Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Kegunaan Matric Card


Terajin la pulak wat entry terbaru huhhu

Pagi td merupakan paper exam aku yang pertama untuk sem nie. Masa diperuntukan 3jam. Tapi aku xsampai sejam dah kuar dah dari dewan exam.

Aku keluar dengan hati yg happy walaupun aku xde la yakin sgt jawapan ku betul semua. Tapi xkan la sume salah kan he...23x

dan seperti biasa, mbe kelas aku sure leh agak aku senang2 je menjawab soalan exam td. Kalau x, xde mkne dorg nk meyempit dengan aku time kelas he..23x

Pe2 pun rasa cam mnyesal je study lambat. Kalau x sure malam td tidur ku lena. Tanpa gangguan. Dah la tengah hujan lebat pulak malam td.

Aku mmg sikit pun xstudy sem nie. xsempat nk study sih.. Kerje menimbung kat office. Selamat aku dapat cuti (nnt aku ceritakan dientry akan dtg). So disebabkan malam td xlarat nk study, aku bercadang nk tido dulu n baru study lepas bangun nnt.

Nk dijadikan cerita, dari pukul 2.30 ke 3.30 lepas tue ke 4.30 then 5. kemudian aku lajakan ke 5.15. dan disebabkan oleh setan aku lajakan sampai kul 6. Selamat tido pakai sweeter je..kalau pakai selimut gamaknye xbgun2 dah

So aku mula study n bukak note dalam kul 6pg..belek2 sambil lyn facebook, friendster n blog aku nie (cet study le sgt) tau2 je terus ge exam he..23x (kalau elle n peanut bace nie mahu panas telingga dorg ek)

Masa aku nak menjawab exam, tertibe aku terfikir nk wat entry merapu nie untuk korang fikirkan dan renungkan bersama.
Kegunaan Matric Card (if korang ada la kan)
- bagi xkne tahan dengan pak guard
- bukak pintu yg terlock (pintu tertentu je la ek)
- dapat diskaun tengok wayang terutama hari Rabu
- alat untuk mengayat (buat tercicir depan awek)
- jd pembaris time xbwk pembaris
- bwk masuk exam
- cucuk kat atm (tue pun kalu duit ade la kan)
- hiasan dalam purse je (kes malas nk pakai kad matrik kat leher)
- satu2nya kad yang terpapang gambar semasa muda selain lesen memandu n MyCard he..23x
Sorry xtampal kad matrik bro kat sinie. Bukan xnak tunjuk kat korang. tapi malu nk tunjuk coz kad pun dah xnmpk muke dah. Dah la tempek gambar time zaman2 sekolah dulu (pihak U xmintak nk gambar time bile he..23x)

Tapi kalu korang usha sure tergelak la tengok bro zaman sekolah dulu rupe cam mane (ala ustaz gitew) lg satu kad matrik bro dah usang sgt dah..sampaikan muka pun dah xnmpk. Kata orang la kan "kad kamu tue bukti kamu tue dah pangkat super senior kat sinie.. bile mahu habis dah" he..23x

Insya'lah nnt habis la

38 Jejak Perantau Maya:

PoOhEm0 said...

hahaha....
dasyat la bro nie...
exam xdan sejam dah kuaq...
wah..

pooh slalu kena tahan ngan guard bukan sebab xbawa matrik card...
but
pasai pakai selipar p klas...
hahahahaha

Eazy Izzuddin said...

hiks...
hangat telinga mendengarnye...
=P
xD

ohoho...
bro de tnjk kad itu d eazy..
haha
mmg senior bgt tuh...
insyallah abes la blaja tuh..
=P
xD

Framestone said...

pooh--> bro xde la dasyat mne pun..besa2 je..xsuke dok lame dlm dewan exam..byk bnde len nk kne wat huhu..bro selalu g kelas pakai selipar je..tp pakai baju ofis he..23x

eazy--> ops ade tunjuk ek he..23x xpe dah nk habis dah nie.. xde la hangat sgt pun.. tp leh thn la jugak he..23x

PoOhEm0 said...

hihihi..
kira oke la tue xkna tahan..
pooh guard tue kerek...


sok da paper gak ka bro??
erm....pooh pon minggu nie penuh ngan test, quiz n MUET..
wahh...
tension2...

Eazy Izzuddin said...

ade la..
bro de tnjuk..
mmg kabur...
ehehe...

leh thn la gak hgt nye bro,,
=P
xD

ain said...

wahh..terer ni lum sejam dah kuar dewan. dgn rasa happy lg. caya lah!

Cik Peanut said...

wahhh..sakit ati gua mendengarnya,.,,,
tak study pun..ishk2x..nak kene rotan ni pakchik ni..heheheh..wah..sejam d ah kuar ye..
peanut kalau subjek teras tu..sejam pun dah kuar..heheheh..tapi yang sakit atinya hubungan etnik kene jawab dalm bi sedangkan belajar dalam bm..bikin panas je..mahu je bom uum ni,hehehe

kad matrik..penting..ehehe..tanpanya..aduh..habis lah peanut
~punch card..kedatangan kuliah..penting ni
~time exam..nak kene ada ni...
~yup2..boleh wat bukak pintu..tapi tak berani gune ..takut patah..heheh
~dan yang lebih penting..wat cucuk wet kat atm..tanpa kad matrik ni habis lah eden..ehheheh

Framestone said...

poohemo--> paper bro lepas nie hari jumaat lepas tue dah habis study n nk siapkan thesis je.. bro dgn pak guard kamcing sikit la

eazy--> ala relax la.. kamu dah start exam lum nie... bile bro tunjuk ek

kak ain--> xde la terer mne pun..cuma terase happy coz xde tertekan sgt jawab exam huhu

cik peanut--> bro relax je jawab sume dlm BI he..23x jgn panas pulak ek..osp ade yg bro x buh dlm entry..bro nk update kejb

––––•(-•Oº°‘¨ ie3za ¨‘°ºO•-)•–––– said...

'jd pembaris time xbwk pembaris' <<-- ni salu budak laki yg salu buat kah3..

'bukak pintu yg terlock ' <<-- biasa buat ni kat hostel hehe ;)

CikYana(",) said...

mak aihh cptnya siap jwb exam
sejam jer
time cikyana exam dulu
setengah jam nk abis mse..bru kuar dr dewan exam
ahaks..
rse cm xle je nk kuar..semak 4 5x smpai puas hti
kad matrik dlu selalu gantung dlm kete
supaya tak tertinggal..
hikhikhik..
lau xde kad matrik..truk la cikyana

p/s:nape xle nk chat ek kt chatbox bro?aiyak

Framestone said...

ie3za--> besa mmg lelaki pun huhuhu..oh besa wat ek..nnt bro dtg hostel kemu bro masuk pakai kad je la ek... he..23x jgn terkejut tertibe bro dtg ek

cikyana--> dh close dah shout box mybe akan diwujudkan balik kot... xtau nk semak pe..tue yg leh kuar tue..soalan pun dh jawab semua

SiS-lin said...

semuga berjaya dlm exam ye..bwk bertenang,jawab dgn keyakinan,mudah2 han berjaya..amin...

Framestone said...

insya'lah sis... jgn la riso ek... semua under control lg...

sharamli said...

hu3...bt0l2...muka selebet...hu3...malu lak..

Framestone said...

muke sape yg selebet ek..muke kamu ke?? kat mne?? kad matric card ek

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wooo.. kau exam solan objektif ke hapa??

tak smpai sejam kuar dewan.mesty byk salah. HAHAHA. gurau jek

elle said...

xde pns pn telinga elle baca... haha

أزيزول حاكيم said...

Weh...
aku ada masalah...
kad matrik aku hilang....
wa..........

SweetyMya said...

kamo sgt HEBAT oke! kua xm awl glerrr.

yes! pki matrix card utk xdthn oleh pakgad! sgt setuju! hohoi~

Wexeeda said...

hhahaha.. slalu gak wex gune matrik kad jadi pembaris... hahaha.. kes malas nak bawak pembaris masuk dewan peperiksaan...

letak kat dompet, pastu bila pak guard tnye, tunjuk cam gaya polis CIA gitu...

Framestone said...

hazerin--> ye je byk salah..selalu area A @ A- jugak bro dpt huhuu... kali nie de 40objecktif n 2esei je..tue yg tercepat sikit teu habis

elle--> die dah habis exam leh la ckp xpanas dah he..23x

زيزول حاكيم--> xdpt nk nolong la kalu ilang ek

kmai--> mne de hebat la.. klu hebat xdenye dok berlajar kat sinie huhuhu

wexeeda--> he..23x bro pulak sellau lalu je kat pak guard xde pulak tunjuk2 kad nie..tnjuk muke je dah lepas he..23x muke baik kot.. awat malas bwk pembaris

Wana said...

Slalu ohh buat ruler time exam. Ruler cicir mana ntah.

Framestone said...

he..23x cam bro mmg xpernah nk beli ruler huhu.. kekdg gune card nie untuk koyak slip kehadiran exam kat buku jawapan

Wexeeda said...

hoho sje mnunjukkan kepoyoan skit, lagak2 fbi cia kt pak guard tue. dlu waktu skolah, ada kad dragon ball ngn sailormoon je kat dalam purse...
mula2 ingat cam nak garis ikut suka ati je, tetibe rasa buruk ngn senget plak, akhirnya pasrah pkai kad matrik tuk wat garisan... fungsi centimeter maupun milimeter mmg tak pkai pn dlm kebanyakkan paper wex... malas nak bwk masuk exam..

Framestone said...

he...23x tue la umur kite skrg nie mane de org nk usha cm n mm.. asal de garis je dah leh cukup syarat..

ops he..23x lawak la u nie mase sekolah dulu ek.. bro time sekolah dulu purse pun xde.. kalau x leh gak bergaya ala CIA gitew..

puteri said...

lg kgunaan matrik kad
1-masuk libry
2-nk msuk cnselori
he.he

wah bro,.kite pun tgh exm ni skrg.. abes 30 hb.
doakan kite sm =)

alah yg datin tu..kite da tgk la gmbr die dgn 'tan sri'.... dkt fs..

ala.la.la.. :)

SweetyMya said...

elele. kunun2 merendah lah tu. ececeh... kite tau kamo HEBAT dan HOT. wakakakak ;D

Framestone said...

puteri--> he..23x ops lupe nk buh.. nnt de mase bro buh ek.. oh sekodeng fs bro ek

sweetmya--> mmg merendah diri pun..lgpun kite sedar yg kite nie rendah.. hebat n hot ke he...23x tertibe tringat kat X time sekolah dulu b4 nasyra tegur kite

elle said...

tau xpe... hihi...

tp klu kwn seblk elle wat gtu mmg elle pns la tgknye... nsb baik xde yg cmtu... hihi

Framestone said...

bro nk jadi kawan sebilik elle leh x?? nk bikin panas didepan elle

Cik Angah said...

- hiasan dalam purse je (kes malas nk pakai kad matrik kat leher)<----lelaki selalu wat mcm ni woo..budget x ensem lah tuh..maku nak pakai kat leher takut org tgk muka dia...ngeh2..

elle said...

xlayak jd kwn sebilik elle... jgn hrp la ek.. haha

Framestone said...

cik angah--> he..23x cam ape je pakai name card kat leher..selalu nmpk pad student 1st sem je.. lepas tue haram dah xnmpk2 dah

elle--> ala nk jugak.. nnt bro mintak permission dari pegarah kolej kediaman kamu ek.. nk apply jd kwn sebilik he..23x

elle said...

xde mknanye... confirm application tu kna rejek... sedar la.. anda laki, sy pmpn... mn blh seblk... hoho

Framestone said...

senyap2 je.. xde la die sedar he..23x amik bilik kelamin.. kan kat UIA ade kan...tp untuk mereka yg dah khwin je la... (erm xpe bisa diatur gitew)

elle said...

tidak2... xm02! mimpi ngeri elle nt.... xm02.......

puteri said...

bukan skodenglah.
tgk2 nk brknln je.. ngeh3 =)

Framestone said...

elle--> mmpi ngeri ek?? awat mimpi ngeri pulak nie...boleh je kan if nk bilik kelamin.. tp kne tgu bro masuk minang kamu la kan he..23x (gurau je noh) pe2 pun bro nk dok perak dah la

puteri--> oh tgk2 nk berkenalan ek..xpe2 dimaafkan ek... kim salam kat alif MPP sane ek.. dgr cite bulan 5 nie die start praktikal kat tempat bro koje

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top