Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Tangan Ku Merayap..!!

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Ops lama sudah aku tidak berblog nie. Peh cam nie rupanya menjadi blogger tegar ek. Makan xkeyang2, tido termimpi, mandi je terasa basah.

Akhirnya aku dah free sikit untuk meluangkan masa berblog dan melayan korang yang masih setia di teratak buruk ku.

Xsangka pulak, sekali seminggu aku dapat bercuti. Sure member2 seoffice jeles dengan aku he...23x len kali apply cuti awal2. if ade duit lebih, leh gak g honeymoon kat Sabah or Bali.. erm alahai

So kali ini aku teringin rasanya nk bukak entry panas yang lebih panas dari biasa (rasanya bulan nie xde satu pun entry panas yang aku keluarkan.

Last week masa outstation di ibu kota, entah ape feel (fe-el) pengawai aku mengajak kami reramai layan midnight movie he..23x dan secara aotumaticnya aku disuruh menjadi head untuk lawatan tengah2 malam.

Ye la..xkan nk berperap dalam hotel je memalam. Kata orang xmude rumaje la kan. Even ramai yang pergi dah berumah tangga he..23x

So destinasi yang di tuju KLCC dan cerita yang dipilih "To Fast To Furious". Tapi Tuan Pengarah aku xfollow coz sume cerita yang ditayangkan more ke "18". Dia suke cerita yang funny2. baru kepala xstress sgt.

Masa dalam wayang aku mendapat sms dari pengawai ku
I pening tengah2. Jaga diri beik2 ye dik :p tgn jangan menjalar ye dik. haha
Terkena gak aku ek he..23x wei maaf la.. teman nakal2 pun xde la menjalar time tengok wyg (xcaya g tanye Eazy) dok kepit pop corn je (Bukan nk share dengan sape2 pulak tue)

Ok la tue aku dok sebelah Pn Naida. Cet die punye talent as pengkritik filem pun leh tahan gak. Ada gak member untuk aku mengkritik.

Berbalik pada persoalan yang ingin aku ungkapkan disini buat anda semua fikir2kan dan renungkan bersama.
Why people suke merayap2 or wat bnde yang kurang baik di dalam wayang ek. Adakah sebab ianya gelap or agak privacy (xde Jais, Jawi @ yang seangkatan dengannya)

Adakah dorang nie datang nk tengok wayang ataupun dengan istilah lain nk wat wayang??

Ala sekarangkan dah maju. Korang leh je nk wat wayang sendiri. If nk dapat populariti leh sebar2kan kat internet. Aku jamin 100% masih ada demand untuk cerita2 korang tue. Lagi ramai pengkritik2 kat luar tue yang akan mengkritik korang he...23x

Pe yang aku merapu nie ek
Last sekali buat korang la kan
- Jangan la baling2 biji pop corn kat org depan mahupun belakang
- Jangan tendang kerusi didepan anda
- Jangan wat aksi xsenonoh, ingat aku xnmpk ke (if dok sebelah aku la kan)
- Jangan gegatal angkat kaki buh kat seat depan if kaki korang tue bau cam longkang bertakung 44hari 44 malam (even aku selalu je wat he..23x

Next movie untuk bloggers
- Jom layan Transformers yang terbaru...xtau keluar bile

39 Jejak Perantau Maya:

ekino said...

haha..
:D

betul lah bro..
asl tgk wayang jerk,peluk sane..peluk sini...

peluk je tak pe..tkt tgn tu mryap jerk..hihi :D

ekino da tgk fast n furious..besh!! :D

oneyani said...

paling xtahan kaki korang tue bau cam longkang bertakung 44hari 44 malam!
hahahahahha

SweetyMya said...

em em~~ kaki beliau pon cm gitu ke? mesti berasap satu panggung kn? kn?

moral value: jgn duk dkt2 ngn bro framestone kalo tgk muvi oke. heheahaha ;p

ps: ops blog kite br tuka url.

Framestone said...

ekino--> dh tgk ek..tgk kat mne tue ek?? ok la jugak.sape yg xlayan dari no 1 sampai la nie suer xleh nk faham pe yg die nk sampaikan.. ekino de peluk2 dlm wyg x?? ke peluk tubuh sendiri je

oneyani--> he..23x xthn ek.. sape yg leh tahan kalau kaki bau cam tue kan he..23x (ops kaki kite pun xde la wangi sgt)

Mya--> la knpe tukar url ek??? oh berasap ek?? mane tahu nie..pernah cium kaki ku ek..

Purple said...

Bukan mase tgk wayang je..mane2 pun asal duk sebelah je merayap..huhuhu..kalau yg tgk cite seram tu..tak yoh le nak sergah org lain atau takut2 kan org lain plak..:(

Framestone said...

ops cam perli bro je tang cite seram tue.. mmg bro selalu sergah org je.. tp kekdg dok peluk pop corn je.. takut terkejut he..23x (bro nie penakut sebenarnye terutame klu bab2 yg kecut perut nie

SweetyMya said...

sj tuka. hee~~

eh tlg sket eh. xkuase den! eleh xtgk pon sure ley agaknye. sure kepul2 asap kuar nye kn? uhh cne la panggung tu kn? hee ;p

epol said...

aku suka baling pop corn kat pasangan yang tengah berdua2an+projek2 kat row depan aku..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pura2 batuk ley tgk org wat pojek..hahahha...

elle said...

yeke tgn tu xmerayap bro? leh caye ke? hihi.. gurau je ye... (^_^)

Eazy Izzuddin said...

ekeke...
name eazy kah kat ctu??
=P
xD

ahaha
yg part last 2, mase bro tgk de jgk yg tendang2 blakang..
huhu
saba je la..
yg paling letak kaki kt depan if x de org la d hadapan..
xD

joms layan bro..
rase bulan 6 kot
transformers..
xD

CikYana(",) said...

out of topic-salam bro..cmt ari isnin yer

yOnnA said...

faktor utama adalah sebab gelap!
cuba bukak lampu tengah2 tu,
takde nye diorang berani merayap rayap semua tu :p

kayteeze said...

Ha ha....

Kak tie memang dah pencen dari tgk wayang ni.. Tengok kat rumah je...atau buat wayang sendiri...kih kih..!!

en_me said...

rayap merayap dlm panggung ghupernyerr.. ehehe

Framestone said...

kmai--> ops leh agak ek.. he..23x cam mne la die leh agak nie..dari pengalaman ek

epol--> oh xbaik kaco dorg..awat ko xpasang cctv je... ops yg couple wat projek kat belakang cam mne pulak ek

N--> pura2 batuk knpe pulak ek..leh nmpk ek huhu patut la korg segeng selalu tgk wyg ek.. ke tgk projek..patut byk projek terbelengkalai sejak kebelakangan nie

elle--> xcaya udah..ade ke bro merayap tgn kat kamu hari tue...xkan he..23x xcaya kamu tnye eazy..bro tgk wyg dok peluk pop corn je

eazy--> cis nama kamu jugak terkeluar kat blog ku nie ek.. boleh je.. kak atie de plan baik punye..g tnye die nnt ek

cik yana--> hari isnin ku panas sih...xselamat rasenye

yonna--> bukak lampu tgh2 gamaknye suem org xnk berebut amik seat tgh la.. he..23x

kak tie--> ops akak leh la wat wyg sendiri he..23x sama la kite..selalu download je..tp sejak kerje nie dah xleh nk download mendownload dah..

bro_me--> merayap dalam panggung je... xpun merayap kat shoping complex je

cik angah said...

angah dah tgk f&F jugak..

kat kuching!~

besh =)

bro tanak dtg cni ke?

Framestone said...

teringin gak nk dtg sarawak..leh sponsor tiket flight n penginapan kat sane x he..23

SyazReA said...

"Makan xkeyang2, tido termimpi, mandi je terasa basah."
pergh..dahsyat... blogs ni da jd kekasih kedua bro eh..huhu

p/s: bro, jgn wat wayang kt dlm panggung tau..hehehe

Framestone said...

bro xwat kan wyg..wat rugi byr tiket je he..23x blog nie kire cam part of my life la...

ain said...

akak pun kdg2 nmpak gak agedan2 panas. segan pulak ngan anak2..takut they all pun nampak gak.aduss!!

Framestone said...

ops akak selalu bwk anak2 g tgk wyg ke?? tp kanak2 zman sekrg nie dah advance.. tp elok jika dorg tau dari dorg berlajar sendiri...xpsal2 ade sesi praktikal pulk

sharamli said...

hu3...
biasa la tu..m0 nya xmerayap..ad 0rg ke3 k0t..hu3

Eazy Izzuddin said...

hiks...
x tersangke de name ku..
=P
ape yg bro kate n3 atas tullah..
=P
xD

bole je pape plan nnti
insyallah
huhu

PoOhEm0 said...

tau xpa bro...
kita yg nk fokus ngan movies tue pon xleh...
asyik2 nk terpandang jer...

benci tol owg yg mcm tue...
hahahaha

bro kita tgk harry potter la...
bulan 7 nie..
hihihi

bro nk tutup shout box ker???
erm..
pooh paham mcm mna prasaan bro yg cbuk tue..
hahahahaha

CikYana(",) said...

out of topic-ok bro..ni kn blog bro..nk ltk kt mne2 pun xpe..hiks

-aTie- said...

baling popcorn :: untuk senyap kan orang yg duk bersembang sakan or duk menghalang pemandangan

tendang kusi :: duk halang pemandangan pastu duk sakan wat pangai x senonoh

wat aksi x senonoh :: not in my list...nk wat bek masuk bilik trus...

angkat kaki buh kat sit dpan :: aktiviti bbk kalo org xde

ngeh ngeh ngeh

elle said...

hr tu bro xduk sblh elle, duk sblh kak atie so mn elle tau... haha

Framestone said...

sharamli--> ye je org ke-3, pasti ke org he...23x rasanya kes2 cam nie...setan dah xjoin sgt dah..sebab dorg lebih menyetan dah...

eazy--> terlaku la pulak nama ko kat sinie..

poohemo--> ish kamu nie... lupe kamu muda lagi..tue pasl keinginan nk pndng tue ade he..23x cam bro kureng sikit la.. baik tgk movie yg bro byr dari tgk yg free dah la gelap pulak tue..kualiti xbaik punye..ok gak nk lyn harry potter.. nnt bro nk usha bro bgtau leh usha sesame

cikyana--> mmg leh letak mne2..tp kne bgtau semua..betul x?? krg tercarik2 pulak

atie--> cet.. selamat kamu selalu dok sebelah..kalau dok belakang mahu kne back kick he...23x oh patut la pop corn selalu habis ek

elle--> xpe lepas nei dok sebelah bro pulak ek... tgk pe yg jadi kat elle nnt..enth2 tertumpah pop corn kat elle he..23x

PoOhEm0 said...

hehehehe....
ok2...
hahahaha
harry potter in my heart...

-aTie- said...

ngeh ngeh ngeh ...baling pop corn tuh amalan biase untuk si pengacau....hahaha...so kalo tgok wayang ngan atie jgn cari pasal okies

elle said...

uihh... time elle tgk wyg jgn la tegur... kompom elle xdgrnyer... mcm kak atie ckp, jgn cr pasal if tgh tgk wyg... haha

Cik Peanut said...

erk,,nape kena tanya eazy, bro de skandal ngan ye ek? hehehhehe...dah lah kedekut..pop corn mamam sowang...hehehehe

entahlah..peanut selalu p nengok wayang nagn kengkawan pompuan..tak penah lak tangan ni merayap kat diowang..cuma bila takut je selindung kat bahu diowang..hehehe

Framestone said...

poohemo--> ok nnt jom la lyn sesama dengan bro n blogger len ek

atie--> waduh..xcari pasal pun..cari pop corn je huhuhu

elle--> ops xdenye nk cari pasal dgn elle.. nk cari pop corn je..xde cari bnde len tau he..23x awat xleh tegur ek

cik peanut--> dah sellau tgk wyg dgn die..skandal ape pulaknye... meh tgk wyg dgn bro..leh selindung kat ketiak bro..wangi pe he..23x

SweetyMya said...

ces xde maknenye oke! eheh ;p

perlu ke menekel? tp dlu ms skola kite x rs pon kamo hot. kamo cume kool. kahkaahkah ;D

nti la kite dtg tuntut. sila sediakan kapet merah n payung kuning! ngahaha ;p

Framestone said...

peh... ye je kool he..23x sebab kamu xtau kes sebenrnye.. klu x sure terase kehotannye he..23x xdpt la kapet n payung tue.. klu katil untuk beradu tue leh la kot he..23x

Cik Peanut said...

hahaha..
tak mahu2...disaster..hehehehe
ape dah nak kene selindung ngan ketiak bro..baik peanut mengadap je skrin tu..
takut pun takut lah..
tak sanggup..heheh

Framestone said...

he..23x mne la tau kot2 xsempat nk selindung kat bahu bro, terselindung disebalik ketiak bro he..23x nk kne belum tahu huhuhu

SweetyMya said...

ape kes! wahaha. ape kes sbena? huhui ;p

eleh kunun hotlah neh? ke lbh hangat drp biasa? hahahahahaha ;p kidin.

xbaek tau. Tuhan mrh. payung ngn kapet pon nk kede! ;p

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top