Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Anugerah WaKenaBeb

Sambungan dari kisah Korang Tersangkut Dalam Lift

Begini suasana di tempat kejadian. Masa lebih kurang pukul 12.55 am setelah hampir sejam target kita terperangkap di dalam jerat yang tidak segaja dipasang. Kelihatan pihak Bomba dan Penyelamat sedang berbincang sesuatu dengan pihak maintenance dan pihak penyelengara lift apartment kami.

Selepas target berjaya diselamatkan, telah berlaku sesi soal jawab sambil menunggu ketibaan Jabatan Agama Islam untuk tindakan selanjutnya (kata Tok Dalang la kan)

Di sebelah pihak lain berlaku babak ketawa sambil menangis. Takut pun ada, seronok pun ada. Entah pe yang seronoknya terperap berdua2an di dalam lift tue. Dorang ingat BeliBuy xde pasang cctv ke dalam lift tue.

Aksi yang berjaya dirakam oleh CCTV yang dipasang di dalam lift

Bila keadaan menjadi tidak terkawal Tok Dalang (iaitu BeliBuy sendiri) mula menghampiri target dan mula menenangkan mereka

“Sorry Bro n Sis, take time sikit nak savekan korang nie. Sume datang dah nie. Wartawan je yang xdtg lagi (Time tue Joy-“salah sorg assistance penerbit di Media Prima” telah call member dia untuk membuat liputan di tempat kejadian)”

“Korang cool kejab ek. Tapi dalam masa nie, aku nak bagitau nie. LU KENA BEB la oiiiii…!!!”

“Cit, WaKenaBeb la pulak”, respond dorang sambil terukir senyuman di bibir.

Sekalung penghargaan buat:-
Tok Dalang dan Joy aka Zulkifli Nordin (wakil Media Prima) Krew dan Target WaKenaBeb episode minggu ini

Dan juga pihak berkuasa dan pihak persendirian yang memberi kerjasama dalam menjayakan program ini.

p/s- Lepas ini kita tengok sapa pula yang terkena he…23x

35 Jejak Perantau Maya:

Ainsya said...

Amboi..beriyer2 kamu buat liputan..
Cam kejadian terancang jer..hehe..

blog BeliBuy said...

kata org..malang tidak berbau n perangkap tidak mengenal mangsanya

razifembi said...

ha ha ...

aku rasa kalu tanya mangsa, nak tak jadi sekali lagi. mesti mamat kawan hang tu mau punya.

tok dalang tak bawak pi nikah teruihh kaaa?

blog BeliBuy said...

awat die mahu plk ek...?? die pun dh nk pitam dlm lift tue..

saksi dah terlebih cukup dh..uma tok kadi je xde

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wakenabeb btl2 ke tpu2....aisehh....

blog BeliBuy said...

rasa2nya WaKenaBeb yang mana ek he...23x rasanya zain pun leh xjd host untuk musim depan klu betul jadi cam nie

samdaddycool said...

gempar! real ke betul-betul??? :P

blog BeliBuy said...

pe beza real n betul2 ek?? tp mmg kecoh la suasana malam td..cam live plk dari tempat kejadian

samdaddycool said...

Ntah la...aku pon kurang pasti beza dia.. :D

...tapi seronok gak zaman remaja cam tu.. masa kawan2 bujang, duduk umah bujang... aku dah lepas zaman tu, kawan2 dah kawen.. aku plak duk dgn orang tua... sesekali melepak dgn member yg belum kawen kat kedai bundle dia... dah takde buat keje2 dajal org dah.. :D

blog BeliBuy said...

yup..everything look nice here..mbe kite pundah ramai yg dh khwin..kawe plk jenis jarang tersenyum asik serius je.. dengan berblog la dpt ku tersenyum

now on, nk turunkan HB kurangkan tekanan, kurangkan berdebat n kurangkan miang he...23x

Nem0 o0h Nem0 said...

ni kes betul2 ker atau tipu..?
kalau aku la terkena prgkap dlm lif tu,

pastu jgn hrp la nk naik lif lagi..=p

blog BeliBuy said...

kamu rasa betui2 ke tipu2 he...23x kes mmg betul2 berlaku..cuma xkuar paper je.. budak tue dh truma naik lif..klu nk naik kne ade teman

samdaddycool said...

cis!!! takde kaitan HB dgn miang weiii!!!!!!

tu aktiviti santai ler... single takpe, kalo tak macam dalam iklan hot fm - lebam mata... :D

iNi DunIakU said...

huhu..

teringin nk org buat mcm 2 kat i..

mnta penampar namanyer tu..

blog BeliBuy said...

samdaddycool--> iklan hot fm tue yg mana satu ek

dila--> oh teringin ek..xpe2 kita leh aturkan klu berminat nk kena..pe2 pun thank mengomen di sinie

samdaddycool said...

iklan pasal mata.. digi, last sekali dia cakap.. lebam mata.. aku gelak layan sorang2...

mae said...

mmg btul2 anugerah..kena dan mengena...

blog BeliBuy said...

samdaddycool--> iklan tue still ada lagi ke bro

mae--> nampak cam best je kisahyang berlaku..klu betui2 nk wat cam nie memerlukan plan yang rapi

Tie said...

Waa..berani sungguh buat gitu..kalau kena yg betul2 penakut macam kak tie ni ..entahlah..mesti meraung2 sampai banjir dlm lift tuh!! Sampai ati buat gitu kat mereka ...Lepas ni jaga2laa kot2 ada yg mendendam..baru nyesal ...he he..

blog BeliBuy said...

he...23x lift leh banjir ek... kami x kenakan dorg..dorg je yg terkena... kak tie nk rasa x??

eTomyam said...

aku lagi tak paham dengan Malaysia punye lift system, rumah berbelas tingkat buat lift 2 aje, tu pun satu utk kecemasan. yang tukang buat, yamng tukang lulus same je, x pikir panjang ke???

Amer Aan said...

lu dlm rancangan wakenabeb...
agagagagagaga:P
malu siot klu 1 malaysia tgk kiter

blog BeliBuy said...

etomyam--->lama dh xdtg blog die.. mmg jelas kelihatan perkara nie.. ramai yg tau nk kerje siap n nk bnde tue ade...

amer-->ko nk WaKenaBeb jugak ke??

cemut said...

sebaek xterjadi sumbang mahram di dlm lif

blog BeliBuy said...

sebab tue nk call JAIS time tue... dah la budak sane ckp de jodoh la terkurung dlm lift nie

yonna bebot =) said...

err ni wakenabeb betul2 ke ape ni?
haha
naseb diorg xde buat ape2 dalam lif tu :p

blog BeliBuy said...

kamu rasa betul2 ke ape ek...he..23x tertgula jugak dorg wat pe2 dlm lift tue..tp xde pe2 yg berlaku

chot said...

dasyat korang punya perancangan..

blog BeliBuy said...

perancangan kne ade bro...even xkuar kat tv pun huhuhu...

azlin hashim said...

Dashyat ar belibuy nier, takper nnt kenakan belibuy kat panggilan hangit pulak..

blog BeliBuy said...

try la...bukan ade no kite pun... selalu kalau ade no yang tidak di kenali mmg kite berhati2 sikit

nurain said...

ngew..lwak je..hahhaa..xnak nanges plak kalo tersekat kat lam lift..ngan laki plak 2...p nseb la agak encem kan..hahha

blog BeliBuy said...

knpe xnk ngis ek dlm lift...he..23x best jugak time tue...laki mne yg hensem tue ek

AkuAyie said...

Ahaha...yg ni ke? hoho.. yg ni tersekat dlm lif dowh.. =P
me x tersekat dlm lif pon.. LOlzz..
anyway, cian dak tu..huhu

Framestone said...

mmg kasihan pun... tp best gak knekan dorg acm tue huhuhu cuba kamu kne cam dorg..mau pitam gak la dlm tue.. nk bernafas pun xleh

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top