Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Deghoyan Oh Deghoyan

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Waduh demam durian sudah melanda blog ku. Mana2 blog aku pergi mesti ada diperkatakan mengenai durian.

Semalam aku bermain2 dengan durian di facebook. Banyak feedback aku terima. NIe salah satu lagu durian yang dipopulorkan oleh Mr Os pada tahun 80-an. Lagu n gambar di atas nie aku copy paste dari Blogger Misteri X-Casanova (misteri la sgt)
Oh kome, deghoyan dah berbunge
(dah berbunge)
Moh kite minang anok dare
(anok dare)
Anok dare, anok dare kote
(dare kote)
Teman jumpe di Padang Tenggale
(iye)

Kate deme, sakit jatuh cinte
(jatuh cinte)
Sakit lagi bile jatuh tangge
(jatuh tangge)
Kate deme, cinte itu bute
(cinte bute)
Nasib baik teman tak merabe-rabe
(rabe-rabe)

Bile musim deghoyan
Deme mule bengkeng
Jangan silap sikit
Nanti deme tengking

Kalau musim deghoyan
Ramey berani nampor
Ape deme nak heran
Saman boleh bayor

Oh kome, dengoyan udah luroh
(udah luroh)
Lebih baik cepat pegi suloh
(pegi suloh)
Lambat sikit kome dapat habuk
(dapat habuk)
Kalau tido jawabnye tinggey pokok
(padan muke)

Duit deghoyan, yang tue nak ke mekoh
(nak ke mekoh)
Yang mude gatey nak menikoh
(nak menikoh)
Musim deghoyan banyok sedare mare
(ramey-ramey)
Bila nebas, seko tak nampak muke
(memang gitu)
Bro sekarang tengah mengidam gulai tempoyak ikan patin. Ada sesiapa yang sudi nak masakan untuk bro x??


Dan semalam, bro terpikat dengan blog Iza Bintang Comey la Sangat. Dia ajak kite semua try makan durian dengan roti canai. Bila tengok gambar di bawah..Peh menyusuk kalbu tue.. Pe2 pun kredit to Iza Bintang ek.Bro masih lagi menerima tempahan untuk One Drop Perfume. If ada sesiapa yang ingin mengorder boleh emailkan kepada bro jenis n jumlah pesanan. Banyak order, leh bro bagi diskaun.

Bagi mereka yang mengorder semalam, insya'lah dalam hari nie dah sampai. If delivery service xbuat hal la kan.

26 Jejak Perantau Maya:

X-C said...

Oh copy paste dari blog kita ek

Ok je bro... asalkan untuk kebaikan. belanja doghoyan sebakul boleh x bro?

Framestone said...

sebakul huhuh erm nnt bro fikir2kan ek

iza~de~bintang said...

Baik.
Durian ngan roti canai, mungkin ada yang suka, mungkin ada yang tak suka. Selera masing2. Tapi tak cuba try test tak tahu kan... hehe.. itu pun bermula dengan secubit, berjangkit habis sebiji roti canai huhu... ;)

Framestone said...

selamat cube try test dengan secubit je.. kalau cube try test dengan sebiji.. mahu sekawah gulai tempoyak ikan patin habis ek...

tengah mencari durian nie... pe2 pun kite xleh makan durian byk2.. ade darah tgi sudah

ekino said...

wahhh!

sedap tu mkn durian ngn roti canai..

ehehe :D nnt nk try lah :)

Framestone said...

sedapkan tgk huhuu...erm jom kite try sesame ek

♥chentaMAYA™ said...

kecur air liur tgk durian!~
hee~

Framestone said...

waduh..sian die... jom la makan durian same2 huhhuh

wawa said...

br je mkn durian smlm bro..beli kt RnR bkt gntang...mmg mantop la

arsaili said...

salam..waaa tak sabar nak makan durian

Framestone said...

wawa--> makan xajak huhu.. majuk huhuuh... kat tg malim durian xsampai lg huhuhu


arsaili--> w'salam... mmg xsabar2 nk maakn durian nie huhuh...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tetibe tringin pulut durian kann....

bella said...

wah...sedapnyer durian..
nak suruh ayah beli la..
dlm famli bella adik2 bella seme tak suke durian..yang suke durian just bella n parents jew..
huhu..

ari ahad lepas baru jew makan gulai tempoyak ikan patin..sedap sangat^^

AiE bAhRi said...

Bro,sedap ke makan ngn roti canai?macam lain je rasanya nanti..

hidayah said...

ala..best yer..pengat durian..best yer...lapanya perut saya broo....

Eazy Izzuddin said...

alamak bro
meleleh nk merase durian nih
huk3
xD

PoOhEm0 said...

wah....

pooh like durian....
mama slalu wat pulut....
kadang2 mama suka wat cucur durian....
mak lang pooh lak slalu wat tempoyak...
sapa tukang ramas...
pooh la...
hihihihi

kalu musin nie sampai sure stu umah kepanasan....

-datin zazaw- said...

cicicicicic
doyan...!
malangnye thn ni kt kg zazaw doyan ta menjadi laaa
sob3
thn lepas
jgn dibuat2
smpai bukak kedai depan uma taw bro..
mkn doyan smpai ta behengat
smpai deman2
lalalalalala:DD

sharamli said...

durian ngn r0ti canai?

♥.misz luna.™ said...

x ske durian..

nk mkn..
g mkn jauh2..

~~~

SiS-lin said...

makk aiii 1 bakul weiii...hntaq mai le sini sikit FS..aduii nk pi beli ler...ngencesssss

ije said...

erk.. musim durian ke? xde pun jual kat tepi2 jalan area kelantan ni?

*sekarang masih ada musim buah ke? uhu

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

mohh kite mam durian beramei-ramei...
hee!

puteri said...

pg td mkn pulut ngn durian!

elle said...

dh mkn dh kuah durian br2 ni mak buat... waaa... besh2! sedap tau! ehehehe...

DilOt said...

durian..kt kg dilot tgh musim durian..hihi,,

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top