Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Sampai Kapan Aku Menanti Mu

Sampai bila aku perlu menunggu
Sampai bila ku menanti mu
Sampai bila penantian ku
Sampai bila terseksa jiwa ku

Sekadar madah merapu dari aku untuk u'll di luar sana.

("Cet bro framestone nie dok ade je idea tercetus nk wat entry tiap2 hari" kata blogger yang rapat dengan ku) Nak wat cam mna. Dah kepala ini ligat memikirkan perkara yang boleh dikongsikan dengan anda.

Bukan cakap kosong seperi tin kosong. Sekadar rapuan berisi untuk difikirkan dan direnung bersama. Share is caring even tgh nk exam pun masih ada masa untuk online n melayan rakan2 blogger yang setia bersama ku.

Berbalik pada niat asal entry nie. Ianya tercetus dari perbualan ku dengan x-coursemate aku yang tengah jeles aku bercuti sepanjang minggu nie
Dia : Ko bile nk kahwin nie ek?
Aku: Cepat la pinang aku
Dia : Gila la ko nie, sian kat dia ko tue
Aku: Sapa cepat, die dapat la.. Sapa sanggup tgu lama
Dia : Hahahaha
Ada sesiapa yang ada disini sanggup tunggu pasangan anda even dah bertahun2 bersama tetapi xnampak penghujungnya (kahwin la) (Just untuk mereka yang normal ek, Gay or Lesbian jangan nk gatai2 jawab)

If usia masih muda mungkin anda akan berkeras mengatakan anda sudi menunggu ataupun mengatakan masih belum bersedia. Bagaimana pula dengan mereka yang agak lewat even lagi lama dah bersama, tetapi pasangan acuh xacuh pasal hal ini.

Ada beberapa peristiwa aku ingin kongsikan bersama anda semua
Peristiwa 1
Selepas ditinggalkan kekasih hati yang lama bertatah di hati, dia membawa diri. Dalam masa yang singkat, wujud insan yang ingin mendekatinya melalui alam cyber. Dan akhirnya dalam tempoh 3 bulan tempoh perkenalan mereka diakhiri di jinjang pelamin. -Alhamdulillah

Base on truth Story. La nie die dok bersama suami tersayang di Oversea
Peristiwa 2
Kedua2 pasangan ini baru je putus dengan pasangan masing2. Masing2 membawa diri kepada bro. So bro amik jalan mudah dengan merapatkan hubungan antara 2 insan ini.

Alhamdulillah mereka dah berkahwin dan berkerja under satu company
Peristiwa 3
Dia telah ditinggalkan teman lelaki setelah bersama bertahun2 dan family masing2 sudah berkenalan. Atas sebab nafsu mereka terlanjur. Tetapi akhirnya mereka putus begitu sahaja atas sebab berjauhan

Kecewaan masih lagi terukir di raut mukanya
Peristiwa 4
Hatinya telah dipermainankan oleh suami orang. Janji hanya tinggal janji. Apa yang ditunggu tidak kesampaian. Alangkah manisnya janji2 lelaki.

Pintu hatinya tertutup untuk lelaki.
Fikir2kan dan renungkan bersama. Masing2 base on the truth story. Mungkin ada disini yang mengetahuinya

New update for Dari Meja Kaunseling
* Panduan Cinta Untuk Wanita

47 Jejak Perantau Maya:

Purple said...

Jodoh pertemuan tu kan di tangan tuhan.hanya Allah yang mengetahui apa yang terbaik utk kita:)

p/s: xjumpe lagi,kalau jumpe pun mesti naz xpaham..huhuhu..xpe la layout nazz dah ok kot:)

oneyani said...

ahahha mcm terasa je yang dgn petikan ni Sapa cepat, die dapat la.. Sapa sanggup tgu lama

ahahahaha

PoOhEm0 said...

kita kena pilih orang yang menyanyangi kita bukan kita yg gila2 menyanyagi dier...
coz orang yg menyanyangi kita akan terus menerus menyanyangi kita....

erm...
pooh pon xphm pa yg pooh tulis tue...
hihihihi

Framestone said...

purple--> yup mmg jodoh pertemuan ditangan tuhan.. nie kes bnde dah ade depan mate...tp dok tersenguk2 tgu respon die..krg carik len merajuk pulk sedangkan mungkin jodoh kita dgn org len

oneyani--> ops terase knpe nie ek.. ke ade cerita disebalik cerita nie... if ade udang disebalik mee pun sedap gak nie

poohemo--> kalau syg je.. tp xde next step pun xde mknenye jugak.. kasih syg xleh nk jamin kebahagian.. kite kekdg kne fikir jngka panjang...org kte "sape la leh hidup dengan makan kasih syg je"

oneyani said...

xde la udang sangat...daging disebalik mee je..hehehehe act yani pnh ckp mcm tu kt Pak Tam!
ngeh ngeh ngeh=p

eya said...

ade jodoh x kemane..cpt atau lambat je..(ye ke..stetment org da ade pengalaman)

-aTie- said...

sape cpt die dpt ek?? thanks for the info...jgn nyesal sudah...hahahaha =p

Framestone said...

oneyani--> maaf kite xleh nk makan daging... ade darah tgi.. tp mmg betul pun..sapa cepat die la yg dpt.. xguna kalu tgu lg 2-3thun tp pe2 pun xde feedback

eya--> tp psti ke die tue jodoh kite..sedangkan die xde nk berusha untuk mencapainya.. sedangkana da org len tgh menunggu feedback dari kita

atie--> ops knpe nie?? dah ade yg nk melangkah masuk ke

-aTie- said...

xkesa le ade ke xde yg nak masuk len..yg penting sape cepat die dpt kan...mane le tau kot2 ade ke tibe2 yg masuk line..trus anta pinangan..sape tau...kot2 itu jodoh kite...

ekino said...

out of topic ----> hahah :D

ekino pom slalu turun sne pe..

ahah :D

tp kalo ekino jmpe bro tak besh r..
da de org tgk mke ekino..

ekino kan sorok mke ekino dr awal..haha :D

sharamli said...

erm........

oneyani said...

ahahahah makin panas ruangan ni...hm bro muda2 da ade drh tggi ke?
ayyooo

Framestone said...

atie--> ops sila amik no di kaunter depan.. ic dan lesen, gamabr berukuran paspot... permohanan anda akan diluluskan dlm 10thun lg he..23x

ekino--> he..23x xde prob la.. bukan bro sorg je yg akan tgk he..23x tp skrg ramai blogger yg tgh exam..lepas dorg habis exam baru bro wat gathering

sharamli--> "erm.." berfikir sejenak ke??

oneyani--> mude lagi ek he..23x mmg dah ade pun... keturunan.. tp sekarg terkawal la..cuma xleh makan certain2 makanan je

Cik Angah said...

ajal mau jodoh d tgn tuhan..

angah xde pakwe pun x kisah..hahaha.

pintu hati tertutup buat masa ni..

cukuplah ...2 x kecundang d lautan cinta..kikiki

Framestone said...

ala baru 2x kecundang..asalakn jgnpintu hati tertutup terus ek

-aTie- said...

hahaha...udah mau tukar topik ke bro..=p ingat tau..first come first serve...hehehe

Cik Angah said...

insyaAllah..sekarang ni dlm proses mencari..

pssstt..bro..carikkan sy sorg..bolehlah..

kikikiki(sambil menutup mulu)

=p

Framestone said...

atie--> oh ye ke??? nk dtg first leh x??

cik angah--> ala yg free just bro je.. nk x?? he..23x kamu xpyh la mencari.. biar dorg mencarik kamu he..23x kamu study je dulu

elle said...

haha... terasa gk n3 ni... nasib baik peristiwa elle xde kt situ... hihi

Purple said...

Erm,nazz xbanyak keje la skrang bro..boring la pulak..tu rajin lawat blog..tgk2 bro rajin lak reply comment..

Cik Angah said...

bro,sy dh nak habis stdy ni bro..hehe..

betul 2...biar mereka yg mencari saya..

wah..tp smpai kapan??

kapan?hahahaha

Framestone said...

elle--> nk masuk ke cite elle..tp cite elle cite zaman mude rumaje n masih berlajar..so xleh nk di masukan... nie kes kebykan org yg dah bersedia je

purple--> bro mmg tgh rajin reply komen nie..coz tgh malas nk study.. lgpun tgh bercuti sakan skrg nie.. nk kerje x?/rasenye tgh byk kerje atas meja kat ofis bro tue

cik angah--> tau ek masuk kapan tue?? dah nk habis..tp lum tentu lepas nie xsambung study kan he..23x promote la diri kot2 ade yg terminat ke he..23x

elle said...

haha... elle pn xmo cte elle dimskkn... :)

Framestone said...

he..23x so senyap2 sudah.. krg masuk dlm entry bro mahu ramai pulak yg datang offer diri kat elle he..23x

ekino said...

out of topic -----> uisshhh!gler tuh..tak mo r!..

malu lah,...haha :D

nak wat contest teka wajah ekino lah..ok tak?..

ahaha :D

Framestone said...

malu ek he..23x ops wat la ekino..tp bg hint kat bro..bru bro leh menang he..23x

wawa said...

kte dh delete entry tu..majok arr ngan bro

Framestone said...

xkan majuk sampai delate entry pulak huhuhu

Eazy Izzuddin said...

huhu...
byk story mory skang yg terjadi...
hiks...
ade 1 blog yg eazy bce 'Bercinta selepas kawin'
sume di tentu oleh org tue
n kekal bahgia smpi skang, like parenst eazy..
hehe
tp yg bercinta seblm kawin....
kejap je, then terpisah ( hiks betol kah?, huhu)
huhu
xD

Framestone said...

dgn la cakap cam tue eazy.. nnt ade pulak yg terase... xsalagh pun bercinta lepas khwin..tp takut jugak terseksa selepas khwin.. tue la yg selalu terjadi zaman skrg nie

Eazy Izzuddin said...

oops bro...
sowy2...
=D

huhu....

Framestone said...

he..23x xpe..

AkuAyie said...

waaa...Bro leh jadi doktor cinta ni.. hehe

izan said...

beTul tu bro....
kalo umo muda leh lah tunggu laki tu...
tp kalo umo dah lewat pertengahan, xde makna nye nk tunggu bertahun2.. kalo dia syg kita, dia patut tunjukkan komitmen dia kan, bro...

Framestone said...

aku ayie--> xlyk pun jd doktor cinta pun.. jd doktor merapu je yg termampu... thank coz sudi dtg ke teratak usang bro.. ada masa belek2 la isi dlm blog nie..kot2 boleh kamu gunakan untuk diri sendiri nnt

iza--> yup.. kalau kamu, sudikah menanti sesuatu yg xnampak langsung kepastiannya... dah byk kes bro dgr pasal wanita dah berumur tp masih single dan kebykan kes lebih kurg sama..sian

SweetyMya said...

uhh isk. nu kumen!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aku sggup tggu, bro. Cinta itu sebuah penantian yang tiada pengakhirannya.

Framestone said...

Mya--> awat no komen nie.. ke ade kisah disebalik kisah nie he...23x

hazerin--> bro hargai pendirian anda... bro wat entry cam nie pun sebab xnk bnde yang sama terjadi kat sapa2 yang mengenali diri bro yg hina nie.. all d best on you

SyazReA said...

jodoh kita x tau...
manusia hanya mampu merancang..tuhan yg menentukan segalannya...
berserah saja la... ada jodoh ada la...

~p/s:mcm kata2 ortg frust je kn..kah3x...

SweetyMya said...

uhh nu kumen. sy sedih. sume org bahgie. tp bf sy jauh. kt obersea. nama die skofil. ekekek ;p

Framestone said...

SyazRea--> yup mmg rase mcm kata2 org frust je.. jodoh mmg ditangn tuhan.. tp xguna juga jika jodoh kita dah mmg ade depan mata kita sedangkan kita xpernah nk berusaha untuknya.ianya xkan kemana

mya--> tua la amik jauh sgt... yg dekat2 ade xnk he..23x cam mne dgn nasyra ek?? selalu dgr die xde yg xtetap

puteri said...

1) wah bro. ble jd agent..
'agensi-pencari-jodoh'
he.he.he

2) bro.
ckp psl peristiwa ke-4 tu..

dlu pnh gak ade knl sorg tu.
dh lm gak knl, br tau dy pnh ptus tunang.
ble la gak bek ngan dy sbb dy sll tny kbr.
dh lm tu kwn dy ckp kt sy yg dy dh nk kwen dgn bks tunang dy tu

bro th.. spnjg tmpoh dy blum kwen tu
dy ckp dy pun ad syg sy
sy lyn la jgk skjp.
ha.ha.ha wlupun xbrp prcy
ye lah sbb sbnrnya xpnh brjmp
adik bradik kes cyber lh ni..

ble la bg dy 5/10markh.
utk pndai mgayat.

bks tunang dy tu siap pnh kol sy lg
tny knl ke x ngan org tu.
sy ckp knl. dy tny ap hbgn, sy jwb kwn je lh.

hmm.. sibbek lh xbrp prcy kt dy
ye lah. dgn bks tunang dy tu pun dia brani tipu
ap lg sy..
dy ckp kt prmpuan 2, dy knl sy mlalui kwn dy
sy ad msalah n dy nk tlg.
sdgkn sndiri knl.

owh..trpanjang plak critanya.
sori..
dan skrg dh lm lost.
agknya dy dh insap kot. ha.ha

hrp2lh

Framestone said...

xde la jd agen pencari jodoh..cuma pernah kenenkan org n menjadi (dah kahwin dah pun)

kes cam tue dah besa dah..rasenye if bro mengayat mau dpt 9/10 he..23x sebab teu bro xberani nk ngayat org.. krg terlentok.jenuh nk melayan sorg2.. kauta 4 je..tue pun kalau yg 1st izinkan la kan (dah abaikan)

mmg de byk kes camnie ebrmula dari adik beradik sepupu sepapat cyber jugak

SweetyMya said...

isk yg dkt2 suma tamau sama saye. so kena la amek yg jauh. ngeehahah ;p tulun r pass satu. kahkah.

sya? entah. kurang pasti. tp wt ms ari tu (tah bile, da lama x kontek) die cm steady jerk. hmm.

Framestone said...

steady n kurang zat de la huhu.... cam rangka org dalam makmal je he...23x ewah2 nk pas2 pulak.. klu ade dah bg zack dulu tau...

Cik Peanut said...

tak sanggup nak tunggu benda yang tak pasti..
tapi sayang tetap ada..cam mane ni..
sedih2x

Framestone said...

sayang pun xde mkne if xde jaminan apa yg kita inginkan akan dikecap

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top