Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Diantara Adanya Dia

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Sekadar perkongsian untuk memberi kesedaran pada rakan2 mahupun pembaca blog ini.

Semalam, bro ada terbaca satu blog yang berkaitan isu diratah bapa sedara.

Jika diikutkan, punca berlakunya perkara terkutuk ini disebabkan kurang pengawasan dari orang dewasa dan keadaan keluarga yang menyediakan pentas kemungkaran.

Di sini bro ulasakn serba sedikit keadaan masa dan situasi kejadian:-
- Mangsa masih di bangku sekolah
- Pemangsa merupakan bapa sedara (adik mak) baru habis SPM
- Ibupada bercerai dan tinggal bersama mak
- Keadaan daif, dimana hanya mampu duduk di rumah yang tiada bilik.
- Keadaan rumah yang memaksa mereka berkongsi tempat tidur.
- Mak berkerja dan balik di awal pagi.
- Mangsa merupakan seorang pelajar yang pintar tetapi pendiam.
Jika di ikutkan keadaan, kebarangkalian berlakunya kemungkaran adalah tinggi. Jika mengikut islam, adalah digalakkan mengasingkan tempat tidur anak lelaki dan perempuan. Ini untuk mengelak dari berlakunya sesuatu yang tidak diingini.

Dan ketahuilah syaitan mmg ada dimana2, tidak mustahil seseorang anak adam itu di hasut oleh tipu dayanya. Jika tidak tiadalah kes:-
- Haruan makan anak (mana erti rumah ku surgaku)
- Seks di sekolah (bukan tempat menimba ilmu ke)
- Pak imam perkosa (mana insan yang boleh dipercayai)
- Dinoda teman lelaki (xlayak jadi suami langsung)
- Rasuah (mana rezeki yang halalnya)
- Dera anak (mana nilai kemanusiaannya)
Semalam, bro mendapat cerita yang di past dari seseorang kepada bro.
Ada saudara kita (saudara seislam) hampir menjadi mangsa rogol kepada salah seorang saudara kita (la islam jugak ke) yang baru dia kenali di laman sembang Yahoo!! (YM la, pe lagi kan)

Alhamdulillah selamat dia membawa teman (even si lelaki tue xsedar). Tetapi lelaki tersebut melarikan diri. Dan report polis telah dibuat. Rakan kita itu masih lagi dalam keadaan trauma.

Harap rakan2 bro and saudara seislam bro tidak menjadi mangsa. Dan kepada pemangsa pula, jangan nak merosakan anak dara orang. Karang xpasal2 jadi kat keluarga kamu.
p/s- If ade nak order perfume untuk hadiah perkahwinan leh contact bro...

25 Jejak Perantau Maya:

hidayah said...

ya allah
jauhla dr pkra2 camni

Framestone said...

amin he...23x

bella said...

memang takot kalo bende2 camnie jadi kat diri sendri..harap2 tak kene..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

yg penting ilmu iman amal. maka xkan terjadi la semua ni. hahaha

Nazz@Purple said...

Bro..tak suke ar..tgk gambar tu..

Sama2 la kite jaga diri..Semoga semua sentiasa dilindungi dr benda2 buruk ni..

Framestone said...

bella--> harap2 xterjadi la kan huhuuh... bro just berkongsi untuk kesedaran je nie

+hazerin+--> tp kne ingat jugak syaitan pun berilmu n mengamalkan nasihat nenek moyang dorg...

Nazz--> jgn la tgk gmbr tue huhuhu...tutup mate huhu... harap xde la bnde cam nie jd kat Nazz ek

ain said...

Nauzubillah...semoga kita dan anak2 kita terhindar dr perkara spt ini!

Framestone said...

harap begitu la kak ain ek.. sy just mampu share je.. harap yang len pun sedar pasal nie ek

PoOhEm0 said...

oh tuhan...
apa dah nk jadi ngan dunia skung nie???
ish3...

cik nana~ said...

Nauzubillah... memang betul ape yg bro listkan sebab kenapa boleh jadi haruan makan anak tu. mintak dijauhkan dari kita dan keluarga kita.

Framestone said...

poohemo--> tue la... agak byk juagk bnde yg pelik2 berlaku skrg nie kan

cik nana--> tue la..bro listkan pe yg terlintas untuk dikongsikan bersama... sesambil tue riso gak jadi kat bro huhhu

chii said...

semoga perkara ini dijauhkan ..amin

::alwaniamalini:: said...

aduh..kes berat ni bro...
nauzubillah...mintak2 dijauhkan jugakla..

Framestone said...

chii--> harap gitew la kan.. dah lame chii xkomen kat sinie kan.. dan dah setahun lebih kite mengenalikan

amalini--> mmg kes berat pun.. byk kes yg bro nk kongsikan..tp nnt la ek... harap xterjadi kat kamu ek

AiE bAhRi said...

Bro,
sekarang ni manusia tak tahu menilai darah dagi sendiri.yang mana mahram dan yang mana bukan mahran.mana halal dan mana haram semuanya diredah dek tuntutan nafsu syaitan.

Nauzubillah.Minta dilindungkan oleh Allah.

p/s:Sempat lg promote perfume eh

Framestone said...

kalau ikutkan..kebanyak kes haruan makan anak nie.. disebabkan oleh darah anak luar nikah yang mengalir dalm keluarga tersebut

dan bnde nie yg membuatkan sesebuah keluarga mempunyai nafsu sesama sendiri..

he..23x mmg sempat pun promote... minggu nie baru dapat jual 2 set je

Eazy Izzuddin said...

masyallah
huhu
harap jauhi


ps : gmbr mengancam
=P

Naz said...

pasal tu gejala buang bayi bnyk berlaku di sana sini... apalah nak jd dng bangsa dan agama kita ni??

SweetyMya said...

hmm begitulah bila nafsu menguasai akal. moga suma mdpt pedoman...

eh igtkn jual lesung batu. haha ;p

hidayah said...

mn la bro dapatkn setan merah tu

Framestone said...

Eazy--> mmg harap dijauhkan la ek... gambar copy dari google je.. mengancam ek...

naz--> dah ade kondom pun xreti nk gunakan... dh diajar waktu2 subur pun xnk fikir2kan... entah cam mne nk ckp la kan..

rasenye bangsa n agama len pun xde la pulak kes buang anak even kes maksiat lagi banyak dari kite

SweetMya--> he..23x xramai yg mampu mengawal nfsu..dan ramai pulak yang berkawan dgn setan huhu

Hidayah--> amik kat google je.. he..23x cute x he...23x

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

seramnyee...eee mintak jauh dgn smue nie..haishh

Naz said...

x best kot pekai sarung?? tu pesal bnyk sngt kes2 buang sana buang sini... huhuhu...

Framestone said...

Cik AyieHel--> harap dijauhkan juga la ek

Naz--> bukan xbest... xreti nk pakai.. n malu nk beli he...23x yg pasl xbest tue kne tnye dorg cam mne huhu.. lain org lain taste die

Naz said...

hehehe....

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top