Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Rakan Sekampung Raya Special

Salam rakan-rakan blogger sekalian. Maaf sudah lama tidak update entry di blog nie. Maaf juga kerna tidak membuat kunjung balas atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakan. Lately agak bz sikit.

Di sini saya just nak berkongsi kisah rakan sekampung yang selama in i berjuang di bangku sekolah rendah.. tau2 masing merantau dan tidak sehaluan. Tapi alhamdulilalh dapat ditemukan semula di hari raya. (Ada x muka2 yang korang terkenal ke). Anda teka yang mana satu saya ek

Tahun ini merupakan tahun ketiga kami beraya bersama. Walaupun agak kurang meriah, kami masih lagi menunjukan ukhwah beraya bersama sama seperti tahun-tahun sebelum ini. Setiap tahun ada sahaja cerita dan pengalaman yang dikongsi bersama. Dalam masa yang sama, kami dapat melihat perubahan yang berlaku didalam diri memasing dalam tempoh beberapa tahun

Azam (baju biru)
Sekarang agak bz berkerja dan menjalankan bisnes sendiri. Beliau bercadang ingin membuka perniagaan sendiri dalam tempoh 5 tahun.

Iwan (pakai kain)
Sekarang masih lagi mencari tempat untuk berkerja..hampir setahun menganggur. Kasihan la juga

Watie ( yang berbaju purple)
Insya'lah hujung tahun nie dia di risik. Dengan siapa?? entah la..Tapi rasa cam kenal je

Ida (yang wat peace kat tangan)
Tahun ini tahun terakhir kot dia beraya bersama kami. Tahun depan dia akan start praktikal di Tawau selama 2tahun kemudia die akan buka klinik sendiri (amin)

Piah (yang tengah)
Berkerja berpindah randah mengikut penaikan pangkat yang diterima.. Selalu offer kerja pada orang lain..tapi kena kerja di bawah dia (peh queen control tue) Insya'lah tahun depan kahwin.

Aku (dah tau ke yang mana satu)
Insya'lah akan meneruskan perjaungan dalam pelajaran, politik, perniagaan dan agenda masyarakat. Hope masih ada kisah aku didalam paper lagi.

p/s- update terbaru
- Saya agak bz bulan ini dgn 3 program besar kena jalankan. (insya'ah 2program masuk paper)
- Usul saya telah diterima oleh 3 menteri. Masih didalam perbincangan
- Blog ini ada terselit di dalam Bacaria
- Insya'lah praktikal saya terpaksa dipostpone

21 Jejak Perantau Maya:

en_me said...

sonoknyerr beraya dengan kengkawan lamer.. kannns

Azlin HAshim said...

Alahai Belibuy, tu yg duk mcm org malas pakai baju melayu maroon tu awak lah... hehe... jgn marah ar..

blog BeliBuy said...

en_me--> mmg seronok. hanya berjumpa tima raya je.. nnt dah berkeluarga sendiri belum terjamin kami semua dapat berkumpul begini

azlin--> alamak kantoi...ye ke cam org mals...time tue perut dah penuh dah..dari pagi samapi ke petang berya je

Along Arman said...

itu kamo..
yang muka kemalasan dan mengantuk itu..
depan skali :P

blog BeliBuy said...

ala along..nmpk sgt td mencari mane satu kite kan huhu... time tue tgh penat la along... penat beraya dan berjalan

Tie said...

Hah!! yang paling hensem tu lah!

blog BeliBuy said...

hensem ke... :) mne ade la..besa2 je

etomyam said...

steady...rindu kat kampunglah...

illa said...

hihihi...kekek politik ehh...kekek..anyway gud luck ye pape pun yang awak buat k.

blog BeliBuy said...

etomyam--> la rindu kg ke..raya balik kg x

illa--> kita mmg politik pun..bukan politik belakang ek pe2 pun thank ek..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

time raye xmo masam2 muke ok....

blog BeliBuy said...

mne de masam la N..nmpk masam ke muke kite

yonna bebot =) said...

wah bznye bro :) hehe

best bila dpt jumpe kawan2 lama balik..
mmg keadaan xkan sama mcm dulu.
tp seronok bila bertuka2 cerita :)

blog BeliBuy said...

dh bz nk wat cam mne kan

tp mmg berbesa suasana dulu dan sekarng. alhamdulillah kami masih lg dapat berjumpe walaupun masing2 ada hala tuju yang berbeza

taukey said...

masuk bacaria? scan la bagi kita org tengok

nuu_OL said...

yang baju kalee oren tuu macam faizal tahir :))

blog BeliBuy said...

Taukey--> tue yg org cakap...aku baru je tahu...de try mintak kat org tue...tp xde respon plk

nuu_oi--> oh ye ke..xperasan plk...macho x die tue.. single lg tue

nuu_OL said...

ooo kim salam la kallu gitu :))

blog BeliBuy said...

waduh sempat lg ek...insya'lah tp kne tgu raya tahun depan la... besa la kami time raya je baru dpt berkumpul cam nie

Ayu said...

dalam paper..??

asik ngan blog jek kan ke dah kena extend praktikal.. so bila tahun nya nk abih blaja ??

eyhh.. membebel lak kat sini.. huhuhu.. sowiee.. salah tempat la..

blog BeliBuy said...

extend praktikal bersebab la ayu..kite bz dengan program besar yang di buat..insya'lah masuk paper pasl program nie

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top