Onwer Blog ini Telah berpindah ke
www.broframestone.com

Harap Maklum
(Blog BeliBuy masih aktif, sudi2kan menjadi follower blog ini untuk mendapat update terbaru)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Penangan Exam Semester Ini

Rasanya ini pertama kali aku menulis entry berkaitan keadaan aku sebelum mengambil exam di blog ini. Anda boleh juga membaca persiapan saya menghadapi exam di blog lama saya Framestone Alchemist. (Ada sesiapa pernah datang ke blog ini..?? Jika ada, anda la rakan blogger saya di blog sebelum ini)

Tinggal kurang 24 jam, saya akan menghadapi final exam untuk semester ini di tahun terakhir saya yang dok terakhir je dari tahun lepas (dah meluat mendengar ajuan soalan "bila kamu nk habis nie" "Eh, xhabis lagi ke" "Eh, abg Syuk ada lagi ek, lama xnmpk")

Tetapi aku masih belum dianggap pemegang anugerah mighty hyper super senior seperti beberapa rakan2 ku di universiti ini
Masuk tahun 2001 sampai la nie xhabis2. Anak korang pun dah masuk darjah satu dah tue, xkan nak convo sekali dengan anak kot...? :)
Banyak betul dugaan untuk exam kali ini. Ramai yang anggap aku nie killer student, tak pernah nak study, tapi exam gempak la juga (aku men jawab je, lecturer yang nak bagi markah cam tue, bukan aku yang bagi kan he..23x). Di antara dugaan yang aku terima:-
"Jom Call of Duty" "Hampeh korang, karang aku snipper kepala sorang2"
"Wei aku kat Langkawi nie, aku xingat apa tips yang sir bagi"
"Kamu digantung dari menduduki exam selagi payment beleum dibuat"
"Jom karaoke malam nie..?? Kite bantai 36 lagu"
"Eh petang nie, wayang apa yang best ek"
"Wei aku ade cite bl** yang baru nie"
"Pinjam note boleh..??"
Peh mencabar tue, bikin panas hati gua. Siap cahaya keimanan pun leh hilang. Cam mana hati nak terima pelajaran yang diberi. Dan dibawah nie la keadaan saya sebelum exam nie:-

Dah hampir 48jam tak mandi (berapa kali tukar tuala and kain, tapi xmasuk2 bilik air nak mandi)
"Mana pula note aku nie"
"Makhluk mana yang sesuka atie tax rokok aku pula nie"
"Eh..!!! aku lupa breakfast la..xpe la lepas Buletin Utama baru g makan"
"Ish korang nie, kalau nak aku schedulekan tarikh perkahwinan korang, bagi la aku settlekan schedule exam aku nie (belum start pe2 lg nie)
P/S- Maaf jika aku mengunakan bahasa yang kurang enak, Maaf juga sebab aku mengunakan ayat yang agak mendalam siratannya

Update terbaru:-
- Malasnya nk mandi, tunggu zohor karang la
- Ada sape2 x yang ternampak mana aku letak note aku
- Tangan kanan aku luka teruk akibat menumbuk dinding hampir sama seperti kes nie (ada sesiapa yang pernah membacanya..??? Teruk gak tangan nie, still bleeding lagi. If dapat tumbuk orang tak tahu la ape yang akan terjadi pada die ek. (Susah juga berlajar ilmu tapi disalah gunakan -So jangan sesekali mencari pasal, tue baru dinding, belum muka mu je-)

17 Jejak Perantau Maya:

Eazy Izzuddin said...

hehe...
gud luck 4 final exam!....
ak pon final ampir tiba....
wish me luck 2!..
huhu

blog BeliBuy said...

good luck untuk ko juga he...23x

pwincess AJA said...

hiksss.
mcm2 eak.

papepom,
gd luck ea.

;))

AiE bAhRi said...

good luck,,
biasa la..musim2 exam ni mmg macam tu..

blog BeliBuy said...

Aja--> thank sis...pe wat tue.. g la study he...23x

aie--> thank bro... exam tahun nie betul2 terasa bahangnya huhuhu

-atie- said...

good luck dear....help me for the pogram k...tenkiu =)

blog BeliBuy said...

program ape ek??? untuk help sila tekan 1 he...23x

en_me said...

good luck abang ittewww..

ryann said...

bagaimana exam? lewat ucap gd luck

etomyam said...

semuga exam yg terakhir.....Amiin, btw cuba check dulu template di sini, kalau okay sound, tak habis godek lagi....aku pong kena buat paper nih...Eco finance from Malaysia perspective....baru 1st time dengar adoooih!

chii said...

gud lak xm final eh

epalgreen said...

gudluck :)

yonna bebot =) said...

hahha.
banyak gile kan dugaan nak exam ni.
gud luck ok :)

Eazy Izzuddin said...

hype kamoo...
anda di tag...
(0_o)(><)
sila ke my blog...
xD

blog BeliBuy said...

en_me--> thank bro

ryann--> baru settle satu apper...ade 4paper lg huhu... buat masa skrg ok lg

etomyam--> thank bro...template mmg cantik..rase kne tukar nama template la.. design pun lain sikitkan..

chii--> thank chii.. hope xde la yg kne repeat

amer--> thank..

yonna--> mmg byk betul dugaannya... la nie pun ade dugaan jugak..tgl 4paper je lg nie

eazy--> maaf la eazy.. blog nie tidak teriam sebarang tag.. seperti yg diberitahu di atas kanan blog nie..bg la kat org yg betul2 memerlukan ek

JuliaNa said...

aiiyoo..mujur juga dindidng yang jadi mangsanya..

blog BeliBuy said...

he..23x sian dinding tue kan... sampai la nie tgn masih xok lg la

Post a Comment

Followers

 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top