Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Ingatan Buat Yang Telah Pergi

Assalamualikum wbt & salam sejahtera

Alhamdulillah bersyukur kita di hadrat ilahi kerna limpah kurnianya dapat jugak bro mencoret tazkirah di Jumaat ini.

Entry ini patut bro publish malam semalam tetapi bro masih tetap dengan pendirian bro (sehari just untuk satu entry sahaja)

Malam tadi:-
Bro baru sahaja habis membaca surah yassin untuk disedekahkan kepada arwah abah "si dia bro" atas pemergiannya 19 Tahun lepas (23/7/1990).

Even bro xngaku pada si dia yang bro ada sedekahkan seperti yang tiap tahun bro lakukan (bro masih xmampu jadi yang terbaik untuk si dia)

Bro tahu si dia sekarang berjauhan dengan bro. harap hujung minggu dapat berjumpa. Erm alahai, dugaan je sume nie. Doakan bro habis berlajar & leh apply koje dekat dengan si dia or si dia koje dekat dgn bro he..23x

B4 bro lebih merapu merapan baik kite menghayati apa yang ingin bro ingatkan pada semua.

Pernah kah anda fikirkan tentang mereka yang pergi:-
Dulu -
Insan yang lebih dikasihani oleh Allah swt di mana mereka terlebih dahulu di panggil menghadapNya sebelum kita.

Kini -
Insan yang baru sahaja kita melihat senyumannya serta mendengar tutur katanya telah hilang dari pandangan mu dan tidak kedengaran celotehnya untuk selama2nya.

Kemudian
Insan yang anda terasa deritanya menangung azab sebelum nyawanya di tarik di saat sakaratul maut mendampinginya. Mungkin selepas ini, giliran anda

Dan ingat la, semua yang hidap tetap akan mati. Kita jugak sesiap detik dan saat semakin menghampiri kematian. Dalam menyahut seruan ilahi kita tidak sedar kita tetap juga mengumpul dosa2 kecik.
Sedekahkan al-fatihah buat arwah abah "si dia bro" Omar bin Wahidi yang kembali ke rahmatullah pada 23hb 7 1990 bersamaan 1 Muharam 1411. Semoga rohnya berada dikalangan orang2 yang beriman disisiNya - Amin-

22 Jejak Perantau Maya:

sharamli said...

alfatihah..

PurPlez said...

bagus benar lah begitu.
mulia~ itu

p/s: anyway, doa utk ibubapa sendri juga usah di abaikn ya..malah itu adalah yg terbaik bg seorang anak utk mendoakn kedua ibubapanya..

asna cute said...

berjauhan ngan si dia??
bro bukn dah tunag ker?

Framestone said...

sharamli--> thank huhhu

PurPlez--> insya'lah thank ek

asnacute--> mmg la jauh...bro koje kat perak si die kat KL huhuhuhu

yOnnA said...

al fatihah..
ye,doa utk ibu bapa jgn lupa pulak ok

Eazy Izzuddin said...

alfatiha.....

Framestone said...

Yonna--> thank n insya'lah

Eazy--> thank

kuIna LadyInRed said...

selalulah berdoa utk yg telah tiada juga yang sentiasa di sisi...

Ayu said...

alfatihah...

ala bro jauh2 skang la.. nanti dah kawen.. ari2 duk jumpa.. boring seyh..

aku nih even dah kawen.. semingg skali jek jumpa.. weekend couple la beshh.. kalu ari2 tgk muka nk gaduh je.. siiyess.

Anak Gemilang said...

Alfatihah..

bro: hehe.
1st. sy ingt dia ngn sidia dah khwnn..
ekeke.
cmanan ne. si dia ngn bro ne. dah kwen ker. tunanggn jer.
ekeke,,
sbUk tul la oura ne. hhehe.

sama2 la kita bdoa. mudhn rohnya dcucuri rhmat..

.gaDis. said...

al fatihah....

::alwaniamalini:: said...

Al Fatihah..
Semoga arwah sentiasa memperolehi rahmat-Nya..

LaLa said...

aik konfius la, nape ade yang kate tunang,
bukan isteri eh bro?

Cik Peanut said...

alfatihah...
juga buat arwah ma peanut...
pernah gak peanut terfikir seperti pe yang bro cakap kat atas tu..yelah..semua orang akan mati..cuma kita je yang tak tahu bila.. kan?

psst bro...suh lah si dia apply koje kat umah bro je..hehehhe=)

DaliaLiyana said...

la..bukan wife bro ke?? confuse la...dah la dalia bru je join..nak baca dr mula..letih la..
so tak kisah la dah tunang ke kwin ke...smoga berbahagia..tp kalau tunang..nnt kwin jemput dalia k..dalia suka makan FREE ni..hehehehe...

alfatihah buat yg tersayang bro tu....

Framestone said...

kuIna--> insya'lah kak

Ayu--> dh kawin lum konfirm dok dekat2 la ayu oii... teman pun harap hujung minggu je untuk berjumpe..tue pun klu berjumpe la kan

Anak Gemilang--> he..23x ish aora nie.. bro kan single 3 huhuh udah2 xpyh pening2 kan kple ek he..23x

gadis--> thank

amalini--> thank juga

Lala--> xperlu la confius lala...wat xtau je he..23x yg penting bro single 3 he..23x

peanut--> die mmg ckp nk apply sinie...tp bro pulak rase cam nk apply tempat len pulak he..23x

DaliaLiyana--> suke makan free ek tgu la bro dtg kenduri kamu ek... sure sume bro rase free nnt...

xperlu la nk confiuskan diri ek...bro besa menyinglekan diri kat blog... n jarang story pasl personal life he..23x biar yg tahu je tahu kan he..23x

lyn je blog bro.. tp jgn sampai coonfiud terlebih pulak ek

hidayah said...

alfatihah.
sedap nama abah bro.

sume org x perfect.
susah nk puaskn hati tiap org.

Framestone said...

yaya--> tue bukan nama abah bro la..tue abah si dia bro..ish die nie... bace xhabis la tue

hidayah said...

eh btul la.
bukankah 1 abah jugak kan ?

bc habis je
bro je SELALU bc blog ya x habis
ha..kan da kene balik..
kahkah

Framestone said...

xsatu abah la he...23x len huhuuh bro pun xkesampaian menjumpainya

he..23x kanoi sudah...mmg jrg bace blog ya sampai habis.. mne tang ya yg menarik perhatian bro bace sampai habis..

-aTie- said...

tenkiu untuk bro n sume...xsmpat atie nk tulis blog sendiri..ape2 pun he's the best father that u'll can imagine...tp syg 5 thun je atie dpt jumpe n xsmpt n smpan sume kenangn tu.....n u bro,...u juz like him....tenku so much... =)

Framestone said...

same ek...tang mne tue ek.. huhhuhu

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top