Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Out Of Fuel

Comey pulak gambar nie he...23x

Maaf lupa nak bagitau u'll yang bro minggu lepas ke penang & ipoh terutama kepada blogger yang berasal atau berada dari kedua-dua tempat nie.

Today story pendek je..
Pagi td, kete bro tersadai di tepi jalan (minyak habis) habis lambat bro masuk office.

Bukan bro x alert pasal minyak. Rupa2nya family bro ada pakai kereta bro tanpa pengetahuan & dan buh minyak. Kalau ikutkan minyak bro tue leh cukup pergi balik bro dari kerja hari ini.

Mula bro ingat kereta nie merajuk dgn bro sebab 3 hari bro drive kereta orang lain. Nak bagi signal pun leh silap bg viper huhu.
Sampai office je, komp bro pulak wat hal..erm alahai.. bad day kot untuk bro hari nie. xpe la kan. Ada hikmah kot.

Pengetahuan yang ingin bro kongsikan dgn u'll fikir2kan dan renungkan bersama mengenai minyak kereta.
Lelaki
-Selagi meter minyak xcecah bawah E selalgi tue xde nk isi minyak.
-Selalu isi dalam rm10-20 terutama time sengkek.
-Dorang dah hafal shortcut ke mana2 stesen minyak

Perempuan
- Minyak menyala sikit dah rasa perlu cari stesen minyak
- Selalu isi dalam rm20 ke full even sengkek
- Keluar isi minyak.. balik pun isi minyak lagi (kak izan cakap)
- Selalu menyimpan no tepon sape2 laki yg boleh membantu dorg if tertibe minyak habis tepi jalan.
pe2 pun xsemua la kan..
If korang rasa pe2 perlu ditambah bagitau la ek.. Bro akan tambahkan.. Otak running xok. Malam td kul 1pg baru sampai umah.

27 Jejak Perantau Maya:

Hidayah said...

hahah..kiter ada experience gak pasal out of fuel ni..kat depan kubur cina lagi kat jalan nk ke proton city tu..sensorang lak tu..ngeri..huhhuhh...

bella said...

bad day btol bro eh...

yang perempuan tuh same la dgn bella..
huhu..
cume bella tak simpan no laki yg boleh tlong je la..

ije said...

erkk.. bab lampu tu ada benar la kot. tapi xde la gelabah. boleh la kalau nak jalan lagi 20km.

boboiz said...

aku sokong kau bro..aku kalau minyak kete tak sampai menyala aku malas jek nak tuang minyak..tapi wife aku tinggal 1 bar dia dah suruh isi minyak...kalau tak dia pakai kete satu lagik..huhu

Nazz@Purple said...

Nak wat cam ner..ktorng kan perempuan..kalau jadi pape lagi masalah nanti...lbh2 lagi drive sorang2..so..bila dah 1 bar je..mesti tak sedap ati..takut xsampai umah..huhuhu..

♥ PinK HeL ♥ said...

heee...mcm2laaaaa......duhh!!!

C-Ha Nasiha said...

btol3x!
pakwe kte sllu isi minyak ble da cecah bwh E..
yg kite ni dok la risau takut mati tgh jln..
yg die dok relaks jerk..
xper pun bg die..
ehehe..

Framestone said...

Hidayah--> he...23x cammne leh jd cam tue tue.. memalam ke siang lalu kat jirad cina tue ek...

dulu masa koje kt proton city if balik memalam mmg selalu pastikan minyak cukup... dah la mbe selalu ckp kat kawasan tu keras he..23x

keras dgn batu nisan je..

bella--> rasanya mmg bad day la huhu tp bro ok je.. oh xsimpan no laki ek... sellau if ade prob time memandu call sape ek

ije--> oh ye ke... ala besa la tue..mne yg dah tahu kat mne stesyen minyak..xkisah dah nyala pun leh relax je memandu kan he..23x

Framestone said...

boboiz--> he..23x kes kite same je..aku selau gk kne bebel if die tgk menyala je minyak tue..

pok pek pok pek..siap kne cubit lagi tue selalgi aku x g cari stesyen minyak...

Nazz--> oh cam tue ek... sape suruh drive sorg2 he..23x selalu klu menyala tue masih lg leh drive dalam 20km.. so leh la cari stesyen minyak..

Hel--> he..23x besa la.. macam2 ada la best..baru cam astro..dah namanya kehidupan kan

C-Ha--> selalunya tuan punya kete sure tahu bile perlu isi minyak..dorg dah budget awai2..so if dh byk E pun dorg leh tahu berapa jauh kete die leh pergi lagi

MISZ NaNa said...

hehe...bad monday ke bro???

Framestone said...

agak bad jugak la kot..tp xde la bad mana pun.. cuma ade je yg xkena

cam pg td..bro g kedai nk beli brkfast..siap terlajak lg tue (fikiran ke tempat len)...patah balik g kedai tue..tgk2 dah tutup.

komp xok lg..so bro pkai laptop company...tp prob punya..xleh nk pakai button control n ade function xok..so xleh nk copy paste komen korg kat blog

nonna manis said...

hmm mmg lelaki isi minyak cm tu..sanggup gelabah ble myk da nyala2..teringat pengalamn semasa d pekan rembau..terpaksa mencari stesen myk di ujung kampung lebih kurg 10km

Hidayah said...

stuck kat situ kol 2 tengahari..time tu nak kejar masuk opis balik..time tu keje kat warehouse kat proton city..
terus la kol husband..n terus kena bebel..
coz dia dh pesan soh isi minyak dulu...heheeh..

Framestone said...

nonna--> lelaki xde la gelabah mana pun.. cuma dorg nie nk show yg dorg cool.. relax je bwk kete evenminyak dah nyala..

lgpun dorg senang je nk thn motor ke kereta ke untuk g beli minyak huhuh... pe2 pun tue sume pengalaman..bukan selalu..

Hidayah--> he...23x kne bebel je die nie ek huhu... bukan selalukan he...23x

ala tengahari..klu tgh malam mesti best kan stuck kat situ..mne tau nmpk yg lompak2 ke

~~Noly said...

cian bro nih...jgn wat muker camtu la..cenyum ckit...haaa..kan manis tuh.. =)

Framestone said...

bro ok je.. xde la wat2 muke pun huhuhu... manis ke bro..ramai yg ckp bro nie masam terutama lepas berpeluh he...23x

ain said...

akak mmg pantang bila kuar signal myk. cepat2 full tank!!!

wawa said...

x jugak bro...sy kalo kuar signal tu anggap cam miscol je hehehe...since dok kuching dh b'pengalaman 3 kali abis minyak tgh jln...xde maknanya nk mntk tlg org...sndri jln kaki g beli minyak tau hehehe sbb slh sndr...

Luth Textile said...

aku takut bro.. kat paras E aku dah fillup petrol..
takut.. nt takut mati tgh jalan.. susah!

hidayah said...

haha. terasa ar bro. haha. tapi tak heran ar. mmg betul pun. wat eva~

penah tersadai kat sabak bernam cz tak isi myak/

stesen myak pun 7 lgkah je dr tmp keta tsadai tu..

malu2x..nasib baik adik2 kg tu sudi tlg belikan myak.. HAHA..kenangan betul..

tu keta, motor lak nasib baik naik gan abang. abang la kena tolak. adiknya berjalan kaki. CEH!! HAHAHA

DilOt said...

dilot pun jarang gak ar...bile E dh gelabah...sbb dpt budget....E kite tu leh smpi mane..

tp bg pompuan mmg patut dan harus isi minyak..sbb pompuan ni bahaye sket kalo kereta tersadai tepi jalan..lgla kalo malam atau jalan2 yg suram...

nnt jd kes lain lak bro...besok glamer masuk paper..huhu..xpela...xjadi glamer pun xpe..

Framestone said...

kak ain--> nk pinjam kete kite x?? sure asik full tank je akak isi kan he...23x bahagia saya huhuu

wawa--> peh anggap miskol je ke...klu receive cal cam mne pulak ek huhuu...

pengalaman tue..bukan sellau dpt jln kaki... klu sorg2 berani x jalan kaki g cari minyak he...23x

Luth--> he..23x tgk org gak..cam aku pakai kereta family..tue pasl malas nk isi penuh..xpasl2 je isi penuh yg lenjan org len.. xpasl2 aku kne isi lagi..

yaya--> oh pernah ek.. best x tersadai lg beberapa langkah huhu... bukan selalukan berjalan..exercise..

bro pernah minyak motor habis..time tue pinjam motor member..hampeh je rase die... dahla meter minyak xidup..die pulak xckp minyak tgl sikit...

Dilot--> oh ye ke..cam semalam..bro isi 15ingt..tp masih nyala jugak E nye...he..23x tue petg time balk bro tmbh lagik 20.. tp mlm td kuar dah nyala balik huhu

oh xsanggup ek jd popular kejb he..23x tue pun klu sempat popular..klu kuar berita yg mnegatakan "mangsa yang dirahsiakan identity" lngsung xpopular dah..wat rugi je jd mangsa he..23x

MaDihays{Ida} said...

hehehe, rase2 cam dah tergolong kat kaum yg lagi satu tu la pulak, tapi kat lembah klang ni kan banyak petrol pump nak risau ape kan? Ya Allah, jangan ler kete aku mati lak sbb x de minyak pasni.. x pernah lagi jadik, tapi dah selalu buat...

Framestone said...

ops dah tukar kaum ek..ade angkat sumpah x he..23x gurau je... selamat byk.. tp if kat kl separuh mati gk nk mencarinye.. klu terlajak nk patah balik punya la jauh tempat nk U-turn tue

wawa said...

tu yg abis minyak tgh jln bro...sbb recieve call la hehe...kalo sorang2 tkt gak bro...tau je la pompuan ni...mcm2 leh jadi....sbb tu kalo kluar mst ada sorang bodyguard hehe

p.i.n.a.t. said...

pinat kalo tgk lg suku nk sampai E da mintak dwet kt ayh da nk isi mnyk..heheeh..

Framestone said...

wawa--> oh ye ke..bile nk jdkan bro bodyguard ek..gaji bro dah nk habis nie..tp kamu xjugak ajk bro kuar he...23x

pinat--> cet mintak duit kat ayah lg tue huhu..ish2 huhu..xpe pinat kocik lg...jgn mintak kat bro je udah la kan....

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top