Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Roti Canai Elek

Hari ini aku nak share satu story pasal favorite food orang2 Malaysia. Kalau korang usha gambar kat sebelah sure lehagak apa dia kan. Tidak lain dan tidak bukan, Roti canai

"Aku time miskin je layan benda nie. Kalau x layan nasi lemak or bnde lain."

Kat sini ada satu story dah berapa bulan berlaku, tapi sampai la nie belum lagi aku post dalm blog. So harapkan ada insan yang mempunyai pengalaman seperti ini untuk dikongsikan bersama. Pe2 pun layan je la ek

Situasi - Malam (lepas kelas)
Tempat - Restoran Utara (area xleh bgtau)
Keadaan aku - Tengah lapo n sengkek

Aku : Bos, roti canai satu n teh o ais limau

Die : Wokey

Tidak lama kemudian, agak lama jugak aku menunggu

Die : Maaf Boss...Roti suma habis

Aku : Abis apa yang ada (time nie dah cuak sikit. besa la tengah sengkek) Kalau cam tue bagi saya roti telur satu

Die : Wokey

Tak sampai 2minit die dah patah balik siap bawak orang atas die lagi
Orang atas die : Bos.. Sume roti sudah habis..Roti telur elek

Aku : Habis tue apa yang ada

Orang atas die : Roti Nan ada

Aku : Jadi la

p/s- Orang cam nie pun ade ek

25 Jejak Perantau Maya:

iza~de~bintang said...

Lawak jugaklah, kata semua roti habis, tapi nan ada.

Nampaknya dia tafsirkan nan bukan roti kot..hehe..

etomyam said...

biasanya kedai melayu je buat mcm tu, kedai mamak pun dah kena virus cam tu ke?

blog BeliBuy said...

iza--> mbe ckp la kan..die tue bukan orang Malaysia..tetapi kekdg time mkn roti canai sure teringat kat mamat tue

etomyam--> he..23x virus skrg kan mudah tersebar.. sebabtuebyk kedai melayu tutup..kedai mamak naik

razifembi said...

tadi pagi aku makan roti canai . .

mak aku yang dah TUA buat...da lama benar dia tak buat roti canai...

kali ni roti canai keras...katanya terlupa letak telur..entah mcm mn ceritanya...

walaupun keras . . . aku suka, aku renung mata ibu ku kala dia mengemas dapur...semoga panjang umur ibuku...

sorry off topic..

* aku tak copy memana pun ... ada pe2 ker?

blog BeliBuy said...

mungkin niatnya untuk menyediakan makanan untuk anaknya..sampai terlupa meletak telur.. xde la..len sikit gaya penulisan mu skrg nie

nurain said...

name pon mamak..wahahaa

blog BeliBuy said...

pasti ke mamak he..23x mamak selalunya kaki hafal

nurain said...

x..mksud saye..mama ye ade straight disorder..jadi iye salu belok2

Princess Azi said...

hahahah
roti nan bkn roti ke?
;p

samdaddycool said...

roti nan lagi bagus per... lower cholesterol...

... tapi satu benda Melayu kena respect mamak... SERVIS tip top!!!

blog BeliBuy said...

nurain--> oh cam tue ek..besa layn mamak ke

azi--> roti nan xde dlm senarai roti dalam kepale die je

samdaddycool--> yup service dorg lg laju dari fast food.. "mamak air kosong satu" "siap" he...23x

ryann said...

kalau roti nan takde makan apa.

Tie said...

Oooo...lama tak makan roti canai...roti nan pun ok gak!!

nuyui said...

adeh...mamak ni mcm penin jer.......

Along Arman said...

dah lama tak makan roti canai.. kekeke.... pstt.. dulu byk Email yang along dpt pasal kEdai mamak.. so tak tErasa nak lEpak kEdai mamak.. lEpak la kEdai mElayu.. dijamin halal..

blog BeliBuy said...

ryann--> erm xmakan la gamaknye..tgh sengkek..g la kedai mamak yg len

tie--> roti canai just untuk mereka yang ade maslah kewangan je..tp skrg lyn roti nan je

nuyui--> bukan pening sebenarnye..tp ade prob he...23x

along--> kedai melayu takut kes santau menyantau je...tue yg pyh sikit dgn melayu nie

su said...

tu jenis xfaham bahasa tuh...hikhik!

salam lebaran..

blog BeliBuy said...

mmg kes xfaham pun..dengar cerita die bukan orang malaysia

samdaddycool said...

mostly mamak's worker hanya maintain untuk 6 bulan sahaja (mungkin setahun).. lepas tu tokey dia akan amik new import player. Salah satu sebab, taknak diaorang pandai kelepet duit?

blog BeliBuy said...

mne tau pasl bnde nie ek...pernah tnye mamak ke

samdaddycool said...

based on reasearch by one of the master student.. (tak pasti tajuk thesis dia.. )

blog BeliBuy said...

mne mu jumpe thesis nie..cam best je...ade thesis lanjutan x pasl isu nie

samdaddycool said...

.. dah takjumpa dah orang tu.. sekali je... tapi byk point2 lain yg menarik...

blog BeliBuy said...

he...23x cam nk makan rti canai je malam nie

samdaddycool said...

FAKTA ..... tenaga (kalori) sekeping roti canai = 5km jogging

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top