Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Bro Framestone d Ipoh

Assalamualikum wbt & salam sejahtera

Malam nie bro akan bergerak ke Ipoh sampai Ahad, If ada sesiapa blogger dari Ipoh boleh je nk ajak berjumpa. Itu pun jika tiada aral menimpa.

Before bro merapu rapan dengan lebih mendalam, ada eloknya jika bro mengupas sedikit isu.
Rasanya masih ada insan yang dimuka bumi ini, tidak reti menghormati orang lain. Tidak kira dia muda atau tua. Setiap insan masih mempunyai perasaan, dan mungkin mudah terguris dengan kata2 dan tindak tanduk anda (even anda xde la bertanduk)

Baru2 nie, adalah insan yang memperlekehkan bro di shout box. Dalam dok tenangkan blogger len pasal isu nie, akhirnya terjadi jugak pada bro. Pe2 punbro relax la, adat manusia yang tidak mudah melihat kehebatan orang lain. Sekadar berani menyalak senyap2.

Perkara seperti ini biasa je. Jika bro berjinak semula dalam politik, isu seperti ini pasti akan bro ditemui. Bro suka dengan mereka yang lantang bersuara tetapi xsuka dengan mereka yang berani menyalak tetapi tidak sanggup menunjuk muka.

Pe2 pun bro maafkan, mungkin dia masih belum nampak matlamat hidupnya kecuali memperlekehkan orang lain. Harap2 mendapat pertunjuk la ek. Xpun terkena pada hidungnya sendiri.
Panjang la pulak ek,
Now bro nak ceritakan pasal Ipoh dan kaitan dengan bro.
- Bukan tempat kelahiran bro, coz bro lahir kat HBKL
- Tempat bro menuntuk ilmu dan mengaku menjadi warga Ipoh selama 7 tahun
- Tempat di mana bro mendapat ramai kawan dan kenalan.
- Tempat di mana bro lagi dikenali berbanding kampung halaman. (tp tue dulu la)
- Di sini buah hati bro berasal.
- Tempat dimana Bro berlajar berdikari
Pe2 pun bro lebih suka menghabiskan masa di Ipoh berbanding tempat2 len. Entah la kenapa. Mungkin hati bro masih di sini.

21 Jejak Perantau Maya:

PoOhEm0 said...

wah...
ipoh chenta ati bro....
hahahaha

ipoh tempat byk kawan2 pooh tinggal....
hihihi
bila la leh jalan2 kat ipoh???
erm....


sapa tue bro yg dok menyalak2 tue???
yg pasti bkn pooh kan2...
huhuhuhu

Framestone said...

die menyalak kat shout box je huhhu...

oh ramai ek.. bro pun de ramai mbe kat sane..cume xde no contact n xtau dorg sebenrnye ade kat mne huhhu....

Marzalina said...

relax la bro...ignore jer org yg dok buat cam tu.

saya pun suka dok my hometown...georgetown..hihihi

Framestone said...

Ipoh not my hometown he...23x g goergetown hari tue pun dah pening kepale huhuhu pusing2 je..

mmg ignore pun huhuhu..

~~Noly said...

wahh..selamat balik kampung bro..hehe

Luth Textile said...

eeepoh malii broooo!
selamat menjejak kasih! lalala..

Framestone said...

Noly--> Ipoh bukan kampung bro la... huhuhuh

Luth--> xdenye nk jejak kasih.. buah hati bro dok Kl la nie...tp balik ipoh sesama malam nie...

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam framestone..sabtu ni di teluk intan di menara condong de gak interview terbuka..sy dpt information dr kwn2 sy..try la..

hidayah said...

bermakna betul ipoh ni pada bro.
eh, hbkl...sama la. wad berapa? eceh~

mmg susah nak puaskan hati sume pihak...
sabar bro...
ada hikmah disebaliknya =)) keep smiling...

Eazy Izzuddin said...

eazy pun org ipoh jugak bro...
hik3
lahir n membesar disana, takat sekolah rendah jek
then merantau
almaklumlah ayah tentera
byk pndah randah...
xD

Naz said...

aku pun pernah kena mcm ko tu. ada org kritik, tp x tunjukkan identiti sebenar... manusia mcm ni memang hatinya kecil, sekecil otaknya. betul apa yg ko taip tu... manusia yg blum nmpak matlamat hidupnya selain melihat kelemahan org lain...

selamat balik Ipoh... bawak limau bali bnyk2 yer... hehehe

LaLa said...

oh bro blaja kat mana dulu?

Nazz@Purple said...

Bro..pegi dan balik dgn selamat ok..ingat la org2 yg tersayang..

Encik Azizan said...

ku tunggu kepulangan mu bro..

btol tu bro, org memperlekehkan org len tdk mempunyai matlamat hidup dan sebenarnya tidak yakin dengan kebolehan diri sndiri.

Wana said...

nak ikotttt.....!!!!! suka tinggal2kan aiii.. hehhehe

mc'eja said...

yg menyalak tu anjing kot..ahaha..slumber je ckp cmtu kan.

DilOt said...

ye ke bro de org menyalak....xsempat lak nak tgk...br dpt jenguk blog arini...

zazaw said...

pelik owg mnyalax..
na tuka spesis tuh bro
bro dulu blaja kt ner.?

Framestone said...

NORAZAH--> oh ye ke...maaf la..sabtu lepas teman ade kat Ipoh..de hal mmg xleh turun Teluk Intan. G x interview tue

yaya--> 7 tahun dok merantau berlajar kat Ipoh huhu... mmg byk kenangan gitew huhu... pasl lahir kat wad mne tue bro pun xtau..coz bro kuar2 je terus dimasukan dlam tiub he...23x

mmg susah nk puaskan hati semua orang..sebab tue kebanyakan yg bro tulis di blog semua ada kaitan dgn pembaca setia blog nie..

Eazy--> bro tahu eazy dulu mmg pernah dok kat ipoh... tp time eazy dok dulu bro pun xtau bro dah ade kat ipoh ke x he...23x mybe lepas nie turn eazy pulak merantau ek

Naz--> sorry Naz hari tue turun Ipoh xbeli limau bali untuk mu he..23x mmg xbeli pe2 pun..dgn kete rosak n aku terpakse amik EL sehari.

Mmg ramai yg berjiwa kaco onar cam tue..yg jadi mangsa penulis blog yang beretika seperti kita. kita berblog pasl hal kite.. yg die nk bikin onar knpe pulak.. betul kan

Framestone said...

LaLa--> masa kat Ipoh bro berlajat kat SMK Anderson.

Sorry lambat reply komen LaLa.. bro bizi lately.. nie baru nk balas sume komen2 yg len

Nazz--> alhamdulillah bro dah selamat balik even time nk balik, kereta rosak.. dapat gak bro EL untuk sehari je. dapat gak berehat di eon service center

Azizan--> teman dah pulang dah pun.. nie baru nk reply komen2 u'll yang lama2 nie..

susah nk ckp mengenai insan2 seperti nie..pe2 pun bro ok je.. harap insan tersebut ok la jugak ek.. bro tulis blog xde berniat nk sakiti hati sape2..tp kate org hati manusia siapa yg tahu kan

Wana--> lambat bagtau..klu xleh je nk ikut.. if muat keta la kan.. coz ramai yg menumpang sekali..

maaf lambat reply komen kamu..bz sikit lately..

Framestone said...

mc'eja--> mane eja tahu yg menyalak tue anjing..klu anjing bro sure leh cam la.. nie menyalak cam hape je..kucing dengar pun leh tergolek2 tahan ketawa...

sorry baru dapat reply komen kamu.. agak bz lately

Dilot--> yup ada yang menyalak... xpe Dilot..bro pun baru je dpaat reply komen kamu..bz sikit lately huhhu

zazaw--> tue la rasa mahu je tukar spesis die tue..tp entah la.. dah die rase nk menyalak..xkan bro nk halang kot.. klu nk bro tukar status spesis die tue leh la

dulu bro berlajar kat smk anderson msa dok kat ipoh

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top