. tp takut terlebih usik pulak.. jom boikot..tapi.. tau ke kedai yg mane ek??

elle--> org kate dah sebati antara satu sama lain. sama gak cam asal laki n perempuan berdua2 pasti ade yg ke-3

kak ain--> entah la kak.. selalu org nk menanti khabar gembira sure akan tnay cam tue kan..dulu akak de yg tnya cam teu x

Marzalina said...

erkk..pregnant? hmm..kalau bro frame ni gerenti ngandung anak dugong kan kan kan..wakaka

SyazReA said...

ahaha..tension jer klu dgr lelaki bg jawapan cam bro jwb tu.. rase cam nk bg penyepak jer...ahakz... =P
tp hidup kna ceria2 slalu kn..huhu

Framestone said...

marzalina--> anak dugong ek.. bro xde la besar sgt cam dugong..besa2 je...ish kamu nie

SyazRea--> oh rase nk bg penyepak ek..dgn bro jgn la cam tue... bg kiss or belanje makan or teman kamu kat hospital pun ok je he..23x ceria2 selalu ek

Eazy Izzuddin said...

hahaha....
jom boikot...
xD
kedai mane erk ye bro?

Framestone said...

entah la..bro pun xtau..kne tnye aja jugak kot

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

haha lawak tul la bro ni ;)

aH Lian~@cik ian cumel said...

hahaha,
suka situasi ke-4.
muka cam
tak bersalah jer
kan kan kan?


p/s: bro, sehat ker?

♥.misz luna.™ said...

klu bro wat mcm tu kt huda..
huda dekeh pale bro..
huda pn br sembuh ni..

Framestone said...

ie3za--> bro mmg suke melawak..walaupun kekdg xbertempat..tp xsuke la wat org terase hati pulakkan

cik ian--> suke ek.. nnt bro wat cam tue kat kamu nk ke?? xpasal2 kamu pukul2 bro n suruh bro bertggjwab huhu

huda--> nak gak wat kat huda.. bro tahu huda nie ganas sikit..tp belum sempat huda nk menganas..bro dah cabut dulu

pwincess AJA said...

hahahahahaha!
xbla tol la.
lawak2.=PPP

jap2,nak ingat mkn katne.
mukan kat sunway la.
kat kdai2 mkn sebelah ke blakang Giant 2h.
lupe lak pe name kedai tuh.
eish2,pasneh mmg nak BOIKOT r kedai 2h.

seksa woo duk muntah2 je keje.
dahla kena soklan cepumas.
bape bln?bape minggu?
cm xde soklan lain.
hahaha
=PPP

mekaseh bro.
dah nak sembuh dah neh.
hehehe

Framestone said...

oh ingtkan nama kedai tue..nie bro boikot kat bersama blogger semalaya... xleh blah ek.. klu dgn bro bro sure wat lawak cam tue kat kamu..xmen la tnye berpe bulan

♥.misz luna.™ said...

haha,...

bkn ganas ckit..
tp byk..
x kn smpt nye bro nk lari..
percaye la..



hahahha...

Framestone said...

he..23x jgn riso la..bro jenis cepat berlarik dan pantas mengelak he...23x

♥.misz luna.™ said...

haha...
klu perut boncet mn kuat nk lari..
haha...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hahaha....n3 ni wat N gelak d siang ari....

Framestone said...

Huda--> lum cuba lum tahu huhu..sebab perut nie la bro leh mara kedepan tau huhuhu

N--> lawak ek..tang mne teu ek he..23x

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,,semoga kamu semua mendapat kejayaan,saya pernah duduk dalam majlis satu orang ulama di indonesia,apa dia cakap,satu wanita,punya fikir dan kalahkan sepuluh orang lelaki,dan apabila wanita ada fikir agama,insyaAllah,seluruh keluarga dia selamat...bahkan jika di sekeliling rumah ada kemungkaran,tp kemungkaran ini tidak akan memasuki rumah wanita tersebut,jika satu orang wanita buat keputusan fikir atas hidayat umat seluruh alam,maka Allah akan beri pahala untuknya seluruh alam,,semoga Allah pelihara kita dan seluruh umat amnya..salam ziarah,jemput beri pendapat atau nasihat di blog saya dan jangan lupa add blog saya sebagai rakan blog anda...tq.

izan said...

framestone,

amboi... mentang2 lar tak ada apa effect kat dia (org lelaki) ... tengok adik tu gitu... kesitu pulak dia pikir yer.. cepat betul tangkapnya...

kdg2 tu lar sebab tak suka makan kat luar... mcm2 ado..

Framestone said...

Anak Pendang--> thank atas nasihat anda..leh je dishare sama2

kak izan--> ala kak gurau2 je nk bg die ceria..xde la strees sgt tahan sakit.. sy xde la kejam sgt kak he...23x

~SweetyMya~ said...

cm sengal aje. hee~~

eh ari tu ade jmpe cik atie kite ms die tgh bz wt survey ngn foreigner... huu~ xpsl2 jd cm jejak kaseh laks!

Cik Peanut said...

hahahha..
bro2..laawaklah jawapn bro untuk semua situasi dia tas ..hehehhe
tapi yang tak leh blah yang ni...
"To Aja... Cepat2 la sihat ek.. Pe2 pun bro xnak bertggjwab ek.. kata orang pandai makan pandai simpan la kan.." ayat boleh mengundang kontroversi ni..hehehehe

Framestone said...

Kak Mai--> sengal ek.. he..23x belum kne belum tahu he...23x oh jumpe die ek..die de bgtau huhu

cik peanut--> he..23x controversy ek..tue org cakap..yg bro cakap pulak pandai makan, pandai la boikot kedai tue... ok kne bce sampai habis

mc'eja said...

wt la lawak..skli betul2 ade pompuan dtg suh awk bertanggungjawab..ha...menjawab.hehe

Framestone said...

ops kalau kite yg wat leh je bertggjwb..tp kalau bukan, just hulurkan bantuan..xelok sisirkan dorg..

Eazy Izzuddin said...

opsi...
xD...
pwincess AJa da sehat..
=P

hiks..
de muke bro kt entry eazy..
=P
xD

Framestone said...

bro xdpt gmbr lagi..kak atie xbg lg huhuhu

Eazy Izzuddin said...

ohoho..
kak atie bz kah?

mademoiselle azieshakespeare said...

food poisoning? uwh mari boikot itu kedai, ahhaha

btw.. kat blog tu baru gamba hari pertama, nanti smbung day 2 plak
(nak bwat cane, jadi photographer, byk ar gamba :D)

Framestone said...

eazy--> bz la jugak.. yg free bro je hujung mgu nie

azie--> tgh nk boikot la nie... oh patut la byk gmbr.. bro suke jd photographer tp kamera xde..tgh kumpul duit nie

Eazy Izzuddin said...

huhu..
geetu..
ye la bz kot..
final nk tiba kan...
xD

Framestone said...

exam lambt lg he..23x bz dgn koje je nie

Cik Peanut said...

peanut bace smapai habis lah..
saje je nak wat kontroversi
heheheh

Framestone said...

he..23x kamu nie..suke je wat kontroversi kat blog bro ek

Cik Angah said...

salam..mak ai bro..cikangah ketinggalan membaca entry ini..almaklumlah..bz ya amat b4 ni(alasan baik punya) hahaha...

apepun..taniah coz mencipta dialog yg baik punyyaaa(tiru ala2 dafi AF)

hehe..caiyok2 (eh ape yg caiyok?)

hahaha(aku tergelak sendirian)

Eazy Izzuddin said...

ohoho..
saba jela bro....
masing2 busy skang ni kot...
nk final rasenye...
huk3...
btw aritu eazy de kluar ngn pwincess Aja...
=P
xD
hehe

elle said...

waahh.... eazy gi dating ekk?? haha...
sukati je ek... hihi

xsume pmpn leh pregnant... ada yg berbelas2 thn kawin tp xleh nk pregnant....

tp ada lak yg xkawin tp dia pregnant... Astagfirullah...

nk wat cmne kn... sume tu Allah yg tentukn...

Cik Angah said...

eazy:- haah..mmg nak final pun eazy..psst..eazy ni kluar mesti x ajak meh..dah berbuih org suh ajak tp x ajak2 jgk..eh? angah! sedarlah..ko 2 kat sarawak..x sedar diri ke!hahaha..

elle:-setuju dgn elle,macik angah dah 5thn kawin tp msh sik dapat gik anak..sik da rezeki lagi.
hmmm..yg x kawin tp pregnant 2...pikrlah sendiri..
malas den nak ckp..hehe =p

elle said...

cik angah, itu la pslnye... ape nk jd dgn org skrg... mnta elle dijauhkn drp terjebak dgn bnda2 cmni... pregnant tp xkawin?? huhuhu... smpg malaikat 44... huhu

Cik Angah said...

elle,huhu..bile dah terlebih2 cakap,angah alpa lah elle..bukan main cakap itu ini,

Ya Allah,ampunkan hambamu ini..huhu..Sesungguhnya,jauhi lah aku dan sahabat2 ku dr malepetaka yg tidak ku harapkan..Amin..

p/s:- tadah tangan sama2...

PoOhEm0 said...

sebab kan....
kalu muntah2 nie terlalu sinonim ngan pregnant...

hahahaha

pooh pon slalu jer bahan kawan2 cm tue...

Cik Angah said...

pooh..x semestinya muntah2 je pregnant..hehe..
ade2 aje meh kamu ni..

Eazy Izzuddin said...

hahaha
cik angah : tgg la angah balik chuti, then leh kluar sekali ea, dun worry, insyallah pastikan di ajak..haha..=P

elle : aish, dating2 meh ngn org muntah2 ibarat pregnat =P, aiyai, bkn pregnant, tp gastrik, ari tu kluar pun byk mengidam, like org pregnant u know..hehe =P

pooh : yeah, thu x fe, mereka2 fikir mende len kot, haha, =P, xD, klu laki muntah g mana?, pregnant kah? hehe.. geetu~

geetu~...
xD

ekino said...

haha..

ada org kat uma ekino skang ngah membunting..

kuat mkn betul..
mkin sihat anak kat dlm perut dia..
cm mkin mmbesar ekino tgk..bgus lah!..

haha..nk taw spe?..ayah ekino lah..
perut dia buncit..hihi kuat mkn..

isk3!

Cik Angah said...

eazy:- ok bisa di atur dong..angah balik kl..jgn upe ajak okeyh.hehe..13 mei flight =)

ekino:- ayah angah pun muncit gak..lagi2 pas makan..hehe

ekino said...

cik angah :- haha..taw je la laki kan..

nak2 lg yang da berumah tangga tuh..

mkn selera,.. :)

Eazy Izzuddin said...

cik angah, insyallah if de mase free leh kluar sekali kan, ajak bro framestone ka?..ok jgj kan...
lagi ramai lg besh..
xD

ekino said...

eazy :- nak ikt!..nak ikt!! :D

Cik Angah said...

ekino:- hehe..tp kan yg x berumah tangga pun kdg2 dah melebihi dr yg dh berumahtangga..mucit perut x ingat doh..haha

eazy:- okeyh2..bereh..bak nombor pon..hehe...;p

Cik Angah said...

*ralat:- eazy:- angah gurau2 je..bkn mintak seyes..kang telebey2 plak..ape lak kata org yg mmbaca komen d atas..huk3

ekino said...

cik angah :- haha..betul gak tuh..ada gak yg cm tuh..

kat sklh dulu ada sorang..perut buncit tak igt dunia..hihi bdk sklh lg tuh..isk3!

:D

Cik Angah said...

ekino:- mak ai..ckp ttg skola ni angah pun teringat sorg classmate masa form 6..pun gumok x ingat..klu time rehat 2 mkn konfirm 2 pinggan..mmg org2 gumok ni mkn byk ek?hmm...

Eazy Izzuddin said...

hahaha ...
ekino leh je join sesame nanti...
=P
cik angah no phone ka?
kang papar kat cni abes no ku terjual...
=P
ade ym?
xD
=P

myrakanfc said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top