Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Ubat GigiKu di GigiMU

Entry ini tiada kaitan dengan En Gigi di sebelah mahupun kumpulan gigi

Entry ini pun tiada kaitan dengan tajuk entry. Walaupun aku tahu ubat gigiku selalu berada di gigimu (budak rumah). Tetapi selepas raya aku xpernah tinggalkan ubat gigi dalam bilik air.

Topik hari ini lebih kurang berkaitan dengan pengalaman korang mengenai gigi dan bukan kisah pasla ubat gigi korang. Hope korang suma leh share kisah or apa2 pengalaman yang menarik bersama2. Tidak kisah la, cerita tue bukan cerita korang sekali pun

Aku mulakan kisah mengenai pengalaman ku. Mula2 aku kne cabut gigi time berumur 7 tahun. Sakit beb, 3 kali kne bius and nurse pegang kiri kanan baru leh cabut. Besa la gigi geharam katakan. Ini la first time aku turun bandar dengan ayah. Dia dulu kerja kapal korek, so seminggu sekali je jumpa (tapi aku selalu dok lari dalam bilik, takut dgn ayah dulu)

Lepas tue masa darjah 3 aku kne cabut gigi geraham juga. Time tue kat sekolah je, kan dulu ada doktor gigi selalu lawat and beri rawatan percuma ke sekolah. Lepas tau aku sendiri je yang cabut gigi sendiri (dah berani katakan). Secara puratanya aku baru sekali je cabut sebba gigi berlubang.

Nie ada satu kisah mengenai rakan ku time sekolah dulu
Time nie darjah 3, dan insan nie kira top 3 student dalam kelas. Comey n periang plk tue {tapi aku xsuka die sebab masa tadika die selalu curi pakai selipar aku, sape suruh die dtg tadika pakai kasut, gatal betul la}
kes die, 7 gigi kne cabut sebab teruk sgt.Gigi geraham plk tue.Nak dijadikan cerita hari 1st die kne cabut 4 gigi, time tue aku ade kat sebelah die sebab lepas tue turn aku plk. Esoknya 3 batang gigi die plk kne cabut. Lusanya plk(korang rasa ape yang berlaku ek) die demam la plk he..23x
Tue kisah mbe perempuan, nie kisah mbe lelaki
Time darjah 5, insan nie nama Joe (korang rasa ape nama sebenar die ek, aku xtau ape yg terjadi pada die, yang pasti satu hari tue gigi jogang die patah, terus die xde la aset jogang die tue.. pe2 pun nama Joe tetap ada pada nama die

Tue je la kisah yang aku leh kongsikan, kalau ada yang aku teringat nnt aku buh dlm entry nie

16 Jejak Perantau Maya:

-atie- said...

atie dulu mase kecik xtruk pun kalo gg susu nak tanggal...abes2 pun die tanggal sendiri or arwah tok n nenek yg cabutkan.....

paling truk atie pnah kne pun mase darjah 6 kene tampal gigi graham blah bawah kanan n kiri... pastu dah xde lagsung saket gg kecuali time gg bongsu nak tumbuh..mak aihh saket gile...

n agak awal2 thun nie gg atie yg kene tmpal mase drjah 6 tuh berlubang blek..myb sbb dh lame kot...nak xnak kene cabut sbb kalo nak tmpal blek kene cuci la itu la ini la....

itu la kesa gg atie...gg taie jenis jarang2 hehehe ala yg penting atie de gg untuk mengunyah makanan..hehehe

μάγά said...

pasal gg nie rasanya cabut gg x lah sakit mana.. coz dr tu bius... tp yg jadi sakit bila kita takut + ada -ve thinking pasal cabut gg nie... kalo x tak ler sakit mana...
citer pasal takut cabut gg nie... ada lagi dak sekarang nie yg dah tua bangka takut nak cabut gg... siap kata dr gg berhantu... x faham betul.. dulu kalo jumpa dr gg tu ada gak debar tp suka.. coz x tau lah... best jer if dapat wat rawatan gg... :p

blog BeliBuy said...

atie--> gigi jarang ek..awat xpakai pagar huhu...leh bg rapat sikit gigi tue..

μάγά--> mahu xsakit..doktor dok try cabut tp gigi tue xmahu tercabut jugak..tue yg wat sakit gile..klu x sakali tarik je dh tercabut

en_me said...

me minta maaf dari kejauhan pada semua yang mengenali me selama ini .. maaf la segala kekurangan2 me yg ini k

Memory said...

BTOL TU AKU SOKONG KO! MMG SAKIT CABUT GIGI! NAK NAK KAT KLINIK KERAJAAN!

nuyui said...

huhuhuhu...sakit2...tak sanggup wo sy nk cabut gigi...rase mcm nk tumbuk je doktor gigi tu bertubi2 sbb nk cabut gigi sy dulu..

penah skali tu sanggup sy cabut sendiri, ikat tali kat gigi then sambung kt blkg tombol pintu..ekekekke....tp x jd pun..muahahahha..

Amer Aan said...

cbot gg pon tkot ke

bd fabregas said...

gigi aku br kena cabut masa bln pose ari tu..

blog BeliBuy said...

en_me--> ok kite maaf kan ek

memory--> mmg sakit pun klu cabaut dgn klinik kerajaan..klu swasta plk sebatang rm50

nuyui--> salah tektik la nk cabut gigi tue...tp sebenarnye bukan susah nk cabut gigi pun kcuali gigi geraham

amer--> de ke cakap takut cabut gigi ke..bukan cakap takut tgk org kne cabut gigi ke

bd fabregas--> apasal kne cabut time bulan pose tue...

bd fabregas said...

dh berlubang maa..
psl byk sgt makan peanut butter..
lazatnye..

blog BeliBuy said...

oh patut la...brpe btg kne cabut nie...aku dh lame gigi xcabut...selamat gigi kekal aku huhu

chopstick said...

huh baca entry ni pun gigi aku dah sakit..benci dentist!

tak suka tak suka tak suka dan tak suka kalau sakit gigi n jumpa dentist.sekian komen saya.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N plg x suke jmpe dentist...tu pasal gg N x cntekk...

blog BeliBuy said...

chopstick--> dh brpe lame xsakit gigi ek

N--> ye ke N xcantik?? sape yg cakap huhuhu

JuliaNa said...

saya tak takut cabut gigi, tapi takut kalau kene tampal gigi berlubang..bunyi mesin tu menakutkan..dan sangat ngilu rasanya!! ngeeeeee.. :(

blog BeliBuy said...

mmg sangat menyilukan pun...tp tahan je la nk wat cammne kan..dah kite yg xjage gigi tue leklok

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top