Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Cuci Mata Lelaki

Assalamualikum wbt & salam sejahtera

Moh cuci mate sesame dengan bro hari ini. Ops bukan dengan gambar tetapi dengan coretan rapu rapan bro di blog ini.

Entry ini cetusan dari salah seorang blogger. Bro dah lupe sape.. If rasa entry ini datang dari die, plz inform bro. Nanti bro update kat sini.

B4 bro berada dalam mood rapu rapan elok bro share dgn u'll. Today mood bro not in good condition (Family problem he..23x) So bro nak happykan diri dengan rapu rapan supaya my performance today xterbelengkalai.

Kalau ikutkan entry sebelum nie, nampak sikit kegatalan bro. Memang bro akui bro memang gatai. Tapi masih terkawal xseperti H1N1

Terus terang bro cakap, bro nie pantang tgk perempuan yg body die terlalu menyerlah. Tapi bukan mereka yang baju xcukup kain. tapi more kepada mereka yang berpakaian menutup aurat tetapi masih menampakan bentuk tubuh dorang.

Sejak berkerjaya, aktiviti bro agak terkawal. Kalau x, pantang nampak perempuan sure nak tengok je. Tertibe teringat Dr Mastura (antara jurulatih Permata yang mengenali bro)

"Tengok syukri tue, xterkebil matanya."
"Ok pe xterkebil2.. kalau terkebil2 teu dah jadi 2-3kali usha, usha sekali tue rezeki, dah masuk 2x mahu berdosa free"
Untuk Perempuan
Perasan x korang if korang tengah berjalan2 or melakukan sesuatu aktiviti, ada mata2 tengah mengusha setiap langkah pergerakan badan anda.

Mungkin ada di antara anda yang kurang selesa dan ada juga yang tidak kisah (dah mmg niat nk tayang body kat khalayak ramai)

Paling xthan if ade orang melihat anda sebagai simbol seks melalui penampilan anda. Oh...!! Tidak
Untuk Lelaki
Perasan x korang time tengah berjalan or melepak tertibe perhatian u'll tertarik pada tikah laku seseorang. Setiap perbuatannya membuat anda tidak jemu memandangnya (tapi pandang tang len n bukan rupanya)

Mungkin ada antara anda yang kurang selesa untuk melihatnya terutama (di tempat yang ramai orang) ada juga yang xselesa kalau x usha jugak (rugi katenye)

Paling xtahan if ade seorang yang melihat perlakuan anda sebagai pervert dan kekadang menganggu ketenteraman awam he..23x (ye ke!!!)
He..23x bro dah bag 2 situasi yang lebih kurang sama bagi lelaki & perempuan. Pe pandangan u'll pulak?

19 Jejak Perantau Maya:

OREOO said...

omg omg..
haha..
sumer kner back 2 ajaran alquran lah..
tepuk dada tanya iman ;)

Anak Gemilang said...

oura besa2 jer bro. ekeke.
tu la. klu nk tgk org.
jgn tgk lama2. hihi..
pndg kjp buleh..

AiE bAhRi said...

Perempuan adalah hiasan duniawi yang cantik.Sbb tu lelaki suka tengok...kdg2 sampai berpaling sbb nk nikmati keindahan itu.huahuahua

nonna manis said...

Ala mmg adat la tu laki suke sgt tgk pompan..
xtau la pe yg ade pd gulz smpe pndang pun xlepas..

Kelemahan lelaki pada perempuan
tp kelemahan perempuan pada duit la..coz nk shopping, nk brg kemas n harta benda..
walaupun xsume tp kebanyakan nye la

asna cute said...

asna suke usha muke perempuan yg cantik
tak kira la dia menutup aurat atau xtutup aurat..
yg pentik dia cantik

suke jer nak tgk cara dia cakap, suara, gaya, penampilan dia.. semua la..

asalkan dia cumil dimata asna hehe
pelik ker nie?

PurPlez said...

hmm
perasan yg tu
kalo gua, gua enggak slesa.
mau lari jauh2
mau nyorok2
sanggup tunggu sume org blah br jalan
drpd 100m nak ke destinasi, sanggup pusing sampai 1km jd nya.
yg pastinya, jom berdoa spy tsunami xdtg besok

http://l0v1e.blogspot.com/2009/07/doa-adakah-tsunami-akan-melanda-besok.html

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kalo x mo jadik perhatian laki, jgn pkai seksi.

sekian

wawa said...

cancel la nk jmpa bro...tkt nnt bro usha x b'kelip hahaha :p

topek said...

perkara tu biasa la bro.. apatah lagi kalu orang bujang seperti topek ni.. (haha.. promote diri pulak). kadang2 nak cari calon isteri, calon kepit sana sini buat gi tgk wayang. hahaha.. (lebih pula topek ni)

agak kehairanan la klu ada lelaki yg x suke cuci mata ni. melainkan xde nafsu. ooppss...

Encik Azizan said...

kalau perempuan yg sdg jalan2 tu perasan mata2 tgk dia adlah jenis perempuan yg syok sendri bro.hehe

die bajet die lawa jd tumpuan org..

Encik Azizan said...

kalau perempuan yg sdg jalan2 tu perasan mata2 tgk dia adlah jenis perempuan yg syok sendri bro.hehe

die bajet die lawa jd tumpuan org..

MiRa MiRaIe said...

hurm....cian pempuan jd mangsa untuk lelaki tengok huhu.tapi pempuan kena lah pandai2 jg diri supaya tak di label pempuan murahan!!!kdg2 ,melalui pakaian lelaki boleh label kita pempuan mcm mn...seteruk2 lelaki dia nk pempuan yang terbaik!!!!!

yOnnA said...

yonna akan terpegun selama 10 minit kalau kamal adli melintas di hadapan yonna! omg! HAHHAHAHHAA!!! dan akan hanya melihat badan beliau! T___T

Nazz@Purple said...

Nakalnye bro..suke tgk pompuan cam tu....si dia tu tak marah eh..

azuan said...

dah nama lelaki..
kalau tgk ppuan...
memang tak terkelip mata nie...hahah

SasHa Lee said...

haha dah name lelaki..pandang jer sekali jgn berkelip noo..;P

hidayah said...

MEMANG RAMAI LAKI CAMTU AH

USHAR MMG TAK JAGA MATA DAH..

nonna manis said...

out of topic
ops xsemestinya n cari side income perlu join mlm.. baik wat bisnes sendiri... ayat org beli brng kite je..then mintak die promote barang kite kat org len..

xperlu la kite join mlm nie huhuhu... sekurang2nye air liur yg kite kuarkan tue berbalaoi..org xbeli pun kite xterasa..kekadang mlm nie pun leh wat putus kawan tau

Khamis, Ogos 06, 2009 7:12:00 PM

Framestone >>>
maaf la balas komen yang lambat..

pernah join mlm tp gagal mybe nona xbersedia dgn komitmen..

tp bg sy kekadang seperti xjujur bisnes cm tu coz buat kan menipu demi jaga peiruk nasi kite...bek jual barang..nmpk la servis tu..


mybe sbb tu kot sy xpenah nk menjadi dlm bisnes mlm..

Jumaat, Ogos 14, 2009 10:43:00 AM

nonna manis said...

bro orang kate pandangan pertama rezeki..
yang kedua tu dosa la kn

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top