Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Mainan Hati & Perasaan

Assalamualikum wbt & salam sejahtera
Entry pendek yang perlu anda renungkan or fikir2kan bersama. Entry ini surutan dari salah seorang blogger yang pernah melawat blog bro.

Pernahkah anda bermain dengan hati & perasaan? Tidak kisah hati & perasaan orang lain mahupun hati & perasaan sendiri.

Bagi anda la kan.. mana yang terbaik dan mana yang menyakitkan jika:-
Si dia bersama kamu, bermanje dgn kamu dan bermesra dengan kamu. Tetapi hati n perasaan dia tengah memikirkan orang lain

Atau

Si dia bersama orang lain, bermanje dgn orang lain dan bermesra dengan orang lain. Tetapi hati n perasaan dia tengah memikirkan mengenai diri kamu.
Sila nyatakan dengan hati dan pemikiran terbuka.. Bukan dengan emosi yang tidak keterlaluan. Bagi mereka yang masih tidak berfikiran matang boleh jugak mengomen. Tidak sesuai untuk mereka yang mengamalkan "prinsip kecurangan"

39 Jejak Perantau Maya:

lizz said...

hehehe. for me, its will be better n sangat2 best kalau si dia lebih honest dengat diri die sendiri.

buat ape nak berpure2 ngn feeling sendiri kan?

saye akan rase manusie sengal abis kalau di dia bersama saye tp hati kat org lain. why not just telling me the truth..and dipersilekan go away :)

Framestone said...

ada yang mmg honest dgn diri sendiri tetapi kekadang xnk menyakiti org yg menyayangi dirinya...

kekdang manusia mmg hidup dalam kepura2an.. susah nk nampak keikhlasan melainkan ianya mendtg faedah kepada diri mereka sendiri..

ops menghalau nmpk he...23x mne tahu hati die mmg kat org len..tp org len tue xnk terime die or die nk jaga hati kamu...

asna cute said...

Emmm no komen sbb asna gan My Dear happy jer~

Framestone said...

he...23x alhamdulillah... nie just if je.. klu x, xperlu la ek

Amer Aan said...

kekdang manusia mmg...
hidup dalam kepura2an.
tgk alien hidup tidak kepuraan..
dn slmanya akan begitu..
hehe

Amer Aan said...

kekdang manusia mmg...
hidup dalam kepura2an.
tgk alien hidup tidak kepuraan..
dn slmanya akan begitu..
hehe

lintasan hati said...

bg org yg tgh sgt down dn beremosi skrg...leh komen tak?haha

Framestone said...

Amer--> he..23x ko pasti ke alien xhidup dalam kepura2an.. rasenye ade satu cite pasal alien xlame lg..lyn je la kan

lintasan hati--> leh je komen...asalkan komen tidak terlalu beremosi even tgh beremosi or down or tgh dtg bulan... tp xnk komen dari insan yg mmg xde pe2 perasaan (cam mayat hidup)

Anak Gemilang said...

cinta dn hati.hnyalah utk org y bnr2 ikhlas mnrimanya..ia nya bukn utk d persendakan & bukn jua tuk d prmainkan<--- ayt copy pste.. haha.
nth la bro. itu adalah soal mentaliti dan pkirn msing2. kte x boleh kta apa. tp. apa yg ptg kjjrn. jgn la mainkn perasaan org. kdg2 btrus trg adalah lbih baik..

hidayah said...

ishk...dua dua tak baik la bro..

hati tu kene ubah..maybe...

bro camne lak ? penting tu jawapan dr bro... hoho hot !!

.gaDis. said...
This comment has been removed by the author.
.gaDis. said...

hurm...tah ler....
mmg akit ble owg yg kite syang wt mcm 2...
kate mulut syang kite...tp pdahal dy ngan owg len...
siap ngaku lg....tp bley lg ckp ati dy still kt i...
pd i tepok dada tnye selare....

tp org kate ikut hati mati...ikut rase binase...
tp lbey baik mati trus dr binase...
hurm tah aper ler aku merepek kt cni....

isu nie amat sensetif tuk i wt mse skung...

Framestone said...

Anak Gemilang--> yup seeloknya jujur.tp kekadang ianya menyakitkan.. pe rase kite syg sgt pada si die..sedangkan si die hati pada org len...perlu kah kita lepaskan die sedangkan selama ini die sentiasa di sisi kita.

melainkan jika dri kejujuran die baru kite tahu siapa kita sebenarnya.. bertatah atau pun sekdar hiasan di hatinya

Framestone said...

yaya--> ish die nie... nk jugak tgu jawapan dari bro ek... bro lebih rela die ade hati die ke org len semasa dengan bro..coz time tue bro masih ade mase nk wat die ade hati dgn bro

if die dah dgn org len...xkan nk hncurkan hubungan dorg kan...betul x he..23x

Framestone said...

gaDis--> ops mmg merepek pun kamu nie huhhu... maaf la wat entry yg sensitif buat kamu... tp kamu suke ke die dgn org len...tp hati die kat kamu... mesti lg sakit kan huhuhu

.gaDis. said...

hurm.....
suke x suke terpakse terime n tarik diri...
biar kn dy bahagia....
skit...mmg skit yg teramat sgt...

aper yg penting .....
KERJASAMA...(dr wonderpets...hehehe..merapu tuk bg mood ok...)
aper yg penting biar kn dy bahagia...
amin....

Framestone said...

gaDis--> waduh tahap kritikal gak kamu nie ek skrg he..23x meh bro tolong temankan nk??

sharamli said...

xkisah la mn2..tapi kal0 0rg tu iklas kt kita..dy xkn wat cmtu kt kita kn...

elle said...

"Si dia bersama kamu, bermanje dgn kamu dan bermesra dengan kamu. Tetapi hati n perasaan dia tengah memikirkan orang lain"

sikap exbf elle dlu b4 hubungan kami putus. wlaupn dia menafikan... tp byk bukti... jelas, terang n nyata... mmg elle sndr pn xmampu nk slmtkn hubungan ni klu hati n perasaan dia pd org lain, pd elle katanye dh mati...

so what else can I do?? juz let him go jela... sakit tu mmg sakit... u dont know how much I suffered... but lets by gone be by gone... Alhmdlh I'm much better now...

better be honest je if hati dh ada pd org lain b4 terlmbt... if dh kawin n dh ada ank br nk be honest tu a lot of people will suffer... in my case, I'm glad he left me b4 we tied the knot... hhmmm...

.gaDis. said...

tq bro....
its ok...
now da bley trime kenyataan...
even still dpat sms say dy mis me...
tp terpakse kuat n tabah kn dr jew ler....

tp x d nafikn mmg sometimes terigt jgk kt dy....
tue jer yg bley wt...
doakn kebahagiaan dy n kesihatan dy...

wat ever tq bro....

nonna manis said...

kalu cm tu dua2 sakit ati la...
psl wt kite tertanye2 sape yg de suke..
mane leh kite nk di dua kan..
kalu cm tu nona akan desak la si dia tok jelas kn keadaan sebenar..kalu x skt ati wwoo memendam rs..
doa je la pd Allah kalu de jodoh pnjng kn hubgn tu..di elakkan dari mende2 perpisahan ni...sakit wooo

Framestone said...

sharamli--> ikhlas yang macam mne tue ek... susah nk predict org jugak... mybe die ikhlas dgn kita cuma mungkin hati die masih kat ex or ade org len yg ingin menjadi yg teristimewa buat dirinya.. siapa tahu kan

elle--> erm mmg kes nie ade kne mengena dgn kes elle... bro faham... enth la elle.. kekadang nk jaga hati ini hati sane pulak terase

bila jd cam nie.. nk telan mati mak.. nk luah mati katak.. xkan nk berdiam diri selamenye kan...

teringt satu lagu "disana menanti disini menunggu" pe2 pun bro doakan yg terbaik buat adik bro, elle yg chubby..

Framestone said...

gaDis--> he..23x mmg kekdg cam tue pun... bro dulu pun pernah class byk kali jugak..sume dorg yg mintak (coz bro nie susah nk bg komitment)

tapi last2 tetap gak mencari bro..msg bro lg.. si dia bro pun tahu... tp nak wat cam mne kan.. bro yg terbaik untuk si dia. kenapa perlu dilepaskan kepada mereka yg tidak hargai bro kan...

if nk bro temankan leh je.. kot2 nk ajak smbg ke..leh add kat ym... bro kekdg tiem xde koje leh je ajak bersembng kan...

nonna manis--> peh paksa2 jugak ek...erm knpe xusaha nk amik hati die balik dari wat sesuatu yg menyakitkan hati kite sendiri..

if rase kite mampu..rasanya hati die pasti akan kembali pada diri kita dan bukan kepada org len.. tp ramai yg mengenatifkan ia.. tue yg gaduh then clash then masing2 makan hati... he..23x

fikir secara matang.. gunakan fikiran dan bukan hasutan syaitan..itu je pesan bro

miss ubi said...

dua2 xleh...dua2 xmahu..dua2 xnak...xda bahagian tuk org len..huhuhu...

Nazra~ said...

sama ja kan yg nmbor 1 dgn nmbor 2 tu

^_^

kan kan...

dua2 tak bagus..

en_me said...

chantekk pic minah salleh teww amik gambar posing menonggeng.. ekeke

Framestone said...

miss ubi--> he...23x selamat ubi xkomen kat blog bro cam nie "xleh, xmahu n xnk komen blog bro" he..23x hati manusia siapa yag tahu... nie soal hati n perasaan kekdg kite xleh nk pentingkan hati & perasaan sendiri

Nazra--> he..23x mmg sama... cuma keadaan yg berbeza je... sebab xbaik la kite perbincangkan..klu elok xbincnag pun xpe he..23x

bro_me--> bro nie dtg blog kite cuci mate ek.. he..23x same la kite kan... sebab cantik la kite tempek kat blog nie

iza~de~bintang said...

dua dua tak besh kan... huhu
semoga dijauhkan.

Framestone said...

ish nk yg best2 je die ek... tue realiti kehidupan...which one yang u rela je... tp klu dapat dielak pun ok je

Eazy Izzuddin said...

uish
camne ek
hik3
cam x besh je yg bwh tuh
huuu

elle said...

thanks bro... (^_^) tp elle ngaku hati ni blm pulih 100% lg sbnrnye... ntahlah... tggu n lihat aje... ehehe...

DaliaLiyana said...

perasaann ni mmg unik bro...dalia pun kdg2 suke je layan...yg penting bro..kena kuat kan semgt la kalau ape2 yang kite nak tu tak favour kite..sbb kdg2 yg baik kite rase tu tak semstinye baik..ALlah Maha Mengethui...

Framestone said...

Eazy--> yg bawah mne yg xbest tue ek??

elle--> xpe bro faham keadaan elle.. bukan sonang nk pulih 100% sampaikan hati pun susah nk terima org len kan... bro tgh tgu lihat la nie...

Dalia--> ops kdg2 suke melayan perasaan ek..cam bro belum sempat nk melayan perasaan dan layan dengkuran dah... (cepat beno bro tertido..)

Anak Gemilang said...

kejurjrn ptg. sbb kita bbcara soal masa hdpn. tu la. rmbut sama hitm.. hati lain2. msia sukr dduga hatinya.. hehe..
tp.. xpa la. itu hak dia.. ini ora komen bg pasgn yang msih couple. klu dah kawen tu.. jgn la weyh.. x ke haru.. ish2.. mtk djauhkn..

Framestone said...

he..23x jujur la pada ku jika kau masih suka.. (betul ke liriknye nie he..23x)

xseemstinay org yg couple dorg bahawa.. tue yg jd cam nie... bile hati berubah.. elok la berubah b4 khwin.. kan masih dlm tempoh mencari tue kan he..23x

DilOt said...

lebih baik bersikap jujur...sbb hubungan ni mungkin untuk jangka masa pendek je....

kalau dah kawen br nak luahkan mungkin wujud masalah besar nnt...

Framestone said...

he..23x baik juga luahkan even tiem dah khwin..sekurang2nye pasangan nye tau pe yg die rasa.. mane tahu dgn meluahkan pasangannya kan memahami n cuba menolong die melupakan org len yg ade di hati mereka... bukan dgn memaki or membabi buta membuat keputusan

Anak Gemilang said...

bro frme: haha. hehe. mint rja gk. oura suker dgr lgu tulus. haa. btul gk.. tp..
klu dah couple tu. bla dah tua.. mmg ngis siot eyh.. mana x nya.. bla dah bg.. all of our heart. ish2.. xmaw2.. mtk djauhkn dari ora.. eeee...
haha.

trs jd dingin..alah bro. x baek taw..
nape?dia tpu bro ke?
ke.. dia kontra dr yang bro cht?
haha..
edit2. wah2.
ni msti bro da pnglmn bnda cmni.. ha2..
ini namanya teknlg tkini.. haha..
tp.. alah bro.. ptt2 bro wt besa jer la ngn dia. jgn la trus dingn. haha..

Framestone said...

he..23x oura bo xde la minat mane kump..jut minat lagu je he..23x

he..23x mahu xdingin. chating sembang sume ok la..nmpk cam menarik..gmbr pun ok..

sekali dahjumpe..xde dah syg2..mental down terus he...23x xseperti yg dia bayangkan dengan bro he..23x

coz bro dapat maklumat dari mane2 sumber yg die agak kureng sikit la..bukan nk predict..tp klu dah ramai bg bad punye..agak susah jugak nk fikir goodnye

tue sume cite lame... sume tue pengalaman tue pasl bro suke kongsi dgn u'll tp still lg contact dgn die..even xde pe2 huhhu

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top