Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Bro Framestone Adalah Kira


Ada peminat Death Note X kat sinie

Ops tertibe bro jadi cam budak2 pulak. Mungkin dah kurang tekanan dari study selama 4 tahun lebih nie.. Dan kekurangan tekanan kerje di office.

Malas nk story pepanjang dalam cerita nie.. cuma nk korang tahu dalam cerita ini, terdapat buku iaitu Death Note di mana sapa2 nama ditulis atasnya akan mati sakit jantung. Dengan syarat penulisnya perlu mengetahui nama dan muka seseorang yang ingin dia bunuh.

L merupakan seorang yang sedaya upaya ingin membawa Kira iaitu watak utama cerita nie ke muka pengadilan. Kira pula seorng insan yang ingin mengubah dunia menjadi sempurna dengan menghapuskan manusia yang tidak berguna mengunakan Death Note yang ada pada dirinya

Baru2 nie aku berhubung dengan seorang Blogger yang bernama L (jangan tanya aku sape die ek he..23x)
Aku: L
L : Ye, kenapa?
Aku: Aku sudah mengetahui nama dan muka mu, tapi...
L : Tapi apa ek?
Aku: Aku kehilangan Death Note aku, so xleh nk bunuh ko
L : Setakat Death Note, kite pun ade bro. Dapat percuma beli Kreko

Cam tue la ceritanya. If xsalah aku, aku de 3 Death Note kot. Dapat free beli Kreko n Arena Komik. Satu aku dah bg pada "si dia" satu lg aku wat buku conteng2 dan akhir sekali aku xtau buh kat mane. (entah2 dewa maut dah amik balik kot)

If ade betul2 ada Death Note kat muka bumi nie. Rasanya byk orang dibunuh begitu saje coz harat dengki dan iri hati manusia yang tidak mudah melihat orang lain gembira atau lebih dari diri sendiri

Mungkin juga ianya dijadikan sebagai medium untuk membalas dendam. Tue la manusia yang dah jauh menyimpang dari fitrah sebagai hamba Allah swt.

p/s- sorry entry agak bosan kerna akutgh kebosanan

23 Jejak Perantau Maya:

cik ian@aH Lian~ said...

suka part yg kira tulis
death note dlm bungkusan keropok tu...ngee~

Framestone said...

he..23x lyn gak ek die..ingtkn xde sape2 kat sinie yg layn he..23x tue la org kaya leh la wat cam tue

Cik Angah said...

bro! adeh...ada satu cite film pasal death note ni..x silap angelna jolie yg act..

ala2 death note..nama yg kluar,i2 yg akan mati dibunuh..

lupe dah ape kenama film 2..

PoOhEm0 said...

wanted la cik angah
hihihihi

ekino said...

kalo lah bnda tu berfungsi..senang nye lah nak membunuh org yg jahat2 tuh!..

ahaha.. :D

Framestone said...

cik angah--> erm ade dengar gak tp xtau la..coz bro nie kekdg xamik tau sgt dunia movie2 nie huhuu.. ke cite wanted.. dorg kne bunuh nama org yg naik kan

poohemo--> he..23x xsempat bro nk jawab.. pooh dah jawab dah

ekino--> ops.. kamu mahu bunuh sape ek??? jgn bunuh bro.. byk lg tggjwab yg bro belum laksanakan

kayteeze said...

Ooo...kaktie dah tengok citer tu... best gak.. Cuma yang lucu tu monster tu entah apa nama tak ingat pulak...suka makan apple...he he..

Framestone said...

nama monster die Reuk.. mmg lucu pun huhuhu..dah la muke plastik je kan... lapo cam nk makan apple je rasenye

-aTie- said...

eskiusme bro..lu nengok cite wanted ngan gue ek...
die gune kod number yg kuar kat ken tenunan...

haiyak..agak2 kalo atie try tulis dlm death note tuh mau jadik x?

Framestone said...

xmau jadinya he...23x tahyol semata2

yup cite tue huuhhu

أزيزول حاكيم said...

komik ape lagi ko baca?
hehe
komik nieh mmg besh...
tapi ending awal...
penulis @ pelukis dia ada wat komik baru...
top jugaklah kat jepun...

p/s :: sehari ko update bapa kali weh??
lenguh2...
hehe

PoOhEm0 said...

hihihi....
sja nk tulun bro..
penat brp nk kna jawab stu2..
ahahahaha

Framestone said...

زيزول حاكيم --> normally sehari 1 post je... tp if ade bnde yg rase sesuai untuk dikongsi mahu 2post sehari... tue je prinsip aku as blogger huhu

ye ke habis awal.. aku rase cam lame gak nk habis cite tue..sampai la kira mati...aku lyn kebykan komik jepun je

poohemo--> he..23x xde la penat mne pun.. dari blog kamu tue.. bro nk komen pun xleh he..23x

PoOhEm0 said...

eh2...
pe nie bro..
blog pooh skung dh bleh komen la..
penat pooh cri coding dier tau..
huhuhu

Framestone said...

tue la bro pun baru sedar dah leh komen kat blog kamu.. huhu coding untuk follower xde ke?? dasyat la adik bro yg sorg nie ek

PoOhEm0 said...

erm..
yg tue still smpai skung xjmpa2...
huhuhu

Framestone said...

xpe..wat slow2 ek... bro nk kuar makn dgn kak atie nie

PoOhEm0 said...

wah....
nak titut2...
huhuhu
kim slam kt kak atie yek...

~cik manis~ said...

manis nk death note tu nak buh name bro
lalalala

Framestone said...

poohemo--> baru ej balik..waduh myk koyang ini malam huhuhu

cik manis--> awat nk buh nama bro pulak nie he..23x

elle said...

broooooooo!!!!!!

br bc n3 yg ni!

betul dia tulis psl L nih... huhuhu...

ngada tul la dia neyh... ngadu kt kak atie... haha...

=p

Framestone said...

ngadu la.. xtakut pun.. if bro rase menarik..sure bro akan jdkan n3 huhuhu... ops xnaik pun nama elle...so xpyh la riso ek

elle said...

cess... yola xnaik... xpela... femes la elle nt... haha..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top