Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Ketenangan Ku Cari

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera.

Maaf kali ini bro menggunakan haiwan yang dianiaya untuk keseronokan manusia he..23x harap xde la sapa2 di sini terlibat dengan wwf, persatuan pencinta haiwan mahupun belia 4b parlimen zoo negara ek.

Pe2 pun yang dianiaya just gambar die je.

Pagi nie terlintas di sanubari bro untuk menyanyi lagu nie. Mungkin untuk menghiburkan hati yang kesunyian.
Ku meniti awan yang kelabu
Ku tempohi lorong yang berliku
Mencari sinaran menerangi kegelapanku

Ku percaya nanti suatu masa
Sang Suria kan menyinar juga
Membawa harapan yang mengunung bersamanya

Engkau tiba
bagaikan pelangi......
Mungkin kerna minggu nie bro agak kurang ceria. (Ada x yang sudi ceriakan bro)

Badan pun lenguh2 nie. Cam nk diurut je. Tapi masih xkesampaian. Hari tue, salah seorang pegawai di department bro offer yang kawan nenek die dari Ipoh de datang sini. If nk mengurut just bayar RM20 asalkan dapat tahan kesakitan je. Tapi time tue bro xde kat sini coz outstation, kalau x leh je berurut.

Masa di hotel bro ada mendapat baucer urutan spa. Dengan syarat buy one package get free package. 1 package paling murah pun RM138++. Mahu je try, tapi tiada waktu yang sesuai.
Baru2 nie, bro di beri perluang untuk me"review" salah satu e-book, muka bro pun dah ditempek di mini site untuk penjual e-book tersebut.

Dengar cerita e-book itu dijual dalam RM25, Pre-Launch dalam minggu ini. If tiada pe2 masalah insya'lah awal julai akan mula dijual.
Bro masih belum lagi wat entry pasal program affiliate yang bro join n mendapat hasil dari sana. Insya'lah ada masa nnt bro share dengan korang.

Kekadang if kita berblog biar la boleh mendapat sedikit side income. Mungkin dari promote bisnes orang or promote bisnes sendiri. Xpun layan iklan nuffnang pun boleh dpat jugak. Betul x Princess N...???

Pagi ini bro tengah menguruskan tempahan One Drop Perfume dari seorang customer di Melaka. Even beli sikit2, tapi masih ternampak incomenya (terutama time xde duit).

Cadang cam nk wat satu blog yang fokus menjual pe yang bro jualkan la n blog BeliBuy ini just jd tempat untuk bro merapu je. Pe pandnagan korang ek??
Dalam minggu ni ebro mendapat maklumat, dimana terdapat product terbaru dari One Drop Perfume iaitu set 3 untuk lelaki & set 5 untuk perempuan.

Tapi product itu masih belum dilancarkan. Tetapi sudah mula dijual. Jika ada sesiapa yang nak jadi yang terawal, sila hubungi bro ek.

Harga masih RM40
Erm masih mencari keceriaan dalam kesayuan

Thank wat Rakan Blogger, Noly kerna sudi membuat entry khas mengenai bro di blognya. Even bro xde la rapat dengan dia. Tapi entry dia masih mampu membuat bro tersenyum.

33 Jejak Perantau Maya:

DilOt said...

urut2..oh tidak...sakit bro...
xmenahan nak gelak nnt pun ye gak...nnt last2 rasenye lebih byk ckp..."makcik jap...nak gelak.."..last2 makcik tukang urut pn give up dwatnye...

out of topic ->
hehe..tu sampingan je bro...mane tau tgk muke dr ensem leh cepat baik..haha...tu namenye sakit demam kura-kura...ngada2 betul...

Framestone said...

bro mmg suka sakit2 diurut..cuma tang part2 tertentu je.. tp de jugak kawasan larangan n xleh disentuh..xpasl2 je.. bro mengeliat n tergelak sorg2 huhuhu....

tp susah jugak tue if tiap2 minggu dtg semata2 demam kura2 kat doktor yg hensem tue.. bro hensem x?? klu bro hensem sure kamu hari2 dtg lawat blog bro he...23x

MISZ NaNa said...

kesian lembu tu. urut2? oh tak suke sakit. tapi kadang-kadang melegakan jugak.

---->first love:- selagi boleh dicintai. ape kate bro buat tag tu bubuh sendiri ek??? ^_^

Framestone said...

salah la..sian gamabr lembut tue kan..ha baru betul huhuhu.... sakit2 tue la yg wat sedap diurut huhuhu....

ops blog bro mmg xterima tag la... klu wt tag kat blog nie..gamaknye xleh la bro wat 1day 1 entry huhu...sebab hari2 de cerita yg bro nk share kan he...23x

azizan4444 said...

ku x pnah brurt ni bro.org ckp sakit gler n x elok pada remaja2 yang masih gagah..hehe

Framestone said...

he..23x ish kamu nie... nk urut belakang je.. ade prob sikit la..xleh nk wat kerje berat2.. nk baring pun xselesa dah nie...

PoOhEm0 said...

huuuuuuuuuuuuu......
sian bro sakit2 yek???
erm...

meh pooh nk tulun picitkan....
nak pooh pijak2 or tumbuk2 blkg bro????
pooh slalu jer mcm tue kan kwn2...
depa kata best....

bro mao cuba?
free xyah bayaq

hidayah said...

betul ke nenek yg urut. eceh~ tertanya plak saya.. keh3x

huhu. maju besnes....

en_me said...

lawa gigi lembu tewww.. ahaks salamm

Framestone said...

PoOhEmO--> ok gak..mmg bro suka ade org tumbuk belakang bro..tp tumbuk besa2 la.. pijak pun ok jugak.

pijak slow2 belakang bro sampai ade bunyi2 huhu...dulu selalu kat hostel mintak junior wat cam tue..ade la sorg reti urut dgn kaki..peh nkmat..xpyh g spa

yaya--> yup mmg nenek yg urut la.. klu die yg urutkan peh mahu lengguh jari jemari die... bisnes besa2 je.. nk order x

bro_me--> lawa ek gigi die..entah mulut sape la yg kite tempek kan tue

azizan4444 said...

hoho..bro terlebh bt keje ni..pape hal moga cpt smbh sakit blkng tu

azizan4444 said...

hoho..bro terlebh bt keje ni..pape hal moga cpt smbh sakit blkng tu

Framestone said...

harap2nya begitu la...

-che zazaw- said...

suwoh makwe urot..
ta pn suh jep tukang bidan nek Leha uwot..
mesty sehat sepanjang idop..!

Framestone said...

sape tukang bidan nek Leha ek.. xkenal la

sihat sepanjang hidup ek.. mane budak kecik nie tahu ek he...23x

ain said...

alamak syukri...ni lagu fav akak nih!!!

CikYana(",) said...

out of topic:-

yup2..
hihihihi
sape insan 2..
biarlah kami berdua je yg tau :)

Framestone said...

kak ain--> sama la kite..nie pun lagu fav kite jugak he...23x

CikYana--> he..23x tgk nnt akan ku siasat he..23x

AiE bAhRi said...

Bro,
pergilah mengurut untuk keselesaan badan.jangan abaikan kesihatan.

Alamak,,kenapa lembu plak bro letak as a pic dlm n3 ni..

Framestone said...

tue la..aie leh urutkan x he...23x bg betul sume urat belakang bro nie... cdg nk cari tukang urut..de dpt..rm30 tp kne wat appointment dulu baru leh..dtg lambat xdpt la..

saje je buh gmbr lembu nie..nk enmghiburkan hati je

~~Noly said...

teringat lembu ayah kat kampung..tp bkn jenis tompok2 cenggini..hehe..

semoger tenang selalu bro...;-)

Framestone said...

ok je Noly..nama Noly de dlm blog bro nie huhuu....

lembu ayah Noly tompok die cam mne ek... tompoh ala2 batik ke or ala2 lembu kacukan

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam framestone...hikhik..sejak bila training lembu senyum ni..de kat behrang stesyen ke?

Framestone said...

sejak jumpe gmbr nie n ade photoshop he...23x comey x huhuhuh.... tp lembu nie xde la kat behrang pun huhuhu

hujan la pulak... mls nk g ke kereta.. huhuhu

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

ooo..kat sna ujan ek..kat cni dr td bnyi guruh tp ujan x ga turun..

bella said...

salam bro...
nape kesayuan???
sihat??

~cik manis~ said...

bro keje kuat sgt kot smpai lenguh bdan sgale.
rest skit
:D

Luth Textile said...

aduhai..
jgn stres2 bro..
pg mandi sungai br besh.. hahaha

-aTie- said...

...
Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

len kali tulis lagu bg abes ye cik abg
xpasl2 xpuas nk nyanyi
hehehehe

Marzalina said...

wahhh, layan lagu jiwang ni...huhuhu...dari layan lagu tu baik layan transformers!!! hahahaha

hidayah said...

huuhu. sabar jela. bro da setel lum streamyx kat uma tu

Framestone said...

RAJA NORAZAH--> Kat Tg Malim hujan lebat la.. huhu kamu kat mane ek..kerje kat slim river ke?? tp sampai Behrang semalam hujan rintik2 je

bella--> bro sihat je... kesayuan je.. kenapa.?? nk temankan ke??

Cik Manis--> tgh nk rest la nie.. manis leh urutkan x he...3x lenguh sgt wat koje.. ke lenguh sebab byk duduk je

Luth--> 2mgu lepas baru je mandi sg.. mybe mgu depan kot ade entry pasl mandi sg tue...tgu la ek..gmbr xdpt lagi

Atie--> xbest la letak lirik sampai habis.. nnt yg dtg blog nie sume nk nyanyi je

Marzalina--> jom la layn transformers huhu

yaya--> sabar la nie..stremyx xsettle2 lagi huhu...panas je rasenye nie huhuhu

hidayah said...

dah bukak baju lum ?

eh, kipas...

haha~

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top