Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Benda Yang Dirisaukan Terjadi

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

Entry nie khas buat meraka "Penjawat awam" seperti yang dinyatakan di akhbar ini.

Apa yang bro risaukan dah dilaksanakan berkuat kuasa hari ini. Seperti yang bro nyatakan di entry sebelum nie yang bertajuk Sendiri Menyepi.

Ramai yang xnk bro hilang dan berhenti berblog. Tetapi nak wat cam mne. Mungkin perkeliling yang akan dikeluarkan mungkin akan mempengaruhi kehidupan bro yang akan kurang berblog, berfriendster, berfacebook or berYM.

Erm entah la. Tue yang bro perasan sejak awal.

Memang betul apa yang pihak tertinggi kerajaan buat. Harap dengan ini dapat membaiki prestasi perkhidmatan kerajaan seperti yang bro wat dalam project paper last semester yang mendapat full mark.

Kekadang bro terasa seperti ada yang memerhati blog bro yang satu lagi (ops xleh bagitau... ianya blog politik)

Pernah seketika isu dan cadangan yang bro utarakan diterima oleh 3 menteri yang dirahsiakan identity. Tetapi seminggu kemudian diutarakan oleh mereka dalam membaiki kelemahan parti politik mereka (tetapi masih belum nampak kesannya)

Back to the main topic
Perdana Menteri melarang penjawat awam menggunakan:-
- kemudahan sembang,
Xde YM susah nak berhubung dengan orang di lain department. Nak call asik engage (bz la tue) nk pergi ke sana kekadang mau patah kaki (kawasan besar kalah kawasan stadium bukit jalil) Lagi pun mudah untuk transfer document.

- menggunakan Internet untuk tujuan peribadi,
Oh NO MORE BLOGGING huhu no more friendster or facebook.

- menjalankan aktiviti komersial dan politik.
Xboleh la nak berniaga. Dah la nama BeliBuy nie menarik (even xde jual pe2 huhu). Ops politik cukup sekadar politik kedai kopi. X perlu heboh2.

Dan Antara larangan tatacara penggunaan Internet yang dijelaskan oleh Perdana Menteri itu merangkumi:-
memuat naik, memuat turun, menyimpan dan menggunakan perisian tidak berlesen.
(Ops if kerajaan sudi spend duit untuk beli software yang bro nak pakai ok je..)

Tapi masalahnya:-
- Pakai mungkin sekali dua je.
- Kekadang bila emergency, dia punya tempoh dah tamat (xpasal nk kne crack)
- Bila kita apply software tue, tgu berbulan2 baru dapat.
- Then selalunya software yang original membataskan penguasaan kita (itu xleh wat ini xleh wat)
- Senang cerita everything akan jadi lambat dan kurang effective.

So apa pandangan u'll..

Buat sesiapa yang masih ingin menghubungi bro if dah x berblog. Sila add bro dalam Friendster, Facebook, YM dan mintak no tepon ek.

Erm Alahai

35 Jejak Perantau Maya:

kayteeze said...

Singgah kejap..

Hmm...kak tie dah terbaca tadi, hmm...bagi kak tie, tak tahu nak komen...

Kak tie pun dulu terlalu kemaruk blogging, kerja2 di rumah terbengkalai. Tapi sekarang, dah dapat kawal diri. Kena siapkan kerja baru boleh blogging..hi hi..

suezensuzanna said...

hurm......no komen

kayteeze said...

Singgah kejap..

Hmm...kak tie dah terbaca tadi, hmm...bagi kak tie, tak tahu nak komen...

Kak tie pun dulu terlalu kemaruk blogging, kerja2 di rumah terbengkalai. Tapi sekarang, dah dapat kawal diri. Kena siapkan kerja baru boleh blogging..hi hi..

Framestone said...

kak tie--> ops sy just boleh berblog kat ofis je..klu g cc cam xde feeling la pulak huhuhu...

suezana--> ok komen anda diterima... bukan koje gomen kan

Sis-Lin said...

ye le..ssh jgk kan,kdg2 kt blog ni le kita nk cite hal2 kehidupan kita,nk bt diari, org x boleh bc lak guna buku..
ishhhh ssh jgk ek...
lps ni klu tgk FS lama x update ,sis tau le knp...sian kan,jgn demam x de blog nnti udah ler..hehehe

Framestone said...

xdenye kite demam if xberblog..cuma jari rase xselesa je la....

tue jugak..cam kite suka jadikan blog tempat untuk kongi pengetahun atau info...

meo188 said...

erm, xpe, budak2 it leh tolong. huhuhuhu

Framestone said...

mmg budak IT akan tolong... dah besa dah wat cam nie.. if nk langgar peraturan leh je...

department aku nie pun xde yg diblock pun kecuali tang pentadbiran je..klu x satu koje aku xberjalan he..23x

DilOt said...

ye meh...susahla mcm ni..hehe...

kite bukannye slalu edit pun.....keje wat gak..de mase...dh rehat...br kite updte..bukannye 24/7...

tp kalo die block ip..bukala ip tu balik...hehe...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bkhidmat utk kjaan tchenta...

PoOhEm0 said...

uhuhuhu....
pooh xtawu mao komen apa kat sni....
coz pooh blom lalui sume2 tue...
erm....
kdg2 bnda2 bgus gak kowt...
iyela klu pooh g HEP slalu ja tgk makcik2 tue dok berYm.....
jenuh dok tgu depa...

Framestone said...

Dilot--> he..23x sebenarnye xde susah mne.. pasl block memblock nie bro dah besa pecah masuk huhu..dari U sampai la koje kat U (tp U len2 la ek)

mmg la..tp pasl tue kne ckp kat Najib..tue pun if die nk amik tahu la kan..rasanya die pun xreti nk berblog, berfriendster ke berfacebook he...23x

pasl ip tue xtau la..sebab ip dalam sini mmg dorg dah setkan.. ubah setting insya'lah mmg xkan dpt internet he..23x

N--> yup berkhidmat untuk kerajaan yg tercinta...

Framestone said...

Poohemo--> tue la pasl.. if tgk bro time koje mmg koje..cuma kekdg tue wat gak bnde len..kate multitasking... baru la pekerje berdedikasi

dorg xleh nk mengumpat or borak2 tue yg lyn ym huhuu..dorg wat conference kot

bella said...

ala...
nanti rindu bro la kalo bro dah xberblogging...
sedey la mcm nie..
meh bella nak add fs bro..

Framestone said...

add la fs bro..fb ke.. ym ade x?? no fon ke??

AiE bAhRi said...

bro..yg pntg jgn stop berblogging...
nnti saya kurang 1 blog utk dibaca dan diambil iktibar.

Framestone said...

Tue la.. mmg ikut hati xkan stop berblogging..sebab tue hari2 ade je entry yg bro akan wat huhuu

ije said...

besela. ada baik buruknya. YM memudahkan penjawat awam bekerja. tapi boleh jugak melalaikan.

Luth Textile said...

bro, the 1st thing nk cakap, berbloglah anda dirumah. hahaha.. yela,tak payah nk riso semua2 tu.. rilex,, kita bayar, kita guna..

apa yg pak najib cakap tu betol la jugak.. ada +ve ada -ve..

Framestone said...

ije chan--> he..23x biarkan je la.. cam bro mmg jrg lyn ym huhu... selalu jrg on pun..

Luth--> malas nk berblog kat umah..coz klu kat rumah xde bnde yg nk dishare.. tgu ada internet la ek

mmg ada +ve -ve pun... pe2 pun die buat jgn org bawah die pulak xde wat pe2 huhu

MISZ NaNa said...

bro mmg tinggal satu care je...berblog di rumah..xde org kacau dan boleh berblog sampai lebam. tapi kalau kat rumah sume keje x jalan adeh.....

elle said...

uhuhuhuhu... nt elle jd kakitgn kerajaan jugak! hadoihh... xleh nk berfoya2 kt tmpt keja la ni... ehehe...

xpe2... elle keja setakat pukul 2 ptg aje... kna pkai intrnt sndr kt rmh la ni.. ehehe...

Framestone said...

MISZ NaNa--> tue la kne pasnaginternet kat rumah la gamaknye huhuhu... tp klu pasng kat rumah bukan ade yg nk pakai internet sgt huhu

elle--> he..23x mahu berfoya2 ek time koje.. xpyh la..elle dok je kat sekolah..sure ramai yg akan rajin dtg sekolah he...23x

tp best la elle koje sampai tghari je

hidayah said...

kat tmp yaya keje ni pun dah block lama dah bro. tu yg slalu respon lambat kat bro.arap faham la kay.wah full mark! syabas ar. politik mesti kuat kan bro nih....berpengaruh. huhu~

Zaidon said...

takleh YM... bosannya :)

Framestone said...

yaya--> oh xpe la..tp masih leh respon kan.. bro sentiasa fham je huhuu

dah besa dh dpt full mark terutama dalm topik yg bro suke... bro xde la kuat politik sgt huhu...just besa2 je...pengarh..?? (erm cam dah xde je)

zaidon--> xde ym..kite lyn bnde lain...byk lg application yg boleh kite gunakan sebagai tempat chating n x di block

LaLa said...

kalau cemtu,blogging kat rumah saje la kut?

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

salam framestone...

nuyu farhan said...

kita berface face di facebook ek..hehe :p

Eazy Izzuddin said...

ouch
huhu

uish bro
jgn menghilang
huk3
naseb la da add bro
de phone lagi
keep in touch

bella said...

esok huda kuar hospital..yea...

nasib baik mili bella balik umah pagi td..
risau betol...

bro pnye fs ape??
email ym??

~~Noly said...

err..ape2 laa..moger bro sehat sokmo...

en_me said...

blog vukanlarr hakmilik kekallls ghitewww.. salammm abg syukri teww

hidayah said...

suka ah kalu bro faham
hehe~

Framestone said...

Lala--> dalam proses memasang stremyx nie huhhu.. lepa snie leh berblog kat rumah.. mendownload n menupload sepuas2nya

Raja--> salam buat kamu juga.. thank coz sudi menjejak kaki ke teratak buruk kite yg xde pe2 nie huhu

nuyu--> leh je... nk face 2 face di facebook..tp dah lame xsembng dgn kamu kat sane he..23x

Eazy-->mmg kamu ada sume no contact bro..tp xcontact pun bgtau ade pe2 agenda.. sian bro tau huhu

bella--> oh ye ke... mlm td die de call bro..tp bro tido.. cdg nk call die pagi nie.. (if ada masa la kan)

mili balik sudah..die ok x?? ade trauma2 x?? fs bro ade kat atas nun..ym nnt bro bag ek

Noly--> jgn riso.. bro sentiasa sihat.jrg jatuh sakit..sekali jatuh sakit peh.. seksa sungguh

Bro_me--> betul tue bro.. mmg bukan milik kekal..tp dari sini sy mengenai bro n rakan2 semua (even xketemu)

yaya--> ala besa la tue..cam bro if seharian xberblog tue..pepaham la..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top