Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Entry Buat Bella

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera
Entry nie khas buat bella. Dah lama nk wat, tapi asik tidak kesampaian je.

Rasanya banyak blog yang bro baca menstorykan keadaan orientasi sejak 2-3 minggu lepas. Tidak kisah la orang yang diorientasikan or orang yang menguruskan orientasi.

Tertibe bro teringat masa mula2 masuk U dulu (Time tue xkoje lagi- 5tahun lepas kot he..23x)
Masa minggu orientasi
- Bro antara orang yang skip orientasi, dok lepak dengan fasilitator & kurang terlibat dengan aktiviti yang dijalankan. Otai gitew, budak2 yang join ingat bro nie fasilitator.
Jangan amalkan sikap ini, sian rakan2 yang len. Kalau dorang tanya & korang xtau nk jawab cam mne ek. Jangan nk pedajalkan dorang pulak ek.

After that bro mmg 100% commit dengan orientasi. Bermula dari bahagian teknikal & It part (bro bukan budak IT he..23x)
About picture diatas tue,
Memang itu picture bro yang di grap dari blog bro yang lama. Maaf la kecik or xnampak muke bro dengan jelas. (salahkan cameraman ek)

Tue gambar bro semasa bg ceramah, everything dalam english. Dulu gempak la. Sejak koje gomen nie english pun tungang langang je.

Xtau la dorang seronok ke x dengar bro mengomel sorang2 siap berapu rapan kat depan selama sejam. Kekadang bro mmg akan selittkan jenaka (sama je dengan gaya bro berblog)
Tue cerita lame la. Sekarang xde pulak yang nk menjemput bro untuk berucap. He..23x tunggu la lagi 2-3 penggal bro bertanding Parlimen pulak ek.

p/s- bro x mampu jelajah blog follower bro lagi

24 Jejak Perantau Maya:

sharamli said...

xsuka 0rentasi waktu f0rm 1..kena buli ngn akak n abg2 pengawas..hu3

nak skip p0n tak0t

Framestone said...

he..23x nk takut pe ek.. kne buli ek.. nie orientasi pe ek??

nonna manis said...

sy suke je orientasi..hehe leh usha2 abg senior yg kiut..

~cik manis~ said...

tyme orntasi la bleh kumpul mmbe :D

lizz said...

i hate orientation nyer session. bosan woo.hahaha

Framestone said...

nonna--> bro xcute ke he...23x bro pulak suke usha junior2 yg cute n comey2 huhuhu he..23x

cik manis--> he..23x membe je ke yg dikumpul huhuhu

lizz--> bosan knpe pulak.. ke tiem teu hati kamu ke tempat len huhuhu

yOnnA said...

err siapa bella?

Framestone said...

Bella adalah salah sorg blogger budak UMP he..23x

asna cute said...

asna penah orentasi seminggu jer tue pun time f6 hehe

bella said...

wah...
terharunyer ade entry tok bella..
nie yang sayang bro sangat2 nie..
huhu..

nie maybe 1st n last kot kd fasi..
pnat la pulak..
nak retired..
hik2..

wah bagusnyer siap berucap lg..
berucap sbgai ape eh??

Eazy Izzuddin said...

salam bro...
hik3
eazy br je abes final...
dapat jg singgah blog bro..
xD

Ayu said...

ala.. alahai.. apsal lak x mampu nk jelajah lagikk... jelajah la.. meh la..

bro.. fasi bhgn IT termasuk yg sorang tu ke??

en_me said...

bznyerrr.. salammm jumaat abang syukri teww

nuyui said...

betul la bro.. sejak keje gomen ni.. english jd thah ape2 tah.. miss nuyui pun x tau nk borak ngn sape in english kt sini.. kecuali ngn student.. ngn staf lain lak.. bile kita guna english, diorg kata kita poyo.. hampeh jer.. huhuhuhu..

hidayah said...

ada bro. jd penceramah psl perkahwinan. kah3x.

1 2 cabuuttt !! hehe

DilOt said...

hehe...cayela bro..jadi penceramah...

lintasan hati said...

aduhhh
mantap gtu berucap d tgh keramaian org
sy x leh lh cmtu
segan silu konfem semua dtg :p

Cik Peanut said...

perh...
gambar zaman muda2 ek bro?
heheehhe
nge~~peanut tak suka minggu orientasi..
sebab de ceramah
ops..
hahhahaha

Framestone said...

asna--> ops he..23x bro mase minggu orientasi f6.. bro just daftar nama n hostel je.. then kemas2 barang g tournament memanah sirkit kebangsaan kat Kedah he...23x

xrase lansung pengalaman orientasi f6 melainkan mase upper 6 kne jd fasi even bro pun dtg sekali sekala je...

bella--> terharu ek.. bro wat entry nie khas untuk bella... tp xtau nk buh nama ape.. teu yg buh nama bella

oh baru sekali dah menyesal ek... tue baru sikit je bella... he..23x

oh bro mmg dah besa berceramah or bg talk. That day bro menjadi tetamu jemputan n bro kan VVIP time tue

Framestone said...

Eazy--> cm mne dengan final ek.. bro baru sekarang dapat reply sume komen2 di blog bro huhuhu... ingtkan eazy dah xsudi dtg terjah blog bro kan..

Ayu--> mane la larat nk jelajah semua blog..penat juagk he...23x harap hujung minggu je dapt huhuhu (if internet xwat hal la kan)

bro_me--> bz sikit je lately...

nuyui--> he.23x tau pun..miss nuyui sembang dgn bro dalam english la ek he...23x kekadang dah teraburdah pe yg nk dicakap..x sefasih dulu...

yaya--> dah xsabar nk khwin ek sampai ajak bro jadi penceramah perkahwinan nie huhuhu.. jgn larik..meh bro babap kamu

Framestone said...

Dilot--> caya ape ek dilot..tue dulu punye cite..skrg nie dah xde yg pangil huhuhu so merapu rapan kat blog je...

lintasan hati--> bro dah biasa berucap...tp dah besa [un msih jugak ade sume bnde tue dtg...

so cara terbaik cari feeling dulu atas pentas.. bg anda dapat menguasai keadaan.. then no prob bile nk bercakap... bile dah sampai satu tahap mmg susah nk suruh bro stop berucap he..23x

peanut--> yup gambar zaman memuda... leh nmpk bezanye dgn keadaan bro sekrang he..23x

lintasan hati said...

erm,cmne eh nk cr feeling ats pentas?haha.
sy nk mengajar pn xde smpai feeling2 segala...x reti lh nk ckp2 bnyk :p

Framestone said...

cari feling sennag je..bace 3 kul.. bukak dengan mukadimah dengan ayat2 al-quran dalam tempoh masa tue cube cari keserasian untuk anda berucap he..23x

insya'lah boleh... sepatutnye cikgu2 no prob.. nie pe kes kamu nie... he..23x

hidayah said...

ishk..ada ke patut kite perli dia, dia perli kita balik. haha..

ala, bro yg gatal tu ah terkeluar jadi talk ttg pkhwinan. haha. amin kan jela. mn tau mimpi jd kyataan. huhu~

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top