Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Kuih Raya X Habis

Entry aku yang terbaru untuk bulan syawal nie.. layan je la ek. Maaf kalau ada pihak yang terasa dengan entry ini..kalau terase kuih raya, it's ok he..23x

Pagi ku dalam pukul 8, di kejutkan oleh member aku yang baru bangun pagi ( time tue aku tgh belek2 friendster).

Dia :- Ko balik xbawak kuih raya ke??

Aku :- Aku xbawak la..lagipun aku direct dari Ipoh n bukan dari rumah aku

Dia :- Oh.. Ko tengok cam kami, masing2 bawak kuih raya balik.. Dh la banyak tue..

Aku :- Nak wat cam mana.. Dah kuih raya aku habis dulu..baru la orang kata beraya..X macam kuih korang yang melimpah ruah tue..(xde orang nk makan kuih raya ke kat rumah korang he...23x)

Layan entry Ramadhan:-

24 Jejak Perantau Maya:

yonna bebot =) said...

hahaha..
ni entry riak ke apa ni?
whahaha..
bro buat kueh ape la eh :p

Ainsya said...

Wahhh..
sedapnya sindir-menyindir..
Betoi ker kt umah kuih abih ??
Or x cukup bajet..hehe

blog BeliBuy said...

yonna--> ada unsur riak ke..mne de la (klu kes kuih raya makan sendiri sure la habis he...23x) xsmpt nk bwk balik

ainsya--> mmg kat rumah kuih dah habis pun..tp bajet mmg beli sikit je...xnk la jd kes camtahun2 sebelum nie...kuih raya leh simpan sampai raya haji

taukey said...

ko beli sikt sangat tu cepat habis tu. naper ko kedekut sangat beli sikit jer.

waakakaka. ko ni nak kenakan orang jer.

skang aku kenakan ko balik. ahahaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bbk wat kueh ka??

Tie said...

Tu laa..kak tie mls nak buat kuih raya..beli kerepek je..Rasa2 org pun dah muak makan kuih2 ni..

blog BeliBuy said...

taukey--> ish die kenakan aku balik he...23x

N--> buat kueh rya??? sure la tidak huhuhu (xde mase nk wat la)

tie--> mmg org skrg dh muak mkn kuih raya.. selalu mkn seketul dua..lepas tue cepat2 mintk nk beransur n tgn dihulurkan tnda nk duit raya

samdaddycool said...

...takpelah, dah rezeki org yg makan kuih raya tu (ntah2framestone yg belasah makan sambil nengok tv kot.. :P )

..raya ada lagi.. selamat hari raya, maaf zahir batin...

blog BeliBuy said...

samdaddycool--> aduh... mne tau aku yg habiskan he..23x (mmg rezeki aku time raya)

topek said...

same la bro... kat rumah topek pun kuih x abis... x macam tahun2 sudah, time cam ni dah nak abis da... "keroyok" ramai2 dgn adik2... satu hari pun habis... tp tahun ni, cam x berusik jer kuih tu walaupun kuih "tunjuk" huhu...

blog BeliBuy said...

terasa jugak tahun nie raya agak kurg meriah... kuih raya pun xterusik sgt... mgkin sebab iklan kfc kot (sepajang raya nie kfc penuh je)

Biskutz said...

ni mesti tuan umah yg mghabiskan.. tu pasal lah cepat benau kueh raya tu abes..

blog BeliBuy said...

shhhh...senyap la..jgn heboh2 pasl kes nie ek he...23x

Amer Aan said...

woo...coklat...aku ske

en_me said...

kuih raya abis cepat tak membazir .. kannns

eTomyam said...

huh, ape lagi bang, buat openg houh le,

blog BeliBuy said...

amer--> suke coklat ek...patut la bekalan coklat x mencukupi

en_me--> mmg xbazir pun...stok raya haji leh beli yg len huhu

etomyam--> tgh plan nk wat la nie...tp tiap2 jam ade je yg selongkar balang tue..gamaknya xsmpt nk open pintu rumah..kuih pun dh habis

nuyui said...

hu...sedapnyer gambor biskut raya tuh..lapor lak rasenyer..huhuhu... tp bg la belibuy.. biar abis dr membzir.. :)

blog BeliBuy said...

nk ke?? amik la gmbr tue..ygbetul mmg dh xde dah huhuhu

JuliaNa said...

tahun ni mak dah warning jangan beli biskut banyak2..nanti tak habis!!

so..kali ni biskut kat umah pun cepat habis..sebab semua pakat beli tart ngan biskut2 yang ada unsur coklat je..habis pun di mulut tuan rumah..tetamu dihidang kerepek sahaja... :)

zamz said...

sedapnya kuih coklat tu nyum nyum

blog BeliBuy said...

juliana--> mmg mak dh warning awal2...sebab tue habis cepat he..23x sedap x makan..rugi je bg kat tetamu

zamz--> sedap ek kuih tue..amik la he...23x

Nem0 o0h Nem0 said...

sedap la gmbr kuih tu,wat sendr ker?hehehhe

blog BeliBuy said...

gambr tue sedap ek...tue gambar grap je..klu nk wat gamaknya cium bau pun org xnk makan..(kite xreti buat kuih)

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top