Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Baju Beraya Ku (Base on Truth Story)

Sempena Hari Raya yang akan kunjung tiba tidak lama lagi, Izinkan saya mengucapkan

"Selamat Hari Raya AidilFitri & Maaf Zahir Batin"

Jika ada salah dan tersilap tutur kata, harap dimaafkan (dah besa bersaura lantang). Jika ada termakan terminum tue, tak payah la kira and masuk buku 555. Cukup la sekadar halalkan n ajak makan lg selepas ini.

Berbalik pada tajuk kita hari ini, mengenai Baju Raya. Rasanya rakan2 blogger yang lain dah bersaip sedia dengan baju raya masing2. Kalau bukan berhelai2, sehelai pun jadi la kan (dari tiada).

Sepanjang minggu ini aku tercari2 baju raya aku. Tetapi tidak berjumpa sehingga akhirnya...
Aku terfrust memikirkan raya udah nak dekat nie. Rasa tertekan pun ada. Gamaknya raya tahun nie aku tidak tahu nak pakai apa. Klu ikut cadangan Fysal dan Kak Ratu. "Kamu pakai la baju raya tahun lepas"

Masalahnya, baju yang ada semua sudah senteng. Memang tahap wajib beli dah. Selasa lepas g ke Jalan TAR. walaupun masa tue hampir pukul 9 malam. Masih ramai lagi yang ada disitu berpusu2 mencari baju raya masing2. Dalam sesak2 tue, ada jugak terambil kesempatan (tak sengaja la doh). Dengan anak buah merengek2 last tertido dalam dakapan ku. Nak dekat kul 1pagi baru balik. Tapi balik tangan kosong je la

Semalam g gaint atas nasihat fysal (dia kata murah barang kat gaint) Memang la murah. Tetapi malam tadi aku bergaduh plk dengan tersayang pasl baju raya. Sampai nk mintak putus la, itu la, ini la..Orang dah la runsing dengan masalah baju raya kite, die plk tambahkan lagi masalah. Rasanya tahun nie xturun Ipoh raya kat belah sana la.

Dalam tercari2 sepanjang minggu ini, ada jugak yang berkenan di hati ku, Sepasang baju melayu berwarne hijau tetapi harga die lebih RM210. Mana aku nk cekau duit byk tue.

Kalau ikutkan cerita sebenar, kita mmg nak bergaya sakan tahun nie. So awal2 dah beli kain untuk baju melayu. Time tue awal bulan 7 kot klu xsalah. Last2 tak hantar2 kat kedai. Ingatkan member reti a jahit baju melayu (rupanya x, erm alahai) Nasib badan.
p/s- Malam ini ada Dinner untuk College Ambassador for Peace. Hope xde la sapa2 mintak aku berucap.

25 Jejak Perantau Maya:

Along Arman said...

la.. gado plak dah..
cari yang murah² udah ler..
rm 210 sepasang.. mahal tuh..

blog BeliBuy said...

nk cari yg murah xde kualiti la along.. besa la beli sekali dalm 3-4 tahun cam nie la..last beli baju melayu time form 5 dulu..la nie dah berape tahun dah

μάγά said...

mang lah.. yg rm 210 tu mang kualiti ok.. jenis kain ok.. jahitan semua kemas... tp tu lah.. harga pun.. erm... faham2 jer lah.. if beli below 150 or 100 tu... aduhai... kain jenis yg kita beli kat kedai tu semeter ntah 2 3 ingit jer.. pastu jahitan main tangkap muat jer.. if tempah tgk tpt gak.. some place tu charge mahal.. coz baju lelaki nie cerewet sikit.. apa pun lain kali kena preapare awal2.. n sediakan duit secukupnya.. :p

blog BeliBuy said...

udah nasib badan..perkara paling malas nk wat sebenarnya shoping baju...mmg xsuke..klu berkenan baru beli..klu x mmg xbeli dah

k.e.r.i. said...

akunya prob lagi la sakit ati..
minggu lepas pi amek baju melayu yang aku tempau sebulan sebelum puasa..
lepas fitting, suar tak muat kat pinggang...
maknanya bulan pose ni aku makin gemuk la..
aduishh...

blog BeliBuy said...

prob ko tue memang meneningkan kepale...ade mase lg nk kempiskan perut ko tue

Memory said...

nak satu!

blog BeliBuy said...

nk ape ek huhuhu..nk baju ke nk kne marah he...23x

illa said...

beli yang biasa je bro...mahal sgt sampi 200 tuh..takpe cari jek mesti ade yang berkualiti dan harga berpatutan...
hikhik...bf ila beli kain pun cantik,jahitan pun kemas..bawah 200 hikhik...

mmg baju tahan lama..tapi takut anti lu berisi ke ape dah tak leh pakai..


hikhik..belanja berpatutan elak kan pembaziran di hari raya

dan lagi satu..jgn jgado2

blog BeliBuy said...

yg 200 tue yg berkenan di hati...kite nie jenis memilih sikit...klu harga mahl tp xberkenan..mmg xkan beli punya

samdaddycool said...

... rilek la.. aku tak beli pon baju melayu... adayang thnlepas..

tapi kalo ko nak pakai yg form 5... dah senteng.. tak dapek pakcik nak tolong...

p/s - aku jual offline.. mostly tudung.

Amer Aan said...

mak ai....
bju rye smpi rm120...
bli yg murah2 da la..

blog BeliBuy said...

samdaddycool--> tue la pasl..esok aku kuar mencari lagi huhuhu

amer--> kita nie jenis memilih sikit..bile bukan ikut harga sgt...ikut mana yg berkenan je..klu yg berkenan tue rm10 pun kira ok la

RieNa.YuMi said...

kalau dah bekenan dan tak kesah sgt pasal rege...rembat jer ler baju tu...kate 3-4 thn skali beli baju...aper salah nyer...alah membeli menang memakai...baik amik dari raye pakai baju raya yang dah senteng/sengkat...

azlin hashim said...

Yup! slmt hari raya gak, maaf zahir & batin...

duit rayer...duit rayer...

Out of topic jap.

ader sape2 tak bole tlg ajar sy mcm mana nak buat novel dlm bentuk skrip? format dia tak tau... mcm ne eh..?

etomyam said...

amacam dah jumpe ke beli baru? kawan nak suggest kalau sekitar Kl selangor ni, beli kat ajay taylor jalan masjid india.....gerenti puas hati

blog BeliBuy said...

yumi--> insya'lah hari nie jugak aku membelinya...hope ade yg bwh rm100 la ek

azlin--> aduh duit raya la plk...xreti la..novel skrip yg cam mne tue

etomyam--> kedai tue kat blah mana ek..kot2 terlalu leh aku beli...dalm brpe ingt leh dpt ek

ita.itu said...

selamat hr raya dan maaf zahir batin ye

blog BeliBuy said...

selamat hari raya dan maaf zahir batinjugak ek buat kamu

etomyam said...

bangunan betul2 depan masjid india, hala ke stesen STAR, what make baju melayu segak is potongan si tukang potong...kawan beli kat sini je selalu.. dlm RM150 to RM200

blog BeliBuy said...

ok nnt aku g layankat sane...yg dah saip ade x?? aku rase ade lalu kat kedai tue hari tue..yg aku jumpe RM210 tue kat area tue jugak..betul2 depan masjid india

yonna bebot =) said...

huahuahuahua..

gado sampai nak break hny sebab baju raya?
ngaaaaa..
gile comeL!!

blog BeliBuy said...

yonna--> tang mana yg comeynye.. ala gado2 tue besa la kan

taukey said...

bergaduh la pulak....ko ni. tu la ko tangan pegang kat baju yang nak dibeli. mata ke lain tgk awek awek. mau tak marah kalau gitu

blog BeliBuy said...

taukey--> klu xgaduh tue xsah la...kate org gaduh tue asam garam org bercinta je..

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top