Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Melayu Mudah Lupa

Melayu Mudah Lupa

Bukan aku ingin merendahkan martabat bangsaku tetapi cukup sebagai peringatan kepada bangsaku yang makin hilang hak mereka atas tindakan dan perbuatan mereka (tanpa atau kita sedari)

Cukuplah
Aku bukan berminat topik politikmu sekiranya kamu sendiri pun tidak tahu apa yang kamu katakan. Bukankah aku sudah menyatakan, jangan sampai aku berkata2 insya'lah kamu akan tersentak.

Aku sudah lama terlibat dalam dunia politik, sedangkan kamu baru berjinak2 tetapi lagak seperti kamu tau segala2nya

Jangan salahkan mereka atas kesilapan mereka, cukuplah sekadar menasihati dan menolong mereka membaiki kesilapan mereka. Tiada manusia yang sempurna dalam tindak tanduk mereka (tiada insan yang terkentut tanpa dia sedari)

Adakah ko merasakan bahawa dirimu layak memburukan mereka. Belum pasti lagi bila kamu berada di tempat mereka, tiada sesiapa yang akan memburukan kamu.

Bukan aku tidak ingin bertanding jawatan, cuma aku ingin melihat mereka yang betul2 berkelayakan. Bagilah perluang pada mereka. Kita perlu bagi sokongan dan bukan dengan menidakan mereka.

Kamu kena ingat kepentingan berpolitik pada bangsa kita sendiri yang semakin tergadai segalanya. Betul seperti kata Datin Paduka Hajjah Zaleha Ismail (Sudah lama kita tidak berjumpa-bila kita dapat duduk bersama). Mereka mementing keamanan dan bukannya menimbulkan kececohan. Sedangkan ada pihak di sebelah sana bertepuk tangan dan menonton drama kebodohan kita

Insya'lah jika aku mempunyai rezeki dan kekuatan untuk memastikan aku betul2 bersedia, aku akan bertanding semula. Aku masih belum bersedia. Cukuplah sekadar menolong dan membaiki kelemahan wakil kita.

" Act is more importance than word,
People see the act but trusted the word"
- Tun Dr Syukri Mohammad Nor -

8 Jejak Perantau Maya:

Eazy Izzuddin said...

terima kaseh kerana menyinggah blog ku....
salam perkenalan juga yaa....
=)

yeah!..
Takkan Melayu Hilang Di Dunia....
=D
Tetapi Mudah Pelupa
huhuhu

blog BeliBuy said...

he...23x melayu mudah lupa dunia (tak ingat dunia)

azlin hashim said...

belibuy, jawatan kosong yg awak letak kat fs tue naper tak ble bukak, tlg link kan kat my blog bole? thanks ea..

Tie said...

Tie setuju..ramai yang lupa..asyik mengagungkan orang yang dikatakan penyelamat malaysia tapi tak sedar2 org itu lah akan menghancurkan bangsa kita. Tie tak minat politik ni..susah nak percaya pd orang2 yg petah berbicara..kerja belum tentu boleh buat..Kita kena ingat..bumi ini tempat kita berpijak,tempat kita hidup dan mati.

etomyam said...

heh heh, yg melayu tidak mudah lupa ialah perasaan hasad dengki dan irihati....dendam sampai lubang cacing.

Nem0 o0h Nem0 said...

melayu mmg mudah lupa(lupa daratan) =p

blog BeliBuy said...

azlin--> ala tue iklan kite forwardkan je...dh lupe mne dpt iklan tue

tie--> betul tue kak..kekadang nie org yg reti bercakap belum tntu reti wat kerja..kita bukan nk jatuhkan org..biar la naik bersama2

etomyam--> perasaan tue kita mmg xleh nk wat ape2..dh mmg sebati sejak dahulu kala..bangsa lain naik disajung2kan..bangsa sendiri naik di PhD kan (perasaan hasad dengki)

nemo--> yup mmg lupe daratan...kekadang klu kne angkat sikit pun leh lupa jugak

en_me said...

wah citer politik itteww..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top