Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Nasi Oh Nasi Goreng

Petang ku di gangu oleh satu sms yang ditunggu2 tetapi tidak diundang semasa aku menonton spongebob squarepant. Sms berbunyi begini:-

"Nk mkn nasi gorg ke nasi putih"

Lalu aku menjawab, masak je nasi goreng putih ( ala nasi putih yang digoreng dengan bawang je )

Rupanya hari ini dah masuk hari ke-3 kita berpuasa. Rasa seperti cepat masa berlalu. Ini bermakna sudah 3 hari aku berpuasa and turun ke bazar ramadhan sekadar membeli air. Rutin yang sama setiap tahun sepanjang 4 tahun aku menyewa di sini ( rasanya selagi tidak kahwin aku tetap dok kat sini )

So nak share dengan korang mengenai juadah berbuka aku sepanjang tempoh 3 hari ini:-
1st day- spaghetti berkuahkan sambal petai (sedap la plk)
2nd day- nasi putih berlaukan sambal petai n gulai tempoyak
3rd day - tgu la..ish korang nie

p/s- kawe makan still ingat dunia

16 Jejak Perantau Maya:

en_me said...

siapakah yg mengganggu ko dengan hantaran sms ittewww.. macam rahsia jakkks.. uhuhu

blog BeliBuy said...

xperlu la tau he...23x hal rumah tangga flat

Fareez said...

ha3...makan sambal petai hari2..

blog BeliBuy said...

sedap pe petai tue...mlm nie xmakan..coz stok petai dah habis...

yOnnA said...

hahha!!
gile..
nasik goreng puteh!
apakah bahan2 nya? hehe

Amer Aan said...

sambal petai antara fav aku ....

blog BeliBuy said...

yonna--> bahan just nasi n bawang yng digoreng sekali..bwng sekadar penaik selera..hasil2nya tidak seperti gmb di atas

amer--> fav budak umah aku jugak..kencing die yg berbau..aku plk yg dituduh huhuhu

azlin hashim said...

hai nasi goreng... sedapnya... tak ada pun goreng pisang.. hehe

blog BeliBuy said...

he..23x mmg xde pun..ish die nie..nk men goreng pisang ke

-atie- said...

arini nasi goreng lagi buleh????

ryann said...

ok le menu berbuka tu. simple. buka saya tak menentu sahaja.

azlin hashim said...

hari ni menu apa plak chef?

blog BeliBuy said...

atie--> nasi goreng pun nasi goreng la ek

ryann--> buka kamu xmenentu tue cam mne...time zohor n asar ke he...23x

azlin--> xde menu hari nie la..tgu petg sikit baru fikirkan

azlin hashim said...

Belibuy.. nnt ada masa kita chat balik lah ek.. nak balik dah, tak larat. Insya Allah, Kalau sy dah sihat kt jumpa balik la. slmt berpuasa semua..take care)

sweethOneY said...

nyum2
nasi goreng putih memang sedappp
tumis2 ikan bilis tumbuk ngan cili padi, pastu pecahkan telur,kacau2..masak nasik..yummy~~

ups..siap tulis resepi lagi tu..hahahaha

blog BeliBuy said...

azlin--> dah lame xsmbg nie..mne la die nie

sweethoney--> ish die nie...pe kate kamu tulis resepi tue secara detail ek...kot2 ade yg xreti ke..nnt kite paste kat blog kite

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top