Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Si Dia Tidak Lurus

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Sekadar entry pendek jugak untuk hari nie. Lately kepala agak berserabut sampaikan xboleh nk merapu rapan sesuatu isu yang menarik.

Pe2 pun entry nie xde kaitan dengan gambar.. Cuma cerita di dalam gambar ini pernah keluar di blog nie pada tajuk Perempuan Dah X Laku ke?

Cuma kali ini pe yang ingin bro perkatakan lebih menyeluruh kepada pasangan anda mahupun kenalan yang mungkin terlibat.

Dah lama bro nk tulis entry nie. Tetapi dok terlupa je. So kali ini bro bercadang nk mencungkil dan meng'"selatan"kan isu ini. mana tau kot2 anda sendiri tidak mengetahuinya.

"Pernah x anda merasakan bahawa kawan, kenalan @ pasangan anda mempunyai keinginan pada kaum sejenis?"
Wow tue yang perlu anda bg feedback ek. Bro just nak tahu je..

Cam biasa la kan. setiap entry pasti ada cerita disebalik cerita jugak.
Bro ada seorang member yang not bad la jugak pernampilan dia. Cuma kenyataannya dia meminati kaum sejenis. Bro faham kehendak dia (bro xlayan tau) dan dalam masa yang sama bro tengah membaiki keinginan die sebagai lelaki tulen.

But baru2 ini, bro mendapat cerita yang dia nk berkahwin dan die sendiri ngaku yang dia dah mula jd lurus (straight). Agak terkejut jugak member2 yang lain pun terkejut.

Alhamdulillah terbuka jugak pintu hati dia, walaupun masa mula2 tue bro agak kasihan kat bakal isteri dia tue.

Dah la cun @ cantik. Rugi dapat kat orang yang xde perasaan kat perempuan. Tapi tue la kenyataannya. Dia sentiasa di minati oleh gadis2 yang cantik (hampeh tul, sian bro dan memember lain yang hanya mampu menelan air liur je he..23x)
Bro nk tanya, ada sesiapa yang sudi nk mengiklankan bisnes perfume bro x? Saiz banner seperti di bawah. Nak cari duit lebih coz start bulan nie gaji bro makin kocik huhuhu

49 Jejak Perantau Maya:

AiE bAhRi said...

Salam..
saya juga mempunyai kawan seperti ini.Tapi lagi dasyat sebab dia kelihatan straight tetapi rupanya sonsang..walawei...

takut sebab pernah dipujuk rayu..walaweiiii

ije said...

semoga kekal lurus dan bahagia ke anak cucu. =)

bella said...

morning bro

bella time sekolah dulu berkwn dgn bdak les..skolah bella bnyak jugak la bdak2 les..tp bella xde la dlm golongan tu..tp bdak laki class bella penah tnye bella nie les ke..aduh..sakit hati btol...

time bella kat matrik ade 1 geng laki lembut..tp mmg ade sorang tu hensem giler..bella pon mnat..huhuhu

CikYana(",) said...

so far setakat ni yana xde lg la kawan camni
lau ade pun..yana xclose sgt la
huhu takut la close ngan kawan camni
hihihi

Framestone said...

aie--> salam aie he..23x kamu pun dipujuk rayu ek..

mmg sellau yg nmpk straight kekdg kebarangkali mereka songsang lagi tgi huhu... ade masa perbaiki dorg balik..

jangan jauh terpesong pulak.. ramai laki rosak nnt he...23x

ije chan--> peh die berdoa cam tue ek.. first time dgr org doa untuk pasnagan yg nk khwin cam tue ek..harap kekal lurus he..23x

bella--> kat sekolah bro dulu pun ramai yg gay (dalam senyap2 je) kantoi dgn bro pun ade masa kat hostel..

mungkin nmpk bella nie cam laki ke time sekolah dulu ek... dulu bro pernah dicop gay oleh budak perempuan.. mgkin sebab bro xlyn dorg kot he..23x (seangkan dulu bro mata keranjang tue)

cik yana--> oh ye ke... awat takut close dgn org2 cam nie ek...

CikYana(",) said...

haah bro
yana takut close ngan org2 cmtu
sbb nnt de org salah sangka ngn yana lak
aduyai
sbb 2 time skolah..kolej
yana close ngan org2 straight je

MISZ NaNa said...

Ade kwn mcm ni cume saye x sure sama ade die lurus atau bengkok. Kadang kala cara die mcm die berminat dgn yg sejenis huhu....

bella said...

bella mmg zero la psal kete..huhu

mane ade mcm lelaki..just bella dgn gurl bella kiteorng rapat mcm belangkas..mane2 g pon same2..kalo pompan biase la dah rpt jln dok pgg tgn la..berkepit sane sini..agaknye sbb tu kot dewang tnye mcm tu..huhu

CikYana(",) said...

haah bro
yana pegi holiday kt kuantan 3ari
huhu besh n sonok sgt2 :)

out of topic:-
yana xclose ngn org2 cmtu
sbb yana xnk org salah sangka ngn yana gk
better jauh kan diri dr dorang
huhu(jahat kn yana nie)..
ngeh2

DilOt said...

nak tgk les2 ni..kat sekolah yg same jenis...sbb dulu slalu je nmpk..tp dilot tak xla...
kdg2 yg si lelaki nye...hensem nak mati..tp syg...xminat ngan pompuan lak...

apela dieorg ni...dh ensem,perangai mcm tu lak..rugi je...xsyukur lgsng...

dilot de membe pompuan yg les..dieorg ni kalo berkawan dgn pompuan...jadila pompuan asli...tp kalo bergaul balik dgn les2.....les la jadinye...

jd kesimpulannye..dieorg ni kene pakse atau diberi semngat untuk berubah...brla dieorg berubah..selagi berkawan dgn sejenis mcm tu..mmg la susah nak berubah...asyik di cucuk je...

Framestone said...

cikyana--> oh.. wat pe kat sane ek... oh takut ek.. xbaik sisihkan dorg..sian dorg he..23x kite perlu terima seadanya he..23x

MISZ NaNa--> kawan laki ke perempuan ek?? mungkin die suke berkawan or manja2 tp xde la bengkok kot. Pe2 pun kite fikir baik2 la ek huhu

bella--> mungkin dorg jeles kottgk bella bermanje2 berkepit peluk2 n pegang tgn dgn budak perempaun yg dorg minat kot he..23x

cam bro dulu pun kekdg fikir len gak budak perempuan cam tue..tp ade kes bo jumpe laki berpegang tgn dgn laki

Dilot--> bro dulu sekolah sume laki huhu..form 6 je perempuan he..23x bro hensem x?? he...23x

asyik dicucuk?? bro dah fikir len he..23x ade gak mbe perempuan bro..die punye awek peh ramai tue..sampai gaduh2 lg tue.. peh laku gak budak nie..kalah laki.

Nazz said...

Kenapa boleh jadi macam tu eh.Betul ke ade sesetengah kata benda tu naluri semula jadi..something dtg dari hati..dorang tak tau cam ner nak berubah..dah dorang suka kat yg same jenis nak wat cam ner..betul ke?


Bro nak iklan kat ner..kat blog ktorng ke?leh je..

Framestone said...

entah la..selalunya mmg ada kaitan dgn naluri semulajadi.. tp kite xleh nk salahkan dorg..semuanya berkaitan dgn hormon yg ada dlm badan jugak..

ade org ckp if makan banyak ayam hormon kite akan jd xstabil huhuhu

cdg nk iklan di blog u'll.. if leh bgtau je la.. nnt bro sent coding kat email..

Luth Textile said...

ada.. memang ada..
dia suka di tuttt oleh kaum sejenis..
taktau nak cakap apa.. tgk macam orang normal, tp, dia nak nak menda tu.. tatau la bro..

hihihi..

Eida said...

salam...
oooo... ini serious..
sah wonderpets tak dpt membantu...

Framestone said...

Luth--> ops suke di tuutt ek.. ramai yg yg suke di tutt gak..selalu bro jd mangsa pada geng2 cam nie...cet ingat bro nie kaki melayan dorg ke.. if perempaun yg goda berselera jugak..

Eida--> ops mmg serius.. wonderpet pun xleh nk membantu he..23x

MISZ NaNa said...

kawan perempuan maybe die lurus kot sbb dah ade bf. Manje2 haish itu saye pun ade gak kdg2 cume care die terlebey ckit...dan dulu dia mmg prnh berkawan dgn kaum sejenis ni huhu....

Framestone said...

terlebih cam mne tue ek... he..23x ops nk kate kamu pun manje2 juagk la nie ek... ala dorg berkawan je tue.. xde kot wat bnde2 xbaik huhu

bella said...

hahahahaha..ade gak ke mcm tu??pelik jew..

tapi kalo nmpak laki2 pegang tgn mmg pelik..bella pon pk lain..huhu

Framestone said...

ada jugak...
bukan leh caya org skrg2 nie... lelaki punkekdg jeles gak tgk awek die kne usung dgn perempuan len...

bella pun fikir len ek.. fikiran kite serupa la

MISZ NaNa said...

adeh! saye x manje saye gedik je kot haha! *itu tipu jer!* saye pun x la bersangka buruk sangat maybe care die camtu yelah kdg2 pandangan org ni lain sikit huhu.... tapi harap2 nye die x la terjebak ke arah tu amin...

Framestone said...

bro pun harap gitew jugak...
pe2 pun elok wat sesuatu yg xkan buat org len fikir len kan huhuhu...

ye je xmanje.. gedik ek..meh gedik2 dgn bro he...23x

bella said...

hahaha...mcm ex sye dulu la..die jeles giler dgn bestfwen sye..sampai kate sye syg kwn tu lbeh dr die..siap ckap bestie sye tu les sy..
ssh la camnie..

ramai org pk lain kalo nmpak laki2 pgg tgn..

MISZ NaNa said...

erk.....*lidah kelu sebentar*

Framestone said...

bella--> he..23x besa la..kekdg hubungan perempuan dgn perempuan pun kne ade batasan jugak.. jgn terlalu lebihkan...

MISZ NaNa--> ops kelu knpe nie..tergigit ke

mo0ney said...

dah kawin ok kot.doa je dia bahagia

Framestone said...

tue la.. selamat ada keinginan nk khwn.. klu x,cam mne la ek

CikYana(",) said...

g kuantan sbb utaMa nYa
balik kampung la..mak yana org sne
huhuhuhu

btul pe yg bro kte kn tue
xbek sisihkan dorang
insyaALLAH yana akan cuba b'kwn ngn dorang :)
mekasih bRo

tp kalo bro nk tau la kan
yana de kenal sorang laki kt mespes tau
da lebey setahun yana kenal dia tau
n skrg ktaorg da jd besfren
dia laki minat laki..tp dia sgt2 baik woo
ngeh2 :P

Framestone said...

oh ye ke.. xnk wat die minat kat yana ke... bg die balik ke pangkal jalan he...23x

kayteeze said...

Hmm... teringat kat budak Rashid@Rashidah (entry lama) tu... apa dah jadi agaknya....

CikYana(",) said...

mungkin xkot
sbb skrg ni dia da bahagia dgn idupnye
so xpela
as long as him happy
then i will happy 4 him 2
:)

haruan tasek said...

oh tidak sekali

elle said...

elle ada kwn yg sk 2-2 jenis.. laki suke, pmpn pn suke... so cmne 2??

mula2 dia confess, terkejut 2 terkejut gk tp sbb tgkah laku dia 2 mmg nmpk sk kt lelaki so ktorg agk dia gay... so xde la terlalu terperanjat kn...

terkejut sbb dia kata dia minat 2-2 aje... ingt dia gay... uhuhu...

Nazz@Purple said...

Ok bro..nanti email je coding iklan tu kat nazz ek..;)

Framestone said...

kak tie--> entry kat blog kak tie ke?? entah la kak pe yg terjadi...

cik yana--> kite doa2kan la ek huhu

haruan tasek--> he..23x

elle--> kes cam nie pun mmg ade..teu dinamakan biseksual..

bro belum lagi terjumpe yg biseksual nie

Framestone said...

Nazz--> ok je..nnt bro emailkan ek..tp dah lupe email nazz la..bro kne selongkar balik dalam address book bro

Nazz@Purple said...

Ok bro..nanti email je coding iklan tu kat nazz ek..;)

Framestone said...

insya'lah nazz thank coz tolong bro ek huhhu dah pakai ke perfume tue

~~Noly said...

bro..jgn jadik camni tau...no no no!..(sambil goyang2 jari telunjuk)

Eazy Izzuddin said...

wow! bro
entry dlu yg memang hangat
hahaha
=P
xD

huhu
eazy pun de gak kwn2 camni
hiks

takot pun ade
=P
xD

Hidayah said...

Bro..alhamdullillah lom trjmpa la lgi org cenggini..
doakan diorang kembali ke pangkal jalan yang straight....

chipsmore said...

hubungan lesbian n gay ni salunye lg tewok dr kapel yg normal...sanggup la kawen yg sesetengah 2..bile tnye sal anak..dowang kate xpe...leyh cari anak angkat,,,,,

Framestone said...

Noly--> jgn riso la...bro xjd cam tue.. krg kecewa suma cewek2 yg meminati bro huhuhu

Eazy--> hangat ke..mne de la..entry besa2 je nie... tertibe terasa nk wat entry pasl nie

Hidayah--> belum terjumpa ek... just nk bagitau je..mne tahu kot2 terjumpa xde la terkejut sgt huhhu...

chipsmore--> he..23x mmg ade pun kes cam nie..lagi teruk siap dorg nk dftrkan perkahwinan n nk org terima dorg cam suami isteri..

tp yg mana suami n dimana isterinya

hidayah said...

ow bro ni kuat jeles jgak eh
partner bro kene kuat jugak
kuat apa? kuat semangat.hihi.

jauh la benda2 ni sume
tuhan jadikan manusia berpasangan YANG LAIN JENIS.

Framestone said...

kuat jeles ape ek??
kuat semnagt ek.. kamu kuat x?? ke kuat makan je huhuhu

hidayah said...

WAH kene PERLI..(makan dalam tu)
tapi betul la tu..
mmg kuat makan pun..

kuat jeles gan kawan bro tu la
yg kawen gan girl lawa tu
yg bro dah nyatakan tu..

Framestone said...

peh mkn dalam ek... mmg betul la kamu nie kuat makan dalam kan he...23x bro pun kuat makan gak.. sehati berdansa jugak kite ek..

mahu xjels beb huhu...senang2 je die dapt huhu..dengar cite anak Tan sri gitew

hidayah said...

mmg kuat makan pun
sejak azali
well...see the leg..

Framestone said...

he..23x jom la kuar makn dgn bro..kite lawan sape lg kuat makan huh...

pe2 pun bro nk bgtau la.. sape2 kuar mkn dgn bro confirm bersih je pingan dorg sebab bro habiskan makanan yg dorg xhabiskan

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top